Ziua Logo
  Nr. 4300 de sambata, 2 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-08-02
M_D_L (...@email.ro, IP: 193.231.40...)
2008-08-02 11:57
Nu confundati marfa cu ambalajul !

Este adevarat ca domnul Stefan Andrei este o persoana inteligenta si agreabila, si bun povestitor pe deasupra, dar nu spune ca la "revolutie" era tot in grupul celor care au stiut ce se pune la cale.
Am un coleg de facultate, care si-a deschis o firma la anceputul lui '90 si care mi-a povestit mai tarziu (cred ca prin '95) ca o serie intreaga de afaceri au inceput in Craiova cu ajutorul (finantarea) domnului Stefan Andrei. Indivizii care erau doritori sa inceapa ceva, dar nu aveau bani, (presupun ca cei din reteaua Securitatii), se duceau la fratele dansului si prin acesta luau un biletel cu care puteau sa ridice marfa diect din port de la Constanta (carne de porc din China, etc), urmand sa dea banii mai tarziu, dupa ce se vinde marfa.
Dansul a jucat un rol mare si dupa '90.

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-08-02 12:00
Re: Nu confundati marfa cu ambalajul !

D-le MDL exagerezi

La 2008-08-02 10:06:51, M_D_L a scris:

Te deranjeaza ca am
> spus ca la noi opereaza unele grupari care s-au ocupat cu spionajul si
> sabotajul, inca de pe vremea lui Ceasca, si ca acum au fost puse sa
> trimita absolventi cu studii superioare la "culegere de informatii" in
> Franta si in alte tari din Europa, pe care americanii vor sa le tina
> sub papuc ?
----------------------------------
D-le in principiu fiecare spioneaza pe fiecare. Nu vad insa logica prin care americanii s-ar folosi de romani pt. a-i spiona pe francezi si pe europeni. Fii sigur ca americanii au posibilitati mult mai eficace de a obtine informatii, nu uita ca multinationalele, in parte cu capital american actioneaza oficial in aceste tari si au contacte directe cu personalu din cercetare al tariilor respective. Nu uita ca cercetatori europeni sunt angajati de aceste multinationale.

In alta ordine de idei probabil ca stii ca personalu de cercetare din America e in proportie de 40% asiatic. Chiar ma uitam pe lista participantilor la un congres in San Diego si gasesti mai mult de jumate nume chinezesti. Concluziil le tragi singur.

In legatura cu invatamintu romanesc tehnic nu pot decit sa repet ce am spus de atitea ori, nu e posibil un invatamint tehnici performant fara suportu industriei, sau mai bine spus fara sa ai o industrie dezvoltata.

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.138...)
2008-08-03 13:38
Re: tiganul - neamt

La 2008-08-02 11:53:39, neamtu tiganu a scris:


> ----------------------------------
> D-le in principiu fiecare spioneaza pe fiecare. Nu vad insa logica
> prin care americanii s-ar folosi de romani pt. a-i spiona pe francezi
> si pe europeni. Fii sigur ca americanii au posibilitati mult mai
> eficace de a obtine informatii, nu uita ca multinationalele, in parte
> cu capital american actioneaza oficial in aceste tari si au contacte
> directe cu personalu din cercetare al tariilor respective. Nu uita ca
> cercetatori europeni sunt angajati de aceste multinationale.
>
> In alta ordine de idei probabil ca stii ca personalu de cercetare din
> America e in proportie de 40% asiatic. Chiar ma uitam pe lista
> participantilor la un congres in San Diego si gasesti mai mult de
> jumate nume chinezesti. Concluziil le tragi singur.
>
> In legatura cu invatamintu romanesc tehnic nu pot decit sa repet ce am
> spus de atitea ori, nu e posibil un invatamint tehnici performant fara
> suportu industriei, sau mai bine spus fara sa ai o industrie
> dezvoltata.
>

Domnule "neamt", v-as fi raspuns de ieri, dar m-a luat o durere cumplita de masele (si de stomac, de la antibiotice), asa ca am renuntat pe moment.

Daca analizam logic lucrurile, se poate demonstra ca nu aveti dreptate, cel putin in proportie de 90 %.

- legat de spionaj, pot sa spun ca anglo-americanii se folosesc de orice oportunitate creata, inclusiv de cetatenii din "Noua Europa", unde au instalat guverne marioneta prin care le fac greutati celor din "Vechea Europa", care este mai dezvoltata si se loveste in interese cu ei.

- In legatura cu "cercetarea" facuta de profesori, nu ma inebuniti la cap, ca si asa ma dor maselele. Asta este o pantomima sinistra, un fals de proportii. Cei mai multi sunt habarnisti total. Ei doar repeta ce au tocit si isi umfla veniturile din afaceri necinstite (examene si diplome date pe bani, invarteli cu fondurile de la stat sau din alte surse, etc). Nu numai ca nu se pricep, dar nici nu ar avea timp, pentru ca pe hartie au un numar enorm de ore ("salarii" - in care sunt incluse si spagile - de peste 5000 euro, la unele facultati), pe care n-au cum sa le faca.
Sa stiti ca nici sistemul din Vest nu este un model bun. Profesorii care isi iau salariile din contracte de cercetare, nu se ocupa serios de pregatirea cursurilor si formarea viitorilor specialisti. Isi scriu cursurile pe folie transparenta sau in format Powerpoint si doar citesc la tabla, de pe ecran. Sunt putini cei care scriu cu creta pe tabla si trec prin toate calculele. Ei practica acest sistem, pentru ca lucreaza cu studenti (putini, nu cu sutele) mai motivati decat la noi (care vor sa fure meseria si sunt numai ochi si urechi, pentru ca ii asteapta locuri de munca bine platite) si pentru ca munca grea, de punere a bazelor pregatirii, au facut-o altii care sunt mai mult profesori si mai putin "cercetatori". Cand vrei sa-l inveti pe student ceva, trebuie sa repeti cu el lucruri cunoscute de zeci sau chiar sute de ani si sa-l obligi sa munceasca, ca sa asimileze. Munca didactica este munca didactica, iar cercetarea este altceva. Sistemul cu "cercetatorii" profesori, merge la anii terminali, cand se "asambleaza" si se pun in practica cunostintele capatate de la profesorii "necercetatori". O dovada a cestui fapt, este ca de la noi au plecat multi absolventi pregatiti de "necercetatori" (sau cercetatori din vorbe) si care au ocupat locurile de munca ale celor pregatiti in Germania. Culmea este ca si astia care s-au angajat prin Germania, erau cam mediocri si neam de neamul lor nu a cercetat ceva. M-am mirat cand am auzit ca le-au luat nemtilor locurile de munca. Oare si ei au fost impinsi si "implementati" acolo ? Deci ma lasa rece unele afirmatii facute de romanasii plecati in Vest. Cat timp am capul pe umeri, pot sa analizez singur situatia.

De exemplu, eu sunt mai mult "necercetator", desi sunt singurul de la catedra care se joaca cu aparatura. In zilele urmatoare (dupa faza cu maselele) am sa ma apuc sa pun la punc lucrari de laborator noi. Pana incepe scoala trebuie sa fac cu mintea si mainile mele (pentru ca nu am tehnicieni) o serie intreaga de montaje. Va trebui sa proiectez circuitele, sa fac cablajele imprimate (sa le desenez ca pe vremuri, cu vopsea Duco, corodare cu clorura ferica, etc), sa fac ceva si pe partea mecanica (suporti, cutii).
Mi-am propus sa fac :
- doua magnetometre, unul cu sonda Hall si unul de tip flux-gate
- un generator de zgomot (electric), cu dioda Zener si amplificator de banda larga
- un generator vobulat, pentru studiul filtrelor electrice
- sondele de detectie (liniara si logaritmica) pentru generatorul vobulat
- un set de montaje pentru studiul oscilatoarelor armonice
- un amplificator pentru fotodioda (de banda larga)
- un detector de radiatii, cu camera de ionizare
Asta pana incepe anul universitar, pentru ca va trebui sa modernizez tot laboratorul.
Cel mai mult imi este scarba de proiectarea cablajelor, pentru ca am imbatranit si nu mai vad bine, si nici nu mai am rabdare. De asta nici n-am mai facut nimic in ultimii ani (acum nu se mai poate amana). Normal ar fi sa am tehnicieni tineri, pe care sa-i pun la munca (avem unii, angajati pe pile, dar sunt mari boieri si habarnisti in acelasi timp, care au plecat la mare), iar eu sa scriu documentatia, sa fac reglajele si punerea la punct a aparaturii.
Nu mai spun ca piesele sunt cumparate de mine (din salariul de mizerie), de la firma Metrafo din Oradea. Este adevarat ca daca plec de la facultate am sa-mi iau jucariile si ii las cu "troacele" (aparatura cumparata, de uz general).
Sunt multe de spus si de facut, dar nu este nimeni interesat sa mearga lucrurile bine.
Nu ne mai recitati poezii frumoase, pentru ca situatia reala este alta. Noi stim exact cum stau lucrurile, nu dumneavoastra cei plecati din tara, care vedeti lucrurile din avion.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu in pat cu Elena (14393 afisari)
 Mascarada (1610 afisari)
 Lichidarea lui Karadzici (1546 afisari)
 Omorat de urs in centrul Brasovului (1413 afisari)
 In veci! (1195 afisari)
 Stefan Andrei: Saddam Hussein vroia sa ne dea in 1989 500.000 de tone de petrol in contul datoriei catre Romania (4825 afisari)
 Kelly din "Familia Bundy", diagnosticata cu cancer (1469 afisari)
 Un membru al Guvernului, numit "imbecil" de Traian Băsescu (video) (1405 afisari)
 65 de ani de la bombardamentele americane asupra Ploiestilor (video) (1357 afisari)
 Regizorul Guillermo del Toro: La 15 ani, am fost urmarit de extraterestri  (1320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.