Ziua Logo
  Nr. 4291 de miercuri, 23 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-07-23
M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.138...)
2008-07-23 20:27
Studentii sunt la fel de cretini ca si parintii lor

Aceasta caracteristica este genetica si nu se poate schimba. Daca nu erau tampiti, nu ii lasau pe cei care ne conduc sa distruga industria, unde ar fi lucrat dupa absolvire si Romania nu ajungea in halul asta.
Aproape 90% dintre ei vaneaza diploma si nu vor sa invete cu adevarat. In timpul facultatii memoreaza cursurile (cei care nu trec pe bani) si daca le spui sa cumpere o carte de specialitate in domeniul in care se pregatesc, stramba din nas. In schimb nu se zgarcesc sa arunce banii pe telefoane mobile si convorbiri fara rost, pe cafele la bar, platite la suprapret si pe toale.
Eu lucrez la un laborator de electronica (am lucrat si la microunde, semiconductori, fizica solidului, nucleara si alte laboratoare) si pot sa spun ca in 18 ani nu am intalnit macar un singur student pe care sa-l intereseze electronica. In timp ce le explic ce se face acolo, privesc in gol si asteapta sa se termine ora.
Am incercat sa-i iau si cu "prostii" (sa-i pun sa-si construiasca un detector de radiatii sau un magnetometru, ba chiar si un microfon special cu care sa asculte la distanta, la cateva sute de metri, sa construiasca instalatii de comunicatie prin laser, etc) , dar au ramas inerti. Poate ca nu am reusit sa fac nimic cu ei, pentru ca la fizica vin in ultimul timp numai cazaturi. Se intra fara examen si vin pe capul nostru absolventi de liceu extrem de slab pregatiti si pe care nu-i intereseaza absolut deloc fizica. Vor doar sa ia o diploma, fara sa profeseze in domeniul fizicii. Unii se vor angaja in administratia de stat si daca au "studii superioare" le creste salariul, altii vor sa intre la politie, etc. Sunt si cativa care invata cat de cat, dar tocesc teoria (au deprins tehnica asta de la gimnaziu si liceu) si nu sunt in stare sa aplice in practica ce au invatat.
Pana anul asta nu am avut contact cu studentii de la politehica si credeam ca sunt mai de soi. M-am lamurit ce e de capul lor dupa sesiunea din vara, cand am asistat la cateva examene. Ca sa-i treaca, cadrul didactic la care am fost la asistenta i-a pus sa enunte legea lui Arhimede, ce este curentul electric, etc, notiuni care se invata la scoala generala. Astia sunt inginerii pregatiti de sutele de facultati aparute dupa '90. Multi aveau mutre si gesturi de derbedei, cercei in ureche, bolduri bagate intr-o nara, lanturi grose la gat, ca manelistii.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fisa de temnita a lui Coposu (4552 afisari)
 10 sfaturi pentru o buna digestie (3185 afisari)
 Scandalul Madonna ia proportii (2839 afisari)
 Sacrificarea lui Karadzici (2803 afisari)
 Echipa de zgomote (1487 afisari)
 Pilotul lui Apollo 14: Extraterestrii au intrat in contact cu noi, dar acest lucru e tinut secret de peste 60 de ani!  (7732 afisari)
 UPDATE: Herta Muller despre cazul Patapievici - turnatorii ICR (2495 afisari)
 Doua surori gemene identice s-au maritat cu doi frati gemeni identici si au nascut... gemeni identici (2193 afisari)
 UPDATE: Ucigasul tinerelor din Bacau i-a zdrobit capul Madalinei, fata sefului de la ISU Brasov  (2090 afisari)
 Chestorul Berechet, tras pe dreapta de Basescu  (1746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00656 sec.