Ziua Logo
  Nr. 4186 de marti, 18 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-03-18

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

saccsiv
2008-03-18 08:06:13

Nu-i de bine

Ghita Bizonu'
2008-03-18 09:32:49

Re: iar la Amsterdam se aude strigatul : nun , nu dolari nu primim!!

Ion Ionescu de la Brad
2008-03-18 12:00:41

Posteaza numai oameni care nu inteleg nimic?

Decat BANUL? Ce e asa de greu de priceput ca poporul tibetan -EXISTENT INAINTE DE venirea lui MAO la putere - a fost COTROPIT de comunistii chinezi,a fost si este macelarit de ei, este torturat (mda, dar daca "tortura e stalpul democratiei" ne aflam in plina democratie c h i n e z a,nu ?!), a fost si este stramutat (practica interzisa de regulile internationale) si inlocuit de chinezi, nu are nici un drept la el acasa, femeile sunt nimicite ca femei ca sa nu se inmulteasca, calugarii budisti sunt nimiciti ca reprezentanti al unei spiritualitati pasnice si CINE O FI DE VINA ? Daca dvs. spuneti ca Soros si nu COMUNISMUL CHINEZ atunci ii aduceti cel mai mare si substantial omagiu stalinistului Silviu Brucan. Deci victimele sunt de vina ca se apara sa nu fie omorate! La fel ati vorbi si daca ati fi in locul tibetanilor ,riscand sa fiti inchis,torturat si ucis doar pentru ca sunteti TIBETAN ? Rusine, rusine si sa speram ca Dzeu nu va v-a pedepsi...

XL5
2008-03-18 17:10:14

Re: Posteaza numai oameni care nu inteleg nimic?

La 2008-03-18 12:00:41, Ion Ionescu de la Brad a scris:

> Decat BANUL? Ce e asa de greu de priceput ca poporul tibetan
> -EXISTENT INAINTE DE venirea lui MAO la putere - a fost COTROPIT de
> comunistii chinezi,a fost si este macelarit de ei, este torturat (mda,
> dar daca "tortura e stalpul democratiei" ne aflam in plina democratie
> c h i n e z a,nu ?!), a fost si este stramutat (practica interzisa de
> regulile internationale) si inlocuit de chinezi, nu are nici un drept
> la el acasa, femeile sunt nimicite ca femei ca sa nu se inmulteasca,
> calugarii budisti sunt nimiciti ca reprezentanti al unei
> spiritualitati pasnice si CINE O FI DE VINA ? Daca dvs. spuneti ca
> Soros si nu COMUNISMUL CHINEZ atunci ii aduceti cel mai mare si
> substantial omagiu stalinistului Silviu Brucan. Deci victimele sunt de
> vina ca se apara sa nu fie omorate! La fel ati vorbi si daca ati fi in
> locul tibetanilor ,riscand sa fiti inchis,torturat si ucis doar pentru
> ca sunteti TIBETAN ? Rusine, rusine si sa speram ca Dzeu nu va v-a
> pedepsi...
>
D-le Ionescu , nu pot decit sa va dau dreptate ( din pacate ) ! Dupa cum remarca ieri d-l forumist Roy , Tibetul nu se " vinde " ! Daca nu-i vorba de Israel si / sau
SUA , crimele si abuzurile nu intereseaza cercurile " progresiste " ! " Biasul " si dubla masura sint regula pentru ele . Asa ca nici Cecenia sau Darfourul nu se
" vind " ! Ati vazut vreo manifestatie uriasa in sprijinul amaritilor de acolo ? Eu unul , nu ! Cit despre d-l Saccsiv , d-sa recidiveaza . Cind cu citeva luni in urma poporul birmanez , satul de junta militara ( sprijinita de China ) a incercat sa-si recistige libertatea , d-sa si-a exprimat banuiala ca revolta era pusa la cale de
" imperialistii anglo-americani " dornici sa puna mina pe bogatiile Birmaniei !
PS Numarati cite postari au aparut la subiectul Tibet si cite apar la un subiect legat de Gaza . Edificator , nu ?

Tudor190
2008-03-18 17:18:13

Re: Posteaza numai oameni care nu inteleg nimic?

La 2008-03-18 12:00:41, Ion Ionescu de la Brad a scris:

Tibetul nu este nici pe departe asa cum media atlantista incearca sa ni-l prezinte inclusiv prin filmele facute la Holiud. Pacat ca multi cadem in plasa, dupa cum se vede si cu Ioan Ionescu din Brad care "stie" cum vine treaba.
Pina in 1959 cind a domnit Dalai Lama Tibetul nu diferea cu nimic fata de Europa de Vest feudala. Paminturile in marea lor majoritate apartineau liderilor religiosi, in mica masura liderilor laici si in si mai mica masura citorva mici fermieri. Unul dintre cei mai mari latifundiari din lume era manastirea Drepung cu 185 conace, 25 de mii de iobagi, 300 de mari pasuni si 16 mii de ciobani. Dalai Lama locuia intr-o cladire cu 14 etaje si o mie de camere. Seful armatelor lui Dalai Lama avea 4 mii de km2 (400 de mii de hectare) si 3500 de iobagi.
In Tibet mai existau sclavi ce nu detineau nimc iar copii lor se nasteau scalvi. Majoritatea populatiei rurale erau iobagi ce erau tratati ceva mai bine decit sclavii, dar fara a avea acces la educatie si asistenta medicala. Iobagii lucrau toata viata pentru lideri religiosi de rang inalt sau alti aristrocati laici. Stapinul le impunea ce sa cultive si ce animale sa creasca. Nu se puteau casatori fara acceptul stapinului care adesea ii separa de familii pentru a efectua munci in alta parte la mare distanta. Fetele frumoase erau adesea luate ca si servitoare in casele stapinului care dipunea de ele asa cum dorea.
Tortura era o practica comuna pentru iubitorii de meditatie tibetani...parca asa ne sint prezentati liderii tibetani...Mutilarea (scoaterea ochilor, amputarea miinilor etc) se aplica atit raufacatorilor cit si iobagilor fugitivi si neascultatori.
In 1951 au venit chinezii, aceasi ce cu sute de ani in urma au ajutat la instalarea primului Dalai Lama tot cu armata. Pina in 1959 n-au intervenit in bucataria tibetana in afara problemelor militare si a politici externe. Apoi au abolit sclavia, iobagia, munca neplatita, au eliminat multe taxe, au infintat scoli laice, au construit sisteme de canalizare si de apa potabila, au construit retele de electricitate in capitala Lhasa
In 1961 au expropriat mari latifundiari religiosi si laici, au impartit pamintul taranilor. Calugarii acum erau liberi sa renunte la viata monahala mai ales ca multi erau luati de mici impotriva vointei parintilor si a lor (erau si abuzati sexual). S-a criminalizat orice forma de pedeapsa corporala cum ar fi mutilarea, amputarea sau bataile.
Se afirma de media atlantista ca 1,2 milioane de tibetani au pierit de la ocupatia chineza. Curios pentru ca la recensamintul din 1953 erau doar 1.274.000 locuitori in Tibet. Alte recensaminturi indicau 2 miloane de locuitori.
Prin aceste date nu vreau sa scuz greselile si crimele facute de chinezi insa adevarul este departe de 7 Ani in Tibet.

Alcor
2008-03-18 18:10:43

Blandul si intelegatorul...

...Dalai Lama declara, intr-un interviu, ca nu mai este cale de intoarcere.De ce si cand si-a schimbat total punctul de vedere si felul in care ar trebui sa actioneze pentru eliberarea Tibetului?Totusi de ce acum?De ce s-au dedat la acte de vandalism si la batai aplicate cetatenilor chinezi, calugarii tibetani?Sunt cam multe, semnele de intrebare!!!!

XL5
2008-03-18 18:20:44

Media " atlantista " d-le Tudor ?

Interesante informatii ne-ati adus , d-le Tudor . Multumim ! Si eu sint de acord ca " neamestecul in treburile interne " NU este o scuza ca opinia internationala sa tolereze regimuri barbare si criminale ! Chinezii au facut foarte BINE eliminind un regim feudal si anacronic . Unde au gresit chinezii este ca au UITAT sa mai plece acasa si au ANEXAT Tibetul ! Si au mai permis si modificarea structurii etnice favorizind imigratia chinezilor in Tibet !
PS Sa inteleg ca n-aveti nimic impotriva faptului ca SUA au intervenit in Irak sa schimbe un regim barbar si criminal ( care printre alte crime practica si el mutilarea oponentilor politici ) ? Si daca nu credeti " media atlantista " referitor la cei 1,2 milioane de tibetani ucisi , probabil ca nu credeti nici cele afirmate in aceeasi medie " atlantista " referitor la cei 500,000-1000,000 de irakieni ucisi de la caderea lui Saddam ? Personal eu nu o cred ! In ambele cazuri !

Tudor190
2008-03-18 20:04:12

Re: Media " atlantista " d-le Tudor ?

La 2008-03-18 18:20:44, XL5 a scris:

Regimuri barbare si criminale din pacate exista si vor exista. Problema este cine decide, cind, cum si unde se va interveni pentru eliminarea lor. Pina acum aceste "interventii" s-au facut aparent arbitrar ceea ce nu poate decit sa nemultumeasca pe oricine mai putin partizan.
Tibetul apartine Chinei Imperiale inca din secolul XIII. Numeroase cladiri imperiale sint inscriptionate in cele 5 limbi "oficiale" inclusiv (chineza) tibetana. Despre asta uita sa vorbeasca media atlantista.
Nu cred ca este foarte democratic, cel putin dupa standardele de pina in 1989 (cine mai vorbeste despre reintrgirea familiei, despre dreptul la libera circulatie?) sau dupa fenomenul numit mondializare, sa se interzica migrarea populatiei. Faptul ca sint comercianti chinezi la Lhasa este la fel de semnificativ ca si prezenta lor in Obor sau la Paris.
Cind ma refer la media atlantista nu ma refer la toata media occidentala desi in marea ei majoritate este in miinile citorva ce considera autoritatea ca fiind adevar si nu adevarul ca fiind autoritate. In privinta cifrelor am vrut sa arat cit de usor se pot maslui cind exista interes.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vinul distruge creierul (2983 afisari)
 Santaj la Curte (2209 afisari)
 Iisus crucificat in pozitie fetala (1962 afisari)
 Basescu, replica si riposta (1924 afisari)
 O coliva purtata de militieni (1789 afisari)
 Viata bate chiar si filmul "Totul despre sex": Kristin Davis, intr-o secventa porno (4632 afisari)
 Fostul guvernator din New Jersey, sex in trei cu nevasta si soferul (4582 afisari)
 Cabine pentru sex in parcurile din Bucuresti (4360 afisari)
 Concert Bon Jovi, la Bucuresti, pe 22 iulie (3237 afisari)
 Ghetari misteriosi, in apropierea Antarcticii (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.