Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-11-22

Comentarii: 38, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

daniel
2008-11-21 22:14:12

Cata dreptate are Tariceanu !

Dar cine sa-l inteleaga ?

Olga Khan
2008-11-22 01:00:41

"situatiunea" ungara ... dar situatia romana ce clop are?

MarianS01
2008-11-22 01:06:54

Lectia ungara

Lectia ungara este cunoscuta si rascunoscuta de toata lumea. Pacat ca nu sunt mai multi cei care merg la Budapesta pentru a o invata la fata locului daca de la Bucuresti nu reusesc s-o invete.

N-ati remarcat ca niciunul dintre promotorii si sustinatorii cresterii cu 50% a salariilor nu fac (in public) nici un fel de analiza economica a efectelor acestei mariri? Oare sunt incapabili s-o faca? Sunt convins ca nu! Dar o asemenea analiza n-ar face decat sa repete ceea ce-i scria Tariceanu Presedintelul.

Dupa profesori ar urma intregul sector bugetar; dupa acesta ar urma sectorul unitatilor cu capital integral majoritar de stat (CFR, mineri etc.) avand aceleasi pretentii de majorare cu 50% a salariilor. Inevitabil, sectorul privat, care are oricum salariul mediu mai mic decat sectorul de stat (in raport de 1/1,3) ar vrea mariri de salarii. Pensiile care sunt legate de salariul mediu pe economie in raport procentual ar fi automat marite. Ori toate acestea ar conduce la inflatie .... si am fi intrutotul pe urma vecinilor nostrii.

painecusare
2008-11-22 03:39:45

Re: "situatiunea" ungara ... dar situatia romana ce clop are?

knowbothsystems
2008-11-22 05:22:54

Re: Cata dreptate are Tariceanu ! ADEVARAT-romanii nu pricep ce face!

La 2008-11-21 22:14:12, daniel a scris:

> Dar cine sa-l inteleaga ?
>
ADEVARAT! Cine sa inteleaga o gindire liberala, cind masele vor sa auda ce cinta Geoana-- mai rau ca Ceausescu ( n-a invatat nimic modern in anii cit a papat banul romanilor zacind in Washington ambasador-cind romanii de acolo l-am cerut JOS ca nu face nimic bun pentru tara- decit juca tenis. Iliescu l-a pastrat, ajuta 'pe businessmen-ii oficiali- sa praduiasca tara-prin "Consuli Onorifici" dintre localii globului-inventie tip Geoana ambasador peste ocean ).

ADEVARAT! Cine sa inteleaga semnificatia COTEI UNICE? Aplicata si peste ocean, si pe glob, de state vestice- sau in regiuni sarace cind vor sa atraga investitii(tori) pentru pus de slujbe localnicilor si adus bani la buget prin ambii taxati-si investitori si lucratori. BANUL NU VINE sa-l fure statul 40% din el!

ADEVARAT! In 20 de ani, doar Tariceanu si acest guvern au spus= facut= aplicat ceace vestul face cind vrea progres...si rapid. Va garantez eu! Si nu sint membru-pnl. Dar cunosc vestul. Si n-am fost nu voi fi pentru stinga (pcr, psd, pd-l= asta e mai rau ca celelalte 2-tatal si fratele lui, pdl-cinta de stinga dar minte publicul ca e de dreapta-si de centru. ASA a fost tinuta populatia ne-si dezinformata alti 18 ani, despre ce-i politica, ce-i partid ( gasca cu principii clare, deci platforma politica--de care si ultimul cetatean, si sculat din somn, sa stie clar---daca aste gasti politice s-ar pune de partid si l-ar informa pe cetatean exact=ce, cine sint. dar vor doar sa profite de cetatean, mintinu-l ca fac-dreg doar ce-a facut Basescu ca primar, dar Videanu, dar Basescu-ministru, dar pd- a gatuit CDR adica Dreapta-pe taranisti.

ADEVARAT! Priviti la sefiu statului cum face pe Premierul=sef de executiv, ca si cind ar fi fost ales dupa Constitutie Prezidentiala= deci ca Bush (acum Obama) peste ocean. Omul acesta-ajuns in chelia tarii---si prin furtul votului de dreapta- prin smecheria de ultima secunda Dec 2004 "Stolo subit bolnav'-- face un imens rau natiei romane : dezinformreaza pe romani ca alea--ce el le face si nu ar trebui-- sint atributiile sale de SEF de Stat sec. 21-an 2008 = cele ale lui Ceausescu: salvat fabrici si uzine dela criza economica, vizitat santiere, prezent oriunde "multime este, sa o pupe pe obrazuri"- prezent si la plins public (inundatii), si la ris- hram bisericesc sarbatorit, tirguri, obiceiuri locale sateni. Basescu- in dezastru pentru tara, intii, ca o dezinformeaza ca asta-ce face-e treba pres. ales dupa prezenta Constitutie romana-schioapa facuta de ei-fostii ===adica institutiile statului intentionat incurcate= sa ii serveasca pe ei =ocupatii cu capatuiala rapida din ban public; Basescu ales NU pe o Constitutie de Republica PREZIDENTIALA-- ce face Basescu ca sef de stat....Face pe Premierul = si astfel, vizitind, pupind multimile, face CAMPANIE POLITICA pdl= gest ilegal pentru seful se stat!

Se vor frige rau romanii daca voteaza pdl-psd, adica vor pune bete DREPTEI in tara...doar ca sint mintiti de Basescu, Geoana, Boc, Stolo, VIdeanu (pusul de Basescu pe scaunul de pe care Basescu-reales si cu CG cerut "ca sa faca"- a fugit rapid vizind palat regal primindu-l tot prin alta minciuna "Stolo subit bolnav'--fara votul Dreptei in tara nu primea Basescu palat regal cu jilt de stat; 4 ani Videanu n-a iesit public dar punea Buc bordurile sale, acum iese si unde si cind nu e cazut, face pe expertul, sa clampane vorbe pentru pd-l cel de stinga care aproape criminal se da de dreapta, ba si de centru-dreapta.

SA NE ZICA SI NOUA acest pd-l CUM A SARIT PESTE NODUL POLITIC= CENTRUL, de pe fringia de stinga-fsn/pcr, tocmai pe cea de Dreapta-si s-a pitit opri chiar la cm ei de linga Centru ?! Mari mincinosi, pd-l !
Mint exact ca pcr, psd. Miciuni rosii la culoare !

Nu votati romani cu psd-pdl ca ei v-au aratat deja--nu au fabricat prosperitate, ca partidele de stinga nu o fabrica, vor doar sa o imparta--daca deja facuta de Dreapta. Dar asa sac se termina, si ce faceti dupa, daca fabricarea prosperitatii nu se continua? Cce faceti atunci-ginditi acum, inainte de vot.

VA FI O TRAGEDIE NATIONALA pentru romani-majoritate daca romanii sustin si dupa 18 ani un psd/ pdl = adica fsn-ul iliescu de dupa' 90.
Nu v-a ajuns ca au facut ei-privat tara praf, ca n-au marit salarii, pensii, ca de 18 ani nu pot mai mult decit au facut-au aratat?!
Vreti tara fara Dreapta-acum ramas doar pnl (pnt decapitat de ei-pd-udmr care au adus apoi psd inapoi in 2000) ? Ce a facut psd-10 ani din 18? Averi sefilor lor din vindut, daruit pe cele publice contra comisionae--pina si aurul apusean dat contra cianura in AQpusenii, apele romane!
Vreti pd/ care ultimi 4 ani a pus tara la zid- e bolnava acum de pd-ism , pd-lism, si basescu-ism !

Mai vreti-de-ale lui psd/fost pdsr?/ fost psn/ fost pcr?
Mai vreti de ale pd/ acum pd-l/ fost fsn/ fost pcr ?
Vreti vreuna din aste jumatati gemene-fsn inventate de Iliescu et Co. sa puna fostii laba pe tara, chipurile 'in libertate, de sub pcr?!
Va puneti singuri streangul de git, votindu-i ! Astia 2- gemenii fsn, vor diar binele lor, nu al natiei/ tarii . Nici nu pot, au gindirea formata de trecut, si se vede cum vorbesc = gindesc.

Asa ar gindi un apusean-- Ar vota Dreapta daca vrea progres lui si tarii. Voi romani dece nu? De cite ori v-a marit psd pensia? PNL a facut-o de 6 ori in 2 ani--stiu eu ca m-am batut cu statul anchilozat sa mi-o aduca la zi--o sarise de 6 ori in 2 ani pnl-isti!
Ce bine v-a facut Basescu in 4 ani, ca tara? Dar bucurestenilor in 4-5 ani? Dar tarii in 4 ani-Ministru al tuturor Drumurilor? Dar Consilier de stat= Echivalent Ministru= in guvern iliesc--pe cind flota logodita cu danezii sprea fi maritata final pe glob?

Stati in oglinda si raspundeti-va la aste intrebari, romani. Ca sa votati. Nu mai credeti in vorbe! Ci in fapte! Fapte constructive n-a avut tara decit in ultimii 4 ani-pnlisti ! 4 ani din 14! Ca in alti 4 ani- taranisti tara a facut primele progrese spre viitor.
Numarati-va realizarile pentru voi, pentru tara -ale pd (in 2 facaturi-aliante CDR si DA) si ale psd (10 ani pe scaunele tarii.
Dupa ce vi le numarati, votati ! Ca veti vota cu Dreapta-singura dreapta in tara--dupa fapte nu doar vorbe- fiind PNL !

Eu sint intelectual, deci mai mult democrat-de dreapta (cam cum e pd peste ocean, unde toti intelectualii il votaza) decit liberal (business-orientat) dar in veci nu as vota cu fostii-stinga = azi psd si pd-l= fsn iliesc. As face rau tarii ! Deci n-am de ales, decit sa votez cu ce Dreapta are tara acum-cu pnl. Voi ? Vreti progres, prosperitate si nu votati cu Dreapta care exista, cu pnl ? Va auto-mintiti si veti suporta consecintele-fie sub pdl fie sub psd ! Tara trebuie sa dezvolte Dreapta, ca Stnga are destula care ii vrea raul vorbind frumos multimii. Si tara trebuie sa scape de un dictator ca Basescu! O scapati votind Dreapta, acum pnl!

knowbothsystems
2008-11-22 05:46:09

Re: "situatiunea" ungara ... dar situatia romana ce clop are?

srelu
2008-11-22 07:00:57

Vai de bietii unguri, ce rau o duc. Daca nu se iau dupa intelepciunea tariceneasca...

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-11-22 07:24:25

Tariceanu.. manca-i-ar inima cainii...

..inca unul de adaugat la o gloata de ministri si prim-ministri asa-zisi romani care ar fi mai de folos Romaniei in chip de pamant de flori.. daca nu sant polutanti toxici...

MTV
2008-11-22 09:36:38

Re: Tariceanu.. manca-i-ar inima cainii...

La 2008-11-22 07:24:25, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ..inca unul de adaugat la o gloata de ministri si prim-ministri
> asa-zisi romani care ar fi mai de folos Romaniei in chip de pamant de
> flori.. daca nu sant polutanti toxici...
>

MTV
2008-11-22 09:39:18

Pt asta paros

Ai par si pe creier,omule...

Rollex
2008-11-22 10:31:45

Domnului Grosan

Domnule Grosan, dv sunteti convins de ce ne spuneti aici? Daca nu, l-ati ales pe prietenul Lakatos ca sa ne transmita mesajul florilor?

Ungaria a facut si inainte si dupa 2003 alte cheltuieli care, ele, au aruncat-o in aer acum.

Marirea de salarii ale profesorilor din Romania, cu 50%, ceruta de sindicatele lor, pare a fi detonatorul pentru cererea similara, din partea sindicatelor altor categorii de bugetari. Dar din cele 6% din PIB, alocate bugetului invatamantului, s-au cheltuit doar 3%.

Nu e bine montata manopera guvernului? Si nu cumva aceasta a stat si ea la originea cererii de marire a salariilor, prin efectele conexe generate in invatamant?

Sunt multe, iar dv judecati faptele cam simplu.

Olga Khan
2008-11-22 11:09:07

Re: "situatiunea" ungara ... dar situatia romana ce clop are?

La 2008-11-22 05:46:09, knowbothsystems a scris:

> Stii ceva, > Am o carte History of the World, cumparata sa ma documentez-fcui
> apartinea Transilvania, cind au venit hunii (ungurii de aiz pe aici).
>
> Pe o veche harta-an 924, scris ccrucis dela SV la NE scrie clar DACIA.
>
>***********************


Da stiu ceva, ca tu ai cazut de acum cateva zile de pe caruta cu sfecla si stai sa faci lectiile idiotilor aici, nu ala despre termite ca un alt destept :lupta: cu mine ca am lipsit de la acea clasa .... any way habar n-ai de tine nici de romania dar era vorba de ungaria in articol nu de romania dar de ce ai fi inteles tu asta!!!
Vezi-iti de treaba ca am si eu niste carti din alea frumoase cu coperta groasa si masiva despre toate razboaiele din lume ce a avut loc pe lumea asta intre ori ce natie de oameni si sotul meu ar vrea sa ma instruiasca cateodata insa nu accept asemenea ore si nici el nu-si mai impinge norocul mai departe ca vrea sa manince zilnic cate-o ciorba macar!!!!! Nu sint interesata de povestile tale de o schioapa, naive si retardate, pline de ura. Incearca sa te obisnuiesti ca traiesti undeva in EUropa sau America unde trebuie sa convietuiesti cu multe alte natii , iti convine sau nu.
Un mic indiciu pentru acele carti cumparate in mod special pentru a te documenta despre ce vrei tu ... sint scrise de diferite persoane nu necesar istorieni, ci pur si simplu dupa auzite sau povesti citite din diferite traduceri, hartile folosite nu sint accurate deloc ci copiate de unde au putut, n-a fost pe acolo niciodata macar sa zboara pe deasupra acelor locuri, .... scriu carti sa faca bani sa sa-si mentina titlul de Phd adica Doctor in ceva, literatura sau arte. Daca are simpatie pentru o natie din univers, toata atentia este spre irlandezi de exemplu si mai pozitivi oameni nu va cara Terra pe spatele ei decat aceasta natie brava. S-a intimplat ca autorii habar n-au despre ce natie scriu!!!! La Costco se vinde cartea despre chinezi .... sper ca ai prins una!!!

Acum cativa ani Times a scos un Atlas Georgafic in doua editii, una mai scumpa ca cealalta ca era legata in piele si sotul meu s-a topit cand a vazut reclama la TV si-ti ofereau si o hatra al lumii cat un perete ... gratuit!!!!! totul cu ultimele updates de la 1989 incoace adica dupa ce comunismul s-a desfiintat si granitele sint altele etc.
Cand a sosit pachetul :-((( observ ca harta europei este una pipernicita pe doua pagini condensata in mijlocul paginilor exact unde se taie paginile si o parte din "mijlocul" vechiului continent e inghitit de cusatura!!!!!
Le dau un telefon imediat si intreb ce vand aici pentru suta asta???? .....
Am avut o lunga conversatie cu persoana care nu stia nici ce sa spuna ca ea doar raspunde pe telefon .... iar nimeni nu era liber pentru o discutie cu mine.
Le-am scris recomandat si am pus o copie si in pachetul de retur ca m-au intrebat de ce refuz un cadou asa de frumos??? ca nu e important unde este granita Germaniei sau al Ugandei ca nimeni nu merge pe acolo :-)))

Sarbatori Fericite! de Thanksgiving ....

Eufrosin
2008-11-22 16:23:35

Munca, disperarea si bancile

Intr-adevar, intr-atat de "dinamizatoare" sunt creditele, incat numai uitandu-ne peste ocean, ne vine sa fugim in directia ...opusa!

Da, omul indatorat bancii, munceste mai mult, dar oare sa fie asta scopul vietii?

La compania la care am lucrat eu in SUA, erau peste 2,500 de angajati, doar la "site-ul" acela, saptamanal sosea o ambulanta si mai scotea un inginer pe targa..
Putin dupa 50 de ani, oamenii erau terminati de-atata munca, prestata de frica datoriilor.
Asta sa fie idealul nostru?

Acu' cu toata munca, companiile dau oamenii afara, sau se duc pur si simplu, la fund, iar disperatii de munca, devin si mai disperati, ca vor dormi sub poduri, cum a inceput sa se intample, la rata de 12,000 case reposedate/luna.
I-am vazut cu ochii mei, oameni decenti, cu familie si 2-3 copii, traind in van si cersind prin parcari, caci dus era salariul de $5000/luna, la GM, Ford sau Chrysler.

Sa fie asta telul nostru?


La 2008-11-22 07:00:57, srelu a scris:

> Iar creditele sunt un factor dinamizator. Cand stii ca ai o gramada de
> datorii muncesti cu totul altfel decat atunci cand te doare undeva
> daca maine mai ai serviciu sau nu. Disperarea e o motivatie foarte
> puternica.
>
> In America e ceva asemanator, chiriile si preturile locuintelor sunt
> foarte mari, nu pui umarul la treaba risti sa te trezesti in strada.
> Muncesti de parca ai fi baut kerosen. Tot disperarea ii impinge si pe
> americani.
>

Budapestanul
2008-11-22 21:02:47

Frosino

Dar stii tu.......de aia are omul cap, sa calculeze pana unde isi intinde plapuma. Si asta e indiferent de tara. Oricum se va intimpla, america tot acolo la mare departare va ramane de romania sau de ungaria. Ehh...... de ai putea tu intelege umorul lui Hofi Geza.Sau poate domnul Grosan de l-ar ruga pe domnul Mihaly sa ii faca traducerea la o ora de Hofi Geza.

sorge
2008-11-22 21:57:40

Mai baieti ,va purtati de parca ZIUA ,nu este un ziar PNList.

Aceasta situatie am perceput o de vreo saptamina.
Sa fie vreun semn ? Coboara cineva din tren in timpul mersului ?
Sau s a dat un semnal de sus ;in cazul vostru de la Patriciu.
I se pregateste coborirea lui Tariceanu si cu tot ce decurge de aici.
Pt mine dul Grosan ,a dat semnalul.

gili
2008-11-22 22:05:06

Re: Mai baieti ,va purtati de parca ZIUA ,nu este un ziar PNList. A fost ...

S-a scris domnul Vintu la penelei ?!
Parca era la pedelici , n'asa ?

uzum
2008-11-23 01:22:42

intrebare

Pun o intrebare pentru cei ce-l critica pe Tariceanu ca nu mareste salariile unora cu 50% : credeti ca daca avea de unde nu ar fi marit aceste salarii in aceasta perioada premergatoare alegerilor?Eu il felicit ca are puterea de a-si pune in cap atata lume, acum, cand are nevoie de voturi, in loc sa ia o decizie periculoasa pentru tara!

Mache
2008-11-23 03:34:38

Prin meandrele sofismelor

D-le Grosan,

Diferenta intre ce a facut Gyurcsany cu lefegii de stat si povestea cu salariile profesorilor de la noi e destul de mare.

In cazul Ungariei maririle s-au facut nediscriminat si dincolo de capacitatile si performantele economice ale tarii, gradul de indatorare al Ungariei fiind imens inca din anii '80.

Sigur ca si la noi povestea cu marirea cu 50% a lefurilor dascalimii e doar o manevra electorala dintre cele mai josnice, dar intamplarea face ca Romania are resursele financiare necesare (daca se limiteaza doar la profesori!) pentru aceasta si in mod accidental chiar are nevoie de ea. E una din rarele ocazii cand o manevra politicianista ieftina ar putea rezolva o problema adevarata si acuta.

Pentru moment din cele 6% din PIB ce ar trebui alocate pentru invatamant se acorda cu ceva peste 3%. Am vazut diferite socoteli care afirma ca marirea de 50% pentru profesori inseamna in general sub 0.7 miliarde de dolari pe an (cifra credibila, zic eu) adica, cam 0.5% din PIB-ul Romaniei ceea ce ar duce bugetul invatamantului la doar maxim 4% din PIB deci sub 70% din suma stabilita prin legea organica a invatamantului...Deci daca va fi vorba de dezechilibru bugetar nu lefurile dascalilor vor fi de vina ci incapacitatea tuturor guvernelor de pana azi ale Romaniei de a finanta invatamantul dupa litera legii...

Stiu de asemenea ca randamentul acestei investitii marisoare totusi va fi foarte scazut. Probabil ca mai putin de un sfert din noii dascali care ar putea fi dispusi sa intre in invatamant, daca lefurile de acolo se apropie de un nivel decent, vor fi cu adevarat oameni capabili si dedicati. Dar chiar si asa tot merita. Chiar daca e vorba ca Romania sa se indatoreze pentru asta si tot merita. Situatia invatamantrului romanesc este foarte grava azi. Nici cel mai stralucit plan guvernamental nu o poate rezolva. Singurii care mai pot drege ceva sunt oamenii capbaili de la baza. Si astia costa....

paraipan
2008-11-23 04:26:05

Serele-ule, ia analizeaza propozitziile asta:

La 2008-11-22 07:00:57, srelu a scris:

Dezvoltare pe credit, n'a facut nimeni.
Nici Ungurii, nici Romanii, nici Chinezii. Creditul tzi-l dau bancherii pentru consum. Cum aud de Credit de Dezvoltare, baga sfori la contract. In general sa lucrezi cu Companiile lor, care-tzi dau tehnologie generatzia de acum 10 ani. Vei fi la mina lor, si tot nu te vei dezvolta. Este situatzia in care a ajuns Ceausescu.
Ca sa te dezvoltzi trebuie sa faci precum mai nou Koreenii si Taiwanezii. Sa economisesti cite putzin vreo 2-3 generatzii, sa-tzi educi propriile cadre, si apoi condusi de lideri adevaratzi, sa inceapa marea aventura a dezvoltarii.

Ion Caramache
2008-11-23 06:01:17

Re: intrebare

La 2008-11-23 01:22:42, uzum a scris:

> Pun o intrebare pentru cei ce-l critica pe Tariceanu ca nu mareste
> salariile unora cu 50% : credeti ca daca avea de unde nu ar fi marit
> aceste salarii in aceasta perioada premergatoare alegerilor?Eu il
> felicit ca are puterea de a-si pune in cap atata lume, acum, cand are
> nevoie de voturi, in loc sa ia o decizie periculoasa pentru tara!
>
Problema nu se pune daca ar fi facut-o sau nu. Problema care cse pune este aceea ca Tariceanu nu respecta legea idioata pe care au votat-o cu veselie mare atit guvernamentalii cit si opozitia strinsi uniti de timpenia si marsavia care caracterizeaza alesii neamului.
Buna, rea, legea trebuie frespectata intr-un stat de drept. Existau mijloace de a anula legea. Un mijloc ar fi fost daca parlamentul ar fi votat o lege care sa abroge timpenia initiala. Nu s-a intimplat. A doua modalitate ar fi fost ca o sezizare sa fie facuta la Curtea Constitutionala care sa declare legea sau anumite parti din ea neconstitutionale. Nu s-a intimplat. In schimb guvernul amator a emis o ordonanta de urgenta care, din punct de vedere constitutional, nu poate surclasa prevedirile unei legi, prin care efectiv se anulau prevederile legii.
In felul acesta s-a creat un precedent periculos. Astfel, inn orice moment un guvern va putea puir si simplu sa emita o ordonant de urgenta care sa anuleze Constitutia, sau, pur si simplu sa dea directive autoritatilor subordonate sa nu aplice Constitutia si anumite legi.
A ceasta din urma a fost o practi ca constanta a regimului comunist. Concluzia este clara: nimic nu s-a schimbat in patria lui "Curat neconstitutional, da' umflati-l!"
Si asa, traditia de la Bulebista la Pingelica continua cu Calin file de poveste.

Ion Caramache
2008-11-23 06:08:04

Re: Lectia ungara

La 2008-11-22 01:06:54, MarianS01 a scris:

> Lectia ungara este cunoscuta si rascunoscuta de toata lumea. Pacat ca
> nu sunt mai multi cei care merg la Budapesta pentru a o invata la
> fata locului daca de la Bucuresti nu reusesc s-o invete.
>
> N-ati remarcat ca niciunul dintre promotorii si sustinatorii cresterii
> cu 50% a salariilor nu fac (in public) nici un fel de analiza
> economica a efectelor acestei mariri? Oare sunt incapabili s-o faca?
> Sunt convins ca nu! Dar o asemenea analiza n-ar face decat sa repete
> ceea ce-i scria Tariceanu Presedintelul.
>
> Dupa profesori ar urma intregul sector bugetar; dupa acesta ar urma
> sectorul unitatilor cu capital integral majoritar de stat (CFR,
> mineri etc.) avand aceleasi pretentii de majorare cu 50% a
> salariilor. Inevitabil, sectorul privat, care are oricum salariul
> mediu mai mic decat sectorul de stat (in raport de 1/1,3) ar vrea
> mariri de salarii. Pensiile care sunt legate de salariul mediu pe
> economie in raport procentual ar fi automat marite. Ori toate acestea
> ar conduce la inflatie .... si am fi intrutotul pe urma vecinilor
> nostrii.
>
Domnule, ai perfecta dreptate. Numai ca Calin Tariceanu este si capul activistilor de partid penelisti din parlament care au votat timpenia. Mai mult, unul din supalternii sai, colegul sau de cabinet inginerul fost ministru al ieducatiei a votat cu zimbetul pe buze idiotenia numita lege. Nu are Tariceanu, in calitatea sa de sef al PNL-ului nici-o raspundere?

Atamild
2008-11-23 08:46:29

Re: "situatiunea" ungara ... dar situatia romana ce clop are?

D ANTON
2008-11-23 10:54:51

Re: intrebare

La 2008-11-23 01:22:42, uzum a scris:

> Pun o intrebare pentru cei ce-l critica pe Tariceanu ca nu mareste
> salariile unora cu 50% : credeti ca daca avea de unde nu ar fi marit
> aceste salarii in aceasta perioada premergatoare alegerilor?Eu il
> felicit ca are puterea de a-si pune in cap atata lume, acum, cand are
> nevoie de voturi, in loc sa ia o decizie periculoasa pentru tara!
>
FACI PE PROSTUL, ESTI PROST SAU NE CREZI PROSTI, UZUME ! DE CIND MAJORARILE SALARIALE SINT PERICULOASE PT TARA ? CONFORM LOGICII TALE TARICENISTO-STRUTISTE , BUNASTAREA SARACILOR DIN ROMANIA ESTE PERICULOASA PT TARA !!! SA STII CA TARICELU TAU A CUMPARAT ZECI DE MII DE VOTURI CU 200.000.000 DE EURO, SUMA PLATITA CELOR CARE AU AVUT BANI DEPUSI LA CEC PT DACIA, DESI ACEASTA SUMA NU A FOST PREVAZUTA INITIAL IN BUGET... DECI VEZI CA DACA TARICELU VOIA , GASEA BANI, INSA EL {prim-ministru } A ALES SA INCALCE GRAV CONSTITUTIA... SI ARE TUPEUL SA PRETINDA INCA UN MANDAT DE PRIM-MINISTRU !!!

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-23 11:28:47

Sa dublam salariile dascalilor ?

Pe ce criterii ? Poate ca si-au dublat si ei ineficienta ? ! Din mila ? Pai, daca din mila, sa se adreseze unor fundatii de caritate !

Adrian v.D.
2008-11-23 11:51:36

Re: Mai baieti ,va purtati de parca ZIUA ,nu este un ziar PNList. A fost ...

La 2008-11-22 22:05:06, gili a scris:

> S-a scris domnul Vintu la penelei ?!
> Parca era la pedelici , n'asa ?
----------------------
Gili,daca tu ai avea o avere(asta este,cum ai facut-o!)de un miliard de euro,te mai intereseaza vreun partid,sau politica locala?Si cine este Vantu?Ca si Vantu intreba retoric <cine este ala?Ce a facut ca sa merite sa fie omorat?>(n-am stiut ca unii chiar <merita>sa fie omorati...Doar ca sa fii in stare sa debitezi astfel de enormitati....)
Vezi tu Gili,Vantu este un produs romanesc,100%,al <epocii de aur>si al vidului lasat de nomenklatura cu ajutorul lui iliescu.Presupun ca si Albania sau Belarus au si ele ceva asemanator,dar peste granite acesti potentati sunt niste necunoscuti,niste nimeni.Astia <stau>deasupra politicului,iar daca nu exista un Stat de Drept,ei conduc practic respectivele tari:Albania,Belarus sau Romania....
Mass media este <cheia>!Dar ce a facut actualul guvern ca sa scoata Romania din <zona gri>a tarilor corupte???Tot fsn-psd-pd e de vina?(atentie!-ptr.unii mai dusmani sunt pd-l-eii,care au <tradat>fsn-ul!!)
Ah,Gili,nii nu vad padurea printre uscaciuni,altii nu vad uscaciunile din padure.....
>

Adrian v.D.
2008-11-23 11:56:53

Re: Sa dublam salariile dascalilor ?

La 2008-11-23 11:28:47, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Pe ce criterii ? Poate ca si-au dublat si ei ineficienta ? ! Din mila
> ? Pai, daca din mila, sa se adreseze unor fundatii de caritate !
----------------
Spune-mi ce scoala ai ca sa-ti spun ce viitor te asteapta!<Eficienta>scolilor este data de calitatea dascalilor....Daca ii platesti cu 200 euro/luna,ai calitatea actuala....
Nu domnule,nici un dascal nu doreste mila cuiva,dar va ocoli scolile si isi va gasi de lucru la firmele care-l platesc mai bine,ca doar asa functioneaza economia de piata.Pe timpul cizmarului analfabet si criminal,dascalii erau obligati sa predea acolo unde spunea <partidul>.Ce vremuri....
>

moroianu
2008-11-23 13:29:30

Re: Analfabetul craiovean considera ca o crestere cu 50% = dublarea salariului "dascalilor"!


Cum sa poata pricepe faptul ca "Daca ii platesti cu 200 euro/luna,ai calitatea
> actuala...." E mult prea mult pentru d-sa!

La 2008-11-23 11:56:53, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-11-23 11:28:47, Marius Adrian Porojnicu a scris:
>
> > Pe ce criterii ? Poate ca si-au dublat si ei ineficienta ? ! Din mila
> > ? Pai, daca din mila, sa se adreseze unor fundatii de caritate !
> ----------------
> Spune-mi ce scoala ai ca sa-ti spun ce viitor te
> asteapta!<Eficienta>scolilor este data de calitatea
> dascalilor....Daca ii platesti cu 200 euro/luna,ai calitatea
> actuala....
> Nu domnule,nici un dascal nu doreste mila cuiva,dar va ocoli scolile
> si isi va gasi de lucru la firmele care-l platesc mai bine,ca doar
> asa functioneaza economia de piata.Pe timpul cizmarului analfabet si
> criminal,dascalii erau obligati sa predea acolo unde spunea
> <partidul>.Ce vremuri....
> >
>
>

D ANTON
2008-11-23 16:35:05

Re: Sa dublam salariile dascalilor ?

La 2008-11-23 11:28:47, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Pe ce criterii ? Poate ca si-au dublat si ei ineficienta ? ! Din mila
> ? Pai, daca din mila, sa se adreseze unor fundatii de caritate ! CRED CA AI DREPTATE , DAR NUMAI PARTIAL, ADICA PROFESORUL TAU DE MATE NU MERITA NICI LEAFA ACTUALA, DACA TU NU STII CA MAJORAREA UNEI SUME OARECARE CU 50% NU INSEAMNA DUBLARE !!! ASA-I CA AI TRECUT DE MATE FARA MEDITATII SI FARA SA INVETI, NUMAI CU SPAGA ?

D ANTON
2008-11-23 16:43:03

DE CE MI-ATI SCOS PRIMUL

COMENTARIU ? PT CA DEMONSTRAM CA TARICEANU ESTE UN CRIPTOCOMUNIST MONARHOCULTIST !? CARE CONSIDERA CA VOINTA LUI ESTE LEGE PT ROMANI SI ANULEAZA O LEGE CONSTITUTIONALA PRINTR-O OUG NECONSTITUTIONALA ? NU MAI CENZURATI COMENTARIILE PERTINENTE, CARE NU CONTIN VULGARITATI !

gili
2008-11-23 16:55:27

Pai ie simplu Adrene ... Inchide gura si casca ochii ... ca sa vezi si padurea si uscaciunile ...


"Ah,Gili,nii nu vad padurea printre uscaciuni,altii nu vad uscaciunile din padure"

Ca io tot zic trebusoara aiasta de mai bine de patru anisori , n'asa ?

Hokusai san
2008-11-23 17:34:00

Re: DE CE MI-ATI SCOS PRIMUL. Pentru ca scriai numai minciuni si prostii in el!

La 2008-11-23 16:43:03, D ANTON a scris:

> COMENTARIU ? PT CA DEMONSTRAM CA TARICEANU ESTE UN CRIPTOCOMUNIST
> MONARHOCULTIST !? CARE CONSIDERA CA VOINTA LUI ESTE LEGE PT ROMANI
> SI ANULEAZA O LEGE CONSTITUTIONALA PRINTR-O OUG NECONSTITUTIONALA ?
> NU MAI CENZURATI COMENTARIILE PERTINENTE, CARE NU CONTIN VULGARITATI
> !
>

D ANTON
2008-11-23 17:38:21

Re: DE CE MI-ATI SCOS PRIMUL. Pentru ca scriai numai minciuni si prostii in el!

La 2008-11-23 17:34:00, Hokusai san a scris:

> La 2008-11-23 16:43:03, D ANTON a scris:
>
> > COMENTARIU ? PT CA DEMONSTRAM CA TARICEANU ESTE UN CRIPTOCOMUNIST
> > MONARHOCULTIST !? CARE CONSIDERA CA VOINTA LUI ESTE LEGE PT ROMANI
> > SI ANULEAZA O LEGE CONSTITUTIONALA PRINTR-O OUG NECONSTITUTIONALA ?
> > NU MAI CENZURATI COMENTARIILE PERTINENTE, CARE NU CONTIN VULGARITATI
> MAI JAPONEZ TARICENIST, DE CE NU SPUI CE PROSTII AM SCRIS ? PT CA ERAU NISTE ADEVARURUI STINJENITOARE PT TARICENISTI , CARE DEMONSTRAU CA TARICEANU SE CREDE CONDUCATORUL UNUI PARTID UNIC , SI FACE NUMAI CE VREA EL ...SI MAI VREA INCA UN MANDAT DE PRIM-MINISTRU...
> >
>
>

Adrian v.D.
2008-11-23 17:45:41

Re: Pai ie simplu Adrene ... Inchide gura si casca ochii .../mai trebuie sa si gandim ...

La 2008-11-23 16:55:27, gili a scris:

>
> "Ah,Gili,nii nu vad padurea printre uscaciuni,altii nu vad
> uscaciunile din padure"
>
> Ca io tot zic trebusoara aiasta de mai bine de patru anisori ,
> n'asa ?
---------------
Cum sa nu,Gili...Cine e chior si critica doar pe unul vinovat de tot raul lumesc plus cel universal?!La mine gresesti daca vii cu astfel de sofisme.Eu nu am spus decat ca inlaturarea unui presedinte nu se face prin lovitura de stat,ca doar nu suntem o tara bananiera.(ca sa citesc prin ziarele germane ca presedintele Romaniei este inlaturat ptr.ca s-a legat de coruptie....Stiu parerile multora de acasa:<ce se baga si astia unde nu le fierbe oala?>Tocmai asta este punctul:dupa 2007 e si treaba <lor>!)

Am mai scris ca nu am fost nicicand vreun pd-list si chiar m-am temut de ei atunci cand au fost in coalitia CDR(dar cine s-a opus atunci alegerilor anticipate,Gili,cand l-au inlaturat pe Ciorbea?)Inca o data:daca ti se pare normala constituirea parlamentara actuala,oamenii care voteaza doar legile care-i apara,oamenii care pun interesul personal si de grup inaintea interesului national,oamenii care blocheaza constituirea Statului de Drept in Romania.....Nici un cuvant?
>

MarianS01
2008-11-23 17:53:45

Re: Lectia ungara

La 2008-11-22 01:06:54, MarianS01 a scris:

> Domnule, ai perfecta dreptate. Numai ca Calin Tariceanu este si capul activistilor
> de partid penelisti din parlament care au votat timpenia. Mai mult, unul din
> supalternii sai, colegul sau de cabinet inginerul fost ministru al ieducatiei a votat
> cu zimbetul pe buze idiotenia numita lege. Nu are Tariceanu, in calitatea sa de
> sef al PNL-ului nici-o raspundere?

Faptul ca in Parlament s-a votat aiurea a fost recunoscut de catre liberali si l-au motivat, ce-i drept, subtire. Am fost printre cei care au criticat votul in parlament, cu atat mai mult cu cat el s-a dat a doua zi dupa dezbaterea legii, timp in care responsabilii guvernamentali ai PNL puteau sa-si puna in tema macar proprii membri de partid. Am remarcat, cu alta ocazie, discursul gretos al lui Ghise atunci cand s-a dezbatut legea dar si pozitia oscilanta a ministrului Adomnitei: de acord cu legea dar nu sunt bani asa ca o sa vada de unde o sa-i scoata. Sunt convins ca niciunul nu s-a gandit atunci la posibilele consecinte.

Problema este ca si dupa ce sindicatele au aruncat pe piata pretentii, si dupa ce guvernul a facut publica analiza economica a impactului unei asemenea masuri, cu exceptia liberalilor tot restul spectrului politic a fost surd la argumente. Aveau motive si ocazii sa-si reconsidere pozitia si n-au facut-o. Ori, aceasta este deja crima cu premeditare.

MarianS01
2008-11-23 18:03:33

Re: DE CE MI-ATI SCOS PRIMUL

La 2008-11-23 16:43:03, D ANTON a scris:

> COMENTARIU ? PT CA DEMONSTRAM CA TARICEANU ESTE UN CRIPTOCOMUNIST
> MONARHOCULTIST !? CARE CONSIDERA CA VOINTA LUI ESTE LEGE PT ROMANI
> SI ANULEAZA O LEGE CONSTITUTIONALA PRINTR-O OUG NECONSTITUTIONALA ?
> NU MAI CENZURATI COMENTARIILE PERTINENTE, CARE NU CONTIN VULGARITATI
> !
>

Inteleg ca ti-ai insusit metoda "Ba pa matii" pentru a cita un bourean cotrocenist.

N-are importanta fondul problemei: dezastrul economic al cresterii salariilor cu 50%. Impoatante sunt stangaciile eforturilor disperate de-a impiedica dezastrul, recte aplicarea legii.

Tariceanu este criptocomunist - dupa parerea ta - pentru ca nu aplica o lege care ar duce la dezastru economic. Macar daca ar fi toti criptocomunistii asa si tot ar fi bine. Dar ce te faci ca sunt unii care sunt gata sa calce in picioare economia tarii - vezi lectia ungara - doar pentru a poza ei in marii aparatori ai "claselor asuprite"? Astia nu sunt criptocomunisti?

MarianS01
2008-11-23 18:13:42

Re: Prin meandrele sofismelor

@ Mache

Analiza facuta este corecta dar are un punct slab:

> Romania are resursele financiare necesare (daca se limiteaza doar la
> profesori!) pentru aceasta

Premiza ca maririle de salarii pot fi mentinute doar la profesori este o utopie. Sindicatele din celelalte ramuri aduc argumentul: "Noi suntem salariati de mana a doua?"

Una dintre primele lectii pe care le invata activistii sindicali este aceea a sustinerii maririlor de salarii in alte ramuri, pentru ca apoi, pe precedentul creat, sa ceara mariri salariale pentru propriile ramuri. (In anii '90 am fost la astfel de cursuri si nu speculez cand vorbesc despre ele.)

D ANTON
2008-11-23 20:28:33

Re: DE CE MI-ATI SCOS PRIMUL

La 2008-11-23 18:03:33, MarianS01 a scris:

> La 2008-11-23 16:43:03, D ANTON a scris:
>
> > COMENTARIU ? PT CA DEMONSTRAM CA TARICEANU ESTE UN CRIPTOCOMUNIST
> > MONARHOCULTIST !? CARE CONSIDERA CA VOINTA LUI ESTE LEGE PT ROMANI
> > SI ANULEAZA O LEGE CONSTITUTIONALA PRINTR-O OUG NECONSTITUTIONALA ?
> > NU MAI CENZURATI COMENTARIILE PERTINENTE, CARE NU CONTIN VULGARITATI
> > !
> >
>
> Inteleg ca ti-ai insusit metoda "Ba pa matii" pentru a cita un bourean
> cotrocenist.
>
> N-are importanta fondul problemei: dezastrul economic al cresterii
> salariilor cu 50%. Impoatante sunt stangaciile eforturilor disperate
> de-a impiedica dezastrul, recte aplicarea legii.
>
> Tariceanu este criptocomunist - dupa parerea ta - pentru ca nu aplica
> o lege care ar duce la dezastru economic. Macar daca ar fi toti
> criptocomunistii asa si tot ar fi bine. Dar ce te faci ca sunt unii
> care sunt gata sa calce in picioare economia tarii - vezi lectia
> ungara - doar pentru a poza ei in marii aparatori ai "claselor
> asuprite"? Astia nu sunt criptocomunisti?
>
> VAD CA ESTI TARICENIST INRAIT SI SUSTII ABERANTA TEZA A DEZASTRULUI NATIONAL !!! PAI ANALISTI ECONOMICI DE PRESTIGIU , ROMANI SI STRAINI, AU AFIRMAT CA EVENTUALA MAJORARE CU 50 % A SALARIILOR PROFESORILOR VA AFECTA PIB-UL CU 0,75 %, ORI CUM PIB-UL SE COMPUNE DIN 100 DE UNITATI, INCEARCA SI TU SA INTELEGI CA 0,75 % DIN PIB NU ESTE UN DEZASTRU, ESTE, CEL MULT, UN EFORT BUGETAR ....

MarianS01
2008-11-23 21:24:38

"Ochelarii de cal"

La 2008-11-23 20:28, D ANTON a scris:

> VAD CA ESTI TARICENIST INRAIT SI SUSTII ABERANTA TEZA A
> DEZASTRULUI NATIONAL !!! PAI ANALISTI ECONOMICI DE PRESTIGIU ,
> ROMANI SI STRAINI, AU AFIRMAT CA EVENTUALA MAJORARE CU 50 % A
> SALARIILOR PROFESORILOR VA AFECTA PIB-UL CU 0,75 %, ORI CUM
> PIB-UL SE COMPUNE DIN 100 DE UNITATI, INCEARCA SI TU SA INTELEGI
> CA 0,75 % DIN PIB NU ESTE UN DEZASTRU, ESTE, CEL MULT, UN EFORT
> BUGETAR ....

Raspunsul parca este scris din spatele "ochelarilor de cal". El nu vrea sa vada ce este dincolo de marirea salariilor profesorilor cu 50% (iar a celor universitari cu 74%). Este adevarat ca marirea salariilor profesorilor afecteaza direct si imediat doar 0,75% PIB-ul.

Marea problema nu in asta rezuma, si cu adevarat este sustenabil economic, ci in faptul ca o astfel de marire nu poate fi mentinuta doar la nivelul profesorilor ci va trebui extinsa practiv in intreaga economie. S-au vazut reactiile celorlalte sindicate. Cine le poate opri? Dupa sectorul bigetar urmeaza sectorul intreprinderilor cu capital majoritar sau integral de stat (CFR, mineri, celelalte regii autonome) sa ceara mariri de salarii. Cine poate opri asta? Sectorul privat (care oricum are salariile mai mici decat sectorul de stat, anomalie fata de restul tarilor UE) va cere la randul lui majorari de salarii. Astea trebuie calculate si s-au calculat. Necesita un efort bugetar de cca. 10 mld adica de 7,1% din PIB. Pensiile, legate de salariul mediu prin procent, vor creste inevitabil, adaugand la randul lor efort bugetar corespunzator.

Invocatii "analisti economici de prestigiu" au sustinut vreodata ca marirea salariilor profesorilor nu va atrage dupa sine si alte mariri de salarii si de pensii?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goală, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01007 sec.