Putini isi imaginau nu cu mult itmp in urma aparitia monopolurilor la turmele de vaci si foarte curind la izvoare cristaline. Tre' sa recunoastem iti trebuie o doza mare de psihopatie sa te gindesti la asa ceva.
Ca noi credem ca este in interesul nostru este numai si numai datorita inocentei noastre.
In privinta laptelui, un aliment complex, sanatos, povestea a inceput cu avintul economic de la sfirsitul sec XIX. Laptele crud nu se poate poate exploata industrial cel fiert (pasteurizat) da; nu intru in detalii, sintem la urma urmei fii de tarani la prima sau a doua generatie. Ce mai conteaza faptul ca licoarea asta este un aliment mort (enzime/bacterii utile digerarii sint distruse prin firbere/pasteurizare) daca iese banu'.
Dar ca sa-i dezveti pe copii de biberon, pardon consumatori, iti trebui un bau-bau. Ce-i drept era si un bau-bau real, creatie diabolica a industrializarii conduse de profit, concept capitalist de altfel foarte pozitiv. Utilizarea necontolata a pesticidelor si a altor otravuri (DDT, verde de paris) s-a transmis de la plante, legume si fructe la animale si oameni. In cazul nostru prin laptele de la vitele hranite acum modern si eficient cu fin imbibat in vitriiol. Concentratia este mai mare in grasimea din lapte si deci in subproduse gen unt si brinza. Si pentru ca toate sa poarte o aura stiintifica si nu pentru a abate atentia de la adevarata catastrofa li s-a dat si nume: TBC si Polio. Adica formula chimica a prins viata in forma unei bacterii si a unui presupus virus niciodata vazut.
Iar aici oameni cu spirit iesit din comun de bisnita au facut si un vaccin: Albert Sabin si Jonas Salk...imi scapa ce natie sint. N-a contat faptul ca "epidemiile" de polio erau doar in tarile industrializate si mai apoi si in in colonii unde tintarii din jurul bazelor militare erau stropiti du DTT, nici ca simptomele "infectiei" cu polio sint identice cu unele forme de otravire; paralizie.
Oamenii ar trebui sa-si puna itrebari in special la ceea ce li se pare evident. In cazul nostru de ce laptele se pasteurizeaza. S-a mers atit de departe incit in uele tari este interzisa producerea de brinzeturi din lapte crud si chiar comercializarea lui. |