Ziua Logo
  Nr. 4243 de miercuri, 28 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-05-28

Comentarii: 41, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-05-27 21:53:19

Pomeni electorale sau un sistem de asigurari sociale modern

Arogantu'
2008-05-27 22:04:15

Pai - multumesc, coana Ioropa !

"pacatele mostenirii de peste cinci decenii de comunism si dictatura. "

HERUT
2008-05-27 22:15:46

Nea Cristi, las-o-n fasole !

George W. Bush
2008-05-27 22:29:08

pai,yo cand va spuneam c-aud voci,nu ma credeati...

ete al naibii cioban! m-a luat! asta nu numai ca l-a vazut in vis pa tata-mare..a mai si stat la o parola cu el.jiji! fa-te bre presedinte mai iute,ca sa putem sta de vorba ca-ntre colegi,ca de la vacar,la oier.

Arogantu'
2008-05-27 22:36:12

Re: pai,yo cand va spuneam c-aud voci,nu ma credeati...

Ba vacare - niciodata vitelul nu va fi miel !

La 2008-05-27 22:29:08, George W. Bush a scris:

> ete al naibii cioban! m-a luat! asta nu numai ca l-a vazut in vis pa
> tata-mare..a mai si stat la o parola cu el.jiji! fa-te bre presedinte
> mai iute,ca sa putem sta de vorba ca-ntre colegi,ca de la vacar,la
> oier.
>

HERUT
2008-05-27 22:39:22

Re: pai,yo cand va spuneam c-aud voci,nu ma credeati...

La 2008-05-27 22:29:08, George W. Bush a scris:

"""""""""""""pai,yo cand va spuneam c-aud voci,nu ma credeati..."""""""""""""


Io-ntotdeauna v-am crezut ca aveti probleme cu vocile. E nasol mai ales cind mergeti pe strada, nu-i asa ?, ca o vaz si pe Olguta, saraca, precum si pe matale. Tineti speach-uri la vitrine ! De-aia nici nu va raspund oamenii si va lasa in "blana" voastra ! O cura de zaibar la pielea goala nu v-ar strica.

Mihnea Apostol
2008-05-27 22:39:44

Generalul de securitate Talpes consiliaza pe un cioban ?

Nu. Sistemul ticalosit a dat lovitura prin VC Tudor si Becali partidelor adevarate din Romania, iar marele obiectiv este indeplinit: cele doua partide surori din FSN: PSD si PD-L se randuesc si se salveaza reciproc iar marii papusari din fosta si actuala securitate stapanesc toate parghiile: economice, juridice, financiare, etc.
Dl. Cristian UNTEANU este un maestru si are mare dreptate cand afirma "Stiinta politcii, "good governance", cluburi Bilderberg sau Davos, astea sunt prostii de fraier atunci cand viziunea despre lume, viata si politica se reduce la o asemenea ecuatie fundamentala: Presedintele Romaniei sau oier de succes", deoarece- zic eu - marea diversiune ne va face sa judecam ca nu exista alti politicieni mai buni decat criminalul Ion Ilici Iliescu si marele Mafiot pres. Traian Ba-secu, si astfel cangrena Securitatii nu va fi inlaturata in veci.

HERUT
2008-05-27 22:59:11

Esti mic copil Mihneo

La 2008-05-27 22:39:44, Mihnea Apostol a scris:

"""""""""""Dl. Cristian UNTEANU este un maestru si are mare dreptate cand afirma "Stiinta politcii, "good governance", cluburi Bilderberg sau Davos""""""""""""


Mai, baietele, vino-ti in fire. Nu mai visa la securisti si comunisti. Astea "s-a" fumat de mult. Acum suntem capitalisti. Pe nimeni nu mai intereseaza comunismul si celelalte traznai din capsorul tau. Acum, cel mai important in sotzietatea noastra este sa faci bani. Asta este virful iceberg-ului unei societati capitaliste. Bildeberg si Davos, spui ? Ha, ha, ha. Si astia ce fac ? Fac politichie pe de-a moaca, zici tu ? Bai, tzontzonele, in capitalism elementul de baza care controleaza si comanda toate "itzele" sociale e banul. Daca-l ai, esti pe cai mari. Daca nu-l ai, esti "sclav". Ai priceput ? N-o tot mai bate-n cap cu mesaje pandresti, cu analize pe care nu le citeste nici dracu. Lasa dracului forumul si apuca-te si fa bani daca vrei sa rezisti acolo, si daca da "damblaua" peste tine si-ti pui d'-un parai cinstit, ai sa vezi ce baiat bun e Gigi. Unteanu ? Maninca si el o niste firimituri ce cad de la masa lui Gigi. Pai ?

Uliu_Roman
2008-05-27 23:31:46

Uh, ce frica le este!

Tremura masonicii si alte jigodii asortate ca un patriot ar putea suscita sentimentele poporului si sa fie ales ca presedinte, in ciuda aliantelor nato, valorilor ue (ma simt tentat sa mai adaug ceva in coada, dar o las balta, pentru publicare), a aderarii la diversitate, multi-culti si alte asemenea gogoritze.
George Becali a spus foarte simplu si pe sleau, ceea ce orice Roman adevarat ar trebui sa gandeasca, fara frica s-o spuna:

"Nu exista in toata Europa vreun lider care sa respecte morala crestina. Nimeni nu face politica pe placul lui Dumnezeu care ne-a creat"...
"Da, e adevarat: vin dintr-o familie de legionari. Tatal meu a fost legionar. Nu imi voi nega originile. Iar legionarii n-au fost o miscare extremista, ci una religioasa"

N. Grue
2008-05-27 23:54:57

Becali inapoi la turma de oi!

Excelentul editorial al d-lui Unteanu are insa o mica lacuna : nu fraza citata din panseurile lui Gigi (de comparatie a presedintelui tarii cu un oier) e cea care trebuie sa ne ingrijoreze. Sunt convins ca sunt si ciobani cu mult bun simt, ceeace nu e cazul la Becali. Ingrijorator este ca individul se mandreste ca e dintr-o familie de legionari, ca legionarii ar fi fost doar niste mielusei cu frica lui Dumnezeu si ca doar el si partidul lui sunt veritabilii crestini in aceasta tara. Ar trebui sa se reaminteasca zilnic la televior si la radio cine au fost legionarii Garzii de fier si ce au facut ei. Iar religia ca factor decisiv in politica este o idee periculoasa, caci in Iran ea a dus la dominatia aiatolahilor (preoti islamici) si influenteaza decisiv politica in alte tari (Pakistan, Irak, Arabia saudita etc.) impiedicand democratia. Lasand deoparte nivelul lui educational, figura pe care ar face-o la intalnirile internationale, unde ceilalti presedinti vorbesc bine 2-3 limbi straine...

HERUT
2008-05-27 23:58:12

Re: Becali inapoi la turma de oi!

La 2008-05-27 23:54:57, N. Grue a scris:

""""""""""""""""Iar religia ca factor decisiv in politica este o idee periculoasa, caci in Iran ea a dus la dominatia aiatolahilor (preoti islamici) si influenteaza decisiv politica in alte tari (Pakistan, Irak, Arabia saudita etc.) impiedicand democratia."""""""""""""""""""""


Dar nu la fel se intimpla si in Grecia !

Cit despre Gigi ? Tu esti servitor, el nu !

vida clara
2008-05-28 00:26:35

"Tu esti servitor,el nu"

Sunt asa de multi cei ce nu inteleg ca sclavul,este sclav stapanului in timp ce stapanul,este sclav,sclavilor.
Unul,nu exista fara a exista celalalt.Doar cu participare de....ambele partzi,exista ambele partzi.Singura varianta cand cele doua extremitatzi dispar este cand se traieste ca om liber(sa fie clar,!liber"nu are nici in clin,nici in maneca,cu "libertin".

PS:Ca Bush,o-ti sa vretzi sa mai vedeti,de becali,e lumea plina.

vida clara
2008-05-28 01:16:26

"Cine nu e cu mine,e impotriva mea"(traducere romano-romana pt capete patrate)

Ia sa scoatem mintea la o plimbare.1)Sa zicem...ca suntem pe una din strazile unui oras spaniol in plina fiesta.
Luuumeee,de nu ai unde sa arunci un ac,sau "donde no cabe un alma"cum zice Isabel Pantoja intr-un destul de recent "El moreno".
Sa presupunem ca ai fi un arogant,aflat in suvoiul acela de lume.Si ca,din acel suvoi,vezi chipul iubitei.Si ea,pe al tau.
Faci eforturi sa scotzi mainile de pe langa corp,si ii faci semne.Si ea,tie.
Si cauti sa mergi spre ea,si ea spre tine,dar suvoaiele va duc in directii diferite,si va pierdetzi,si nu va mai intalnitzi,niciodata.
Se poate spune ca acea lume,era impotriva ta?
2)sa zicem ca mai multe picaturi(in cazul de fatza,de apa)se aduna la un loc si formeaza o apa curgatoare(paraias,parau,rau,fluviu sau etc).Si ele,dupa ce se-aduna,se apuca si se rostogolesc unele peste altele,spre mare.
Un pastrav,vrea sa mearga insa,in directie contrara.
Intrebare:Au picaturile ceva impotriva pestelui?
3)Eu insumi,vreau sa merg spre un punct,pe care il vad,si la care imi doresc sa ajung.Lumea din jurul meu,merge insa,turma,in cu totul alte directii.Ea nu stie,si nici n-o intereseaza sa stie,ca ma incurca pe mine sau nu.Ea,pur si simplu nu este impotriva mea,ci are o alta treaba decat mine.
Eu,nu sunt impotriva ei,dar am o alta treaba decat ea.Dar,decat teoretic nu sunt impotriva ei,si,doar teoretic nu e impotriva mea,pt ca vectorii miscarilor noastre au sagetzi cu varful una contra alteia.
Teoretic,nu e din dorintza.Practic,insa,este cu putintza.

cotrofelnitza
2008-05-28 01:59:33

In zadar zvicneste si asuda/ mintea voastra...


...galbena ca ceara/ nu puteti, degeaba-i orice truda/ sa legati cu lanturi primavara/...
El o sa ramina cel mai gigea Gigel de la caderea Troiei peste Romania,n-a mincat carne de cal, n-a vindut vapoare, fabrici, mecanice fine pa 1 dolar sau minus, doar a luat ce perplex i s-a dat, si, multumind
lui Dumnezeu ca n-a fost [si el] strivit ca p-o musca, a fost singurul care a dat indarat parte din ce n-ar fi trebuit sa aiva.
Din puntu' asta de vedere, fata de el, toti aialalti politicieni e ciobani stahanovisti de Himalaia...

Ion Caramache
2008-05-28 03:42:53

Marea dilema

<<< Caci iata dilema lui nea Gigi: "ori Presedintele Romaniei in 2009, ori inapoi la oierit". Insa nea Gigi nu se simte ridicol pentra ca are revelatii. Este, cel putin asa o crede la modul cel mai sincer, alesul Domnului, partenerul Sau de dialog, este insusi Trimisul. Iar Dumnezeul sau, cand se supara sau vrea sa-l pedepseasca, dat fiindca i-ar fi drag nea Gigi, nu-i trimite Cavalerii Apocalipsei, ci numai il dojeneste parinteste, facand Steaua sa piarda un meci. Daca pierde doua, e caz de penitenta. La trei esecuri, ridica o manastire. La patru, plus pierderea titlului, se duce sa se marturiseasca si nu se mai aseaza timp de trei zile pe jiltul de aur. >>> Cr.Unteanu

Ma tem ca Cr.Unteanu uita ca cel care a pus bazele teoretice si practice ale Plarformei de sarituri si Programului de aratare si dialog ale lui nea Jiji este nimeni altul decit marele politolog Dan Pavel.
Sa nu-si cunoasca domnul Cr.Unteanu colejii de slujba ?

george nemteanu
2008-05-28 04:51:15

Re: Mihnea emite un punct de vedere ce poate fi luat in consideratie

La 2008-05-27 22:39:44, Mihnea Apostol a scris:

> Nu. Sistemul ticalosit a dat lovitura prin VC Tudor si Becali
> partidelor adevarate din Romania, iar marele obiectiv este indeplinit:
> cele doua partide surori din FSN: PSD si PD-L se randuesc si se
> salveaza reciproc iar marii papusari din fosta si actuala securitate
> stapanesc toate parghiile: economice, juridice, financiare, etc.
> Dl. Cristian UNTEANU este un maestru si are mare dreptate cand afirma
> "Stiinta politcii, "good governance", cluburi Bilderberg sau Davos,
> astea sunt prostii de fraier atunci cand viziunea despre lume, viata
> si politica se reduce la o asemenea ecuatie fundamentala: Presedintele
> Romaniei sau oier de succes", deoarece- zic eu - marea diversiune ne
> va face sa judecam ca nu exista alti politicieni mai buni decat
> criminalul Ion Ilici Iliescu si marele Mafiot pres. Traian Ba-secu, si
> astfel cangrena Securitatii nu va fi inlaturata in veci.
>
Intrarea abrupta in politica a lui Gigi poate fi suspecta, desi la noi orice nu mai mira pe nimeni. Cred ca dorinta lui Gigi de fi cineva in ale politicii este pur personala, dar este foarte posibil ca "pofta" sa-i fi fost zgandarita de altii. Care l-au incurajat si i-au promis sprijin. Odata aflat pe pista, cu toti consilierii dupa el, stilul sau nativ il mai impinge si pe aratura. Ultima sa strigare este respectiva dilema ce-l nemultumeste pe domnul Cristian vis a vis de totala lipsa de reactie a colegilor politicieni. Dar Gigi cugeteaza pentru sine insusi si eventual pentru altii ce -i sunt aproape. Faptul ca exista si din acestia destui nu este meritul lui Gigi, este al colegilor politicieni ce si-au scarbit parte din electorat. Politicieni care considera ca nu merita a intra in replici cu oierul. Poate doar in cazul cand acesta s-ar cocota prea sus in procente. Mai mult, ei iau in calcul si varianta ca luatul la scarmanat al oierului s-ar putea sa-i salte cota si sa o scada pe a lor.

george nemteanu
2008-05-28 05:03:15

Re: PS. Am uitat ghilimele, "luatul" la scarmanat al lui Gigi

La 2008-05-28 04:51:15, george nemteanu a scris:

> Mai mult, ei iau in calcul si varianta ca luatul la
> scarmanat al oierului s-ar putea sa-i salte cota si sa o scada pe a
> lor.
>

George W. Bush
2008-05-28 06:36:19

kalogare,vezi ca te-au lasat colegii,p-afara..

Atamild
2008-05-28 08:47:23

Presidentia asta, :-) e ca o institutie.

Traian Basescu a afirmat de curand ca ''oamenii trec, institutile raman'', imi permit si eu ca om din lume, platnic si muncitor sa spun ca ce lasam in urma, nu este nici gravat in monumente, sau in litere pe pietre, ci ramane adanc cusut sau imprimat pe dinauntru in vietile altora.
Matilda

Liliac
2008-05-28 09:50:46

Re: Uh, ce frica le este!

Cand o sa fiti, tu si cu Gigi, in stare sa enumerati macar prim ministrii statelor membre UE, plus partidele din care fac parte, atunci sa emiteti opinii despre politica externa.

ionion
2008-05-28 10:08:24

Gigi Presedinte si Vadim Tudor Prim MInistru iata fericirea Romaniei.

Traiasca Gigi, Gigi este mai aproape de Dumnezeu decat ceilalti.

alex dalaion
2008-05-28 11:07:48

Re: Uh, ce frica le este!

Cui foloseste sa cunoasca nume de sclavi?

La 2008-05-28 09:50:46, Liliac a scris:

> Cand o sa fiti, tu si cu Gigi, in stare sa enumerati macar prim
> ministrii statelor membre UE, plus partidele din care fac parte,
> atunci sa emiteti opinii despre politica externa.
>
>

George W. Bush
2008-05-28 11:14:17

Re: kalogare,vezi ca te-au lasat colegii,p-afara..

Ghita Bizonu'
2008-05-28 12:14:21

Incomparabilu' Jiji - turnesolu' imbeciliatii clasei noastre teleptuale

Jiji este un personaj mai degraba buf. In gnl el ar trebui sa ramana cantonat in pagina de sport (da putin ! ceva gen la sfarsit partidei propretaru clubului ( nu )s-a declara multumit sau a anuntat un posibil transfer) si in paginile de cancansau mai bine satirice. Pe ici pe colo sa i se pomeneasca genrozitatea (reala).
Insa Jiji se facu vedeta . Cu ajutorul neprecupetit al mediaticilor , analistilor si altor teleptuali.
Care is orbiti de averea considerabila acumulata de Jiji : cum adicatelea un cioban agramat sa fie mai bogat decat ei?
Pai asta e capitalism?
Sireacii credeau ca capitalismu este societatea condusa de filozofi si critici de arta . Ca asa termini o facultate nobila pac esti miluit cu primu milion de euroi. ca dai docatoratau pac alte 10. Ca scrii o carte despre sexu ingerilor si pac alte 10 ...Se vedeau in postura unor pontifi ai dimacratiei care primeau ofrandele prostimii. Ofrande exprimate in sume cu multe zerouri ....
Insa Jiji a stans banu. Si nu le da si lor . Ntz el da pe fotbal si bisrici. Ah da si faceri de bine ...
Pai asat e dimacratie tovarasi ? Unu ca Jiji (era sa zic Vasilescu Lumanararu da' asta ar presupune ca sa mai fi citit si altii ultima noapte a lu Camil Petrescu) sa angajeze el ciobanu pe unu ca Dan Pavel ?
Si uite asa nu-i lasa Jiji sa doarma. ca numa prin existenta sa le arata ca nu stiu ce vor si ce cer.
Asa ca inventeza de acu teorii cu Jiji - Reactionaru care va ajunge presedinte fiindca cumpara poporu. In loc sa-i cumpere pe ei !!

Ghita Bizonu'
2008-05-28 12:18:04

Re: Becali inapoi la turma de oi! Da ce esti comunist?!

numa cadrele au voie sa se iecsprime?
Iar ptr oftica ta cu legiunea adreseaza-te lui Marian Munteanu. EL avea o opinie pozitiva .Sau lui Ticu Dumitrescu - unii dintre detinutii politici au fost legionari (legionari pe bune su pustani ametiti care in 1940 au pus si ei camasa verde)

Shadow
2008-05-28 12:21:20

Re: Pomeni electorale sau un sistem de asigurari sociale modern mai studiaza ca spui prostii

Shadow
2008-05-28 12:41:42

Macar becali

Daca e "dat inapoi" la oi se descurca ca se pricepe. Tare ma intreb ce ar face altii daca ar trebui sa aplice teoria lui becali. Unii care nu au vazut oi decat in "filme" si alea "spalate cu dero" cam ca "nenea "unteanu.

Uite ca de la un nesimtit ca becali poate iesi ceva inteligent. Daca politicienii romani ar fi aplicat vechiul proverb romanesc (decat codas la oras mai bine in satul meu fruntas) am fi avut o schimbare continua in clasa politica.

Mie mi se pare de bun simt treaba asta cu "candidatura". Treaba care exista si la americani. Ai pierdut no pb nu mai candidezi data viitoare pt ca ai deja o titulatura de "looser".

Ion Caramache
2008-05-28 13:13:48

Re: Incomparabilu' Jiji - turnesolu' imbeciliatii clasei noastre teleptuale

La 2008-05-28 12:14:21, Ghita Bizonu' a scris:

> Pai asat e dimacratie tovarasi ? Unu ca Jiji (era sa zic Vasilescu
> Lumanararu da' asta ar presupune ca sa mai fi citit si altii ultima
> noapte a lu Camil Petrescu) sa angajeze el ciobanu pe unu ca Dan Pavel
> ?
> Si uite asa nu-i lasa Jiji sa doarma. ca numa prin existenta sa le
> arata ca nu stiu ce vor si ce cer.
> Asa ca inventeza de acu teorii cu Jiji - Reactionaru care va ajunge
> presedinte fiindca cumpara poporu. In loc sa-i cumpere pe ei !!
>
Nea Ghitza suptscriu la ce zisesi. Adaughez numa' faptu' ca cetatenii chiulti si ieducati de care vorbesti au ramas cu buzilii cam umflate dupa prima noapte de dragoste de atita tinut la feshtile le picerele lui Gigi ca acuma, fara de tainul aruncat de acesta, il vor acuza de ecologism cu diagonala, poluatoru' peisagiului mioritic cu cupole, etc, etc, de parca nu stiau de astea atunci cind ii cintau ode jenialului Jiji contra malai in arginti.
>

Arogantu'
2008-05-28 13:53:18

Re: "Cine nu e cu mine,e impotriva mea"(traducere romano-romana pt capete patrate) - de la CAP SEC !


La 2008-05-28 01:16:26, vida clara a scris:

> Ia sa scoatem mintea la o plimbare.1)Sa zicem...ca suntem pe una din
> strazile unui oras spaniol in plina fiesta.
> Luuumeee,de nu ai unde sa arunci un ac,sau "donde no cabe un alma"cum
> zice Isabel Pantoja intr-un destul de recent "El moreno".
> Sa presupunem ca ai fi un arogant,aflat in suvoiul acela de lume.Si
> ca,din acel suvoi,vezi chipul iubitei.Si ea,pe al tau.
> Faci eforturi sa scotzi mainile de pe langa corp,si ii faci semne.Si
> ea,tie.
> Si cauti sa mergi spre ea,si ea spre tine,dar suvoaiele va duc in
> directii diferite,si va pierdetzi,si nu va mai intalnitzi,niciodata.
> Se poate spune ca acea lume,era impotriva ta?
> 2)sa zicem ca mai multe picaturi(in cazul de fatza,de apa)se aduna la
> un loc si formeaza o apa curgatoare(paraias,parau,rau,fluviu sau
> etc).Si ele,dupa ce se-aduna,se apuca si se rostogolesc unele peste
> altele,spre mare.
> Un pastrav,vrea sa mearga insa,in directie contrara.
> Intrebare:Au picaturile ceva impotriva pestelui?
> 3)Eu insumi,vreau sa merg spre un punct,pe care il vad,si la care imi
> doresc sa ajung.Lumea din jurul meu,merge insa,turma,in cu totul alte
> directii.Ea nu stie,si nici n-o intereseaza sa stie,ca ma incurca pe
> mine sau nu.Ea,pur si simplu nu este impotriva mea,ci are o alta
> treaba decat mine.
> Eu,nu sunt impotriva ei,dar am o alta treaba decat ea.Dar,decat
> teoretic nu sunt impotriva ei,si,doar teoretic nu e impotriva mea,pt
> ca vectorii miscarilor noastre au sagetzi cu varful una contra
> alteia.
> Teoretic,nu e din dorintza.Practic,insa,este cu putintza.
>

Arogantu'
2008-05-28 13:57:13

Re: Macar becali - Kakaia prablema ?

Punem pariu ca daca Ba'secu s-ar duce inapoi baci peste vapoare ar reusi sa le vinda din nou ?
Ah - uitasem : CARE VAPOARE ?

La 2008-05-28 12:41:42, Shadow a scris:

> Daca e "dat inapoi" la oi se descurca ca se pricepe. Tare ma intreb ce
> ar face altii daca ar trebui sa aplice teoria lui becali. Unii care nu
> au vazut oi decat in "filme" si alea "spalate cu dero" cam ca "nenea
> "unteanu.
>
> Uite ca de la un nesimtit ca becali poate iesi ceva inteligent. Daca
> politicienii romani ar fi aplicat vechiul proverb romanesc (decat
> codas la oras mai bine in satul meu fruntas) am fi avut o schimbare
> continua in clasa politica.
>
> Mie mi se pare de bun simt treaba asta cu "candidatura". Treaba care
> exista si la americani. Ai pierdut no pb nu mai candidezi data
> viitoare pt ca ai deja o titulatura de "looser".
>
>

Shadow
2008-05-28 14:48:46

Re: Macar becali - Kakaia prablema ? chiar asa care? ndc

La 2008-05-28 13:57:13, Arogantu' a scris:

> Punem pariu ca daca Ba'secu s-ar duce inapoi baci peste vapoare ar
> reusi sa le vinda din nou ?
> Ah - uitasem : CARE VAPOARE ?
>
> La 2008-05-28 12:41:42, Shadow a scris:
>
> > Daca e "dat inapoi" la oi se descurca ca se pricepe. Tare ma intreb ce
> > ar face altii daca ar trebui sa aplice teoria lui becali. Unii care nu
> > au vazut oi decat in "filme" si alea "spalate cu dero" cam ca "nenea
> > "unteanu.
> >
> > Uite ca de la un nesimtit ca becali poate iesi ceva inteligent. Daca
> > politicienii romani ar fi aplicat vechiul proverb romanesc (decat
> > codas la oras mai bine in satul meu fruntas) am fi avut o schimbare
> > continua in clasa politica.
> >
> > Mie mi se pare de bun simt treaba asta cu "candidatura". Treaba care
> > exista si la americani. Ai pierdut no pb nu mai candidezi data
> > viitoare pt ca ai deja o titulatura de "looser".
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-05-28 16:06:50

Re: Macar becali a stiut sa devina capitalist. Insa il musca de ##r aia care tipau ca vor

capitalism prin capitalism intelegand cea mai dreapta dintre oranduiri in care se asigura egalitatea in vile, piscine si mertzane (in 90 cei care auzisera de BMW erau minoritate) si credeau ca un cioban nescolit va ramen la coada oii si le va puapa mainile,
Auzisi poate de Paturca ala cu imnu golanilor. Dupa ce a cantat mai bine golan a ajuns in strada. ca uitase amanuntul lipsiyt de importanta ca locuia intr-un apartament nationalizat . Si ptr cel care a obtinut retrocedarea chiriasii sunt doar niste golani (squatters).
Acu cine a fost mai destept?
paturca sau Gigi?
Dan Apvel sau Ciobandante ?!


La 2008-05-28 12:41:42, Shadow a scris:

> Daca e "dat inapoi" la oi se descurca ca se pricepe. Tare ma intreb ce
> ar face altii daca ar trebui sa aplice teoria lui becali. Unii care nu
> au vazut oi decat in "filme" si alea "spalate cu dero" cam ca "nenea
> "unteanu.
>
> Uite ca de la un nesimtit ca becali poate iesi ceva inteligent. Daca
> politicienii romani ar fi aplicat vechiul proverb romanesc (decat
> codas la oras mai bine in satul meu fruntas) am fi avut o schimbare
> continua in clasa politica.
>
> Mie mi se pare de bun simt treaba asta cu "candidatura". Treaba care
> exista si la americani. Ai pierdut no pb nu mai candidezi data
> viitoare pt ca ai deja o titulatura de "looser".
>
>

FB
2008-05-28 17:16:27

Acu vreo 20de ani

am fost la o nunta.O rudenie de-a sotiei se casatorea.Socrul fetei era cineva.Comunism cum era ,dar el era un pic de om de afaceri.Pe la miezul noptii ,dupa "cinste" o alta ruda de-a socrului bine afumata imi tine un speach.
Despre socrul mic."Asta e mai inteligent ca 10 injineri zice el ranjind aratandu-si dintii de stainless steel.Cumpara vaci ,porci ,la targuri dupa care le vinde (animalele) si castiga bine."Asta e ideea ce mi-a venit la citirea articolului d,nului Unteanu.
Ne-am pricopsi intr-adevar cu un asemenea Presedinte.Care dupa spusele unora dintre colegi (vezi Herut) ar fi mai destept ca vreo 100 de "injineri".
Asa o fi ,dar imi inchipui o scena cu Becali stand la masa cu Angela Merkle de ex povestindu-i cum facea tat,su bani cu vanzarea oilor.Sau el fugind cu sacosele dupa autobuzul echipei Bayern Munchen de ex.
Cred ca d,na Merkle ar gasi interesant personaju'.

Arogantu'
2008-05-28 17:24:51

Re: Macar becali a stiut sa devina capitalist. Insa il musca de ##r aia care tipau ca vor

Bizunache - inteleg ca zicala "cine poate - oase roade, cine nu ..." are un vajnic adept in tine.
Acuma - treaba ta, eu nu ma bag!
Dar poate dai tu o varianta si pentru vegetarieni !

La 2008-05-28 16:06:50, Ghita Bizonu' a scris:

> capitalism prin capitalism intelegand cea mai dreapta dintre oranduiri
> in care se asigura egalitatea in vile, piscine si mertzane (in 90 cei
> care auzisera de BMW erau minoritate) si credeau ca un cioban
> nescolit va ramen la coada oii si le va puapa mainile,
> Auzisi poate de Paturca ala cu imnu golanilor. Dupa ce a cantat mai
> bine golan a ajuns in strada. ca uitase amanuntul lipsiyt de
> importanta ca locuia intr-un apartament nationalizat . Si ptr cel care
> a obtinut retrocedarea chiriasii sunt doar niste golani (squatters).
> Acu cine a fost mai destept?
> paturca sau Gigi?
> Dan Apvel sau Ciobandante ?!
>
>
> La 2008-05-28 12:41:42, Shadow a scris:
>
> > Daca e "dat inapoi" la oi se descurca ca se pricepe. Tare ma intreb ce
> > ar face altii daca ar trebui sa aplice teoria lui becali. Unii care nu
> > au vazut oi decat in "filme" si alea "spalate cu dero" cam ca "nenea
> > "unteanu.
> >
> > Uite ca de la un nesimtit ca becali poate iesi ceva inteligent. Daca
> > politicienii romani ar fi aplicat vechiul proverb romanesc (decat
> > codas la oras mai bine in satul meu fruntas) am fi avut o schimbare
> > continua in clasa politica.
> >
> > Mie mi se pare de bun simt treaba asta cu "candidatura". Treaba care
> > exista si la americani. Ai pierdut no pb nu mai candidezi data
> > viitoare pt ca ai deja o titulatura de "looser".
> >
> >
>
>

HERUT
2008-05-28 17:43:27

"Politica nu este pentru tzopirlani" !

Aceasta este ideea acestui articol. Ca nu este asa, o demonstreaza istoria politicii. Dar daca stai bine si te gindesti, cine pe lumea asta nu poate sa faca politica ? Cine nu poate fi presedinte ? Pina si alienatii mintali pot fi presedinti. Chavez, ceausescu, Poll Pot, etc. Stalin ! Adica, de ce trebuie sa luam de buna ce ne "sugereaza" domnul Unteanu in editorialul d-lui, cum ca politica este o "chestiune finutza" care se muleaza numai pe creierii unor spirite finute, cu tact si cu diploma, (eventual diplome !) ? Realitatea ne demonstreaza ca nu capacitatea intelectuala a "cuiva" este cea care poate servi socialului ci oameni care au in instinct talentul acesta de a "face ceva" ! Becali stie sa faca ceva. El face bani. Or, pentru social, ce alta nevoie e mai arzatoare decit aceasta, de a face bani ?

Ca nu stie sa vorbeasca precum Liiceanu ? Ete-na ! Cu'-i pasa ? Ca vorbeste anagramat ? Ca da dume cu religia ?, ca are mania "primului loc" ? Ca nu stie sa poarte un dialog pe "tipicul" "politrucilor corecti" ? Nici asta nu este important. Pentru "social", faptul ca Becali stie sa se "descurce" este cel mai important lucru. Cum se descurca ? Si aici multi cirtesc de-amprostii. Becali se "descurca" exact ca orice "anatreprenor" sau business man serios, adica se foloseste de racilele sistemului ca sa-si rezolve propriile gainarii. Asa fac toate jigodiile de pe Wall street.

Becali este un "catalizator" social. Romania e tara celor "multi" si nicidecum a celor "citorva" "diplomisti" sau detinatori de "aere" vestice. Sa fim seriosi. Daca poporul il vrea pe Becali, de ce trebuie ca untenistii tarii sa ne "gidile" la sentiment cu birfe si sa ne faca pe noi sa ne speriem ca "madam" Europa, perosna subtire cu purtari finess n-o sa ne accepte ? Europa si asa nu ne accepta, chiar daca, cica, suntem in rindul lor. Pe "social" nu-l intereseaza cum vorbeste Becali, ci ce vorbeste. Or, de vorbit, Becali vorbeste - nu tocmai rau, fiind, doar, putin mai "arhaic" decit ceilalti gorobeti care stiu sa-si ascunda frustrarile si sa pozeze in "fini" politicieni.

Editorialul lui Unteanu nu ma face deloc sa-i dau vreun credit, ba, dimpotriva, il face pe Becali sa creasca in ochii mei si ai tarii. Cu cit presa il va ataca mai mult, cu atit valoarea lui va creste in ochii tarii, care tara a invatat ca cuvintul scris in presa nu mai are valoare deloc, ci numai faptele si vorbele auzite in direct.

Shadow
2008-05-28 18:26:20

Re: Aro

> Bizunache - inteleg ca zicala "cine poate - oase roade, cine nu ..."
> are un vajnic adept in tine.
> Acuma - treaba ta, eu nu ma bag!
> Dar poate dai tu o varianta si pentru vegetarieni !

Pai sa invete sa "fuga". Nu glumesc ca asta e varianta majoritar valabila pt "vegetarieni" in jungla. Stiu e cinic. Dar lumea este cinica si ipocrita. Lumea este o jungla.

Arogantu'
2008-05-28 19:44:54

Re: Ar mai fi si strategia strutului. Dar tot vreau un slogan !

Altul decit "fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa" !
P-asta l-au lansat d'alde Priboi, Necolaiciuc si chiar Ba'secu - in varianta FUGA DE RASPUNDERE !

La 2008-05-28 18:26:20, Shadow a scris:

> > Bizunache - inteleg ca zicala "cine poate - oase roade, cine nu ..."
> > are un vajnic adept in tine.
> > Acuma - treaba ta, eu nu ma bag!
> > Dar poate dai tu o varianta si pentru vegetarieni !
>
> Pai sa invete sa "fuga". Nu glumesc ca asta e varianta majoritar
> valabila pt "vegetarieni" in jungla. Stiu e cinic. Dar lumea este
> cinica si ipocrita. Lumea este o jungla.
>

Arogantu'
2008-05-28 19:49:58

Re: "Politica nu este pentru tzopirlani" ! - Eu te-as crede, dar ...

Pina la urma, zici, "vorbele auzite in direct" !
Pai - ce facusi, musiu ?
Ca despre fapte ... nice voroava !

La 2008-05-28 17:43:27, HERUT a scris:

> Aceasta este ideea acestui articol. Ca nu este asa, o demonstreaza
> istoria politicii. Dar daca stai bine si te gindesti, cine pe lumea
> asta nu poate sa faca politica ? Cine nu poate fi presedinte ? Pina si
> alienatii mintali pot fi presedinti. Chavez, ceausescu, Poll Pot, etc.
> Stalin ! Adica, de ce trebuie sa luam de buna ce ne "sugereaza" domnul
> Unteanu in editorialul d-lui, cum ca politica este o "chestiune
> finutza" care se muleaza numai pe creierii unor spirite finute, cu
> tact si cu diploma, (eventual diplome !) ? Realitatea ne demonstreaza
> ca nu capacitatea intelectuala a "cuiva" este cea care poate servi
> socialului ci oameni care au in instinct talentul acesta de a "face
> ceva" ! Becali stie sa faca ceva. El face bani. Or, pentru social, ce
> alta nevoie e mai arzatoare decit aceasta, de a face bani ?
>
> Ca nu stie sa vorbeasca precum Liiceanu ? Ete-na ! Cu'-i pasa ? Ca
> vorbeste anagramat ? Ca da dume cu religia ?, ca are mania "primului
> loc" ? Ca nu stie sa poarte un dialog pe "tipicul" "politrucilor
> corecti" ? Nici asta nu este important. Pentru "social", faptul ca
> Becali stie sa se "descurce" este cel mai important lucru. Cum se
> descurca ? Si aici multi cirtesc de-amprostii. Becali se "descurca"
> exact ca orice "anatreprenor" sau business man serios, adica se
> foloseste de racilele sistemului ca sa-si rezolve propriile gainarii.
> Asa fac toate jigodiile de pe Wall street.
>
> Becali este un "catalizator" social. Romania e tara celor "multi" si
> nicidecum a celor "citorva" "diplomisti" sau detinatori de "aere"
> vestice. Sa fim seriosi. Daca poporul il vrea pe Becali, de ce trebuie
> ca untenistii tarii sa ne "gidile" la sentiment cu birfe si sa ne faca
> pe noi sa ne speriem ca "madam" Europa, perosna subtire cu purtari
> finess n-o sa ne accepte ? Europa si asa nu ne accepta, chiar daca,
> cica, suntem in rindul lor. Pe "social" nu-l intereseaza cum vorbeste
> Becali, ci ce vorbeste. Or, de vorbit, Becali vorbeste - nu tocmai
> rau, fiind, doar, putin mai "arhaic" decit ceilalti gorobeti care stiu
> sa-si ascunda frustrarile si sa pozeze in "fini" politicieni.
>
> Editorialul lui Unteanu nu ma face deloc sa-i dau vreun credit, ba,
> dimpotriva, il face pe Becali sa creasca in ochii mei si ai tarii. Cu
> cit presa il va ataca mai mult, cu atit valoarea lui va creste in
> ochii tarii, care tara a invatat ca cuvintul scris in presa nu mai are
> valoare deloc, ci numai faptele si vorbele auzite in direct.
>

bbbb
2008-05-28 20:19:46

Ori dvs.

il vedeti inapoi la oierit?!
"ori Presedintele Romaniei in 2009, ori inapoi la oierit"

Nici politicienii nu-l vad oier (lui chiar ii place in politica!). Probabil nici n-au considerat necesar sa-i mediatizeze (precum dvs.) "promisiunile electorale" alimentand astfel (nu neintemeiata) scarba oamenilor fata de clasa politica.

Shadow
2008-05-28 20:26:41

Re: Ori dvs. nu bbb

> il vedeti inapoi la oierit?!
> "ori Presedintele Romaniei in 2009, ori inapoi la oierit"
>
> Nici politicienii nu-l vad oier (lui chiar ii place in politica!).
> Probabil nici n-au considerat necesar sa-i mediatizeze (precum dvs.)
> "promisiunile electorale" alimentand astfel (nu neintemeiata) scarba
> oamenilor fata de clasa politica.

Nu ii place "politica" ii place balciul. Si balci gaseste peste tot chiar si la oi. Cum spuneam asta macar se "pricepe" la ceva ca restul "tot pe loc, tot pe loc".

bbbb
2008-05-28 20:56:17

Re: Ori dvs. nu, Umbra

La 2008-05-28 20:26:41, Shadow a scris:

> > il vedeti inapoi la oierit?!
> > "ori Presedintele Romaniei in 2009, ori inapoi la oierit"
> >
> > Nici politicienii nu-l vad oier (lui chiar ii place in politica!).
> > Probabil nici n-au considerat necesar sa-i mediatizeze (precum dvs.)
> > "promisiunile electorale" alimentand astfel (nu neintemeiata) scarba
> > oamenilor fata de clasa politica.
>
> Nu ii place "politica" ii place balciul.

Ii place sa fie in centrul atentiei, mai exact. Balciul il ajuta la asta, ok , dar ... politica iti confera mai multa audienta decat fotbalul.
Si-ar mai fi ceva : puterea! Asta trebuie ca-i place cel mai mult.

Si balci gaseste peste tot
> chiar si la oi. Cum spuneam asta macar se "pricepe" la ceva ca restul
> "tot pe loc, tot pe loc".
>

Probabil ca se pricepe si la altceva decat ... spectacol.
Problema ar fi: daca cumva incercam sa gasim un inlocuitor al raului actual ... cu unul si mai si?!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Securistii arsi la pensii (4049 afisari)
 Cele 500 de bombe atomice ale Israelului (2918 afisari)
 Dosarul care a invins-o pe Schrotter (2870 afisari)
 Femei pe Muntele Athos (2526 afisari)
 Ucraina pune la zid Romania (2489 afisari)
 Nu au notiunea violului (2736 afisari)
 Si-a urmat iubita in frigiderul de la morga  (2424 afisari)
 Documente secrete, femei focoase si un ministru demis (2284 afisari)
 Masele scoase fara durere (2229 afisari)
 Peugeot construieste o fabrica la Cluj (1697 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.