Ziua Logo
  Nr. 4291 de miercuri, 23 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-07-23
gabriela m. ciotu (...@yahoo.com, IP: 79.113.4...)
2008-07-23 15:23
Universalitatea Ortodoxiei!

Am folosit termenul de Ortodoxie universala pentru a arateaca gestul neghiob al celor doi ipocriti CORNEANU si DRINCEC a fost condamnat de celelalte Biserici Ortodoxe surori! Chiar daca Sinodul talharesc din 8-9 iulie A.D. 2008 din Bucuresti i-a integrat pe cei doi tradatori in randurile ierarhiei ortodoxe romane, ei pot ramanea in afara comuniunii liturgice a celorlalte Biserici Ortodoxe! Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe cei doi a iesit din randul ierarhiei ortodoxe. Lucrurile ar putea fi rezolvate foarte usor si benefic pentru toata lumea: trecerea celor doi intrusi in randul ierarhiei catolice! Ar fi o bucurie si binecuvantare pentru toti. BOR ar scapa de doua curve ordinare!

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-07-23 15:41
Re: Universalitatea Ortodoxiei!

La 2008-07-23 15:23:59, gabriela m. ciotu a scris:


BOR ar scapa de doua curve ordinare!

_________


Aoileoo, gabrielooo, taicaaa ! Sa nu te mai rogi, fata mea. Sa nu mai indraznesti sa spui "Tatal nostru", ca blestem iti tragi si nu rugaciune. Ai vazut ce zice acolo : "si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam grsitilor nostri". Pai ? Pai daca tu il rogi pe Doamne-Doamne sa-ti ierte greselile tale asa cum si tu ierti greselile celor care ti-au gresit, dar tu, ii demonstrezi, de fapt, lui Doamne-Doamne, ca nu-l poti ierta pe Corneanu si nici pe Sofronie judecindu-i si jignindu-i cu "curve", ce crezi ca va face Doamne-Doamne in final cu rugaciunea ta ? O va mai asculta ? Mai ales cind spui la final : "Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel rau". Pai Doamne-Doamne te tine afara de ispita, dar in ispita te duci singura-singurica pentru ca nu faci ce-ti spune Doamne-Doamne sa ierti de 70 x 7 ! Tu nu mai poti fi izbavita de "cel rau" pentru ca tu il alegi "pe cel" rau rejectindu-L pe Doamne-Doamne refuzindu-i ajutorul.

Sti cum faci tu ? "Doamne, iarta-ma pe mine dar nu-mi impune ca si eu sa iert pe altii ca nu pot. Numai Tu sa ma ierti dar eu sa-mi fac de cap in continuare". Nu merge gabrielo, taica. Daca nu ierti nu ti se va ierta. Asa vrea Doamne-Doamne ! Mai gindeste-te, mai rumeg-o !

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 74.56.31...)
2008-07-23 19:45
Re: Universalitatea Ortodoxiei!

Pentru Gabriela

Nu te lasa intimidata de Herut. Este greco-catolic dar se da drept ortodox 'bine catehizat'. In realitate nu combate decit de dragul dezacordului fara sa fie insa capabil de o argumentatie serioasa.
Ce spui tu e perfect adevarat. Cei doi nu sint insa doar curve, curvia se poate ierta prin pocainta, ci pacatuiesc impotriva Duhului Sfint prin tradare intocmai ca Iuda.
Herut o sa riposteze ca Iuda n-a trecut la greco-catolici dar sint sigura ca tu ai sa intelegi ce vreau sa spun. Oricine se leapada de ortodoxie se leapada de Mintuitorul nostru Iisus Hristos.

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-07-23 20:08
Re: Universalitatea Ortodoxiei!

La 2008-07-23 19:45:10, Anca2008 a scris:


Oricine se leapada de ortodoxie se leapada de Mintuitorul nostru Iisus Hristos.


________


Dar ce se va intimpla cu cei care nici macar nu s-au nascut ortodocshi ? Aceia se vor duce cu totii incolonati, in iad ? Sarmana de tine ! Au, oare, nu ai auzit tu ca mintuirea este la Dumnezeu si nimeni nu stie judecata lui Dumnezeu ? Sigur nu ai auzit, pentru ca tu nu crezi prin Cuvint, ci, tu crezi dupa ureche; dupa urechea ta !

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 74.56.31...)
2008-07-23 20:53
Re: Universalitatea Ortodoxiei!Iata cum imi calc din nou cuvintul... Herut ma duci in ispita nazdravanule!! Dar este o datorie crestineasca sa te ajut sa intelegi...Pentru ca pari sa ai o oarecare dificultate de intelegere.
De citat m-ai citat corect: oricine se leapada de ortodoxie se leapada de Mintuitorul. Asta bineinteles implica apartenenta anterioara la ortodoxie. Deci orice parasire a ei este lepadare. Iar eu la acesti oameni m-am referit. Nici la catolici, nici la greco-catolici, musulmani, budisti sau altii. Aceia nu sint treaba mea, n-a insarcinat Dumnezeu pe mireni sa se ocupe de soarta apostatilor si paginilor. Dar ne-a insrcinat pe noi ortodocsii sa atragem atentia acolo unde fratele nostru intru credinta greseste.
Corneanu nu numai ca a gresit, ci a si cazut. Sofronie la fel. Exista iertare, bineinteles dar numai cu pocainta si canon. Daca citesti pe Sf. Teofan Zavoritul ai sa vezi cum scrie ca ierarhii care cad in apostazie, daca nu sint caterisiti trebuie obligatoriu sa li se retraga demnitatea de ierarhi. Ceea ce in Sinodul nostru alta data sfint nu s-a intimplat.
Iar noi ca ortodocsi avem datoria sa strigam si sa incercam sa trezim pe cei ce dorm. Atita putem face ca mireni. Nu ne putem substitui autoritatii bisericesti. Dar putem sa refuzam sa ne supunem ierarhilor atunci cind acestia vor incerca sa ne impinga si pe noi in erezia lor.

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-07-23 21:23
Re: Universalitatea Ortodoxiei!

La 2008-07-23 20:53:51, Anca2008 a scris:


"Corneanu nu numai ca a gresit, ci a si cazut."


Care este digferenta dintre "greseala" si "cadere" ?


+++++++++++++++


"Exista iertare, bineinteles dar numai cu pocainta si canon."


Si de unde sti tu ca cei doi nu s-au cait si s-au spovedit pentru greselile lor ?


+++++++++++++++


"Daca citesti pe Sf. Teofan Zavoritul ..."

Bun, si la ce se referea - strict - Sf. Teofan ? Poti sa spui ?


++++++++++++++


"Iar noi ca ortodocsi avem datoria sa strigam si sa incercam sa trezim pe cei ce dorm. Atita putem face ca mireni."

Nici vorba de-asa ceva. Singurul tau drept in Biserica Ortodoxa este acela al ascultarii. Atit si nimic mai mult !


++++++++++++++

"Dar putem sa refuzam sa ne supunem ierarhilor atunci cind acestia vor incerca sa ne impinga si pe noi in erezia lor."

Ierarhii sunt unsii lui Dumenzeu, si numai El are dreptul sa le ia harul. Harul nu i-l da nimeni altcineva decit insushi Hristos la hirotonie. Daca Soborul ierarhilor bisericii noastre l-au iertat, si noi mirenii trebuie sa ne supunem deciziei lor. A-i face "curve" sau a-i jigni, ne atrage pacatul iadului de care nu mai scapam decit printr-o adinca pocainta si prin savirsirea unui canon dur, asa cum ti-ar trebui si tie si Gabrielei. Injurind irerahia Bisericii noastre, nu faci altcea decit sa aduci hula Duhului Sfint, pacat care nu se mai iarta in vecii vecilor. Dar tu, de unde sa stii aceste mici "detalii" despre credinta noastra ortodoxa ? Eh ! Le trecem cu vederea ! Tot ceea ce ne intereseaza pe noi, este cum ne manifestam ura noastra personala impotriva unor oameni despre care nu stim nimic !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fisa de temnita a lui Coposu (4552 afisari)
 10 sfaturi pentru o buna digestie (3185 afisari)
 Scandalul Madonna ia proportii (2839 afisari)
 Sacrificarea lui Karadzici (2803 afisari)
 Echipa de zgomote (1487 afisari)
 Pilotul lui Apollo 14: Extraterestrii au intrat in contact cu noi, dar acest lucru e tinut secret de peste 60 de ani!  (7732 afisari)
 UPDATE: Herta Muller despre cazul Patapievici - turnatorii ICR (2495 afisari)
 Doua surori gemene identice s-au maritat cu doi frati gemeni identici si au nascut... gemeni identici (2193 afisari)
 UPDATE: Ucigasul tinerelor din Bacau i-a zdrobit capul Madalinei, fata sefului de la ISU Brasov  (2090 afisari)
 Chestorul Berechet, tras pe dreapta de Basescu  (1746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.