Ziua Logo
  Nr. 4274 de joi, 3 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-07-03

Comentarii: 21, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Dan Iasi
2008-07-02 23:10:49

bani americani

de asta ucraina a fost cel mai mare recipient de bani americani dupa israel timp de 10 ani.....si cine era atunci presedintele bancii nationale a ucrainei? victor iuskenco

Igor
2008-07-03 08:15:43

Lui Dan Iasi

Cunosti, draga, cate miliarde de Euro a incasat,incaseaza si va incasa Romania de la UE numai in cativa ani precedenti, recent si viitori? Nu ma intereseaza faptul, cine a fost seful BNR. Hristos a intrebat "De ce vezi paiul din ochiul altuia si nu observi barna din ochiul tau?" La cati bani are si va avea romania, nici nu vin in comparatie cu "donatiile" catre Kiev. Sunt ei, ukrainenii, slavoni, dar ne sunt vecini. Sunt roman din Basarabia, conveituiesc cu multi ukraineni, avem si multe divergente, dar si multe in comun. Cand oare va invata romanul sa intretina legaturi bune cu vecinii? Ukraina, Ungaria, Bulgaria... Pana astazi nu as spune ca avem niste relatii normale. Ca avem probleme de etnie, teritoriale, etc, sa le rezolvam, dar sa fim si obiectivi in relatii. In corpul meu circula sange roman, polinez si ukrainean, si, totusi, sunt roman si punctum. Dar asta nu inseamna sa imi vars veninul, cand obesrv castigul vecinului. INVIDIA SI PROSTIA - din punctul meu de vedere, cele mai frecvente "pacate" ale noastre. Sper si ma rog la Domnul ca vecinul meu - Ukraina sa devina cat mai curand membru al NATO si UE, atunci poate, si Basarabia si eu voi deveni roman cu drepturi depline!

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:05:40

Buna dimineata,vad ca ma asteptati

Buna dimineata Ziua,
imi place articolul asta,un ucraino evreu plin de devotament,in toate viesel de maretie a Ucrainei tipul asta de prifil cred ca a scris istorie masoana si a pregatit ca un baietel linistit ce se joaca cu morisca revolutia lui Octombri.
Ucraineanul suflet naiv cu foste valente catolice ramas fara alt crez decat banul si cu intensul orgoliu al amintirii strabune..
Ce face..isi arata revoltat dintii moscovei si o acuza ca l-a insangerat.Reneaga co participarea in minunatul cain al comunismului intrigand populatie ca a fost intregral de origine rusa si ca astfel mandra Ucraina a fost dezonorata.
Un articol plin de intoxicari evocand simbolul castelului rosu.Kremlinul bantuit de vampiri..si acuzand un curent de nationalism rus ca de politica corporatisat..ma rog sa nu fiu in eroare..si biata rusia sa nu fie si ea doar un ciolan in dintii unor miliardari evrei rusi fara alta constiinta decat cea a banului.
Evul asa zisei lupte de clasa pentru cioloveci s-a cam dus la toaleta unei istorii zbuciumate..
Insa ceea ce ma jigneste desi nu am nici o valenta rusofila decat aceea a dreptatii lui Dumnezeu din cer..deci,ceea ce ma jugneste in suita de afirmatii este renegarea dreptului ca o superputere sa joace vreun rol in politica europeana ..si ca aceasta sa dobandeasca un drept autentic de veto ..ceea ce ma jigneste e acuza de politica corporatista intr-o lume in care identitatea nationala si fragmentarea societatii a fost realizata de politici corporatiste si nu mai e nevoie sa specific.cine avea mereu instinct tribal.
Ucraina are un rol de ciot ascutit..in care se doreste ranirea celui ce trece cu cosul plin de mancare si apa catre casa..mister tribal de dominatie economica..
Biet patriot cum te vezi dumneata ..nu stii ca acest urias sfarma piatra care era ucraineanul a ramas cam naiv..Nu cred ca ucrainei sa nu i se oferit un tratament egalitarist in asocierile cu Moscova..
Lasa-ma sa raman o naiva care netolerand coruptia viseaza o societate mai bun.
Blocand drumul rRusiei spre euuropa..comiteti un sacrilegiu si o provocare mascata la razboi.
Vorbiti de decadenta in arealul Rusiei..neputand verifica asta voi face ca omul orb si surd..caci chiar nu-mi vine sa cred ca a murit samanta nebuna aruncata anapoda..Stalin..marele patriot..o defectare de cutiuta arepo cu consecinte imprevizibile pe termen lung? singur mister de octombrie ce imi ramane neinteles.

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:19:57

Am recitit ingrijorata

Cuvintele dvs. sunt alese cu deosebita grija..am reusit sa vad marea intriga de a declansa o dubla blocada..aceea a intoxicarilor si a deplasarii ..sun tzu ..o inspiratie divina si neautentic ucraineana ..aprinzand un urias foc mocnit arzand in inima si constiinta popoarelor din fostele soviete..o ideologie prabusita folosita ca bumerang de intaiul creuzet ucrainean si antrenand popoarele sovietelor in blocada..chiar nu vazusem acest calcul israelit la iesirea din ecutatia comunismului in afara de unicul scop al schimbului si transferului de proprietate intr-un lomonosov controlat cu crima si accelerat prin arivism..ne-bolsevic dar invatat ca mersul pe jos si mancatul cu ligura .

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:27:23

doua supozitii

Prima si evidenta..poate statele unite si prin asta marii magnati americani despre a caror origini nu mai e nevoie sa vb..doresc o cartita uriasa in painea europeana..prin asta nu vreau sa jignesc ucraina..o suspectez ca in visele mandre ..de detasare de rusia..rezultate din intoxicari ..si-a vandut resursele si nu mai controleaza manipularea interna.
2-Evident nu doriti sa intrati impreuna cu rusia ..odata din intoxicari..si a doua din prostie si aceasta prostie o vad alimentata cu bani si dezinformare..si de fapt aberatia ascunsa e ca Rusia ar fii pericolul si nu viceversa.
Biata ucraina..ti-ai vandut resursele sau nu le-ai avut nicicand si acum le pierzi in joc de zar si te vinzi..nici macar europei intr-o spaima isterica si nerealista...
a fii sau a nu fii...Hamlet ..un erou al manipularii si o biata cutie..

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:29:21

acuza de antisionism?

Nu ..multumesc..
america e un instrument luat cu japca de criza anilor 1932..si tot nu a platit atat de dramatic ..cu nivelul de trai tavarasce..

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:31:43

revizionism teritorial

nu ...
multumesc...
doar o perceptie a adevarului trist la nivel..multi popular...printr-o istorie de ev mediu a razboiului rece si sangeroasa prin toate ungherele europei si asiei..si cine e monstrul nebun?
Kremlinul...si Germania ..si prostituata revolutiei Franta...
multumim tavarasci..

Ghita Bizonu'
2008-07-03 09:38:10

De cand i-am vazut mai bine pe ucarininei am inceput sa-i iubesc pe rusi !!

Ucrainienii au toate defectele rusilor. Insa nu au forta lor. Ceea ce ii face ridicoli.
Si nici resursele lor.
Insa fudulie cat incape , ntionalism prostesc chiar mai mult (au sabotat invatamatul romenesc si au obtinut rusi ! fiindca romanii s-au rusizat Buna afacere !!).
Si aceiasi pasiune fata de vecini. Fiindca expansionisul tarist spre Tarigrad se grefeaza pe precedentul kievean. Care stralucita Rusie kieveana a cazut sub asaltul ostilor mongole (mongole cu numele, cei care i-au pus jos zidurile au fost genistii chinezi).

Ghita Bizonu'
2008-07-03 09:43:16

Re: Igor

Deocandata nu prea incasam. Suntem contributor net, Plus am dat caonei Erorpa banci, retele de electricitate, telefoanele, gazele si petrolul . Si altele.

Si daca e vorba de legaturi bune. Le avem si ne costa . regiuena Cernauti si buna parte din regiunea Odesa , azi ucraineiene sunt pamant romanesc. Acum ciolovecii aia vor sa faca Insula Serpilor "locuita". Sa invete si ei sa aiba un pic de bun simt.
Apropos . Cand se facu congres la Liov (in 1918) ca sa se faca Ucraina dracii de ei si-au propus anexarea Bucovinei inclus Putna si Suceava. Asta numesti tu relatii normale?


La 2008-07-03 08:15:43, Igor a scris:

> Cunosti, draga, cate miliarde de Euro a incasat,incaseaza si va incasa
> Romania de la UE numai in cativa ani precedenti, recent si viitori? Nu
> ma intereseaza faptul, cine a fost seful BNR. Hristos a intrebat "De
> ce vezi paiul din ochiul altuia si nu observi barna din ochiul tau?"
> La cati bani are si va avea romania, nici nu vin in comparatie cu
> "donatiile" catre Kiev. Sunt ei, ukrainenii, slavoni, dar ne sunt
> vecini. Sunt roman din Basarabia, conveituiesc cu multi ukraineni,
> avem si multe divergente, dar si multe in comun. Cand oare va invata
> romanul sa intretina legaturi bune cu vecinii? Ukraina, Ungaria,
> Bulgaria... Pana astazi nu as spune ca avem niste relatii normale. Ca
> avem probleme de etnie, teritoriale, etc, sa le rezolvam, dar sa fim
> si obiectivi in relatii. In corpul meu circula sange roman, polinez si
> ukrainean, si, totusi, sunt roman si punctum. Dar asta nu inseamna sa
> imi vars veninul, cand obesrv castigul vecinului. INVIDIA SI PROSTIA -
> din punctul meu de vedere, cele mai frecvente "pacate" ale noastre.
> Sper si ma rog la Domnul ca vecinul meu - Ukraina sa devina cat mai
> curand membru al NATO si UE, atunci poate, si Basarabia si eu voi
> deveni roman cu drepturi depline!
>

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:53:05

sa fiu rea? si sa vorbesc de pedepse?

Ia intrebati domnilor si tavarasci..care era fruntarul naturel al Ukrainei..si ce cadouri i-a facut sora Rasia..n-o fii oare un gigant de planstelina ca joaca o morisca de slujnicuta ce va sfarsi vanduta de baron si pe la pretenarii sai?

Andrada Tiparas
2008-07-03 09:54:21

baze?

tavarasci Ukraineni va bazati pe uniformizarea etnica si sociala produsa de Gulag?

HERUT
2008-07-03 14:35:52

Astea nu-s supozitii, tu. Astea-s supozitoare, Nutzico !

La 2008-07-03 09:27:23, Andrada Tiparas a scris:

iata ucraina..ti-ai vandut resursele sau nu le-ai avut nicicand si acum le pierzi in joc de zar si te vinzi..nici macar europei intr-o spaima isterica si nerealista...
a fii sau a nu fii...Hamlet ..un erou al manipularii si o biata cutie..


_____


Ce mi-e Ucraina, ce mi-e Rusia ? Amindoua-s la fel. Doua marii cu aceleasi palarii. Tu ai ramas cu ideea despre Rusia, cea de-acum pa'j-de ani. Nu mai ezista asha ceava, tu ! Rusia a devenit o tzara in care vestul Ioropean crede mai mult decit Americania ta. Sau a lu' alamar, gargaristul ! Tzarile care detzin resurse vor fi cele care vor da cu zarul intotdeauna. daca nu stiai acest lucru de bun simt, lasa-te de politica si apuca-te de croshetat "plovare", ca iesi mai cistigata, tu !

Giuseppe Cocos
2008-07-03 15:54:16

Rusia este inca o supra putere

nu va pacaliti gindind alfel

Tudor190
2008-07-03 17:03:23

Interesant

De cind CIA a devenit editorialist la Ziua? Pentru echidistanta recomand si angajarea FSB-ului.
Mossadul este prezent deja..sau chiar proprietar.

Andrada Tiparas
2008-07-03 17:28:17

re:Herut

domnule de ce te ofuschezi..ca a fost prea transparent articolul..inainte de a ma tortura la timisoara spuneau ca am iq 157,

Andrada Tiparas
2008-07-03 17:30:22

si encore

imi place sa cetesc asta...doua marii cu aceeasi palarie..inseamna ca Gulagoiul si-a facut efectul in Ukrain..daca va vedeti la fel ca Majika.

Andrada Tiparas
2008-07-03 17:32:08

cat despre dat cu Zarul

as prefera ca Majika sa il aiba pe Dumnezeu..ca facaturile sunt toate corupte..padruga..

Andrada Tiparas
2008-07-03 17:46:18

re:Ghita Bizonu

stii de ce erau ukrainenii porecliti sfarma piatra?
ca meregeau dincolo de moarte erau mai sangerosi ca polonezii daca ii jigneai..asa ca nu m-as hazarda sa fac afirmatia ta daca nu as fii sigur de efectul Gulagului..un razboi ar fii dincolo de moarte si echilibrul din articolele recente e ca albusul de ou ..sper sa fie o intoxicare caci altfel..o scanteie si nimeni nu sta in calea ukraineanului si nu ai cu cine sa-l casatoresti.

Andrada Tiparas
2008-07-03 17:56:31

singurul risk al Rasiei

ar fii acela ca din cauza coruptiei banii ce intra in Ukraina nu se reflecta in nivelul de trai..asta creaza o masa populara manevrabila si sensibila la intoxicari patriotarde..
si al doilea ca la vf..elita ukrainei fie are intoxicari ,fie dintro eroare a foist lasata sionului inainte de dezmambrarea uniunii..nu stiu..politichie domnule redactor.

Andrada Tiparas
2008-07-03 18:06:26

rautatea mea

Stiind ca sionul nu face daruri fara sa ascunda cobra in ele...
ma uit la 100 de ani de istorie..ce urmeaza statul fragmentat fara frontiere..nu e oare o noua tura de "comunism" egalitarian..si la sfasit rearanjam casele ..unele mari si unele mici..si de fapt Zionul e singurul revizionist de fruntarii? ia incercati sa priviti teapa..ce zice sun tzu..cum tai bucati un monstru? cu distanta si cuvantul si drumurile comerciale..nu-i asa..prin punga cui se doreste sa treaca toate..prin punga celui care e peste tot si n-are tara...mister tribal nomad..acum ganditi va politica de retea ..anti corporatista..in ce isi are forta? in aceeasi ideologie invizibila..de asta se latra patratos inainte de proiectul noii ordini mondiale...daca pajalsti..si panemajes

Andrada Tiparas
2008-07-03 18:07:54

ce se sfarama mereu in 2000 de ani?

tari nationalitati si granite in anateme ascunse..si cine ne-a invatat pe toti sa-l "facem " pe Dumnezeu in retele?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prada istorica de patru miliarde de euro (1991 afisari)
 Moda "cyber-drogurilor" (1805 afisari)
 Harta disputei romano-ucrainene (1699 afisari)
 Dictatura interceptarilor (1177 afisari)
 Cu foamea in gat (1142 afisari)
 Incest cu acordul parintilor: Doi frati traiesc impreuna si au trei copii  (2569 afisari)
 Cersetorul cu milioane in banca de la metroul bucurestean (VIDEO) (2358 afisari)
 Marius Oprea: Foștii torționari sunt acum directori de bancă sau de concern internațional (2273 afisari)
 A violat un copil de noua ani  (1871 afisari)
 Pepe, dat afara de la Antena 1 (1770 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01365 sec.