|
|
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...) 2008-06-06 22:37 |
Eu am alta reteta : solmon
| |
Se cumpara citeva bucati de solmon, "vrabioare", se sareaza si se pipereaza. Imprealabil se confectioneaza o bucata de lemn subtire din esentza de "maple", cam de 30cm pe 20cm. Se pune in apa cu cel putin doua zile inainte. Se scoate lemnul din apa si se pune pe gratar. Peste lemn se aseaza bucatile de peste. Se lasa la gratarul inchis cam 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute. Bucatile de peste trebuie sa fie groase cam de trei centimetri. Se scot afara si se acopera cu o folie de aluminiu imediat. Dupa aprox. 15 minute aceste bucati vor fi teribil de suculente, iar ca gust, lemnul de maple le de un gust extraochelari ! Se maninca cu legume puse pe gratar : dovlecel mic de gradina, ceapa, roshii, ardei. Se mai gateste si putin orez peste care se toarna citeva linguri de soysauce. Se prepara "mujdoiul" de usturoi ca la Constanta, batindu-se bine in "piulitza" citiva catei de usturoi impreuna cu o legatura de patrunjel si multa sare, dupa care se pune o lingura de ulei (de care-o fi) ! La sfirsit se adauga apa calda si se toarna compozitia intr-un castronel. La jmecheria asta merge o busuioaca de Bohotin dulce ca ochii lui Olgutza.
Mincati, mincati, sa nu va saturati !
Doamne-ajuta !, si ... somn usor la masa ! | |
| |
2008-06-07 01:32 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara probleme in zona de mine amintita. soy suace o fi sos de soia:? ups :? Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de acasa direct dela dracula castle:) | |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-07 02:24 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
La 2008-06-06 22:37:15, HERUT a scris:
> Se cumpara citeva bucati de solmon, "vrabioare", se sareaza si se
> pipereaza. Imprealabil se confectioneaza o bucata de lemn subtire din
> esentza de "maple", cam de 30cm pe 20cm. Se pune in apa cu cel putin
> doua zile inainte. Se scoate lemnul din apa si se pune pe gratar.
> Peste lemn se aseaza bucatile de peste. Se lasa la gratarul inchis cam
> 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute. Bucatile de
> peste trebuie sa fie groase cam de trei centimetri. Se scot afara si
> se acopera cu o folie de aluminiu imediat. Dupa aprox. 15 minute
> aceste bucati vor fi teribil de suculente, iar ca gust, lemnul de
> maple le de un gust extraochelari ! Se maninca cu legume puse pe
> gratar : dovlecel mic de gradina, ceapa, roshii, ardei. Se mai gateste
> si putin orez peste care se toarna citeva linguri de soysauce. Se
> prepara "mujdoiul" de usturoi ca la Constanta, batindu-se bine in
> "piulitza" citiva catei de usturoi impreuna cu o legatura de patrunjel
> si multa sare, dupa care se pune o lingura de ulei (de care-o fi) ! La
> sfirsit se adauga apa calda si se toarna compozitia intr-un castronel.
> La jmecheria asta merge o busuioaca de Bohotin dulce ca ochii lui
> Olgutza.
>
> Mincati, mincati, sa nu va saturati !
>
> Doamne-ajuta !, si ... somn usor la masa !
>
He, he..se putea sa nu faci la sfarsit aluzii iar la femei?!. Ai vazut ca nu-ti merge cu lil, Pinkie, n-are ochi pentru... iar nevasta sultanlui nici atat, isi roade semintele pe covoras, poate chiar si ngiile, si se pregateste de campionate.
PS....merci pentru reteta. | |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-07 02:29 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
La 2008-06-07 01:32:07, Budapestanul a scris:
> Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la
> Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara
> probleme in zona de mine amintita. soy suace o fi sos de soia:? ups :?
> Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja
> americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de
> acasa direct dela dracula castle:)
>
... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului... | |
| |
Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...) 2008-06-07 03:28 |
Budapestanului ...
| |
La 2008-06-07 01:32:07, Budapestanul a scris:
> Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la
> Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara
> probleme in zona de mine amintita.
Da, artarul creste dezinvolt si in mod natural numai ca prin "Harcov" nu cred ca-l mai gasesti ca l-au facut demult mobila conationalii tai !!! Dupa ce se vor termina si celelalte resurse naturale (destul de sarace in acea zona ...) parca vad ca va veti "intoarce" la tara mama !!!
soy suace o fi sos de soia:? ups :?
> Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja
> americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de
> acasa direct dela dracula castle:)
>
Mai complicat cred ca este cu crengutele de rozmarin din reteta din articol ... | |
| |
Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.65.249...) 2008-06-07 13:04 |
Re: somonu` in Nordul Europei ...
| |
La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
> ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> ------
asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult ``cererea`` ...
oferta de somon e`atit de mare,
incit pentru balansare ...
se serveste drept mincare
chiar in penitenciare ...
iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
| |
| |
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...) 2008-06-07 15:13 |
nimeni nu-i ca katty !
| |
La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
He, he..se putea sa nu faci la sfarsit aluzii iar la femei?!. Ai vazut ca nu-ti merge cu lil, Pinkie, n-are ochi pentru... iar nevasta sultanlui nici atat, isi roade semintele pe covoras, poate chiar si ngiile, si se pregateste de campionate.
PS....merci pentru reteta.
__________
Ca katty nu e niminea !, regina sloiurilor ! ;-))
Ilenutza, Ilenutza : "daaar, cind te-o pupa baiaaa-tuuu, cum stie eeel !" (fragment dintr-o melodie de-a lui Banica senior !) | |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-08 17:05 |
Re: somonu` in Nordul Europei ...
| |
La 2008-06-07 13:04:53, Seherezada a scris:
> La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
>
> > ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> > nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> > ------
> asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
> in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult
> ``cererea`` ...
>
> oferta de somon e`atit de mare,
> incit pentru balansare ...
> se serveste drept mincare
> chiar in penitenciare ...
>
> iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
>
>
Cel mai bun este somonul afumat cu sos de marar. Mmmmm, te lingi pe degete. Dar atentie, este un peste gras iar la el este bine de facut un sos slab ca altfel nu-i exclus chiar sa cada greu la stomac. | |
| |
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 72.245.89...) 2008-06-08 17:14 |
Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras..........ne-ai mai dat o proba de.....
| |
PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai bine.................
PS. Cred ca Beduinul Tau e intr-o Kufureala Veshnica.....la talentele tale....
La 2008-06-08 17:05:16, katty1 a scris:
> La 2008-06-07 13:04:53, Seherezada a scris:
>
> > La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
> >
> > > ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> > > nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> > > ------
> > asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
> > in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult
> > ``cererea`` ...
> >
> > oferta de somon e`atit de mare,
> > incit pentru balansare ...
> > se serveste drept mincare
> > chiar in penitenciare ...
> >
> > iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
> >
> >
>
> Cel mai bun este somonul afumat cu sos de marar. Mmmmm, te lingi pe
> degete. Dar atentie, este un peste gras iar la el este bine de facut
> un sos slab ca altfel nu-i exclus chiar sa cada greu la stomac.
>
| |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-08 17:37 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras..........ne-ai mai dat o proba de.....
| |
La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
> PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> bine.................
>
> PS. Cred ca Beduinul Tau e intr-o Kufureala Veshnica.....la talentele
> tale....
>
Bai mosule, hai ca m-ai dat gata! Afla de la mine ca somonul intra la categoria peste gras. Se si recomanda pentru continutul de vitamina Omega 3 datorata gasimii. Nu la fel de gras precum somnul sau tiparul dar e mult mai gras decat stiuca sau bibanul. Hai pa! | |
| |
lil (...@yahoo.fr, IP: 89.83.127...) 2008-06-08 17:43 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras/ Mosule te-ai fript !:)
| |
La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
> PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> bine.................
>
>
Stiu ca-ti place franceza :)
http://fr.wikipedia.org/wiki/Poisson_gras | |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-08 18:47 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras/ Mosule te-ai fript !:)
| |
La 2008-06-08 17:43:58, lil a scris:
> La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
>
> > PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> > bine.................
> >
> >
>
> Stiu ca-ti place franceza :)
>
> http://fr.wikipedia.org/wiki/Poisson_gras
>
Lil, ce imi "place" mereu la mosu` e ca tipul nu cunoaste persoana intii singular ci vorbeste mereu in numele unui grup, care da sentinte!!
Ti-ai gasit si cu telectualii astia!! :-D | |
| |
Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|