|
|
Comentarii: 33, forum ACTIV
HERUT 2008-06-06 22:37:15 |
Eu am alta reteta : solmon
| |
Se cumpara citeva bucati de solmon, "vrabioare", se sareaza si se pipereaza. Imprealabil se confectioneaza o bucata de lemn subtire din esentza de "maple", cam de 30cm pe 20cm. Se pune in apa cu cel putin doua zile inainte. Se scoate lemnul din apa si se pune pe gratar. Peste lemn se aseaza bucatile de peste. Se lasa la gratarul inchis cam 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute. Bucatile de peste trebuie sa fie groase cam de trei centimetri. Se scot afara si se acopera cu o folie de aluminiu imediat. Dupa aprox. 15 minute aceste bucati vor fi teribil de suculente, iar ca gust, lemnul de maple le de un gust extraochelari ! Se maninca cu legume puse pe gratar : dovlecel mic de gradina, ceapa, roshii, ardei. Se mai gateste si putin orez peste care se toarna citeva linguri de soysauce. Se prepara "mujdoiul" de usturoi ca la Constanta, batindu-se bine in "piulitza" citiva catei de usturoi impreuna cu o legatura de patrunjel si multa sare, dupa care se pune o lingura de ulei (de care-o fi) ! La sfirsit se adauga apa calda si se toarna compozitia intr-un castronel. La jmecheria asta merge o busuioaca de Bohotin dulce ca ochii lui Olgutza.
Mincati, mincati, sa nu va saturati !
Doamne-ajuta !, si ... somn usor la masa ! | |
| |
Budapestanul 2008-06-07 01:32:07 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara probleme in zona de mine amintita. soy suace o fi sos de soia:? ups :? Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de acasa direct dela dracula castle:) | |
| |
katty1 2008-06-07 02:24:27 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
La 2008-06-06 22:37:15, HERUT a scris:
> Se cumpara citeva bucati de solmon, "vrabioare", se sareaza si se
> pipereaza. Imprealabil se confectioneaza o bucata de lemn subtire din
> esentza de "maple", cam de 30cm pe 20cm. Se pune in apa cu cel putin
> doua zile inainte. Se scoate lemnul din apa si se pune pe gratar.
> Peste lemn se aseaza bucatile de peste. Se lasa la gratarul inchis cam
> 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute. Bucatile de
> peste trebuie sa fie groase cam de trei centimetri. Se scot afara si
> se acopera cu o folie de aluminiu imediat. Dupa aprox. 15 minute
> aceste bucati vor fi teribil de suculente, iar ca gust, lemnul de
> maple le de un gust extraochelari ! Se maninca cu legume puse pe
> gratar : dovlecel mic de gradina, ceapa, roshii, ardei. Se mai gateste
> si putin orez peste care se toarna citeva linguri de soysauce. Se
> prepara "mujdoiul" de usturoi ca la Constanta, batindu-se bine in
> "piulitza" citiva catei de usturoi impreuna cu o legatura de patrunjel
> si multa sare, dupa care se pune o lingura de ulei (de care-o fi) ! La
> sfirsit se adauga apa calda si se toarna compozitia intr-un castronel.
> La jmecheria asta merge o busuioaca de Bohotin dulce ca ochii lui
> Olgutza.
>
> Mincati, mincati, sa nu va saturati !
>
> Doamne-ajuta !, si ... somn usor la masa !
>
He, he..se putea sa nu faci la sfarsit aluzii iar la femei?!. Ai vazut ca nu-ti merge cu lil, Pinkie, n-are ochi pentru... iar nevasta sultanlui nici atat, isi roade semintele pe covoras, poate chiar si ngiile, si se pregateste de campionate.
PS....merci pentru reteta. | |
| |
katty1 2008-06-07 02:29:31 |
Re: Eu am alta reteta : solmon
| |
La 2008-06-07 01:32:07, Budapestanul a scris:
> Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la
> Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara
> probleme in zona de mine amintita. soy suace o fi sos de soia:? ups :?
> Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja
> americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de
> acasa direct dela dracula castle:)
>
... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului... | |
| |
Liviu2002j 2008-06-07 03:28:02 |
Budapestanului ...
| |
La 2008-06-07 01:32:07, Budapestanul a scris:
> Acum as dori sa vad traducerea pentru Zona 2de la Nistru pana la
> Tisa":) mincatiash gura ta ca "maple leaf creste dezinvolt si fara
> probleme in zona de mine amintita.
Da, artarul creste dezinvolt si in mod natural numai ca prin "Harcov" nu cred ca-l mai gasesti ca l-au facut demult mobila conationalii tai !!! Dupa ce se vor termina si celelalte resurse naturale (destul de sarace in acea zona ...) parca vad ca va veti "intoarce" la tara mama !!!
soy suace o fi sos de soia:? ups :?
> Solmon o fi vran sa fie somon:? nu de alta ca reteta asta suna deja
> americano canadiana decat Europeana. doar usturoiul e originar de
> acasa direct dela dracula castle:)
>
Mai complicat cred ca este cu crengutele de rozmarin din reteta din articol ... | |
| |
Budapestanul 2008-06-07 03:40:26 |
Liviule
| |
Stii conditiile de intorcere nu te mai agita .meri site odihneste ca altfel nu creste PIB ul:)))))))) | |
| |
Seherezada 2008-06-07 13:04:53 |
Re: somonu` in Nordul Europei ...
| |
La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
> ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> ------
asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult ``cererea`` ...
oferta de somon e`atit de mare,
incit pentru balansare ...
se serveste drept mincare
chiar in penitenciare ...
iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
| |
| |
HERUT 2008-06-07 14:51:54 |
E reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
| |
| |
HERUT 2008-06-07 15:13:51 |
nimeni nu-i ca katty !
| |
La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
He, he..se putea sa nu faci la sfarsit aluzii iar la femei?!. Ai vazut ca nu-ti merge cu lil, Pinkie, n-are ochi pentru... iar nevasta sultanlui nici atat, isi roade semintele pe covoras, poate chiar si ngiile, si se pregateste de campionate.
PS....merci pentru reteta.
__________
Ca katty nu e niminea !, regina sloiurilor ! ;-))
Ilenutza, Ilenutza : "daaar, cind te-o pupa baiaaa-tuuu, cum stie eeel !" (fragment dintr-o melodie de-a lui Banica senior !) | |
| |
alias 2008-06-07 21:56:30 |
HERUT COOK SHOW
| |
Emeril Lagasse poate sa-si ia palaria si sa se tot duca.
Te-am citit aici un grup de romani si te-am declarat celebrity chef. | |
| |
Olga Khan 2008-06-08 00:57:15 |
Pastrav cu Tarhon
| |
| |
| |
Olga Khan 2008-06-08 02:51:51 |
Re: E reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
Dimpotriva, m-am distrat!!!!
Eu nu poftesc niciodata (la) peste, ooops :-)))
(ceea ce nu stii - inca - despre mine) ?!?!?!!? pentru ca n-am crescut langa balta si localnicii din Suseni unde am copilarit, nu pierdeau timpul cu pescuitul din Mures ... ca nu puteau trai din asta la iarna :-(((( care tzinea 8 luni.
Aveam deja vreo 17 ani cand am vazut un peste prajit/gatit si n-as fi stiut cu ce se maninca??? pana n-am vazut pe altii cum se apropie de saramura de peste - in apa si ardei iute inota pestisorul ars pe o plita ... in Oltenia, langa Craiova in desert intre vii si pepeni si nisip pana-n glezne, aproape si nu prea de la Dunare, unde a fost pescuit delicatesea.
Imaginezi ca nu ma pune pe fuga ideea de pregatit peste ca e time-consuming,
procedura lunga de curatat si prajit, plus munca dupa acea de curatat prin bucatarie sa schimb mirosul de peste.
Prefer sa merg in restaurant sa dau de lucru acolo la angajati dar nu prea multa ca maninc o bucatica de Salmon sau pestele zilei oferit de chelner pe gratar fara condimente cu asparagus grilat.
Cand merg la cumparaturi de alimente, nu merg si la coafor!!! e o zi speciala de cumparaturi in mai multe magazine alimentare de diferite profiluri.
Sint magazine unde Miercuri sint mari reduceri la legume si fructe, carne si din toate articolele si vreau sa profit de generozitatea oferita sa pot cheltui mai mult in alta parte.
Ca o secuia, nu merg pe stomacul gol la cumparaturi sa ma pierd intre gramezile de pepeni sau de ceapa, ci cumpar din fiecare articol cate-un pic. Din 5-7 magazine adun ce-mi trebuie pentru acea saptamina, iar cand ajung acasa, n-am chef deloc sa alerg sa dau drumul la gratar!!!!!
In acea zi nu gatesc!!!
Apa rece la vara in Arizona??? ai gresit destinatia!!!
La noi din robinetul COLD curge apa FIERBINTE de oparit orice vreo 3 minute, pe urma se raceste la caldut dar rece va fi doar de Thanksgiving ;-)))))
Circula pe Net o pagina de glume despre:
"Cum recunosti ca esti in Arizona?"
- Cand din robinetul de apa rece curge apa fierbinete .....
- Rau nu inseamna ca are si apa in ea
- Podul trece peste o vale numit rau in care au crescut pomi de 15 metri ?!?!?
- A/C este peste tot, dar era scris foarte comic, etc.,,,,,
Traduc pentru tine: - noi daca vrem sa facem asa ceva, cumparam gheata in saculeti de 10 lb, de exemplu eu am facut ciorba de burta si am tinut burta in chiuveta in sare, otet, lapte si gheata pana s-a topit toata gheata.
Am uitat sa mentionez, cand merg la cumparaturi, am in portbagaj un mare cooler si unde cumpar carne, cumpar si gheata ca altfel n-as fi sigura ce maninc. Branza taiata feliutze la Deli, devine un pic de zer si ceva in hartie iar zmeura doar viermisori si toate flescaite si ofilite de caldura mare.
Se intimpla sa conduc si peste 100 de miles si n-am chef decat de un dus si ceva leger de mancat, de obicei un platou de branzeturi europene cu rosii si paine crocanta/calda, la ora 4:00 PM se scoate din cuptor. Pana le mai aranjez care unde apartine din cele cumparate, mai trece o ora si n-am chef, vezi sa pun nici un efort in plus ca n-are sens ca nimeni n-ar manca si asa.
N-am unghii false, n-am nevoie ca-mi creste repede a mea, cea naturala si
n-as putea sa scriu/type cu gheare. Afla ca nu tai calea nimanui cand sint la volan, le las sa zboare inaintea mea, eu am timp si un record curat la politie.
Nici $2.49 pe un ardei gras rosu nu dau!!!! in magazin unde este spalata in continuare si cand ajungi acasa e deja lichid pe dinauntru, e putrezit ca o mumie doar pielea o mai tine in forma :-(((( La noi doar in magazinele mari costa atit, unde eu merg la cumparaturi si azi se da cu $0.79 bucata, si inca au praf si noroi pe ei, deci sint proaspeti ca si vinetele pe care le cumpar inainte sa fie stropite cu apa o saptamina ... aici se cultiva langa Yuma si in New Mexico, pepenele galben dulce ca mierea costa doar 25 de centi pe pound, portocalele 8 pounds pe $1 .... pepene rosu 15 centi/pound, varza 6 lb/$1; ca si ceapa, etc., dar burta a costat $1.99/lb, praz $2.99/lb, 3 gulii mici de tot $3.99, s-au scumpit.
Vorbesti de orez??? eu sint experta in fiert/gatit aceasta cereala si nu aleg sa cumpar din plic ceva de 5 minute, ala este pentru lenesi ,,,,, sau nestiutori insa nu in ziua cand fac cumparaturi. Eu gatesc cu LOVE !!!! pe viteza pe care vreau si cand vreau sa iasa mancarea foarte gustoasa!!! si nu ma culc o alta 3 ore dupa ce am mancat iar pentru desert incearca o inghetata de vanilie cu caramel si cateva linguri de Grand Marnier, eu nu folosesc frisca aproape deloc.
Vara in Arizona se gateste putin, se cumpara acei galeti cu pui prajiti de la KFC,
sau se maninca salate si supe din conserve si ceai facut la soare, Ice Tea, fructe si se bea foarte multa apa!!! Gratarul se foloseste seara ca ziua la temperatura de 118*F nu stau cu capul in soare sa frig carne, dar seara nu mai maninc ... asa ca ... nu consum mult gaz din butelie, nici chef de intrat in bucatarie n-am de un timp.
| |
| |
HERUT 2008-06-08 14:04:00 |
Re: O reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
La 2008-06-08 02:51:51, Olga Khan a scris:
Vara in Arizona se gateste putin, se cumpara acei galeti cu pui prajiti de la KFC,
sau se maninca salate si supe din conserve si ceai facut la soare, Ice Tea, fructe si se bea foarte multa apa!!! Gratarul se foloseste seara ca ziua la temperatura de 118*F nu stau cu capul in soare sa frig carne, dar seara nu mai maninc ... asa ca ... nu consum mult gaz din butelie, nici chef de intrat in bucatarie n-am de un timp.
_____________
Holgutz ! Speachul tau e mai interesant de-o mie de ori deict cel al clintonese-i, tu ! ioi ! Macar cu tine am mai ris, cit despre muhaiaua aia, sa-ti spun drept mi s-a facut pielea pe mine ca de gaina cind am auzit-o ieri ! Mare otreapa muierea asta, tu !
Io nu stiu ce acauta o scuianca ca tine, care a crescut cu 8 luni de iarna pe an, in iadul lumii din Arizona ! Am trecut pe-acolo anul trecut de patru ori, si vreau sa-ti spun ca trebuie sa fii nesanatos la cap sa traiesti in Arizona. Tu ar trebui sa te duci undeva in nord, la granita cu Canada, tu, ca sa te bucuri de viata. Pai ce viata e aia, tu, in Arizona aia ?, sa stai cu ghiata dupa tine ca melcu cu casa in spinare ? Duca-se pe pustii ! Macar aia din California unde este si-acolo pirjolu de pe lume, macar, ziceam, au apa de-un pool ceva, dar tu ? Acolo la tine apa e rationalizata, am inteles, si nu ai voie s-o folosesti decit dupa o anumita ora din noapte daca ai nevoie sa uzi o floare-ceva. Apa la tine e mai scumpa ca benzina, tu !
Reteta ta de peste cu tarhon de mai sus e o aiureala. Tarhonul ca spice e timpenie. Eu l-as scoate de peste tot si l-as interzice ca sa mai fie cultivat pe undeva. E o mizerie de condiment, tu ! Si mai ales cu peste ! Brrrr !
Acu, zi-ne si noua, pe bune, cine ti-a batut la masina textul, tu ? Ca nu poci sa cred ca l-ai scris tu. E prea "romanesc", bombonelule neastimparat. Ai vr-un roman pe-acolo care-ti mai repara prin casa ? Un vecin, ceva, care mai "bate un cui in casa" cind se "strica ceva" ?
p.s. - tu cum faci cu parul de pe picioare ?, il tai cu lama "sure" sau il cureti cu wax-ul ? Asa, ca chestie ! Vai, tu, esti atit de sexi, ca moare astea din Evropa de ciuda ! Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu te deochi ! ioi, tu ! | |
| |
b.d. 2008-06-08 15:04:43 |
Re: Pastrav cu Tarhon
| |
| |
| |
HERUT 2008-06-08 15:13:55 |
Re: Pastrav cu Tarhon
| |
La 2008-06-08 15:04:43, b.d. a scris:
Daca vrei sa pastrezi frigiderul curat, fara nici un miros de aliment,
in loc de Bicarbonat de Sodiu, pune pe unul din rafturi, (eu pun pe cel
de sus, intr-un coltz, sa nu deranjeze), cateva felii de lamaie pe o
farfurioara mica.
Le schimbi cand s-au uscat complet, cu altele proaspete...
_____________
Dar o reteta de preparat pestele, ceva, n-aveti ? Sunt curios sa stiu cum se prepara pestele la Halifax. | |
| |
katty1 2008-06-08 17:05:16 |
Re: somonu` in Nordul Europei ...
| |
La 2008-06-07 13:04:53, Seherezada a scris:
> La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
>
> > ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> > nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> > ------
> asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
> in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult
> ``cererea`` ...
>
> oferta de somon e`atit de mare,
> incit pentru balansare ...
> se serveste drept mincare
> chiar in penitenciare ...
>
> iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
>
>
Cel mai bun este somonul afumat cu sos de marar. Mmmmm, te lingi pe degete. Dar atentie, este un peste gras iar la el este bine de facut un sos slab ca altfel nu-i exclus chiar sa cada greu la stomac. | |
| |
Mos Grigore 2008-06-08 17:14:09 |
Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras..........ne-ai mai dat o proba de.....
| |
PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai bine.................
PS. Cred ca Beduinul Tau e intr-o Kufureala Veshnica.....la talentele tale....
La 2008-06-08 17:05:16, katty1 a scris:
> La 2008-06-07 13:04:53, Seherezada a scris:
>
> > La 2008-06-07 02:29:31, katty1 a scris:
> >
> > > ... sa fii dumneata sanatos somon e cat vrei in nordul Europei.Asa ca
> > > nu e nimic tipic americanesc sau canadian in reteta amicului...
> > > ------
> > asa e, ... cind ai dreptate, iti dau dreptate !
> > in Nordul Europei ... la somon, ``oferta`` depaseste cu mult
> > ``cererea`` ...
> >
> > oferta de somon e`atit de mare,
> > incit pentru balansare ...
> > se serveste drept mincare
> > chiar in penitenciare ...
> >
> > iar ce ramine, se afuma si ... se vinde la IKEA !
> >
> >
>
> Cel mai bun este somonul afumat cu sos de marar. Mmmmm, te lingi pe
> degete. Dar atentie, este un peste gras iar la el este bine de facut
> un sos slab ca altfel nu-i exclus chiar sa cada greu la stomac.
>
| |
| |
katty1 2008-06-08 17:37:45 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras..........ne-ai mai dat o proba de.....
| |
La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
> PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> bine.................
>
> PS. Cred ca Beduinul Tau e intr-o Kufureala Veshnica.....la talentele
> tale....
>
Bai mosule, hai ca m-ai dat gata! Afla de la mine ca somonul intra la categoria peste gras. Se si recomanda pentru continutul de vitamina Omega 3 datorata gasimii. Nu la fel de gras precum somnul sau tiparul dar e mult mai gras decat stiuca sau bibanul. Hai pa! | |
| |
lil 2008-06-08 17:43:58 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras/ Mosule te-ai fript !:)
| |
La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
> PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> bine.................
>
>
Stiu ca-ti place franceza :)
http://fr.wikipedia.org/wiki/Poisson_gras | |
| |
katty1 2008-06-08 18:47:50 |
Re: Fleosk, Katerico...daca si salmonu' e gras/ Mosule te-ai fript !:)
| |
La 2008-06-08 17:43:58, lil a scris:
> La 2008-06-08 17:14:09, Mos Grigore a scris:
>
> > PRICEPERE...tzine-o pe politica ca acolo gateshti mai
> > bine.................
> >
> >
>
> Stiu ca-ti place franceza :)
>
> http://fr.wikipedia.org/wiki/Poisson_gras
>
Lil, ce imi "place" mereu la mosu` e ca tipul nu cunoaste persoana intii singular ci vorbeste mereu in numele unui grup, care da sentinte!!
Ti-ai gasit si cu telectualii astia!! :-D | |
| |
Seherezada 2008-06-08 20:21:43 |
si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
cum scapati ?? | |
| |
parerea mea 2008-06-08 21:01:45 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
La 2008-06-08 20:21:43, Seherezada a scris:
> cum scapati ??
Pai nici nu vor a scape . Mai presara putin rozmarin pentru ca stimuleaza atat circulatia cat si simturile...
Asa zice Ionut Cezar, ca rozmarinul presarat , va actiona ca praful magic al Afroditei.
>
| |
| |
lil 2008-06-08 21:03:15 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
La 2008-06-08 20:21:43, Seherezada a scris:
> cum scapati ??
>
Noi de exemplu mancand doar saumon fume.
Oricum prajit e gras (vorba lui Katty) iar la gust so and so (chestie de gusturi..)
Iar cel fume are avantajul de a te duce mai putin cu gandul la saumonul de cultura. Avantaj de multe ori purement psychologique.
| |
| |
OldPhil 2008-06-08 21:22:35 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile .../ Sehi
| |
La 2008-06-08 20:21:43, Seherezada a scris:
pai bre, pune si tu la gratar, afara si voila, nu mai pute-n casa. cu toate ca nu pute rau!
> cum scapati ??
>
| |
| |
Olga Khan 2008-06-08 21:31:41 |
Re: O reteta simpla de ... viata in Arizona
| |
Apa este o resursa naturala si o comoditate foarte scumpa in desert. Intru-cat de ani de zile traim in mare seceta, n-a plouat si nins destul in lunile de iarna, trebuie totul sa economisim si sa folosim rational ca sa ne ajunga cat mai mult timp. Municipalitatea ne ordona sa reparam scurgerile de apa sa nu pierdem degeaba lichid valoros, sa nu lasam furtunile sa curga apa din ele, sa nu spalam masini si parcari, sa spalam doar masini pline de haine si de vase, iar gradina se uda doar spre apus de soare ca sa nu arda plantele/vegetatia. Avem un contoar individual si platim apa dupa consum.
Cetatenii reactioneaza foarte repede la aceste apeluri de economisire si nu sint probleme majore din cauza lipsei de apa .... inca. Folosirea curentului electric are un program mai scump in timpul zilei de la orele 9:00 =21:00 de Luni -Vineri
iar in restul timpului este pretul/KW mult mai redus ca sa usureze sistemul si sa nu avem momente negre ca in Los Angeles unde se intrerupe mereu ......
Spalam si uscam haine dupa orele 21:00 ca si vasele in masina, peste zi daca nu se foloseste computer, se inchide, ca si alte aparate electrice sau becuri prin casa. Toate aceste reguli ne ofera o viata fara intrerupere!!!! e deajuns cand
vantul provoca pagube materiale si intrerupere de curent, inundatii si altele.
Pe langa ca avem sistem de A/C foarte avansat instalat peste tot care tot cu electricitate functioneaza, in Arizona pe langa cresterea populatiei care consuma, n-am avut inca probleme, ca oamenii isi schimba aparatura veche cu cea noua care economiseste curent si populatia este destul de educata sa realizeze ca se poate termina "fursecurile din borcan" ......
Am uitat sa spun ca niste femei conduc Arizona, pentru cine nu e din zona, si pe langa caldura mare in lunile de vara, avem o viata foarte comfortabila.
Avem o infrastructura care functioneaza perfect!!!! totul pica la loc, nu sint necesare audiente ca sa-ti castigi drepturi, ca ti se ofera!!!!
Daca ne roaga sa consumam constient, n-avem decat sa raspundem pozitiv.
| |
| |
Shadow 2008-06-08 21:40:06 |
Re: Pastrav cu Tarhon hai bd zi de o stiuca umpluta ca sti ca ti-am mai cerut :-)
| |
> Daca vrei sa pastrezi frigiderul curat, fara nici un miros de
> aliment,
> in loc de Bicarbonat de Sodiu, pune pe unul din rafturi, (eu pun pe
> cel
> de sus, intr-un coltz, sa nu deranjeze), cateva felii de lamaie pe o
> farfurioara mica.
> Le schimbi cand s-au uscat complet, cu altele proaspete...
Caut inca reteta evreiasca pt bunatatea asta de stiuca. Numai din copilarie mi-a ramas si gustul si mirosul.
Mosule poti sa te bagi ca te stiu talentat. Deci o stiuca umpluta copii. Hai care baga reteta? | |
| |
cotrofelnitza 2008-06-08 21:41:21 |
Re: E reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
La 2008-06-08 02:51:51, Olga Khan a scris:
..."am tinut burta in chiuveta in sare, otet, lapte si gheata pana s-a topit toata gheata."...
Ideea asta parsiva a fost a ta sau a sotului?
In pozitia asta, se topeste gheata repede?
> Dimpotriva, m-am distrat!!!!
>
> Eu nu poftesc niciodata (la) peste, ooops :-)))
> (ceea ce nu stii - inca - despre mine) ?!?!?!!? pentru ca n-am
> crescut langa balta si localnicii din Suseni unde am copilarit, nu
> pierdeau timpul cu pescuitul din Mures ... ca nu puteau trai din asta
> la iarna :-(((( care tzinea 8 luni.
> Aveam deja vreo 17 ani cand am vazut un peste prajit/gatit si n-as fi
> stiut cu ce se maninca??? pana n-am vazut pe altii cum se apropie de
> saramura de peste - in apa si ardei iute inota pestisorul ars pe o
> plita ... in Oltenia, langa Craiova in desert intre vii si pepeni si
> nisip pana-n glezne, aproape si nu prea de la Dunare, unde a fost
> pescuit delicatesea.
> Imaginezi ca nu ma pune pe fuga ideea de pregatit peste ca e
> time-consuming,
> procedura lunga de curatat si prajit, plus munca dupa acea de curatat
> prin bucatarie sa schimb mirosul de peste.
> Prefer sa merg in restaurant sa dau de lucru acolo la angajati dar nu
> prea multa ca maninc o bucatica de Salmon sau pestele zilei oferit de
> chelner pe gratar fara condimente cu asparagus grilat.
> Cand merg la cumparaturi de alimente, nu merg si la coafor!!! e o zi
> speciala de cumparaturi in mai multe magazine alimentare de diferite
> profiluri.
> Sint magazine unde Miercuri sint mari reduceri la legume si fructe,
> carne si din toate articolele si vreau sa profit de generozitatea
> oferita sa pot cheltui mai mult in alta parte.
> Ca o secuia, nu merg pe stomacul gol la cumparaturi sa ma pierd intre
> gramezile de pepeni sau de ceapa, ci cumpar din fiecare articol
> cate-un pic. Din 5-7 magazine adun ce-mi trebuie pentru acea
> saptamina, iar cand ajung acasa, n-am chef deloc sa alerg sa dau
> drumul la gratar!!!!!
> In acea zi nu gatesc!!!
> Apa rece la vara in Arizona??? ai gresit destinatia!!!
> La noi din robinetul COLD curge apa FIERBINTE de oparit orice vreo 3
> minute, pe urma se raceste la caldut dar rece va fi doar de
> Thanksgiving ;-)))))
>
> Circula pe Net o pagina de glume despre:
>
> "Cum recunosti ca esti in Arizona?"
>
> - Cand din robinetul de apa rece curge apa fierbinete .....
> - Rau nu inseamna ca are si apa in ea
> - Podul trece peste o vale numit rau in care au crescut pomi de 15
> metri ?!?!?
> - A/C este peste tot, dar era scris foarte comic, etc.,,,,,
>
> Traduc pentru tine: - noi daca vrem sa facem asa ceva, cumparam gheata
> in saculeti de 10 lb, de exemplu eu am facut ciorba de burta si am
> tinut burta in chiuveta in sare, otet, lapte si gheata pana s-a topit
> toata gheata.
> Am uitat sa mentionez, cand merg la cumparaturi, am in portbagaj un
> mare cooler si unde cumpar carne, cumpar si gheata ca altfel n-as fi
> sigura ce maninc. Branza taiata feliutze la Deli, devine un pic de
> zer si ceva in hartie iar zmeura doar viermisori si toate flescaite si
> ofilite de caldura mare.
> Se intimpla sa conduc si peste 100 de miles si n-am chef decat de un
> dus si ceva leger de mancat, de obicei un platou de branzeturi
> europene cu rosii si paine crocanta/calda, la ora 4:00 PM se scoate
> din cuptor. Pana le mai aranjez care unde apartine din cele
> cumparate, mai trece o ora si n-am chef, vezi sa pun nici un efort in
> plus ca n-are sens ca nimeni n-ar manca si asa.
> N-am unghii false, n-am nevoie ca-mi creste repede a mea, cea naturala
> si
> n-as putea sa scriu/type cu gheare. Afla ca nu tai calea nimanui
> cand sint la volan, le las sa zboare inaintea mea, eu am timp si un
> record curat la politie.
> Nici $2.49 pe un ardei gras rosu nu dau!!!! in magazin unde este
> spalata in continuare si cand ajungi acasa e deja lichid pe dinauntru,
> e putrezit ca o mumie doar pielea o mai tine in forma :-(((( La noi
> doar in magazinele mari costa atit, unde eu merg la cumparaturi si azi
> se da cu $0.79 bucata, si inca au praf si noroi pe ei, deci sint
> proaspeti ca si vinetele pe care le cumpar inainte sa fie stropite cu
> apa o saptamina ... aici se cultiva langa Yuma si in New Mexico,
> pepenele galben dulce ca mierea costa doar 25 de centi pe pound,
> portocalele 8 pounds pe $1 .... pepene rosu 15 centi/pound, varza 6
> lb/$1; ca si ceapa, etc., dar burta a costat $1.99/lb, praz $2.99/lb,
> 3 gulii mici de tot $3.99, s-au scumpit.
> Vorbesti de orez??? eu sint experta in fiert/gatit aceasta cereala si
> nu aleg sa cumpar din plic ceva de 5 minute, ala este pentru lenesi
> ,,,,, sau nestiutori insa nu in ziua cand fac cumparaturi. Eu
> gatesc cu LOVE !!!! pe viteza pe care vreau si cand vreau sa iasa
> mancarea foarte gustoasa!!! si nu ma culc o alta 3 ore dupa ce am
> mancat iar pentru desert incearca o inghetata de vanilie cu caramel si
> cateva linguri de Grand Marnier, eu nu folosesc frisca aproape deloc.
> Vara in Arizona se gateste putin, se cumpara acei galeti cu pui
> prajiti de la KFC,
> sau se maninca salate si supe din conserve si ceai facut la soare, Ice
> Tea, fructe si se bea foarte multa apa!!! Gratarul se foloseste
> seara ca ziua la temperatura de 118*F nu stau cu capul in soare sa
> frig carne, dar seara nu mai maninc ... asa ca ... nu consum mult gaz
> din butelie, nici chef de intrat in bucatarie n-am de un timp.
>
>
>
>
| |
| |
Olga Khan 2008-06-08 21:41:40 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
La 2008-06-08 20:21:43, Seherezada a scris:
> cum scapati ??
>
Ai auzit de aerisire sau ventilarea casei???
Se face prin a deschide toate geamurile si usile din casa se da drumul si la toate fan-urile ca avem in fiecare incapere una dar dam drumul si la A/C la o temperatura joasa si in 30 de minute s-a rezolvat treaba si cu mirosul ... daca ...
ai spalat si vasele in care a fost peste, ai aruncat gunoiul, ai spalat aragazul si hud-ul cu niste chimicale puternice, si ai pus in container inchis pestele ce a aramas de la masa.
Eu asa scap de acel miros neplacut, dar cand prajesc peste deja inainte deschid totul si scot bateria din Alarma de Foc sa nu vina si pompierii degeaba!
De asta nu prea ma aomor sa fac peste acasa, dar si chiftelele miroase la fel de neplacut, doar mirosul de snitel imi place dar tot n-am nevoie sa-mi miroase si hainele si parul. Se mai poate cimpara niste praf in cutii inalte care curata aerul si pun peste tot o cutie in colturile unde nu se prea vede. Tot firma de bicarbonat le produce doar parfumate in caz ca au animale de casa oamenii. | |
| |
Olga Khan 2008-06-08 21:47:24 |
Re: E reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
La 2008-06-08 21:41:21, cotrofelnitza a scris:
> La 2008-06-08 02:51:51, Olga Khan a scris:
>
> ..."am tinut burta in chiuveta in sare, otet, lapte si gheata pana s-a
> topit toata gheata."...
> Ideea asta parsiva a fost a ta sau a sotului?
> In pozitia asta, se topeste gheata repede?
A fost ideea mea, era o cantitate foarte mare si nu aveam unde sa-l pun!!!!!
Am mers la un party unde fiecare duceam ceva de mancre dar dadeam si cadou
si voiau sa manince asta ca nimeni nu stie sa-l prepare :-((((( nu le cred dar ...
am mai facut si consiliere de tot felul si era o zi mai speciala.
| |
| |
Seherezada 2008-06-08 21:53:22 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
La 2008-06-08 21:41:40, Olga Khan a scris:
> Ai auzit de aerisire sau ventilarea casei???
> Se face prin a deschide toate geamurile si usile din casa se da drumul
> si la toate fan-urile ca avem in fiecare incapere una dar dam drumul
> si la A/C la o temperatura joasa si in 30 de minute s-a rezolvat
> treaba si cu mirosul ... daca ...
> ai spalat si vasele in care a fost peste, ai aruncat gunoiul, ai
> spalat aragazul si hud-ul cu niste chimicale puternice, si ai pus in
> container inchis pestele ce a aramas de la masa.
>
> Eu asa scap de acel miros neplacut,
----------------------
merci, insa eu fiind parfumista, simt intens odoarele, si
vede-se treaba ca am o problema cu mirosul de somon prajit,
fiindca cu toate aerisirile si ventilatiile il simt o saptamina ... (pina uit ...)
de aia il gatesc rar ...
iar apoi folosesc o reteta babeasca :
(1) Combine 2 cups water, 1 cup vinegar and 1 tsp. whole cloves in a shallow, wide pan ...
(2) Simmer uncovered for 10 to 15 minutes.
(3) Repeat later if needed.
si beau sa uit ...
| |
| |
Seherezada 2008-06-08 21:56:19 |
Re: E reteta simpla de pastrav care o va "disturba" si pe Olguta !
| |
La 2008-06-08 21:47:24, Olga Khan a scris:
> La 2008-06-08 21:41:21, cotrofelnitza a scris:
>
> > La 2008-06-08 02:51:51, Olga Khan a scris:
> >
> > ..."am tinut burta in chiuveta in sare, otet, lapte si gheata pana s-a
> > topit toata gheata."...
> > Ideea asta parsiva a fost a ta sau a sotului?
> > In pozitia asta, se topeste gheata repede?
>
>
> A fost ideea mea, era o cantitate foarte mare si nu aveam unde sa-l
> pun!!!!!
> Am mers la un party unde fiecare duceam ceva de mancre dar dadeam si
> cadou
> si voiau sa manince asta ca nimeni nu stie sa-l prepare :-((((( nu le
> cred dar ...
> am mai facut si consiliere de tot felul si era o zi mai speciala.
>
> -------
of Olgutzo, cind vorbesti cu cotro ... incuie candoarea in dulap ....
| |
| |
lil 2008-06-08 21:58:32 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile .../sau slanina
| |
La 2008-06-08 21:53:22, Seherezada a scris:
> merci, insa eu fiind parfumista, simt intens odoarele, si
> vede-se treaba ca am o problema cu mirosul de somon prajit,
> fiindca cu toate aerisirile si ventilatiile il simt o saptamina ...
> (pina uit ...)
>
> de aia il gatesc rar ...
> iar apoi folosesc o reteta babeasca :
>
> (1) Combine 2 cups water, 1 cup vinegar and 1 tsp. whole cloves in a
> shallow, wide pan ...
> (2) Simmer uncovered for 10 to 15 minutes.
> (3) Repeat later if needed.
>
> si beau sa uit ...
>
>
Grasa , dar buna. | |
| |
Olga Khan 2008-06-08 22:41:18 |
Re: si de mirosul de prajeala de salmon care lincezeste vreo citeva zile ...
| |
La 2008-06-08 21:53:22, Seherezada a scris:
> (1) Combine 2 cups water, 1 cup vinegar and 1 tsp. whole cloves in a
> shallow, wide pan ...
> (2) Simmer uncovered for 10 to 15 minutes.
> (3) Repeat later if needed.
>
Sint si luminari care absorba sau schimba mirosurile din incaperi dar se foloseste si metoda babeasca da a aprinde chibrituri, doua-trei betze deodata
si-l tii in mana pana sint aproape sa se stinga. In wc-uri dara geam sau alta sursa de aerisire am vazut aceasta metoda la cineva in EUropa. | |
| |
« Sumar articole
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|