Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-22

Comentarii: 28, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-11-21 21:43:08

GUVERNUL TARICEANU:FALIMENT IN GUVERNRE SI IN PNL

GUVERNUL TARICEANU:FALIMENT IN GUVERNRE SI IN PNL
Rasbunarea profesorilor umiliti timp de 4 ani tinde,fara voia lor sa se intrevada prin parbusirea epocii arogantei unui guvern minoritar.
Nu tin minte ca un guvern de dupa 1989 sa fi ajuns in situatia in care se afla azi guvernul Tariceanu II.Daca pana acum criticarea guvernului era atribuita mai ales Presedintelui sau a asa zisului partid prezidential(PD-L), in acest moment aproape ca nu deschizi un program TV sau un ziar,nu asisti la o discutie particulara sau publica pentru ca diabolizarea guvernului PNL sa nu ocupe aproape tot spatiul.
Industria nu mai duduie,economia este in picaj,inflatia sare peste cal iar nivelul de viata a ajund la cel mai mic nivel.
Chiar pensionarii pe care adesea ii multumesti cu cateva zeci de lei la pensie realizeaza marea inselatorie a maririi pensiei,cand inflatia taie procente semnificative din asa zisa pensie marita.
Un adevarat rasboi s-a declansat in Romania,tineri contra batrani,salariati contra pensionari,ba chiar si blandul UDMR s-a inrait si cere dlui Tariceanu autonomie.
Ecourile din strainatate sunt ,in acest context,pesimiste,taxa pe inmatriculare,impozitele si lipsa unui program social sunt taxate rau de politicienii europeni.

Tariceanu poate crede ca ar fi un promotor al capitalismului dar Marx insasi spunea ca un asemenea capitalism care se bazeaza,cum spunea el pe impozite,impozite,impozite,nu face decat sa duca la autodistugerea lui.

Se apropie ora adevarului si analistii politici incep a face scenarii privind guvernarea Romaniei dupa caderea guvernului Tariceanu 2.
Epoca post-Tariceanu apare ca o perioada neagra in care guvernul care va veni va trebui sa repare toata aroganta si nepriceperea dlui Tariceanu,Norica,Ghise et comp.
Chiar ziarele aservite discuta acest subiect in lumina moravurilor clasei politice actuale,dar uita sa precizeze cauzele care au dus la aceasta situatie.
Dupa ce au refuzat alegerile anticipate in care alianta DA s-ar fi consolidat,actiune clar impusa de dl.Tariceanu,crezand in nemurire,grupul de lideri actuali ai PNL ,cu o aroganta de neinteles au inceput a debita tirade privind superioritatea liberala,incultura Presedintelui si lipsa de ideologie a PD.
Nu oligarhul prieten sau ziaristul pervers care l-au intartat contra dlui Basescu a dus la respingerea alegerilor anticipate deja decise in forumurile PNL,ci ploaia,asa cum acum amanarea alegerilor poate avea ca explicatie taricenista un meci de footbal.

Mai mult,pe cand claca la ministerul sanatatii Dl.Cinteza,prietenul intim al dlui Tariceanu si membru al conducerii PNL s-a vazut in postura de ideolog emitand o teorie socio-biologica pe care noi am numit-o cintezism,in care vorbea de liberal in termenii in care comunistii vorbeau de omul nou,sau si mai rau in maniera social-nationalismului german.

Cintezismul pornea de la invincibilitatea liberala luand in deriziune masa de votanti,poporul flamand si neglijat,teoria sa politica fiind in esenta un fel de darwinism social in care populatia romana era impartita hegelian in stapani si sclavi.

Practica cintezismului a fost atat de dazastruoasa (morti la cozile de medicamente,iesiri in strada a epilepticilor,cancerosilor,diabeticilor) incat cu toata prietenia si legaturile de afaceri Cinteza a trebuit sa fie demis de la ministerul sanatatii,motiv pentru care acesta a inceput sa joace rol de disident si sa plece din PNL..

In prezent liberalii simt ca se apropie ignatul,se apropie ziua in care judecata electoratului va cadea ca o ghilotina.Aceasta nu-i face sa nu o propuna pe Norica sau Chiuariu ca ministri ai justitiei,pentru singura calitate ca acestia lovesc tare in Basescu.

Reactia lor devine iar nelogica ghilotinand pe toti criticii din partid (Stolojan,Musca, Stoica,Boureanu,Turcanu etc) si declarand,asa cum facea si PNTCD,la timpul sau, ca dupa fiecare excludere partidul a iesit mai puternic.
Dar de ceea ce iti este frica nu scapi si se pare ca atat dl.Basescu cat si cei dati afara din PNL ii vor manca coliva electorala a dlui Tariceanu.

In alta directie,conducerea liberala a inceput sa caute-dusmanii de clasa-in cazul de fata dl.Presedinte Basescu si PD-L.
Sunt inventate,ca si in procesele din anii 50 tradari,intentii de a colabora cu PSD,desi daca s-ar uita in oglinda ar vedea in partidul lor pe dl.Iliescu sau Hrebenciuc.

Mai mult fata de presedinte,primul om in stat si care a fost ales de peste 50% din electorat,persoane numite-vocale-in realitate cu putin caracter, au declansat insulte si calomnii care nu sunt mai prejos de
atmosfera de la ziarul Tricolorul.

In loc sa respecte institutia prezidentiala,sa respecte partenerul de alianta,cintezismul liberal se lanseaza in insulte,scenarii,asa cum am spus,demne de procesele comuniste din anii 50.

Nu stiu ce se mai poate face acum.Falia creata a ajuns foarte departe.

Alianta DA,baza politicii de dreapta,a fost rupta cu nonsalanta de catre dl.Tariceanu,care acum primeste prima parte din ceea ce a gresit in politica.

Totusi PNL nu trebuie abandonat atat de membrii sai cat si de prietenii liberalismului.PD-L si mai ales aripa liberala a PD-L sunt gata sa colaboreze cu un PNL reinoit si curatat de cei care au dus liberalismul la falimentul actual.
Nu unul sau doi ci, peste tot,nu exista ceva mai diabolizat azi decat Guvernarea falimentara a dlui Tariceanu.MarianS01
2008-11-22 00:36:32

Re: GUVERNUL TARICEANU:FALIMENT IN GUVERNRE SI IN PNL

La 2008-11-21 21:43:08, Alex.Pandrea a scris:

> GUVERNUL TARICEANU:FALIMENT IN GUVERNRE SI IN PNL
> Rasbunarea profesorilor umiliti timp de 4 ani tinde,fara voia lor sa
> se intrevada prin parbusirea epocii arogantei unui guvern minoritar.

Saracii profesori, ce umiliti au fost cu salarii de peste 80.000..000 lei (ma refer la prof. universitari ca despre ei era vorba in articol).

Nu vezi ca esti defazat cu totul? Profesorii nici n-au adus in discutie majorarea cu 74% a salariilor. S-au discutat cu totul alte treburi.

> Nu tin minte ca un guvern de dupa 1989 sa fi ajuns in situatia in care ...

Tot restul postarii arata ca ai incremenit in timp si in prostie.
Acelasi text l-a postat pe 20.02.2008
http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-02-21&thread=233500&id=19940
l-ai reluat pe 16.09.2008
http://www.ziua.ro/f.php?thread=242759&data=2008-09-16
si parti din el ai folosit in 15.10.2008
http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-10-16&thread=244116&id=114138

Costel Popa
2008-11-22 01:36:25

un 10

Profesorii au toate motivele sa fie ingrijorati, insa pana acum guvernarea Tariceanu a gestionat problema ireprosabil, chiar peste asteptari. Un zece pentru asta.

vida clara
2008-11-22 02:49:05

Daca profesorii nu au reusit sa-i faca nimic lui tarliceanu ,pana azi...

nici nu cred ca invatzamantul sa mai scoata ceva de la dansul.

ionescu
2008-11-22 07:15:50

Re: Daca profesorii nu au reusit sa-i faca nimic lui tarliceanu ,pana azi...

La 2008-11-22 02:49:05, vida clara a scris:

> nici nu cred ca invatzamantul sa mai scoata ceva de la dansul.
>
De fapt, toate Partidele mint de doua ori:
. Si cand au spus ca n-au fost la guvernare, din 1989 incoace, pentru a nu-si asuma dezastrul ce sta sa izbucneasca,
. Si cand arunca pe toti stalpii promisiuni desprinse din planul cincinal de pe vremea comunistului Ion Iliescu.
Romanilor trebuie sa le fi ajuns cate minciuni li se indeasa pe toate antenele, prin toate orasele PE CARE LE VIZITEAZA oamenii rosii.

Tot ce trebuie sa faca fiecare roman care merge la vot peste o saptamana este sa-si aduca aminte ca oamenii rosii care le cer acum votul sunt cei pe vremea carora au dus-o foarte prost. Sa se uite intai la candidat si mai apoi la partid. Sa nu uite ca majoritatea candidatilor sunt exponentii cei mai de seama ai criptocomunistilor si ai securistilor care ne sfideaza in fiecare zi"

Morala:

"ROMANI NU MAi VOTATI CU CIOLANISTII, securisti si comunisti!"

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-22 08:27:27

Invatamant de foarte proasta calitate !

.....si recompensat cu cresteri salariale ? !?

Liviu2002j
2008-11-22 09:45:54

D-lui Ionescu ...

Treaba (tragedia) este una deosebit de simpla: nu ai cu cine sa votezi ! Iar daca te uiti la mutrele unor candidati aveti dreptate; au unii niste mutre parca desprinse direct din randurile mafiotilor si a borfasilor ! Termenul de "ghertoi" este probabil cel mai sugestiv ...

Cat priveste "romanii" si "memoria" lor mai bine sa o lasam blata si sa ne obisnuim cu ideea si situatia ... Sa speram ca "politicienii" nu vor mai avea atat de multi bani pentru paine si circ !!!

horiageo
2008-11-22 11:14:09

Pandrea Tzucalaru'

Mai baiete, mai las-o dracului de bautura, incearca sa vorbesti treaz . Tu ai o mare problema, ca si ceilalti pupatori de cururi basesti: Nu numasi ca sunteti permanent beti dar mai sunteti si prosti. Sunteti platiti de stat sa munciti si voi ca niste lichele ordinare, folositi timpul mancand rahat cu ambele maini si-i faceti campanie celui mai toxic om din Romania. Reveniti-va., sunteti ca niste placi zgariate.Lasati-l pe Zeul Bachus sa se descurce si singur ca el are sustinatorii lui (adica pe cei ca voi) nu are nevoie sa-i tina isonul tzutzerii.

horiageo
2008-11-22 11:21:58

pt vida clara

Au avut de gestionat ministerul educatiei in 2004-2006 cei din PD-, de ce nu au marit salariile atunci? Acea perioada, a fost cea mai nefasta din istoria invatamantului. Acum vin trambitasii PD-L si cer ca Tariceanu sa mareasca salariile cu 50 %. Si din aceasta ipocrizie se vede cat de aerieni sunt cei din PD-L Dati exemplu de un singur guvern post decembrist care a marit atat bugetul invatamantului cat si salariile profesorilor asa cum a facut-o guv. Tariceanu. De fapt din istoria tarii. De ce astazi i se reproseaza lui Tariceanu toate prostiile debitate la bautura de marcantii membrii PD-L ?

Arogantu'
2008-11-22 11:25:20

Re: Pandrea Tzucalaru'

Mai Horia - da-l dracu' de tucalar !
El este un rahat in ochii pedelicilor - de ce i-as da eu mai multa importanta ?

La 2008-11-22 11:14:09, horiageo a scris:

> Mai baiete, mai las-o dracului de bautura, incearca sa vorbesti treaz
> . Tu ai o mare problema, ca si ceilalti pupatori de cururi basesti:
> Nu numasi ca sunteti permanent beti dar mai sunteti si prosti.
> Sunteti platiti de stat sa munciti si voi ca niste lichele ordinare,
> folositi timpul mancand rahat cu ambele maini si-i faceti campanie
> celui mai toxic om din Romania. Reveniti-va., sunteti ca niste placi
> zgariate.Lasati-l pe Zeul Bachus sa se descurce si singur ca el are
> sustinatorii lui (adica pe cei ca voi) nu are nevoie sa-i tina
> isonul tzutzerii.
>

vida clara
2008-11-22 18:24:37

pt horiageo

mai horica,pt ca un lucru sa il intzelegi cum trebuie trebuie mai inainte de orice,sa potzi.
In primul rand Partidul Democrat nu a guvernat niciodata pana la aceasta ora ci doar a fost participant la guvernari in diferite formule hotarate de matematica politica.
Cand ai sa fii in stare sa creezi tu insutzi o societate,ai sa observi ca totdeauna este mai usor sa iei o decizie,atunci cand esti "capul" acelei societatzi,decat atunci cand se guverneaza in echipa,si unde nu se poate guverna fara concesii intre "capii" ce formeaza acea aliantza.
Asta-i una la mana,iar alta este aceea ca guvernul tariceanu este un guvern,dezonorat de faptul ca in urma nereusitei in a da jos reprezentantul direct al electoratului roman,reprezentant mandatat de electorat pt a indica drumul ce trebuie urmat,si orice aspirant la functzia de prim ministru are de ales intre a se apuca sa conduca carutza cum stie el mai bine,dar respectand puncte in traseu impuse de "gura electorala",ori,daca nu ii place "proiectul",refuza si se aseaza in opozitzia fatzisha a acestuia,avertizand electoratul ca drumul trasat nu este cel pe care el il vede ca fiind cel corect,si face demersurile necesare pt a obtzine el sprijinul electoratului.

In felul in care a procedat,a violat,asezand prin subterfugiu politic semn egal intre alegerea prin vointza electorala directa(din care rezulta ,presedintele) si alegerea prin vointza electorala indirecta ( din care rezulta guvernul).

Acest viol,lasa in afara orice realizare economica,chiar si in cazul in care aceasta ar exista (dar in cazul nostu nu exista,iar eu cred ca nici nu poate fi vreun loc pe lume unde,urmare a unui viol sa ajungi sa obtzii mai apoi rezultate omenesti.
Vezi de treaba,ca nu ne plateste nici un stat.Strigatzi si voi "prindetzi hotzul" pt ca stitzi ca merge si pt ca e un obicei ce nu vi-l mai putetzi sterge din gene.

Nu va opreste nimeni sa nu adresatzi electoratului intentziile voastre,iar cu ele sa captatzi cat suntetzi in stare.
Dar,lipsa voastra de idee,va face sa facetzi spume ca "Dero".Cu apa rece,dar clatit in mai multe ape,va trece.

Alex.Pandrea
2008-11-22 20:40:15

Sa fii liberal de forum trebue sa cunosti pornografia si un vocabular de mahala


Sa fii liberal de forum trebue sa cunosti pornografia si un vocabular de mahala

Ca de fapt cine pot fi interlocutorii vostri decat voi insiva.Unul spune insulte,porcarii intr-un limbaj pe care l-ati invatat in familie,si inca din tinerete si cei cativa ca voi sar si-l aproba si mai adauga cateva injuraturi.

De unde va gasit Jicman.ce fel de om este daca la cererea ca CLS sa se ocupe de internet a gasit exemplare din lumea interlopa care doare injura injura,injura.
Este adevarat ca si capitalismul lui Tariceanu este un capitalism de taxe,taxe si iar taxe.

Si unii din voi o fac pe profesorii(evident de pornografie),declara sincer ca nu au rabdare sa citeasca o postare,ca nu o inteleg,ca se plictisesc,ma avertizeaza ca nimeni nu ma citeste,ca si cum asta este treaba lor si nu ar putea sa-si mentina virginitatea inascuta a mintii lor.
Aici chiar ca ii inteleg.iata acesti 2 interlopi de aici,cum si-ar mai putea castiga existenta daca nu asa cum fac.Cititele opera daca doriti sa va fie greata.

Eu ma gandesc,ca chiar adversarii PNL nu ar fi indrazbit niciodata sa afirme ca in PNL argumentul este imlocuit de sudalma,insulta.Iesirea in spatiul media(internet,afise) ne arata ca din PNL apar niste bande de interlopi,cu limbaj de caverna,semidocti,si poate platiti,adica prin injuraturile lor isi procura mijloace de existenta.
Probabil ca oligarhul da niste bani pentru interlopi si needucati pentru a crea o atmosfera care sa provoace greata adversarilor politici si acestia sa inceteze a mai critica.
Ma gandesc si la cei pe care Orban ii numea studenti,figuri de derbedei care rup afise noapte si care au primit o corectie de la altii ca ei.
De altfel dupa aceste acte de huliganism au cam disparut de pe forum.oamenii sunt ocupati.
M_D_L
2008-11-23 07:42:58

Re: Invatamant de foarte proasta calitate !

La 2008-11-22 08:27:27, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> .....si recompensat cu cresteri salariale ? !?
>

Dumneata nu poti sa intelegi lucruri mult mai simple. Invatamantul este dezorganizat din cauza celor aflati la putere (guvern, Ministerul Invatamantului, clasa politica). S-a dorit (de peste ocean si din Europa de Vest) distrugerea sistemului care se ocupa cu pregatirea profesionala si cu calificarea fortei de munca. Peste putin timp nu vom mai avea specialisti (reali, nu posesori de diplome) in domenii importante (fizica experimentala, chimie, electrotehnica si electronica, metalurgie si constructia de masini). S-au dat tone de diplome la toti tampitii, fara sa stie sa faca ceva (daca intra la facultate fara examen si nu sunt obligati sa vina la cursuri). In loc sa-i bage la facultate pe absolventii de liceu bine pregatiti si sa le asigure locuri de munca bine platite, ca sa fie un stimulent puternic pentru toti tinerii, ca sa invete, i-au facut pe toti "ingineri", "profesori", "economisti", etc, si dupa absolvire se angajeaza ca vanzatori de ziare sau ca agenti de paza, cu salariul minim pe economie.

Petre S
2008-11-23 07:51:35

Re: Pandrea Tzucalaru'

O secatua aservita canaliei securiste de la 5 Coceni. Vi se cam apropie sorocul, borfasilor!

horiageo
2008-11-23 10:10:33

tot inainte tovarasi !

Acest indemn mobilizator vi l-a dat ,,Marele Tatuc'' de la Cotroceni, care daca nu stiti, sau mai ales cotrocenistul nu stie, Palatul Cotroceni, este si al nostru, adica al celor peste care Bachus nu este presedinte.(el vrea sa fie doar al vostru- 15 %) si este platit si de noi cei pe care cand vrea el se p.i.sh.e. Vida Clara, ai dreptate, presedintele este ales de popor.Poporul cand l-a ales, inca mai vreau sa cred , ca stia ce atributii are un presedinte, deci a fost ales in totala cunostinta de cauza, dar sa se transforme peste noapte intr-un Tatuc Bolsevic, care dupa ce bea doua trei sticle de votca, sub imperiul aburelii bahice sa vrea sa conduca Romania, mi se pare prea fortat. El nu trebuie sa-si depaseasca atributiile si o face permanent stiind ca are sprijinul celor ca voi, sustinatorii platiti sa indobitociti electoratul.. Spui ca nu au fost pedeleii la guvernare niciodata. Eu iti propun sa treci peste aceasta afirmatie si sa-mi spui limpede, daca Traian Basescu din 1990 incoace, daca a stat vreodata pe tushe, si ce a facut el pt poporul care il plateste, macar atat cat sa-si plateasca apa pe care a consumat-o ( daca consuma apa). Cand nu a fost la guvernare, a fost parlamentar, cand nu a fost parlamentar, a fost primar de Bucuresti (o adevarata catastrofa )Ce merite are acest om care acum in marea lui nesimtire face fatis campanie pedeleilor. Si cum se face ca atrage spre domnia sa numai nonvalorile si nu am sa le exemplific acum. De ce nu recunoaste-ti tendinta lui spre tradare ? L-a tradat pe Iliescu, cel ce l-a propulsat in viata politica, l-a tradat pe aliatul sau din guvernare, Emil Constantinescu, l-a tradat pe Petre Roman, cel ce l-a consolidat pe scena politica a Romaniei, l-a tradat pe Tariceanu, cel fara de care nutreste atata ura si fara ajutorul caruia nu ar fi ajuns presedinte. Bate campii mereu la televiziuni spunand ca Tariceanu nu ar fi fost premier daca nu era el. Dar el ar fi ajuns presedinte fara ajutorul liberalilor ? Ar fi intrat macar in parlament pedeleii daca nu ar fi facut alianta cu PNL ?De ce nu incerci sa-ti raspunzi la aceste intrebari inainte sa faci aprecieri la superlativ presedintelui ,,Mult Iubit ?Nu te nelinisteste faptul ca si-a aservit presa ? Televiziunile ? Inca cei de la B1 tv, realitatea, pro tv, cand vorbesc de presedinte se exprima in vechea si nostalgica ,,limba de lemn'' spunand de ex :Astazi Seful Statului, Tr. Basesc, presedintele Romaniei, ,'' bla, bla( din pacate are doar un titlu ) iar cand pomenesc de Tariceanu spun, dl, Tariceanu, prim ministrul guvernului, nu spun prim ministrul Romaniei, pt ca publicul sa-l perceapa doar pe Ba'secu ca fiind al Romaniei. Uite asa, usor, usor, cu ajutorul celor ca voi, cu sprijinul celor fara pic de cultura din randul nostru, vom avea curand un presedinte monstru-stalinist.. Deja se comporta ca atare cum am spus mai sus, incepand cu promovarea nonvalorilor si terminand cu batjocorirea legilor statului, nu mai spun de aliatii politici recenti, weceu Tudor si Beeeeeeeeeeeehali.

Alex.Pandrea
2008-11-23 10:21:14

Re:Fara vocabularul specific lingailor PNL nu are farmec postarea ta

La 2008-11-23 10:10:33, horiageo a scris:

Fara vocabularul specific lingailor PNL nu are farmec postarea ta.

Tu esti golan de PNL.Cum se poate sa scrii peste 2 randuri fara insulte.

Jicman te va arde la remuneratie si te va trimite la rupt afise.

Ti-ai pierdut tot farmecul daca vrei sa pari liberal cu papion.

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-23 11:12:40

Re: Invatamant de foarte proasta calitate !


Da, ai dreptate : NU VREAU SA INTELEG UN ASEMENEA SISTEM !

Si nici nu vreau sa fie platit din banii mei, bun contribuabil !
Sindicatul vostru,al profesorilor, ar trebui sa gaseasca solutii de restructurare si organizare; sa va puna'n mod real cu burta pe carte,sa va faca sa va pese de elevi,etc ! Si apoi sa vina cu propuneri serioase la Ministerul invatamantului ! Voi apelati la caritate ? Vreti sa va dam de mila ?Saracii profesori,n-au putut sa se adapteze si,....Toti parintii din tara asta cunosc "rezultatele" muncii voastre ! Fara mila,dom'le : restructurarea invatamantului e absolut necesara,altfel eu-parinte- muncesc degeaba !
2. Ce specialist mai aveti?! Niste nulitati cu diplome lipite'n frunte,uni-s impostori sadea !


La 2008-11-23 07:42:58, M_D_L a scris:

> La 2008-11-22 08:27:27, Marius Adrian Porojnicu a scris:
>
> > .....si recompensat cu cresteri salariale ? !?
> >
>
> Dumneata nu poti sa intelegi lucruri mult mai simple. Invatamantul
> este dezorganizat din cauza celor aflati la putere (guvern,
> Ministerul Invatamantului, clasa politica). S-a dorit (de peste ocean
> si din Europa de Vest) distrugerea sistemului care se ocupa cu
> pregatirea profesionala si cu calificarea fortei de munca. Peste
> putin timp nu vom mai avea specialisti (reali, nu posesori de
> diplome) in domenii importante (fizica experimentala, chimie,
> electrotehnica si electronica, metalurgie si constructia de masini).
> S-au dat tone de diplome la toti tampitii, fara sa stie sa faca ceva
> (daca intra la facultate fara examen si nu sunt obligati sa vina la
> cursuri). In loc sa-i bage la facultate pe absolventii de liceu bine
> pregatiti si sa le asigure locuri de munca bine platite, ca sa fie un
> stimulent puternic pentru toti tinerii, ca sa invete, i-au facut pe
> toti "ingineri", "profesori", "economisti", etc, si dupa absolvire se
> angajeaza ca vanzatori de ziare sau ca agenti de paza, cu salariul
> minim pe economie.
>

Mona G.
2008-11-23 11:59:48

Comision

Sunt curioasa cine si cat a luat (pt. buzunarul propriu) din acest mare tun cu calculatoarele.Si,mai am o nedumerire!In timp ce Tradiceanu se juca de-a "uite OU,uite ca am anulat-o si am dat alta" contabilul ministru al sanatatii,Nicolaescu,semna si parafa cu cei dela Sanitas majorarea salariilor din 2009 cu 30%.Pt. astia cum de-au gasit bani iar pt. profesori-nu?Si toti ziaristii si analistii au tacut malc si s-au centrat doar pe criza si pe salariile profesorilor!

moroianu
2008-11-23 12:57:59

Re: Unui semidoct reformator craiovean al invatamantului


Oameni ca d-ta ar trebui sa reflecteze in ce conditii si-au luat examenul de capacitate (daca si l-au luat) iar nu sa faca pe expertul in evaluarea calitatii invatamantului existent.

Cat despre a le cere sa priceapa ca si calitatea asta scazuta este consecinta directa a CALITATII celor invitati sa devina profesori contra unui salariu de 7-800 lei lunar... mintea lor ingusta si meschina refuza, bineinteles, un adevar pe care un copil dezghetat din clasa a treia primara l-ar putea sesiza cu usurinta!

La 2008-11-22 08:27:27, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> .....si recompensat cu cresteri salariale ? !?
>

Lexmarkz
2008-11-23 17:33:14

Vai de noi

Citesc unele postari si ma crucesc. Un bun contribuabil nu vrea ca educatia sa fie platita din impozitele lui. Dupa exprimare, pare ca a depasit stadiul celor 12 clase. Probabil ca o fi ajuns ce a ajuns studiind in china, nu este produsul invatamantului romanesc. Sa plece sa plateasca acolo impozite. Nu-l tine nimeni aici. Apoi aud ca tara ne cam face profesori, ingineri, ce mai stiu eu ce. Nu aici e necazul. Necazul e ca tara ne face majoritar absolventi de drept, studii economice, studii europene, business (a se citi biznis) si multe alte calificari ciudate. Din rindul astora e puhoiul de someri. In ziua de astazi, majoritatea absolventilor de inginerie au ce lucra. Apoi se vorbeste despre calitatea invatamantului, cu un fel de minie proletara. Ce te miri nenicule? Ce e functional in tara asta? Ati avut voi, astia atoatestiutori sa distrugeti tot ce a fost de distrus in ultimii 20 de ani. Si in special educatia, pentru ca un popr educat nu poate fi folosit ca masa de manevra. Asa cum vrea mult iubitul partid cu sageata in sus. Din pacate si acesta si marele psd care ne-a fost cirmaci atitia ani, a reusit. Se vede din limbajul suburban folosit aici, din usurinta cu care se fixeaza pe singurul neuron functional (probabil) sloganele si minciunile debitate de guvernanti (8000 salariu, profesori trintori, etc.). Pacat. Cred ca mult trimbitata criza economica e parfum de trandafiri pe linga criza de bun-simt care o traim.

vida clara
2008-11-23 18:00:36

Neobositului (in tampenie) horiageo.

Eu am spus ca Partidul Democrat nu a guvernat inca,pana azi ci doar a participat la diverse guvernari.
Tu insa ii dai inainte nu cu ce este ci ce itzi convine sa fie.Eu zic sa nu te obosesti cu democratzia,ca este un fel de mancare pe care nici nu-l cunosti si nici nu itzi prieste.Dar de prefacut,potzi sa continui sa te prefaci.

Danny
2008-11-23 18:24:43

Re: pt horiageo

La 2008-11-22 18:24:37, vida clara a scris:

> mai horica,pt ca un lucru sa il intzelegi cum trebuie trebuie mai
> inainte de orice,sa potzi.
> In primul rand Partidul Democrat nu a guvernat niciodata pana la
> aceasta ora ci doar a fost participant la guvernari in diferite
> formule hotarate de matematica politica.
> Cand ai sa fii in stare sa creezi tu insutzi o societate,ai sa observi
> ca totdeauna este mai usor sa iei o decizie,atunci cand esti "capul"
> acelei societatzi,decat atunci cand se guverneaza in echipa,si unde
> nu se poate guverna fara concesii intre "capii" ce formeaza acea
> aliantza.
> Asta-i una la mana,iar alta este aceea ca guvernul tariceanu este un
> guvern,dezonorat de faptul ca in urma nereusitei in a da jos
> reprezentantul direct al electoratului roman,reprezentant mandatat de
> electorat pt a indica drumul ce trebuie urmat,si orice aspirant la
> functzia de prim ministru are de ales intre a se apuca sa conduca
> carutza cum stie el mai bine,dar respectand puncte in traseu impuse
> de "gura electorala",ori,daca nu ii place "proiectul",refuza si se
> aseaza in opozitzia fatzisha a acestuia,avertizand electoratul ca
> drumul trasat nu este cel pe care el il vede ca fiind cel corect,si
> face demersurile necesare pt a obtzine el sprijinul electoratului.
>
> In felul in care a procedat,a violat,asezand prin subterfugiu politic
> semn egal intre alegerea prin vointza electorala directa(din care
> rezulta ,presedintele) si alegerea prin vointza electorala indirecta
> ( din care rezulta guvernul).
>
> Acest viol,lasa in afara orice realizare economica,chiar si in cazul
> in care aceasta ar exista (dar in cazul nostu nu exista,iar eu cred
> ca nici nu poate fi vreun loc pe lume unde,urmare a unui viol sa
> ajungi sa obtzii mai apoi rezultate omenesti.
> Vezi de treaba,ca nu ne plateste nici un stat.Strigatzi si voi
> "prindetzi hotzul" pt ca stitzi ca merge si pt ca e un obicei ce nu
> vi-l mai putetzi sterge din gene.
>
> Nu va opreste nimeni sa nu adresatzi electoratului intentziile
> voastre,iar cu ele sa captatzi cat suntetzi in stare.
> Dar,lipsa voastra de idee,va face sa facetzi spume ca "Dero".Cu apa
> rece,dar clatit in mai multe ape,va trece.

Vida, cind ti-am citit postarea, m-a enervat cumplit dorinta ta si efortul de a-ti explica cu de-amanuntul parerile personale, ca la handicapati d-lui horiageo. Am considerat ca individul cu pricina prezinta rea vointa si rautate si nu merita efortul. Dar apoi am inceput sa ma indoiesc. Poate ca omul nu pricepe, poate ca acest comportament grobian este efectul frustrarii datorat imposibilitatii de a intelege. Sau contradictiei intre ce-ai postat si obligatiile asumate de el (stimulate sau nu). Imi cer scuze ca i-am platit cu aceeasi moneda si am depasit limitele bunului simt

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-23 19:08:31

Re: Vai de noi

Lasand la o parte nesimtirea matale {de dascal slab pregatit-foarte probabil-,dar cu multe diplome etalate},te invit sa bagi-sama si la sondajele UE, care arata cruda realitate, referitor la invatamantul romanesc !
Probabil te surprinde faptul ca ma exprim contra sistemului in care am invatat si eu{nu probabil:sigur asta te deranjaza},mai mult chiar: si copiii mei ! Ei bine-mai draga {!}-n'as prea vrea ca nepotii mei sa aiba o asemenea experienta,bine ?Sigur: am vazut,am comparat si-s convins ca nu e o solutie sustinerea unor infatuati care nu numai ca primesc bani publici,dar au pe mana tot ce avem mai drag pe lume : copiii nostrii, viitorul nostru, sperantele noastre, un biet popor mult incercat,excesiv de impozitat,dar....si suficient de inteligent sa arate obrazu' -din cand in cand -cui merita !
Mania proletara-ciudat,n'asa?-razbate mai mult din prestarea ta,odrasla cu "origine sanatoasa"trimis la studii onor PCR... Nu gresesc,nu ?
De plecat dincolo,nu-i cazu' la mine: nu ma atinge criza{paradox ?},dar tie ti-ar prinde-sigur-bine : ti-ar mai taia nitel din nas si-poate-ai vedea ca nu-ti folosesc la nimic un teanc de diplome,daca nu studiezi zilnic !
Educatia nu a fost distrusa in astia 20 de ani : a ramas aceiasi ca acum 20 de ani,numai ca,cei capabili au plecat....poate din jena,poate din ambitie,etc.
..............................................................................................
La 2008-11-23 17:33:14, Lexmarkz a scris:

> Citesc unele postari si ma crucesc. Un bun contribuabil nu vrea ca
> educatia sa fie platita din impozitele lui. Dupa exprimare, pare ca a
> depasit stadiul celor 12 clase. Probabil ca o fi ajuns ce a ajuns
> studiind in china, nu este produsul invatamantului romanesc. Sa plece
> sa plateasca acolo impozite. Nu-l tine nimeni aici. Apoi aud ca tara
> ne cam face profesori, ingineri, ce mai stiu eu ce. Nu aici e
> necazul. Necazul e ca tara ne face majoritar absolventi de drept,
> studii economice, studii europene, business (a se citi biznis) si
> multe alte calificari ciudate. Din rindul astora e puhoiul de someri.
> In ziua de astazi, majoritatea absolventilor de inginerie au ce lucra.
> Apoi se vorbeste despre calitatea invatamantului, cu un fel de minie
> proletara. Ce te miri nenicule? Ce e functional in tara asta? Ati
> avut voi, astia atoatestiutori sa distrugeti tot ce a fost de distrus
> in ultimii 20 de ani. Si in special educatia, pentru ca un popr educat
> nu poate fi folosit ca masa de manevra. Asa cum vrea mult iubitul
> partid cu sageata in sus. Din pacate si acesta si marele psd care
> ne-a fost cirmaci atitia ani, a reusit. Se vede din limbajul suburban
> folosit aici, din usurinta cu care se fixeaza pe singurul neuron
> functional (probabil) sloganele si minciunile debitate de guvernanti
> (8000 salariu, profesori trintori, etc.). Pacat. Cred ca mult
> trimbitata criza economica e parfum de trandafiri pe linga criza de
> bun-simt care o traim.
>

MarianS01
2008-11-23 19:11:42

"Cooperativa" jurnalistilor se razbuna

Articolul, contrar titlului, nu vorbeste decat in primele randuri despre ce s-a intamplat la ASE. In rest sunt lucruri care n-au nimic de-a face cu discutiile purtate acolo, de exemplu tot materialul legat de Avocatul Poporului. Eram curios daca profesorii au intrebat cum ramane cu majorarea salariilor dar nici vorba de asa ceva.


Am cautat insistent in alte surse media reflectarea discutiei dintre Tariceanu si ASE-isti. In zadar.

Pana la urma un blog a lamurit misterul.
"Tariceanu a spus ca nu accepta intrebari din partea presei in cadrul dezbaterilor. Oare de ce? Astfel, jurnalistii au facut o "COOPERATIVA" si nu l-au mai bagat in seama pe premier nici macar la finalul reuniunii, pe hol, asa cum se procedeaza deobicei."
http://rahoveanu.wordpress.com/2008/11/22/%E2%99%A3-dezbaterea-de-la-ase-o-frectie-electorala-tariceanu-la-fel/

M-am apucat sa verific informatia si am dat peste discursul lui Tariceanu, tinut la ASE, in care spune: "La sfarsitul prezentarii pe care o voi face, asa cum spunea domnul profesor, astept intrebari din partea mediului universitar. Ziaristii vor fi numai spectatori."
http://www.monitoring.ro/index.php/alegeri-parlamentare/alegeri-parlamentare-2008/543--pnl-discurs-clin-popescu-triceanu-la-academia-de-studii-economice-21112008

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-23 19:14:57

Re: Unui semidoct reformator craiovean al invatamantului

Tataie,ia-ti pastilele si culca-te ! Pentru matale, invatamantu' n'a facut chiar nimic!{cre'ca nici nn'avea cum....}

La 2008-11-23 12:57:59, moroianu a scris:

>
> Oameni ca d-ta ar trebui sa reflecteze in ce conditii si-au
> luat examenul de capacitate (daca si l-au luat) iar nu sa faca pe
> expertul in evaluarea calitatii invatamantului existent.
>
> Cat despre a le cere sa priceapa ca si calitatea asta scazuta
> este consecinta directa a CALITATII celor invitati sa devina
> profesori contra unui salariu de 7-800 lei lunar... mintea lor
> ingusta si meschina refuza, bineinteles, un adevar pe care un copil
> dezghetat din clasa a treia primara l-ar putea sesiza cu usurinta!
>
> La 2008-11-22 08:27:27, Marius Adrian Porojnicu a scris:
>
> > .....si recompensat cu cresteri salariale ? !?
> >
>
>

MarianS01
2008-11-23 19:21:08

Re: "Cooperativa" jurnalistilor se razbuna; Completare

In articol se scrie: "Prim-ministrul n-a scapat, insa, prea usor, el fiind abordat, la plecare, si de secretarul general al Federatiei Personalului din Invatamantul Superior, care s-a aratat ingrijorat ca angajatii din educatie nu vor primi tichete cadou, primele si plata pentru orele suplimentare. "Veti primi salariile, nu mai propagati astfel de idei", i-a raspuns, vizibil iritat, seful Executivului."

Ce grad didactic are "secretarul general al Federatiei Personalului din Invatamantul Superior"? m-am intrebat. Cu putine eforturi am aflat: electician de intretinere la ASE.
http://rahoveanu.wordpress.com/2008/11/22/%E2%99%A3-un-electrician-de-intretinere-din-ase-i-a-reprosat-lui-tariceanu-ca-nu-i-se-dau-tichetele-de-masa-primele-si-banii-pe-orele-suplimentare/

No comment.

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-23 19:31:27

Re: "Cooperativa" jurnalistilor se razbuna; Completare


Ce grad didactic are "secretarul general al Federatiei Personalului din Invatamantul Superior"? m-am intrebat. Cu putine eforturi am aflat: electician de intretinere la ASE.
http://rahoveanu.wordpress.com/2008/11/22/%E2%99%A3-un-electrician-de-intretinere-din-ase-i-a-reprosat-lui-tariceanu-ca-nu-i-se-dau-tichetele-de-masa-primele-si-banii-pe-orele-suplimentare/

.....................................
Probabil pus de PCR...o fi avut oricine sanatoasa tovarasu' !
Se vede ca nu s-a schimbat nimic in sistemul de invatamant romanesc !

MarianS01
2008-11-23 20:49:05

Re: Pandrea Tzucalaru'

La 2008-11-22 11:14:09, horiageo a scris:

> Sa fii liberal de forum trebue sa cunosti pornografia si un vocabular de
> mahala

Te pomenesti c-o fi o stiinta pornografia de vorbesti despre ea in termenii astia.
Ti-am comentat pe-ndelete o gramada de postari, in cei mai civilizati termeni cu putinta si n-ai reactionat.

Ti-am dovedit ca iti lipseste orice etica pentru ca ai apelat la plagieri si singura reactie a fost: plagierea este legitima pe forumuri. Plagierea este furt oriunde s-ar manifesta inclusiv pe forumuri.

Ti-am atras atentia, si am dovedit, ca ai mintit punand in gura unor personaitati opinii pe care niciodata nu le-au exprimat si ai tacut.

Ti-am atras atentia ca ai grave carente de cultura generala, dovedindu-ti asta (ex. confuzia Thomas Becket / Falstaff) si ai tacut.

Ai inceput sa-ti aperi "operele" ca fiind ideile tale, optiunile tale, plangandu-te de intoleranta altora. Toleranta mea se opreste in fata minciunilor, falsurilor, plagierilor. Pentru astea nu poti pretinde toleranta.

Ai devenit volubil doar atunci cand am schimbat gama limbajului, cand am inceput sa scriu ca un "baiat de cartier" si s-a dovedit ca acest limbaj il intelegi mai bine.

> Eu ma gandesc,ca chiar adversarii PNL nu ar fi indrazbit niciodata sa afirme
> ca in PNL argumentul este imlocuit de sudalma,insulta.Iesirea in spatiul
> media(internet,afise) ne arata ca din PNL apar niste bande de interlopi,cu
> limbaj de caverna,semidocti,si poate platiti,adica prin injuraturile lor isi
> procura mijloace de existenta.

Ti-am adus gramezi de argumente ca esti plagiator, mincinos etc. si ai tacut. Ti-am comentat punct cu punct ce-ai scris. De ce te plangi?

Pana la urma ai invatat de la mine o gramada de treburi: ce-i cu libertarismul; Patriciu nu vrea nationalizari; "cintezismul" n-are de-a face cu PNL ci cu PDL etc. si, ca urmare, ai scos din mesaje astfel de argumente. Atunci de ce te plangi?

> Probabil ca oligarhul da niste bani pentru interlopi si needucati pentru a crea
> o atmosfera care sa provoace greata adversarilor politici si acestia sa
> inceteze a mai critica.

Hai sa te mai invat ceva: Termenul "oligarhie" a lipsit din discursul politic romanesc pana cand Trotsky l-a folosit referindu-se la intreaga clasa politica romaneasca, in 1918. Pe urmele lui a fost ulterior folosit de comunisti in intreaga perioada interbelica, cu acelasi sens. El a fost readus in prim-planul discutiilor politice de la noi de Basescu. Trotsky este de altfel prezent prin multe alte idei preluate de Basescu si PDL, in primul rand fiind ideea "revolutiei permanente" preluata sub forma generarii de permanente conflicte pentru a mentine atentia "maselor".

> Ma gandesc si la cei pe care Orban ii numea studenti,figuri de derbedei care
> rup afise noapte si care au primit o corectie de la altii ca ei.
> De altfel dupa aceste acte de huliganism au cam disparut de pe
> forum.oamenii sunt ocupati.

Pana la urma s-a dovedit ca PNG lucreaza mana-n mana cu PDL, avand ordin de la Becali sa nu atace PDL si sa atce tot restul spectrului politic.
S-a dovedit ca PNL-isti au avut de-a face cu mardeiasi din galeria Stelei, acelsi lumpen despre care tocmai vorbeai, mardeiasi care, cu o singura exceptie, au disparut pentru a se sustrage rigorilor legii. In locul lor au fost invocati ca batausi "cetatenii din blocurile din jur". Tipic pentru mardeiasi!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goală, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.