|
|
Comentarii: 8, forum ACTIV
HERUT 2008-07-22 22:59:45 |
Cioace
| |
Ziarul Ziua e in pauza de subiecte. Aceste asa-zise zece sfaturi pentru o buna digestie sunt mai mult "frectii". Ceea ce trebuie stiut in privinta digestiei este ca nimeni nu trebuie sa-si faca griji decit de la virsta de 50 de ani in sus, cind sucurile gastrice isi reduc eficienta la mai mult de 65%, trebuind inlocuite cu anumite ceaiuri sau, dupa posibilitati, cu medicamente bazate pe plante in proportie de 100%, care ajuta la digestie. Enzimele sunt agentii care product digestiile. Aceste enzime se gasesc intr-o proportie de peste 60% in saliva si in sucurile gastrice. Saliva isi reduce cantitatea cu cit inaintam mai mult in virsta si trebuie avut grija asupta acestui element. (Nu mai scuipati pe jos, ma mirlanilor !)
Eu folosesc "Digestive enzymes" just in case si nu am nici un fel de probleme, mai ales din cele enumerate de autorul acestui articol.
Sfatul cel mai bun pentru toti este sa manince cit mai putin, sa se scoale de la masa fara sa se fi saturat, sa reduca sarea, uleiul hidrogenat si grasimile pe cit se poate. Restul vine de la sine. | |
| |
Anticomie 2008-07-23 04:41:55 |
Re: Cioace
| |
La 2008-07-22 22:59:45, HERUT a scris:
> Sfatul cel mai bun pentru toti este sa manince cit mai putin, sa se
> scoale de la masa fara sa se fi saturat, sa reduca sarea, uleiul
> hidrogenat si grasimile pe cit se poate. Restul vine de la sine.
Ba eu cred ca sfatul cel mai bun e sa mananci ce-ti place, desigur, cu masura.
Restul e intr-adevar praf in ochi: cica sa eviti stresul si emotiile, adica sa te izolezi in turnul de fildes. Pe aceeasi linie de sfaturi "utile" s-a omis unul f. important si clasic: daca n'aveti paine, mancati cozonac.
| |
| |
Olga Khan 2008-07-23 05:38:26 |
Re: Cioace
| |
La 2008-07-22 22:59:45, HERUT a scris:
> nu trebuie sa-si faca griji decit de la virsta de 50 de ani in sus <
Poftim??? - Dar cine trage linia asta???
Dupa 35 de ani era sa mor ca am inceput sa gust aici in State toate alea din bucatariile internationale si nu stiam ce ma supara, ma umfle si ma sufoca!!!
Inainte de 50 de ani am avut fierea scoasa ca muream de o conditie pe care e greu sa descriu, ce-mi provocau pietrele din Vezica Biliara/Fiere.
Noroc ca mai am alte organe sanatoase ca nu maninc orice, doar ceea ce-mi place!!!
| |
| |
Arcturus 2008-07-23 08:26:50 |
Re: Cioace
| |
Cred ca niste carnitza de caine ar fi buna la digestie.
La 2008-07-23 05:38:26, Olga Khan a scris:
> La 2008-07-22 22:59:45, HERUT a scris:
>
> > nu trebuie sa-si faca griji decit de la virsta de 50 de ani in sus <
>
>
> Poftim??? - Dar cine trage linia asta???
>
> Dupa 35 de ani era sa mor ca am inceput sa gust aici in State toate
> alea din bucatariile internationale si nu stiam ce ma supara, ma umfle
> si ma sufoca!!!
> Inainte de 50 de ani am avut fierea scoasa ca muream de o conditie pe
> care e greu sa descriu, ce-mi provocau pietrele din Vezica
> Biliara/Fiere.
>
> Noroc ca mai am alte organe sanatoase ca nu maninc orice, doar ceea
> ce-mi place!!!
>
>
| |
| |
OldPhil 2008-07-23 08:30:55 |
Re: Cioace
| |
La 2008-07-23 08:26:50, Arcturus a scris:
ai incercat-o si ai digestia mai buna? probabil de aia incerci sa o recomanzi !
> Cred ca niste carnitza de caine ar fi buna la digestie.
>
>
> La 2008-07-23 05:38:26, Olga Khan a scris:
>
> > La 2008-07-22 22:59:45, HERUT a scris:
> >
> > > nu trebuie sa-si faca griji decit de la virsta de 50 de ani in sus <
> >
> >
> > Poftim??? - Dar cine trage linia asta???
> >
> > Dupa 35 de ani era sa mor ca am inceput sa gust aici in State toate
> > alea din bucatariile internationale si nu stiam ce ma supara, ma umfle
> > si ma sufoca!!!
> > Inainte de 50 de ani am avut fierea scoasa ca muream de o conditie pe
> > care e greu sa descriu, ce-mi provocau pietrele din Vezica
> > Biliara/Fiere.
> >
> > Noroc ca mai am alte organe sanatoase ca nu maninc orice, doar ceea
> > ce-mi place!!!
> >
> >
>
>
| |
| |
Olga Khan 2008-07-23 09:49:54 |
Re: Cioace
| |
La 2008-07-23 08:26:50, Arcturus a scris:
> Cred ca niste carnitza de caine ar fi buna la digestie.
>
>
Doar ma uit la TV si ma satur de carne cand il vad pe Anthony Bourdain ca maninca in Saud Arabia carne de camila tanara :-( si un fel de iguana sau ceva soparla uriasa iar colegul sau Andrew Zimmern cu Bizarre Foods calatoreste si el dar maninca de toate iar acum prin Bolivia de la cartofi congelati si decongelati pana la porc salbatic si Armadillo si toate alea din animale ...
Azi am inceput ziua cu spanac dupa reteta americana "dip" imediat dupa cafea cu lapte, jumate litru, niste ciresi si ape minerala ... iar spanac cu telemea si urda italiana, jumate rosie ca era uriasa de culoarea sfeclei rosii din familia Heirloom, 2 mango, o chifla, caise si cranberry/merisoare uscate.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Heirloom_tomatoes.jpg
Eu n-am probleme de digestie! Spanacul face si tenul frumos .... nu primele trei frunze, ci in mod regular de a le manca, da rezultate vizibile. | |
| |
Atamild 2008-07-23 19:09:54 |
Eu am gatit orez astazi. Basmati Reis.
| |
Cu ceapa verde, putin usturoi, rosii,sare, piper, unt si mirodenii asiatice: kurkuma, koriander, ingwer am pus si putin patrunjel (de la mama) si carnaciori romanesti. Acum, sunt chiar la masa! Si nu uitati la prajit si putin ulei de masline :-)
Salutari cu pofta mare de mancare,
matilda | |
| |
Mos Grigore 2008-07-23 20:58:02 |
HE,HE,HE...DECI TE-AM GHICIT EU.cind am zis ca ................
| |
La 2008-07-23 04:41:55, Anticomie a scris:
> Ba eu cred ca sfatul cel mai bun e sa mananci ce-ti place, desigur, cu
> masura.
===================================================>
...............eshti DOLOPHANIKA.......................................
>
>
| |
| |
« Sumar articole
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|