Ziua Logo
  Nr. 4299 de vineri, 1 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-08-01

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-07-31 22:20:51

Dece nu merge PSD si dece a devenit partidul bogatilor

Dece nu merge PSD si a devenit partidul bogatilor

PSD se afla astazi,ieri,maine si perpetuum intr-o dilema fara de sfarsit.Ce identitate are si pe cine slujeste?
PSD se pretinde partid social-democrat dar conducerea sa a fost invadata de baroni si bogati,adica,de fapt tocmai cei care sunt opusul social-democratiei.
Asa cum se vede din afara,in PSD asistam la un asalt decisiv al fostilor lideri PSD pentru a recuceri pozitiile avute candva in partid.
Daca am fi rautaciosi am spune ca voluntar sau involuntar aceasta miscare este facuta in favoarea dlui.Basescu si a Partidului care il sprijina pe presedinte.PSD nu numai ca nu evoluiaza in cadrul unei reforme ci din contra asistam la ceea ce se numeste RESTAURATUIE,o miscare reactionara care vine sa dea dreptate partidelor oponente si in primul rand PD-L privind inabilitatea social-democratiei romanesti de a se reforma in spirirul social-democratiei europene.
Sa vedem in ce masura PSD se mai inscrie in curentul social-democrat europeean.
Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste din a doua jumatate a secolului trecut,motiv pentru care PSD oscileaza intre utopie si criptocomunism,deoarece ideologii sai nu au putut determina cat trebuie retinut din teoriile comuniste si utopice si cum trebuie sa se adapteze la o social democratie vie,capabila de a guverna o tara,fie si Romania in secolul 21.
Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989 pe care acum o realizam in mod clar ca fiind criptocomunista,PSD devenin umbrela de protectie si de fapt cazand prada fostilor activisti PCR,a nomenclaturii si securitatii comuniste,avandu-l ca lider pe Ion Iliescu si garda sa de comunisti din care Nastase nu poate spune ca nu facea parte.
Ca pretins partid social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat,in mod fals sau de maniera impotenta raspunderea de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare, refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
In schimb,obisnuiti cu avantajele nomenclaturii comuniste,asa zisii social democrati au devenit baroni sau oligarhi(ultimul termen fiind rezervat mai ales pentru PNL)
De fapt PSD respinge reforma in partid si in tara sub masca iliesciana ca ei resping doar acea varianta de terapia de soc, care ar fi generatoare de efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate.

Din acest motiv partidul respinge practic orice reforma,orice inovatie inclusiv in domeniul eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale,
refuzand solutiile moderne pe care le considera radicaliste si aventuriste.
Doctrinar si programatic, PSD este nu este un partid social-democrat modern, orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promoter ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica.

Idealurile si actiunile PSD nu sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana, egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate,binele public, justitia sociala si solidaritatea umana. Nici valorile clasice social democrate care pun accentul fie pe libertatea
individuala si de justitiei sociale, sau de solidaritatea sociala nu mai constituie telul PSD.
De fapt PSD s-a transformat sub Iliescu si naivul Geaoana intr-o organizatie mercantila,un fel de club al bogatilor care s-ar asemana foarte bine cu coruptii din partidele de dreapta.In acest context reintoarcerea lui Nastase,Mitrea,Iliescu par realitati firesti si in concordanta cu ceea ce a fost si este PSD.
Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social Democrat,lipseste din preocuparile de ordin politic, ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei, iar programul ‚Spre normalitate, o viziune social-democrata moderna privind viitorul Romaniei’, adoptat in luna octombrie 2002 de catre Consiliul National al PSD a devenit de mult doar material de propaganda a prea multilor fosti activisti de la Stefan Gheorghiu.
Este limpede ca o tara europeana nu poate neglija social-democratia si ca politica social democrata trebuie luata in consideratie in orice perimetru politic.
Aceasta este si miza baronilor PSD.Exact cum Ceausescu mentinea si voluntar saracirea populatiei si industria de secolul 19 pentru a avea o baza politica pentru PCR,la fel procedeaza acum si PSD.Fara saracie,saraci,populatie asistata ,PSD ar avea de mult soarta unor partide de dupa 1989 care au trecut in istorie.
In concluzie,se poate spune ca daca nu se produce o ruptura in PSD sau daca mai putin proabil o clasa de tineri sau un grup cu adevarat social-democrat nu limpezeste apele,PSD o va duce intr-o hibernare si un dolce far niente.
Pentru ca ei se bazeaza pe saraci si pe masina de vot a batranilor nostalgici si unde este saracie este si comunism.

Viorica Ianc
2008-08-01 07:07:44

ideologie


" Nu stiu ce intelege prin partid imaginar si nu-l inreb "
Daca nu se poate comunica macar in familie sansele devin moarte, chiar si intr- un partid !
De ce nu poate comunica ? Cu baiatul, cu nefasta, cu vecinii, cu prietenii si cu
Dusmanii ! Este necesarul feedback !

gili
2008-08-01 07:27:10

Nene Vasile , PSD merge . Merge al dracului de bine chiar ...

PSD nene Vasile stie foarte bine ce identitate are si merge , spre nenorocirea noastra . Noi nu stim ce identitate are ...
Si merge nene , merge al dracului de bine . Spre fericire lor , n'asa ?
De imbogatit s-a imbogatit pentru ca a reusit sa stea destul de mult , mult mai mult decit ar fi trebuit in fruntea bucatelor .
Si vrem nu vrem se pare ca iarasi o sa ne procopsim cit de curind cu dinsii .
Spre fericirea lor si nefericirea noastra .
Dar si a dumneavoastra , a pedeilor care o sa mai asteptati o leaca pentru a va imbogati la rindul dumneavoastra , n'asa ?
Asta nu ca nu sunteti destul de bogati ...
Pai sa nu-ti vina nene sa transmiti asa un parlamentar " 'ratzi ai dracului de hoti cu totii ! " ?

Alex.Pandrea
2008-08-01 09:08:47

Intentii confuze ale gruparii de la Cluj

Intentii confuze ale gruparii de la Cluj

Cine considera ca gruparea de la Cluj a fost invinsa se inseala amarnic.
In chinurile existentei PSD din 1989 pana astazi,in afara desprinderii PD cred ca singura speranta luminoasa poate veni de la Gruparea de la Cluj.
Aici se vede in toata splendoarea sa spiritul si seriozitatea ardeleneasca si fie-mi permis,cinstea ardeleanului si rolul sau de promotor al vietii sociale din Romania.
Gruparea de la Cluj a realizat demult ca ceea ce la Bucuresti se numeste social-democratie,de fapt nu este asa si in consecinta au infiintat un Institut,chiar cu pretentii regionale,de studiere a ideologiei social democrate.
Au avut incredere in Geoana desi stiau ca este fiu de general de securitate si naivitatea lor a fost rasplatita prin tradare.
Nu stim cu precizie intentiile si finalitatea Grupului de la Cluj dar cunoastem de mult competenta si loialitatea fata de social democratie a personalitatilor care compun grupul.
Nu stim ce vor face,vor asculta cantecul de sirena a Miticilor care sigur ii va mitui cu ceva posturi sau vor realiza o constructie asa cum au facut marii patrioti ardeleni,din care maniu le poate fi un exemplu.

Opinia publica se afla in asteptare si ii gratuleaza cu speranta ca de aici se va naste o social-democcratie moderna.

vasy
2008-08-01 09:23:39

Guralivi

Ghita Bizonu'
2008-08-01 09:30:27

Re: toata splendoarea sa spiritul si seriozitatea ardeleneasca mai ales

cand au acceptat posturi grase de la aia pe care acum ii critica. Fiindca aia au trecut in popozitie si moralistii si-au pierdut posturile.
O sa o ia pe urma lu Boda!!


La 2008-08-01 09:08:47, Alex.Pandrea a scris:

> Intentii confuze ale gruparii de la Cluj
>
> Cine considera ca gruparea de la Cluj a fost invinsa se inseala
> amarnic.
> In chinurile existentei PSD din 1989 pana astazi,in afara desprinderii
> PD cred ca singura speranta luminoasa poate veni de la Gruparea de la
> Cluj.
> Aici se vede in toata splendoarea sa spiritul si seriozitatea
> ardeleneasca si fie-mi permis,cinstea ardeleanului si rolul sau de
> promotor al vietii sociale din Romania.
> Gruparea de la Cluj a realizat demult ca ceea ce la Bucuresti se
> numeste social-democratie,de fapt nu este asa si in consecinta au
> infiintat un Institut,chiar cu pretentii regionale,de studiere a
> ideologiei social democrate.
> Au avut incredere in Geoana desi stiau ca este fiu de general de
> securitate si naivitatea lor a fost rasplatita prin tradare.
> Nu stim cu precizie intentiile si finalitatea Grupului de la Cluj dar
> cunoastem de mult competenta si loialitatea fata de social democratie
> a personalitatilor care compun grupul.
> Nu stim ce vor face,vor asculta cantecul de sirena a Miticilor care
> sigur ii va mitui cu ceva posturi sau vor realiza o constructie asa
> cum au facut marii patrioti ardeleni,din care maniu le poate fi un
> exemplu.
>
> Opinia publica se afla in asteptare si ii gratuleaza cu speranta ca de
> aici se va naste o social-democcratie moderna.
>
>

Socrate
2008-08-01 11:44:11

SUBSCRIU Re: Guralivi

Shadow
2008-08-01 12:00:41

Un exemplu "perfect" de educatie in familie

"Baiatul meu ma dojeneste ca iar pierd timpul cu partidul imaginar. Nu stiu ce intelege prin partid imaginar si nu-l intreb. Dar stiu ca nu intelege de ce mai vorbesc de PSD, dupa ce mi-am dat demisia din toate functiile".

Deci ce sa te mai intereseze un partid daca nu mai posezi "functii". Ca asta e logica de care din pacate nici baiatul lui Dancu nu se dezice. Si nu e vina sa. E vina educatiei pe care o are in familie.

FB
2008-08-01 14:49:12

Astia vor trece la PD_l.

De aceea tot circul.Altii sunt vinovati pentru lichelismul lor.Pana cand va merge ?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Karadzici, lucrat de americani (1661 afisari)
 Liz Taylor la un pas de moarte (1629 afisari)
 CFR jefuit de sefi (1624 afisari)
 Monstrul energetic scartaie (988 afisari)
 Grupul de la Cluj refuza fotoliile PSD (873 afisari)
 Mereu tanara: Sue Ellen, din Dallas, arata senzational la 67 de ani! (2705 afisari)
 EXCLUSIVITATE: Stefan Andrei, despre cum a pierdut Gheorghiu Dej o evadare pentru ca s-a imbatat Gheorghe Maurer (2497 afisari)
 Canada: Decapitat in autocar de vecinul de scaun (1779 afisari)
 Deh, varsta! Michael Douglas adoarme pe umarul sotiei, Catherine Zeta Jones, in timpul unei cine cu prietenii  (1640 afisari)
 Rusia se remilitarizeaza si formuleaza o noua doctrina militara (1507 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.