Ziua Logo
  Nr. 4167 de luni, 25 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-25

Comentarii: 70, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-02-24 22:32:00

PROFESORUL BASESCU-LECTIE DE PRACTICA POLITICA


Excelenta Sa Dl.Presedinte Basescu a oferit clasei politice in ultimele 7 zile o lectie de a face politica,pretinsilor politicieni romani,mai ales acelora din clasa politca de tipul celor 322.

Ma voi referi la 2 lectii simple dar care au uimit pe cercetatorii politici:

1.Atitudinea ferma de respingere a recunoasterii ca stat a provinciei Kosovo.
Aici dl.Presedinte a spus clasei politice ca indiferent de atitudinea politica a liderilor politici,politica Romaniei trebuie sa fie previzibila.
Si Dl.Presedinte a avut anterior declararii independentei Kosovo dar si dupa convorbiri cu presedintele Serbiei.
Cancelariile occidentale nu au ramas surprinse de atitudinea Romaniei exprimata de dl.Presedinte,motiv pentru care aest mod de a face politica a fost inteles de USA sau tarile din UE si laudat,chiar de Rusia.
Nu declaratii sforaitoare,condamnari de parada ci atitudine practica si previzibila.Serbia a vazut ca in Romania are un prieten de nadejde iar aliatii din NATO si UE au vazut ca Romania are o atitudine constanta si care trebuie respectata.

2.In tara au isbucnit retorici nationaliste.Politicieni care nu au parasit biroul parlamentar sau Bucurestiul condamna,afurisesc,cer sanctiuni,chiar arestari fara ca macar cu degetul pe harta sa nu fi fost in zonele interesate.
Dl.Presedinte si-a luat sotia si intr-o vizita particulara de trei zile,deci fara pretentii,s-a deplasat la sursa in cauza si care constituie si pentru politicienii romani si unguri motiv de cearta,invective si care imboldesc populatia fie romaneasca sau maghiara la revolta.

Dl.Presedinte s-a dus,cum se spune,la sursa,a discutat cu organizatiile civice romane si maghiare,cu prefectii,liderii politici locali si pe aceasta baza va lansa o initiativa politica argumentata,a constatat in teren ce se intampla acolo.

Fara a fi spectacular,impotenta clasa politica,guvern sau opozitie trebuie sa invete de la Profesorul Basescu cum se intampina evenimentele,crizele sociale si cum se rezolva dupa principiul realitatii si nu dupa pretinse doctrine politice,adesea deformata prin diabolizarea adversarilor si neintelegerea fenomenelor.

DL.PROFESOR BASESCU FACE POLITICA REALA SI PRAGMATICA.

Vor invata cel putin politicienii tineri sau nou intrati in politica deoarece cei 322 sunt deja pierduti,la fel ca extremistii PRM si UDMR sau cei indoctrinati in criptocomunism,mai ales dupa RESTAURATIA gerontocratiei si preluarea puterii in PSD de catre Dnii Iliescu,Cosmanca Sachelariu sau Nastase

alex dalaion
2008-02-24 22:40:01

CORECTARE

Batalionul 307 Infanterie Marina de la Babadag se afla in jud. Tulcea. Deci e corect sa spunem ca soldatzii sunt tulceni, nu constantzeni.

JMJ
2008-02-24 23:15:49

E nevoie de Marele Preot sa ne uneasca in credinta

In Bucuresti ne impiedicam de aurolaci si cersetori pt ca pe baronii nostri si pe conducatori ii doare in cot de restul populatiei. Dar in felul asta am putea sfarsi cu tara distrusa, dupa cum deducem dintr-o lectura a lui Cayce. Intrebat fiind de civilizatia Maya, el vorbeste de azteci si apoi zice: Din epoca si timpul numarat astfel ca in prezent, trebuie sa venim inapoi la zece mii sase sute de ani inainte ca Printul Pacii sa soseasca pe pamanttul fagaduintei, si vom gaasi o civilizatie TULBURATA DE CORUPTIA DIN INTERIOR IN ASA MASURA, INCAT ELEMENTELE S-AU UNIT CA SA ADUCA DEVASTAREA LA UN POPOR ADULTER CU GAT RIGID."
Marea proprietate atrage astfel de rele. Asta trebuie sa fie cauza pt care profetiile lui prevad devastari si scufundari de teritorii in America, Japonia aproape in intregime, Canada, nordul Europei, s.a. dar n-am vazut sa zica de China. Vad ca mai au si ei catastrofe ce vin din cauza persecutiei catolicilor, dar corectand asta si mergand pe egalitate se pare ca vor iesi bine.
Citesc ca romanii au avut si ei periaoda de glorie, s-ar parea ca intre 11000 si 10000 i.e.n., un trib din Carpati, a invadat si a cucerit Egiptul. unul din sefii acestui trib era un preot pe nume RA-Ta. Acesta era mai tarziu profetul Edgar Cayce, reincarnat in SUA.
Avea dreptate Eliade sa sustina ca un popor cu o religie mai aproape de adevar va reusi totdeauna sa se intinda intrucat are valori de transmis si celorlati si va fi sustinut de Dumnezeui.
Astfel, in cartea lui E. Cayce despre Atlantida scrie: "In Egipt, invatatura religiaosa a lui RA-Ta a castigat multi discipoli. Totusi, existatu deja o anumita tensiune politica, probleme sociale, conflicte intre clasele conducatoare si indigenii din Egipt. Ra-Ta a fost prins in aceste intrigi, a fost exilat pt noua ani si i s-a fixat resedinta in acea regiune care este astazi Abisinia."
Cred ca acesta trebuie sa fi fost omul devenit zeu - Zalmoxis. Iar perioada cand dacii il plangeau ca mort trebuie sa fi fost aceea din exil. Ar trebui sa studiem lecturile lui CAyce pt ca acolo gasim invataturile lui Zalmoxis, care nu fac decat sa ne completeze invataturile crestine.
"In timp ce acest haos politic atingea culmea, au inceput sa soseasca refugiatii din Atlantida. Atlantii, mai avansati din punct de vedere stiintific, si-au dat seama ca nu aveau mare lucru in comun cu locuitorii Egiptului, si s-au straduit sa se instaleze de bine-de rau, recreind modul lor de viata si propriile obiceiuri. Sefii calsei conducatoare din Egipt si liderii clasei muncitoare au inteles curand ca acesti atlanti cu cunostintele lor superioare si modul de viata religios si social, in intregime diferit, reprezentau un pericol. Trebuia, deci, descoperit un nou sef, in jurul caruia poporul ca putea sa se ralieze, ca sa faca fata pericolului si sa canalizeze puterea atlantilor spre cai constructive. '
Asa au hotarat conducatorii egipteni sa-l recheme pe preotul Ra-Ta, care a unit oameni de diferite religii si a reusit sa instaureze o periaoda de pace, progres si de dezvoltare mentala, spirituala si fizica.
Dat fiind ca teritoriul Coastei de Est a Americii facea parte din Atlantida, si ca s-a ajuns cam la acelasi nivel de dezvoltare tehnologica si conflicte, inchipuiti-va cam cum s-ar impaca refugiatii americani cu egiptenii si arabii ca sa traiasca pe teritoriul lor. Avea dreptate Dumnezeu sa zica in biblie evreilor sa se poarte bine cu strainii si sa-si aminteasca vremea cand au fost straini in Egipt. Cand nu ne purtam bine roata se invarteste si putem veni la mana celor pe care i-am dispretuit si ne-am impus modul nostru de viata gresit.
Preotul Ra-Ta a infiintat temple ale sacrificiului si Frumusetii. "acestea ofereau mijlocul de curatire a corpului si spiritului, cum ar face azi o scoala sau un spital."(lectura 1007-3, 26 iunie 1938) De fapt, cred ca era ca o scoala- biserica - spital , cam asa cum suna si lecturile lui Cayce si cum Iisus invata oamenii, in purifica de pacate si ii vindeca.
Aceste temple s-au creat pt ca "...indivizii se puteau oferi pt purificarea corpului lor, ca sa devina adevarate entitati sau suflete, care sa se manifeste pe pamant cu activitatea totala a corpului, a spiritului si a sufletului. aceasta a fost intentia preotului, el insusi ales pt ca rasa pura, activitatile pure sa poata sa se manifeste.
Natural, aceasta a provocat multe discutii si conflicte in randul sefilor si al acelor grupuri de atlanti. Astfel, dupa cum a fost spus, a devenit necesar pt preot sa intre in medittie, sa se traga deoparte, sa se purifice prin rugaciune constanta, cautare de sine se deschidere permanenta spre acele forte. Astfel, a avut loc reintinerirea preotului, intoarcerea fortei tineretii, intr- stare care permitea o mai mare activitate. Si astfel a inceput o perioada in care membrii grupului aici prezent s-au rugat si au meditat cu entitatea; nu in comun, ci datoria propriei lor dorinte de a fi unificate scopurile, dorintele." (281-43)
Cam asa ar trebui sa facem si noi intrucat era de-al nostru si am avea un mare rol in gasirea recorurilor atlantilor de pe teritoriul Egiptului. Acestea vor putea fi gsite numia printr-o practica corecta a crestinismului si prin meditatie in Christos. Cei de la ARE spun ca ei nu sunt o secta si ca fiecare sa-si practice credinta cum crede. Facand asta nu se va ajunge la rezltatul dorit. Numai unind practiciel catolice (in parte si ortodoxe, numai ca ei nu spun atatea rugaciuni)
cu studierea in grup a lectiilro din a Search for God si meditatie, vom putea ajunge la purificare si ridicarea constiintei pt obtinerea unor puteri supranaturale. De ce catolicismul? Pt ca lor le-a aparut Sf. Feciaora de i-a invatat rozariul pt a trai in armonie, si, deci, inseamna ca fac ceva bun de au meritat asta. Tot Ea i-a aparut si lui CAyce de l-a inzestrat cu calitati deosebite, sau i-a ridicat perdeaua de pe creier pe care o avem toti.

Liviu2002j
2008-02-24 23:44:17

Eu cred ca in primul rand ...

... "riposta pe masura" ar trebui sa o primeasca Ungaria mai intai de la Uniunea Europeana !!!

giculuca
2008-02-24 23:49:42

E nevoie de Marele Preot sa ne uneasca in credinta / Foarte interesanta si frumoasa postarea matale

La 2008-02-24 23:15:49, JMJ a scris:

> In Bucuresti ne impiedicam de aurolaci si cersetori pt ca pe baronii
> nostri si pe conducatori ii doare in cot de restul populatiei. Dar in
> felul asta am putea sfarsi cu tara distrusa, dupa cum deducem dintr-o
> lectura a lui Cayce. Intrebat fiind de civilizatia Maya, el vorbeste
> de azteci si apoi zice: Din epoca si timpul numarat astfel ca in
> prezent, trebuie sa venim inapoi la zece mii sase sute de ani inainte
> ca Printul Pacii sa soseasca pe pamanttul fagaduintei, si vom gaasi o
> civilizatie TULBURATA DE CORUPTIA DIN INTERIOR IN ASA MASURA, INCAT
> ELEMENTELE S-AU UNIT CA SA ADUCA DEVASTAREA LA UN POPOR ADULTER CU GAT
> RIGID."
> Marea proprietate atrage astfel de rele. Asta trebuie sa fie cauza pt
> care profetiile lui prevad devastari si scufundari de teritorii in
> America, Japonia aproape in intregime, Canada, nordul Europei, s.a.
> dar n-am vazut sa zica de China. Vad ca mai au si ei catastrofe ce vin
> din cauza persecutiei catolicilor, dar corectand asta si mergand pe
> egalitate se pare ca vor iesi bine.
> Citesc ca romanii au avut si ei periaoda de glorie, s-ar parea ca
> intre 11000 si 10000 i.e.n., un trib din Carpati, a invadat si a
> cucerit Egiptul. unul din sefii acestui trib era un preot pe nume
> RA-Ta. Acesta era mai tarziu profetul Edgar Cayce, reincarnat in SUA.
> Avea dreptate Eliade sa sustina ca un popor cu o religie mai aproape
> de adevar va reusi totdeauna sa se intinda intrucat are valori de
> transmis si celorlati si va fi sustinut de Dumnezeui.
> Astfel, in cartea lui E. Cayce despre Atlantida scrie: "In Egipt,
> invatatura religiaosa a lui RA-Ta a castigat multi discipoli. Totusi,
> existatu deja o anumita tensiune politica, probleme sociale, conflicte
> intre clasele conducatoare si indigenii din Egipt. Ra-Ta a fost prins
> in aceste intrigi, a fost exilat pt noua ani si i s-a fixat resedinta
> in acea regiune care este astazi Abisinia."
> Cred ca acesta trebuie sa fi fost omul devenit zeu - Zalmoxis. Iar
> perioada cand dacii il plangeau ca mort trebuie sa fi fost aceea din
> exil. Ar trebui sa studiem lecturile lui CAyce pt ca acolo gasim
> invataturile lui Zalmoxis, care nu fac decat sa ne completeze
> invataturile crestine.
> "In timp ce acest haos politic atingea culmea, au inceput sa soseasca
> refugiatii din Atlantida. Atlantii, mai avansati din punct de vedere
> stiintific, si-au dat seama ca nu aveau mare lucru in comun cu
> locuitorii Egiptului, si s-au straduit sa se instaleze de bine-de rau,
> recreind modul lor de viata si propriile obiceiuri. Sefii calsei
> conducatoare din Egipt si liderii clasei muncitoare au inteles curand
> ca acesti atlanti cu cunostintele lor superioare si modul de viata
> religios si social, in intregime diferit, reprezentau un pericol.
> Trebuia, deci, descoperit un nou sef, in jurul caruia poporul ca putea
> sa se ralieze, ca sa faca fata pericolului si sa canalizeze puterea
> atlantilor spre cai constructive. '
> Asa au hotarat conducatorii egipteni sa-l recheme pe preotul Ra-Ta,
> care a unit oameni de diferite religii si a reusit sa instaureze o
> periaoda de pace, progres si de dezvoltare mentala, spirituala si
> fizica.
> Dat fiind ca teritoriul Coastei de Est a Americii facea parte din
> Atlantida, si ca s-a ajuns cam la acelasi nivel de dezvoltare
> tehnologica si conflicte, inchipuiti-va cam cum s-ar impaca refugiatii
> americani cu egiptenii si arabii ca sa traiasca pe teritoriul lor.
> Avea dreptate Dumnezeu sa zica in biblie evreilor sa se poarte bine cu
> strainii si sa-si aminteasca vremea cand au fost straini in Egipt.
> Cand nu ne purtam bine roata se invarteste si putem veni la mana celor
> pe care i-am dispretuit si ne-am impus modul nostru de viata gresit.
> Preotul Ra-Ta a infiintat temple ale sacrificiului si Frumusetii.
> "acestea ofereau mijlocul de curatire a corpului si spiritului,
> cum ar face azi o scoala sau un spital."(lectura 1007-3, 26 iunie
> 1938) De fapt, cred ca era ca o scoala- biserica - spital , cam asa
> cum suna si lecturile lui Cayce si cum Iisus invata oamenii, in
> purifica de pacate si ii vindeca.
> Aceste temple s-au creat pt ca "...indivizii se puteau oferi pt
> purificarea corpului lor, ca sa devina adevarate entitati sau suflete,
> care sa se manifeste pe pamant cu activitatea totala a corpului, a
> spiritului si a sufletului. aceasta a fost intentia preotului, el
> insusi ales pt ca rasa pura, activitatile pure sa poata sa se
> manifeste.
> Natural, aceasta a provocat multe discutii si conflicte in randul
> sefilor si al acelor grupuri de atlanti. Astfel, dupa cum a fost spus,
> a devenit necesar pt preot sa intre in medittie, sa se traga deoparte,
> sa se purifice prin rugaciune constanta, cautare de sine se deschidere
> permanenta spre acele forte. Astfel, a avut loc reintinerirea
> preotului, intoarcerea fortei tineretii, intr- stare care permitea o
> mai mare activitate. Si astfel a inceput o perioada in care membrii
> grupului aici prezent s-au rugat si au meditat cu entitatea; nu in
> comun, ci datoria propriei lor dorinte de a fi unificate scopurile,
> dorintele." (281-43)
> Cam asa ar trebui sa facem si noi intrucat era de-al nostru si am avea
> un mare rol in gasirea recorurilor atlantilor de pe teritoriul
> Egiptului. Acestea vor putea fi gsite numia printr-o practica corecta
> a crestinismului si prin meditatie in Christos. Cei de la ARE spun ca
> ei nu sunt o secta si ca fiecare sa-si practice credinta cum crede.
> Facand asta nu se va ajunge la rezltatul dorit. Numai unind practiciel
> catolice (in parte si ortodoxe, numai ca ei nu spun atatea rugaciuni)
> cu studierea in grup a lectiilro din a Search for God si meditatie,
> vom putea ajunge la purificare si ridicarea constiintei pt obtinerea
> unor puteri supranaturale. De ce catolicismul? Pt ca lor le-a aparut
> Sf. Feciaora de i-a invatat rozariul pt a trai in armonie, si, deci,
> inseamna ca fac ceva bun de au meritat asta. Tot Ea i-a aparut si lui
> CAyce de l-a inzestrat cu calitati deosebite, sau i-a ridicat perdeaua
> de pe creier pe care o avem toti.
>

Razvratitul
2008-02-25 00:36:37

Mos Teaca s-a scapat : Da, d-l Profesor este chiar " Profesorul " . Stie el Teaca ce stie!

Pe semne se cunosc de mult timp.

Danny
2008-02-25 02:38:33

Re: Mos Teaca s-a scapat : Da, d-l Profesor este chiar " Profesorul " . Stie el Teaca ce stie!

La 2008-02-25 00:36:37, Razvratitul a scris:

> Pe semne se cunosc de mult timp.

In primul rind A. Pandrea ESTE chiar profesor. I
In al doilea rind se pare ca nu prea te baga in seama, mai ales cind vorbesti in dodii fara nici o legatura cu tema discitiei.
Si in al treilea rind, impotriva cui te-ai razvratit, sluga comunista?

costy
2008-02-25 02:46:46

Re: Mos Teaca s-a scapat : Da, d-l Profesor este chiar " Profesorul " . Stie el Teaca ce stie!

La 2008-02-25 02:38:33, Danny a scris:

> La 2008-02-25 00:36:37, Razvratitul a scris:
>
> > Pe semne se cunosc de mult timp.
>
> In primul rind A. Pandrea ESTE chiar profesor. I
> In al doilea rind se pare ca nu prea te baga in seama, mai ales cind
> vorbesti in dodii fara nici o legatura cu tema discitiei.
> Si in al treilea rind, impotriva cui te-ai razvratit, sluga
> comunista?
>
>

Te rog nu jigni mandrete de mafiot liberal de Iasi cu formulari de
genul sluga comunista! Nu ca nu i s-ar potrivi prima parte, cea cu sluga,
insa la comunista se potriveste de minune fenechista!

Mache
2008-02-25 02:47:48

Dialogul surzilor

E bine ca dl. prezident s-a dus in cele doua judete intr-o vizita privata. Asta a aratat ca agitatia capsomanilor din secuime nu este o chestiune majora a politicii romanesti iar pe de alta parte nu poate fi acuzat ca nu este dispus la dialog.

Dialog care fara indoiala ca e degeaba. Leader-ii maghiari au si ei nevoie de o tema care sa le pastreze electoratul in timp ce autoritatile romane nu nu au nimic de castigat de pe urma fantasmelor maghiare.

Alcor
2008-02-25 02:48:14

"Maghiarii.....

...urla de dureri inchipuite" -Octavian Goga.

costy
2008-02-25 03:01:46

Re: Dialogul surzilor

La 2008-02-25 02:47:48, Mache a scris:

> E bine ca dl. prezident s-a dus in cele doua judete intr-o vizita
> privata. Asta a aratat ca agitatia capsomanilor din secuime nu este o
> chestiune majora a politicii romanesti iar pe de alta parte nu poate
> fi acuzat ca nu este dispus la dialog.
>
> Dialog care fara indoiala ca e degeaba. Leader-ii maghiari au si ei
> nevoie de o tema care sa le pastreze electoratul in timp ce
> autoritatile romane nu nu au nimic de castigat de pe urma fantasmelor
> maghiare.
>

Liderii maghiari au si ei nevoie de teme pt. a misca electoratul. Aici
sunt de acord cu tine, insa judetele maghiare - ca de fapt toate
judetele tarii - au nevoie de mai multa autonomie, descentralizare!
Aici intervine dialogul surzilor: chelu bate ca surdu-n toba si
guvernantii nu inteleg o boaba...
Numai asa se poate explica ultima interventie a nepotelului Giselei
Vass referitoare la autonomia in discutie:
http://www.curentul.ro/index.php/Parerea-mea/Ce-se-naste-din-pisica.html

costy
2008-02-25 03:04:28

Re: "Maghiarii.....

La 2008-02-25 02:48:14, Alcor a scris:

> ...urla de dureri inchipuite" -Octavian Goga.
>

O fi stiut el ce spune la vremea lui, insa de atunci s-au schimbat multe.
Maghiarii au aceleasi probleme pe care le au majoritatea amarastenilor
tarii, insa ei se consoleaza ca sunt furati de ciocoii lor...

Mache
2008-02-25 04:43:42

Re: Dialogul surzilor

La 2008-02-25 03:01:46, costy a scris:

> La 2008-02-25 02:47:48, Mache a scris:
>
> > E bine ca dl. prezident s-a dus in cele doua judete intr-o vizita
> > privata. Asta a aratat ca agitatia capsomanilor din secuime nu este o
> > chestiune majora a politicii romanesti iar pe de alta parte nu poate
> > fi acuzat ca nu este dispus la dialog.
> >
> > Dialog care fara indoiala ca e degeaba. Leader-ii maghiari au si ei
> > nevoie de o tema care sa le pastreze electoratul in timp ce
> > autoritatile romane nu nu au nimic de castigat de pe urma fantasmelor
> > maghiare.
> >
>
> Liderii maghiari au si ei nevoie de teme pt. a misca electoratul. Aici
>
> sunt de acord cu tine, insa judetele maghiare - ca de fapt toate
> judetele tarii - au nevoie de mai multa autonomie, descentralizare!
> Aici intervine dialogul surzilor: chelu bate ca surdu-n toba si
> guvernantii nu inteleg o boaba...
> Numai asa se poate explica ultima interventie a nepotelului Giselei
> Vass referitoare la autonomia in discutie:
> http://www.curentul.ro/index.php/Parerea-mea/Ce-se-naste-din-pisica.html
>
Costy,

Totusi trebuie facuta diferenta intre ceea ce leader-ii comunitatii maghiara afirma si intre ceea ce-si doresc cu adevarat.

Chestia cu autonomia gadila in mod placut urechile ungurului simplu si are un frumos impact electoral, dar realitatea e ca, capeteniile comunitatii maghiare (cu exceptia lui Laszlo Tokes caruia nu i-a pasat niciodate de aspectele practice) nu vor autonomia in mod real. Autonomia inseamna capacitate administrativa si mai rau decat atat, inseamna ca se termina cu subventiile de la guvern - cele doua judete primind mai multi bani de la Bucuresti decat volumul taxelor colectate acolo. Banii veniti pe diverse cai de la Budapesta au fost intotdeauna putini si s-au topit urgent in buzunarele vesnic flamande ale seniorimii UDMR-iste.

Daca ungurii si-ar fi dorit cu adevarat autonomia ar fi avut pana in aceasta clipa unul sau mai multe "planuri de afaceri". Dar nici una din formatiunile maghiare nu are asa ceva si nici nu va avea prea curand. Ei au in acest moment cel putin controlul economic al regiunii (de unde si uzufructurile grase) avand insa tot timpul scuza ca lucruile merg prost in cele doua judete din cauza "valahilor de la Bucuresti". In situatia in care ar obtine mult clamata autonomie, nu ar mai exista nici o scuza pentru incompetenta administrativa si pentru jaf.

Cele doua judete au fost aproape 20 de ani o mina de aur pentru UDMR. Singura schimbare majora care se va produce in viitorul apropiat este ca UDMR va trebui sa imparta profiturile cu alti patrioti flamanzi cum ar fi CNS si trupa lui Tokes. "Hasta la vista baby!"

georgems
2008-02-25 07:46:40

Basescu i-a pus la punct pe autonomisti

Raspuns specific intelepciunii respectivului : ha, ha,ha,ha ,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha.

Ghita Bizonu'
2008-02-25 10:10:26

Basescu crede ca i-a pus la punct./ Ei au inteles ca de fapt ii sprijina

ca deh greseala de traducere.
De avertizat securisimul ca in urepile unora gen popa Toaca sau Sasu Jenica "autonomie" nu poa fi decat de-un singur fel, aia la care se gandesc ei.
Tot asa cum RAM cica a desfiintat-o comunistii si ca tot communistii ar fi desfiintat FRacultatea Bolyai . Da amantuntcyu ca ambele amndoua tudsoua dateaza din anii 50 le scapa ... sau in 50 era dimacratie m, nu ?!

Socrate
2008-02-25 10:18:08

Cred ca Basescu se face ca i-a pus la punct pe autonomisti.

Daca ar vrea sa-i puna a la punct, ar trebui sa inceapa cu prietenul sau, pastorul Tokes.

Hantzy
2008-02-25 10:20:54

Domnul Presedinte ...

... e un bun politician roman. Spun doar <bun> pentru ca asta e nivelul sau, iar <roman> pentru ca doar la acest nivel subbalcanic poate fi apreciata atitudinea sa, devenita oarecum previzibila. Nu e un bun politician, pentru ca a rezovat sitzuazii deosebite, ci pentru ca a spus ceea ce voiau multi sa aauda. Ceui multi, care prinsi in treburile zilnice, inteleg politica din crampeiele prezentate in media, si puse cap la cap dupa priceperea politicianistilor de dupa-amiaza, aflati la o tigare morometeasca. Insa tocmai aceasta politica o face, aproape axclusiv prin declaratii, presedintele in exercitiu al Romaniei. Nu sustin o noutate! Comparatia cu Kirghistan are in contextul respectiv, mai drgraba o conotatie fonetica, neplacuta pentru urechile latine ale promanilor, decat prezentarea comparativa a vreunei situatii similare din alta zona geografica. In acest fel, Basescu vorbeste pe limba diletantilor politicieni, surprinsi in febra unui hobby politico-degustativ la vreo bodega insalubra, unde redemeul pe datorie este piatra de temelie a afacerii de familie.
Cam ata se pote spune despre declaratiile recente ale presedintelui, aflat in vizita privata in tinutul dorit a fi doar secuiesc. Daca acum a pierdut probabil simpatia radicalilor secui, a recuperat insa pe fondul actualului conflict balcanic, multe voci dezamagite de atitudinea sa cam permisiva de asta-vara fata de comunitatea maghiara.
E intr-adevar lucrul la care Presedintele se pricepe cel mai bine: sa faca declaratii ce prind la electoratul aflat in timpul liber, fara alta preocupare decat a-si dovedi siesi ca are <stofa> .., tocmai prin similitudinea propriilor pareri cu cea a presedintelui. Domnul Basescu insa este calculat, nefacand aceste declaratii mediocre fara intentie. E constient ca ele dau bine! Iar ocaziile in care le va putea face se vor ivi mereu. Ceea ce are de facut este doar sa le speculeze negresit. Nue ste vb insa de incapacitate, asa cum il acuza unii si mai nepregatiti decat dumealui, ci de un joc constient de fortare a imaginii proprii peste valoarea reala. Si face acest lucru convins ca ceea ce Iliescu a reusit, poate reusi si dumnealui, increzandu-se sufivcient de mult in mediocritatea culturii politice si perpetuarea acelui feudalism al perceptiei piramidale in cadrul electoratului roman. Pentru ca de fapt dumnealui este un alt tip iliescian, ceva mai popular in declaratii si mai nerusinat in a folosi uneltele statului drept politia politica.
Insa chiar si in acest weekend, Basescu nu a fost fara echivoc, fiecare parte putand trage concluziile pe care le doreste, nationalistii ca e impotriva unei autonomii, iar moderatii secui ca-si pot inca pastra dezideratul autonomiei.
De altfel, chiar pozitia dumnealui, acum solidara cu a Parlamentului si Guvernului, in problema Kosovo, sau declaratiile sale din weekend nu sunt decat veritabile baloane de sapun, cu remanenta doar declarativa, si fara efecte pe termen lung. Prevad chiar, ca in momentul cand politicul romanesc va fi silit de imprejurari la recunosterea Kosovo, dumnealui va juca iar la cacealma, prefacandu-se ca accepta situatia impotriva dorintei proprii, doar pentru ca Parlamentul ar fi decis astfel.

Hantzy
2008-02-25 10:26:08

GB, spune-mi ceva: mata ai degetele groase?

Zau ca-mi plac mai toate comentariile matale, dar sunt a naibii de greu de descifrat uneori: trebuie sa te uiti mereu la tastatura, sa vezi ce taste sunt pe alaturi de cele buchisite de d-ta!

La 2008-02-25 10:10:26, Ghita Bizonu' a scris:

> ca deh greseala de traducere.
> De avertizat securisimul ca in urepile unora gen popa Toaca sau Sasu
> Jenica "autonomie" nu poa fi decat de-un singur fel, aia la care se
> gandesc ei.
> Tot asa cum RAM cica a desfiintat-o comunistii si ca tot communistii
> ar fi desfiintat FRacultatea Bolyai . Da amantuntcyu ca ambele amndoua
> tudsoua dateaza din anii 50 le scapa ... sau in 50 era dimacratie m,
> nu ?!
>

costy
2008-02-25 11:09:15

Re: Dialogul surzilor

La 2008-02-25 04:43:42, Mache a scris:

> La 2008-02-25 03:01:46, costy a scris:
>
> > La 2008-02-25 02:47:48, Mache a scris:
> >
> > > E bine ca dl. prezident s-a dus in cele doua judete intr-o vizita
> > > privata. Asta a aratat ca agitatia capsomanilor din secuime nu este o
> > > chestiune majora a politicii romanesti iar pe de alta parte nu poate
> > > fi acuzat ca nu este dispus la dialog.
> > >
> > > Dialog care fara indoiala ca e degeaba. Leader-ii maghiari au si ei
> > > nevoie de o tema care sa le pastreze electoratul in timp ce
> > > autoritatile romane nu nu au nimic de castigat de pe urma fantasmelor
> > > maghiare.
> > >
> >
> > Liderii maghiari au si ei nevoie de teme pt. a misca electoratul. Aici
> >
> > sunt de acord cu tine, insa judetele maghiare - ca de fapt toate
> > judetele tarii - au nevoie de mai multa autonomie, descentralizare!
> > Aici intervine dialogul surzilor: chelu bate ca surdu-n toba si
> > guvernantii nu inteleg o boaba...
> > Numai asa se poate explica ultima interventie a nepotelului Giselei
> > Vass referitoare la autonomia in discutie:
> > http://www.curentul.ro/index.php/Parerea-mea/Ce-se-naste-din-pisica.html
> >
> Costy,
>
> Totusi trebuie facuta diferenta intre ceea ce leader-ii comunitatii
> maghiara afirma si intre ceea ce-si doresc cu adevarat.
>
> Chestia cu autonomia gadila in mod placut urechile ungurului simplu si
> are un frumos impact electoral, dar realitatea e ca, capeteniile
> comunitatii maghiare (cu exceptia lui Laszlo Tokes caruia nu i-a pasat
> niciodate de aspectele practice) nu vor autonomia in mod real.
> Autonomia inseamna capacitate administrativa si mai rau decat atat,
> inseamna ca se termina cu subventiile de la guvern - cele doua judete
> primind mai multi bani de la Bucuresti decat volumul taxelor colectate
> acolo. Banii veniti pe diverse cai de la Budapesta au fost intotdeauna
> putini si s-au topit urgent in buzunarele vesnic flamande ale
> seniorimii UDMR-iste.
>
> Daca ungurii si-ar fi dorit cu adevarat autonomia ar fi avut pana in
> aceasta clipa unul sau mai multe "planuri de afaceri". Dar nici una
> din formatiunile maghiare nu are asa ceva si nici nu va avea prea
> curand. Ei au in acest moment cel putin controlul economic al regiunii
> (de unde si uzufructurile grase) avand insa tot timpul scuza ca
> lucruile merg prost in cele doua judete din cauza "valahilor de la
> Bucuresti". In situatia in care ar obtine mult clamata autonomie, nu
> ar mai exista nici o scuza pentru incompetenta administrativa si
> pentru jaf.
>
> Cele doua judete au fost aproape 20 de ani o mina de aur pentru UDMR.
> Singura schimbare majora care se va produce in viitorul apropiat este
> ca UDMR va trebui sa imparta profiturile cu alti patrioti flamanzi cum
> ar fi CNS si trupa lui Tokes. "Hasta la vista baby!"
>
-----------------------------------------------

Cam la fel vad si eu problema, Mache. Numai ca-i dau dreptate presedintelui
atunci cand are, si in cazul slabirii surubului descentralizarii - ca sa nu
folosesc cuvantul autonomie, cuvant care le sta in gat nationalistilor
nostri - dreptatea este de partea sa, fiindca guvernul actual - din componenta
caruia face parte si UDMR - nu pare a fi cu nimic mai breaz decat cel
pe care l-a inlocuit.
Nu pot sa ma pronunt asupra subventiilor acordate de guvern, daca
acestea sunt mai mari decat incasarile/varsamintele celor doua judete
la bugetul tarii, atat timp cat ele nu sunt transparente, insa expierenta
guvernarilor trecute - expierenta practicata si de guvernul "nastase II" -
ne-a demonstrat destul de clar ca guvernul a fost pt. Bacaul lui
Sechelariu muma, iar pt. judetul vecin Harghita ciuma! Realitate deranjanta
care se poate constata cu ochiul liber. Este suficient sa te urci intr-o
masina si sa faci traseul Bacau-Sf.Gheorghe, in momentul cand ai intrat
in judetul Harghita, strazile te trezesc la realitate daca ai adormit la volan...
Iar pe cetatenii majoritari din cele doua judete in disutie ii intereseaza
situatia strazilor mai mult decat autonomia.

Arefu
2008-02-25 11:14:00

DUPA

Dupa ce vor dobindi independenta secuii din Tinutul Secuiesc, logic ar fi sa acorde imediat si ei, la rindul lor, autonomie interna, celor 40% de romani din suszisul tinut. Nu?

costy
2008-02-25 11:18:11

Re: GB, spune-mi ceva: mata ai degetele groase?

La 2008-02-25 10:26:08, Hantzy a scris:

> Zau ca-mi plac mai toate comentariile matale, dar sunt a naibii de
> greu de descifrat uneori: trebuie sa te uiti mereu la tastatura, sa
> vezi ce taste sunt pe alaturi de cele buchisite de d-ta!


Nu stiu daca-si schimba cornu/stilul dupa dorinta dta, insa o incercare are
valoarea sa...sau incercarea moarte n-are.

PS: Nu stiu ce placere poti gasi in ultima postare a lu Ghita?, insa nu pot
face nimic cu gustul omului...

>
> La 2008-02-25 10:10:26, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > ca deh greseala de traducere.
> > De avertizat securisimul ca in urepile unora gen popa Toaca sau Sasu
> > Jenica "autonomie" nu poa fi decat de-un singur fel, aia la care se
> > gandesc ei.
> > Tot asa cum RAM cica a desfiintat-o comunistii si ca tot communistii
> > ar fi desfiintat FRacultatea Bolyai . Da amantuntcyu ca ambele amndoua
> > tudsoua dateaza din anii 50 le scapa ... sau in 50 era dimacratie m,
> > nu ?!
> >
>
>

Robert de Mures
2008-02-25 11:48:23

Mai bine

Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.

cercetas
2008-02-25 12:41:14

Trebuie sa luam initiativa, sa lasam panzele CNS fara vant!

Romanii din Romania, mai putin cele 3 judete, sa-si declare independenta, si gata.

Ghita Bizonu'
2008-02-25 12:42:39

Re: Si grose si neindemnatice!

Odat m-am trezit cu o eroare enorma ! ca in loc de nume imi cazuse destu alaturi si pana la urma am mers in toate cearsasurile cu campul kume !!!

Da fii atent io mi-s Ghita . Ori Bizoane la alegere. Ca este pe aici unu GB , doar initiale. Sa nu ne incurcam.

La 2008-02-25 11:18:11, costy a scris:

> La 2008-02-25 10:26:08, Hantzy a scris:
>
> > Zau ca-mi plac mai toate comentariile matale, dar sunt a naibii de
> > greu de descifrat uneori: trebuie sa te uiti mereu la tastatura, sa
> > vezi ce taste sunt pe alaturi de cele buchisite de d-ta!
>
>
> Nu stiu daca-si schimba cornu/stilul dupa dorinta dta, insa o
> incercare are
> valoarea sa...sau incercarea moarte n-are.
>
> PS: Nu stiu ce placere poti gasi in ultima postare a lu Ghita?, insa
> nu pot
> face nimic cu gustul omului...
>
> >
> > La 2008-02-25 10:10:26, Ghita Bizonu' a scris:
> >
> > > ca deh greseala de traducere.
> > > De avertizat securisimul ca in urepile unora gen popa Toaca sau Sasu
> > > Jenica "autonomie" nu poa fi decat de-un singur fel, aia la care se
> > > gandesc ei.
> > > Tot asa cum RAM cica a desfiintat-o comunistii si ca tot communistii
> > > ar fi desfiintat FRacultatea Bolyai . Da amantuntcyu ca ambele amndoua
> > > tudsoua dateaza din anii 50 le scapa ... sau in 50 era dimacratie m,
> > > nu ?!
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-02-25 12:45:04

Re: Si mie de tine

da nu fi sisggir ca veti trai mai bine cu toNtii . Sigur insa ca s-ar crea un organ al autonomiei, cu posturi, secretare , soferi si masini . Din aceleasi impozite .
Si poate ca or sa mareasca cota de despadurire din HarKov

La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:

> Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
>

traian lazar
2008-02-25 13:00:40

Ref. titlu : OARE ?

Cred ca s-a putea sa ajungem la situatii destul de complicate in lume ,in general si, in zona noastra in special . Asa ca guvernantii nostri este bine sa ia aminte la zicerea stramosilor : SI VIS PACEM , PARA BELLUM.

Hantzy
2008-02-25 13:27:00

Ai dreptate, Costy!

La 2008-02-25 11:18:11, costy a scris:

>
>
> Nu stiu daca-si schimba cornu/stilul dupa dorinta dta, insa o
> incercare are
> valoarea sa...sau incercarea moarte n-are.
>
> PS: Nu stiu ce placere poti gasi in ultima postare a lu Ghita?, insa
> nu pot
> face nimic cu gustul omului...
>
>**********************
Se pare ca am intrat nepermis pe teritoruil tau, al argumentatiei pe forma, iar nu pe fond.

Si mai ai dreptate cand spui ca nu poti face nimic cu gustul omului! Asa e! Dar poti face multe cu atitudinea unuia care crede ca a fi obraznic e totuna cu a fi spiritual. Conditia e sa nu uiti a trage apa!

Hantzy
2008-02-25 13:28:29

Re: Si grose si neindemnatice! OK, Bizoane!

La 2008-02-25 12:42:39, Ghita Bizonu' a scris:

> Odat m-am trezit cu o eroare enorma ! ca in loc de nume imi cazuse
> destu alaturi si pana la urma am mers in toate cearsasurile cu campul
> kume !!!
>
> Da fii atent io mi-s Ghita . Ori Bizoane la alegere. Ca este pe aici
> unu GB , doar initiale. Sa nu ne incurcam.
>
***************
Promit sa nu mai incurc nick-urile!

Hantzy
2008-02-25 13:32:04

Alta gaselnitza a costanului din Bacau!

La 2008-02-25 02:46:46, costy a scris:

>
> Te rog nu jigni mandrete de mafiot liberal de Iasi cu formulari de
> genul sluga comunista! Nu ca nu i s-ar potrivi prima parte, cea cu
> sluga,
> insa la comunista se potriveste de minune fenechista!
>
**********************
Asocierea Iasiului cu fenechismul se doreste evident a fi jignitoare: pe aceeasi logica, a locatiei, te-as putea acuza pe d-ta a fi mafiot de tip sechelarist, hrebenist sau iakubovinist.
Pe de alta parte, mata consideri aprioric fenechismul, ca si cum ar exista un astfel de curent, ca fiind rau. Fara demonstratie! Te bazezi probabil pe declaratiile lui Ponta si Guse, singurii actori politici ce l-au atacat continuu pe iesean, in urma unor informatii primite de la cunostinte, deci la mana a treia. Pai, ce ma opreste atunci pe mine sa demonizez si eu, chiar la mana a doua, boccismul, bleagaismul sau prostolojenismul?!

Mache
2008-02-25 14:03:44

Re: Mai bine

La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:

> Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
>
Pai daca ti-e scarba de Romania, de ce nu pleci in Ungaria, cunoscuta ca pradisul pe pamant? Va trateaza cumva rau fratii maghiari de acolo?

giculuca
2008-02-25 14:26:59

Re: Trebuie sa luam initiativa, sa lasa / 2 judete, nu 3, in Jud. Mures majoritari sint romanii!

La 2008-02-25 12:41:14, cercetas a scris:

> Romanii din Romania, mai putin cele 3 judete, sa-si declare
> independenta, si gata.
>

meditare
2008-02-25 14:31:37

Sean Connery "din Bahamas"

"Sean Connery, in varsta de 77 de ani, care in prezent locuieste in Bahamas, a declarat anul trecut ca se va intoarce in tara natala, dupa aproape 50 de ani de exil, doar daca Scotia va deveni stat independent"

Poate Sean Connery vroia sa zica ca o sa se intoarca, cand Scotia o sa fie independenta SI o sa ofere conditii de taxare ca si Insulelel Bahamas.

meditare
2008-02-25 14:37:32

Re: "Maghiarii.....

La 2008-02-25 02:48:14, Alcor a scris:

> ...urla de dureri inchipuite" -Octavian Goga.

Vorbesti de Goga care a reusit sa fie un antimaghiar notoriu, care avea o gramada de prieteni maghiari foarte buni in acelasi timp? Respect pentru performanta sa... sau politica face pe om "sa se prostitueze".

meditare
2008-02-25 14:52:30

Re: Dialogul surzilor

La 2008-02-25 11:09:15, costy a scris:

> Nu pot sa ma pronunt asupra subventiilor acordate de guvern, daca
> acestea sunt mai mari decat incasarile/varsamintele celor doua judete
> la bugetul tarii, atat timp cat ele nu sunt transparente, insa
> expierenta
> guvernarilor trecute - expierenta practicata si de guvernul "nastase
> II" -
> ne-a demonstrat destul de clar ca guvernul a fost pt. Bacaul lui
> Sechelariu muma, iar pt. judetul vecin Harghita ciuma! Realitate
> deranjanta
> care se poate constata cu ochiul liber. Este suficient sa te urci
> intr-o
> masina si sa faci traseul Bacau-Sf.Gheorghe, in momentul cand ai
> intrat
> in judetul Harghita, strazile te trezesc la realitate daca ai adormit
> la volan...
> Iar pe cetatenii majoritari din cele doua judete in disutie ii
> intereseaza
> situatia strazilor mai mult decat autonomia.

Perfect de acord. Tot asa cum "drumul spre inima unui barbat trece prin stomac", drumul la inima unui votant trece prin perceptia lui de cine ii vrea binele si cine nu. Iar un votant din Secuime stie ca banii lui din taxa auto si taxa pe drum se duc la Bucuresti, si nu prea intorc. Problema e ca votantul din Secuime crede (cu toate ca probabil nu are dreptate) ca si alte taxe se duc in Bucuresti si nu se intorc. E de mirare ca is se intareste antipatia fata de bucuresti si se racoleaza la orice idee de autodeterminare?

giculuca
2008-02-25 15:12:55

Re: Domnul Presedinte .../ Matale ai un foarte bun spirit de observatie!

La 2008-02-25 10:20:54, Hantzy a scris:

> ... e un bun politician roman. Spun doar <bun> pentru ca asta e
> nivelul sau, iar <roman> pentru ca doar la acest nivel subbalcanic
> poate fi apreciata atitudinea sa, devenita oarecum previzibila. Nu e
> un bun politician, pentru ca a rezovat sitzuazii deosebite, ci pentru
> ca a spus ceea ce voiau multi sa aauda. Ceui multi, care prinsi in
> treburile zilnice, inteleg politica din crampeiele prezentate in
> media, si puse cap la cap dupa priceperea politicianistilor de
> dupa-amiaza, aflati la o tigare morometeasca. Insa tocmai aceasta
> politica o face, aproape axclusiv prin declaratii, presedintele in
> exercitiu al Romaniei. Nu sustin o noutate! Comparatia cu Kirghistan
> are in contextul respectiv, mai drgraba o conotatie fonetica,
> neplacuta pentru urechile latine ale promanilor, decat prezentarea
> comparativa a vreunei situatii similare din alta zona geografica. In
> acest fel, Basescu vorbeste pe limba diletantilor politicieni,
> surprinsi in febra unui hobby politico-degustativ la vreo bodega
> insalubra, unde redemeul pe datorie este piatra de temelie a afacerii
> de familie.
> Cam ata se pote spune despre declaratiile recente ale presedintelui,
> aflat in vizita privata in tinutul dorit a fi doar secuiesc. Daca acum
> a pierdut probabil simpatia radicalilor secui, a recuperat insa pe
> fondul actualului conflict balcanic, multe voci dezamagite de
> atitudinea sa cam permisiva de asta-vara fata de comunitatea
> maghiara.
> E intr-adevar lucrul la care Presedintele se pricepe cel mai bine: sa
> faca declaratii ce prind la electoratul aflat in timpul liber, fara
> alta preocupare decat a-si dovedi siesi ca are <stofa> .., tocmai prin
> similitudinea propriilor pareri cu cea a presedintelui. Domnul Basescu
> insa este calculat, nefacand aceste declaratii mediocre fara intentie.
> E constient ca ele dau bine! Iar ocaziile in care le va putea face se
> vor ivi mereu. Ceea ce are de facut este doar sa le speculeze
> negresit. Nue ste vb insa de incapacitate, asa cum il acuza unii si
> mai nepregatiti decat dumealui, ci de un joc constient de fortare a
> imaginii proprii peste valoarea reala. Si face acest lucru convins ca
> ceea ce Iliescu a reusit, poate reusi si dumnealui, increzandu-se
> sufivcient de mult in mediocritatea culturii politice si perpetuarea
> acelui feudalism al perceptiei piramidale in cadrul electoratului
> roman. Pentru ca de fapt dumnealui este un alt tip iliescian, ceva mai
> popular in declaratii si mai nerusinat in a folosi uneltele statului
> drept politia politica.
> Insa chiar si in acest weekend, Basescu nu a fost fara echivoc,
> fiecare parte putand trage concluziile pe care le doreste,
> nationalistii ca e impotriva unei autonomii, iar moderatii secui ca-si
> pot inca pastra dezideratul autonomiei.
> De altfel, chiar pozitia dumnealui, acum solidara cu a Parlamentului
> si Guvernului, in problema Kosovo, sau declaratiile sale din weekend
> nu sunt decat veritabile baloane de sapun, cu remanenta doar
> declarativa, si fara efecte pe termen lung. Prevad chiar, ca in
> momentul cand politicul romanesc va fi silit de imprejurari la
> recunosterea Kosovo, dumnealui va juca iar la cacealma, prefacandu-se
> ca accepta situatia impotriva dorintei proprii, doar pentru ca
> Parlamentul ar fi decis astfel.
>
>

Shadow
2008-02-25 15:16:07

Re: Danny boy

>In primul rind A. Pandrea ESTE chiar profesor. I

Si e un demn exemplu de ASA NU. Sau de fapt "rusine" a invatamantului romanesc.

>In al doilea rind se pare ca nu prea te baga in seama, mai ales cind vorbesti in >dodii fara nici o legatura cu tema discitiei.

Vezi ca "profesoru" matale detine recordul la "dodii fara legatura cu subiectul".

>Si in al treilea rind, impotriva cui te-ai razvratit, sluga comunista

Iar asta este masura dtale "danny boy". Completa si edificatoare.

Adrian v.D.
2008-02-25 15:34:45

Re: Sean Connery "din Bahamas"

La 2008-02-25 14:31:37, meditare a scris:

> "Sean Connery, in varsta de 77 de ani, care in prezent locuieste in
> Bahamas, a declarat anul trecut ca se va intoarce in tara natala, dupa
> aproape 50 de ani de exil, doar daca Scotia va deveni stat
> independent"
>
> Poate Sean Connery vroia sa zica ca o sa se intoarca, cand Scotia o sa
> fie independenta SI o sa ofere conditii de taxare ca si Insulelel
> Bahamas.
-----------
Stiu ca domnul Connery s-a zbatut enorm de mult ca Scotia sa primeasca o autonomie si un parlament proporiu.Scotia le-a primit pe amandoua,iar Connery era f. mandru de parlamentul local.Acum ca <scotienii> Romaniei doresc si ei autonomia,nu-i de mirare(infrastructura si dezvoltarea economica din cele doua judete,sunt cam pe ultimele locuri din Romania,dupa doua judete din Moldova)si pe undeva este de inteles(ce-au fost candva si ce-au ajuns..)Sunt convins ca cele doua judete vor primi autonomia ceruta,cand Corsica va primi autonomia din partea Frantei.Oricum,partenerii nostri sunt francezii,germanii,italienii,adica tarile din UE.Presedintele Romaniei le-a zis clar:autonomia locala,da.Imi aduce aminte de aderarea Turciei la UE.Toti promit cateceva si ar dori sa mai treaca inca o suta de ani,sa se <aseze lucrurile>.Trebuie sa luam cu detasarea cuvenita astfel de cerinte....Cine devine categoric,a si pierdut.De aceea nationalistii trebuiesc combatuti si izolati.Cu argumente.
>

Adrian v.D.
2008-02-25 15:43:30

Re: Mai bine/Si mai bine...

La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:

> Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
--------------
Si mie mi-e scarba de nationalisti.Doar astia mai pot face rau voua,Romaniei.
Pe de alta parte,nu uita ca si copiii tai sunt romani de nationalitate ungara.
Si nu autonomia rezolva problemele ci o infrastructura moderna si investitii si iar investitii.
Nici astea nu-s indeajuns,daca omul nu este vreun specialist,ceva,daca nu a studiat destul.A,era sa uit:pe locul 24,vine si o autonomie locala,iar banii raman in judetul de unde postezi.Daca nu sunt furati de <ai vostri>.
>

costy
2008-02-25 15:55:25

Re: Alta gaselnitza a costanului din Bacau! // Hans

La 2008-02-25 13:32:04, Hantzy a scris:

> La 2008-02-25 02:46:46, costy a scris:
>
> >
> > Te rog nu jigni mandrete de mafiot liberal de Iasi cu formulari de
> > genul sluga comunista! Nu ca nu i s-ar potrivi prima parte, cea cu
> > sluga,
> > insa la comunista se potriveste de minune fenechista!
> >
> **********************
> Asocierea Iasiului cu fenechismul se doreste evident a fi jignitoare:
> pe aceeasi logica, a locatiei, te-as putea acuza pe d-ta a fi mafiot
> de tip sechelarist, hrebenist sau iakubovinist.

Ai tot dreptul s-o faci, numa ca risti sa te trezesti cu arhiva Ziua-n cap,
arhiva care te va lumina ca "costanul din Bacau" nu este un mafiot tip x,
y sau z, ci un critic constant al mfiotilor amintiti de dta!!

> Pe de alta parte, mata consideri aprioric fenechismul, ca si cum ar
> exista un astfel de curent, ca fiind rau. Fara demonstratie! Te bazezi
> probabil pe declaratiile lui Ponta si Guse, singurii actori politici
> ce l-au atacat continuu pe iesean, in urma unor informatii primite de
> la cunostinte, deci la mana a treia.

Pe declaratiile celor doi zmei amintiti de dta nu am cum a ma baza,
fiindca ii citesc mai mult nu decat da.
Fundamentul acuzelor mele, cum ca fenechismul este un fel de ciuma
rosie cu tichie liberala, mi-l extrag din multitudinea informatiilor oferite
de mass media din Romanica, informatii care stau la indemana oricui,
chiar si a dta...si te pot ajuta in cazul cand nu ai ramas fixat pe roxanica.

Pai, ce ma opreste atunci pe mine
> sa demonizez si eu, chiar la mana a doua, boccismul, bleagaismul sau
> prostolojenismul?!
>

Nu te opreste nimeni, din contra eu te indemn sa vii cu sloganuri noi
pe forumul Ziua. Numai ca un om care se doreste inteligent si impartial
va fi in stare sa discearna, inainte de a defila cu fenechismul in brate, intre Monica Macovei - ministrul justitiei desemnat si sustinut de boccei, blegei, stoljenei si bascei - si cei trei ministri de doi lei impusi de fenechismul
din Iasi pt. a face de ras Moldova si moldovenii inca o data in fata tarii,
pt. a face de ras inca o data Romania in fata Europei!
Succes, Hanzy!

Adrian v.D.
2008-02-25 15:57:28

Re: Mai bine/"cei care ne-au tradat.."

La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:

> Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
-----------
Robert,m-am imprietenit cu doua familii din Covasna,care faceau concediul in aceeasi vila unde locuiam si noi.Doua familii instarite,o familie a venit cu o masina de 60 mii de euro.S-a gatit ungureste,am baut palinca.Foarte ospitalieri.Unul dintre barbati,vorbea perfect romaneste.Acela mi-a povestit de mica lor tragedie,din Covasna.Soselele cele mai proaste din Romania,investitii putine.Am intrebat ce-s cu ungurii din Ungaria si daca ii ajuta.Aici,interlocutorul meu a devenit grav:"Pai ei sunt cei care ne-au parasit,care ne-au vandut,care ne-au tradat."Mirat,am dorit sa stiu si de nationalismul din Ungaria,ce-i cu el:"pai tocmai aceia ne-au tradat cel mai tare,mai mult,ei sunt si impotriva noastra!"a venit iar raspunsul.Ce va ramane Robert?Nu-i mai bine sa cautati sa atrageti investitii decat sa va puneti rau si cu Bucurestiul?Bucurestiul nu va va trada niciodata,pentru ca judetele Harghita si Covasna SUNT Romania!
>

gili
2008-02-25 15:59:29

Costica aaa ... ma Costica , tu ai ma , cum ziceam , proprietatea a ceea ce scrii ?

Ori numa te afli in treaba p'acilea , n'asa ?

costy
2008-02-25 16:09:00

Re: Ai dreptate, Costy!/ am ...pe dracu

La 2008-02-25 13:27:00, Hantzy a scris:

> La 2008-02-25 11:18:11, costy a scris:
>
> >
> >
> > Nu stiu daca-si schimba cornu/stilul dupa dorinta dta, insa o
> > incercare are
> > valoarea sa...sau incercarea moarte n-are.
> >
> > PS: Nu stiu ce placere poti gasi in ultima postare a lu Ghita?, insa
> > nu pot
> > face nimic cu gustul omului...
> >
> >**********************
> Se pare ca am intrat nepermis pe teritoruil tau, al argumentatiei pe
> forma, iar nu pe fond.

Sazi linistit, forumul Ziua nu este meine Seite... din partea mea poti spune
ce-ti doreste inima.

> Si mai ai dreptate cand spui ca nu poti face nimic cu gustul omului!
> Asa e! Dar poti face multe cu atitudinea unuia care crede ca a fi
> obraznic e totuna cu a fi spiritual. Conditia e sa nu uiti a trage
> apa!

Mergi cu presupunerea prea departe, uitand sa citesti cu atentie cele
scrise de mine. Am scris ca nu poti face nimic cu gustul omului...
nu-l poti influienta sau schimba! Pe cand vorba obraznica la care te-ai
gandit, si care te-a ofensat pana acolo incat sa tragi apa, are alt continut:
nu poti face nimic "in" gustul omului. Sau nu poti face diferentiere intre
"cu" si "in"!?

costy
2008-02-25 16:15:23

Re: Costica aaa ... ma Costica , tu ai ma , cum ziceam , proprietatea a ceea ce scrii ?

La 2008-02-25 15:59:29, gili a scris:

> Ori numa te afli in treaba p'acilea , n'asa ?
>

Ce faci "omuletzule", ai prins viatza si reusit sa iesi de sub plapuma lui
costy?

Ratacitul
2008-02-25 16:34:10

Re: Mai bine/"cei care ne-au tradat.."

Har -Cov primeste de la bugetul central mult mai mult decat contribuie.

Face parte dintre "favorizatii" redistribuirii. Nu am auzit multi romani deranjati de asta, in schimb sunt o multime de (nici nu stiu cum sa le spun, secui - cica sunt numai cateva sute, unguri - cica n-ar vrea ei autonomie, ci secuii) "sentimentali autonomi" care sunt deranjati ca primesc numai de doua ori contributia lor; ar vrea sa primeasca de 8 ori, ca la Caritas.


La 2008-02-25 15:57:28, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:
>
> > Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> > bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
> -----------
> Robert,m-am imprietenit cu doua familii din Covasna,care faceau
> concediul in aceeasi vila unde locuiam si noi.Doua familii instarite,o
> familie a venit cu o masina de 60 mii de euro.S-a gatit ungureste,am
> baut palinca.Foarte ospitalieri.Unul dintre barbati,vorbea perfect
> romaneste.Acela mi-a povestit de mica lor tragedie,din
> Covasna.Soselele cele mai proaste din Romania,investitii putine.Am
> intrebat ce-s cu ungurii din Ungaria si daca ii
> ajuta.Aici,interlocutorul meu a devenit grav:"Pai ei sunt cei care
> ne-au parasit,care ne-au vandut,care ne-au tradat."Mirat,am dorit sa
> stiu si de nationalismul din Ungaria,ce-i cu el:"pai tocmai aceia
> ne-au tradat cel mai tare,mai mult,ei sunt si impotriva noastra!"a
> venit iar raspunsul.Ce va ramane Robert?Nu-i mai bine sa cautati sa
> atrageti investitii decat sa va puneti rau si cu
> Bucurestiul?Bucurestiul nu va va trada niciodata,pentru ca judetele
> Harghita si Covasna SUNT Romania!
> >
>
>

Ratacitul
2008-02-25 16:36:58

Re: Sean Connery "din Bahamas"Nu prea e de inteles.

"Acum ca <scotienii> Romaniei doresc si ei autonomia,nu-i de mirare(infrastructura si dezvoltarea economica din cele doua judete,sunt cam pe ultimele locuri din Romania,dupa doua judete din Moldova)si pe undeva este de inteles(ce-au fost candva si ce-au ajuns..)"

Fii mai explicit, "ce-au fost candva si ce-au ajuns?"


La 2008-02-25 15:34:45, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-02-25 14:31:37, meditare a scris:
>
> > "Sean Connery, in varsta de 77 de ani, care in prezent locuieste in
> > Bahamas, a declarat anul trecut ca se va intoarce in tara natala, dupa
> > aproape 50 de ani de exil, doar daca Scotia va deveni stat
> > independent"
> >
> > Poate Sean Connery vroia sa zica ca o sa se intoarca, cand Scotia o sa
> > fie independenta SI o sa ofere conditii de taxare ca si Insulelel
> > Bahamas.
> -----------
> Stiu ca domnul Connery s-a zbatut enorm de mult ca Scotia sa primeasca
> o autonomie si un parlament proporiu.Scotia le-a primit pe
> amandoua,iar Connery era f. mandru de parlamentul local.Acum ca
> <scotienii> Romaniei doresc si ei autonomia,nu-i de
> mirare(infrastructura si dezvoltarea economica din cele doua
> judete,sunt cam pe ultimele locuri din Romania,dupa doua judete din
> Moldova)si pe undeva este de inteles(ce-au fost candva si ce-au
> ajuns..)Sunt convins ca cele doua judete vor primi autonomia
> ceruta,cand Corsica va primi autonomia din partea
> Frantei.Oricum,partenerii nostri sunt
> francezii,germanii,italienii,adica tarile din UE.Presedintele Romaniei
> le-a zis clar:autonomia locala,da.Imi aduce aminte de aderarea Turciei
> la UE.Toti promit cateceva si ar dori sa mai treaca inca o suta de
> ani,sa se <aseze lucrurile>.Trebuie sa luam cu detasarea cuvenita
> astfel de cerinte....Cine devine categoric,a si pierdut.De aceea
> nationalistii trebuiesc combatuti si izolati.Cu argumente.
> >
>
>

costy
2008-02-25 16:49:11

Re: Mai bine/"cei care ne-au tradat.."

La 2008-02-25 16:34:10, Ratacitul a scris:

> Har -Cov primeste de la bugetul central mult mai mult decat
> contribuie.
>
> Face parte dintre "favorizatii" redistribuirii. Nu am auzit multi
> romani deranjati de asta, in schimb sunt o multime de (nici nu stiu
> cum sa le spun, secui - cica sunt numai cateva sute, unguri - cica
> n-ar vrea ei autonomie, ci secuii) "sentimentali autonomi" care sunt
> deranjati ca primesc numai de doua ori contributia lor; ar vrea sa
> primeasca de 8 ori, ca la Caritas.

Unde ai auzit tu ca astia de la Caritas ofera de 8xcontributia unora
care nu contribuie cu nimic...habar nu am !??

PS: de unde ai informatia ca Har-Cov primeste de la buget mai mult
decat cotizeaza, si daca poti sa ne transmiti si noua informatia!

>
> La 2008-02-25 15:57:28, Adrian v.D. a scris:
>
> > La 2008-02-25 11:48:23, Robert de Mures a scris:
> >
> > > Oricum va fi o poveste lunga.Sper insa in autonomie.Poate vom trai mai
> > > bine.Decit asa mai bine autonomi. Mi-e scirba de Ro-Mania.
> > -----------
> > Robert,m-am imprietenit cu doua familii din Covasna,care faceau
> > concediul in aceeasi vila unde locuiam si noi.Doua familii instarite,o
> > familie a venit cu o masina de 60 mii de euro.S-a gatit ungureste,am
> > baut palinca.Foarte ospitalieri.Unul dintre barbati,vorbea perfect
> > romaneste.Acela mi-a povestit de mica lor tragedie,din
> > Covasna.Soselele cele mai proaste din Romania,investitii putine.Am
> > intrebat ce-s cu ungurii din Ungaria si daca ii
> > ajuta.Aici,interlocutorul meu a devenit grav:"Pai ei sunt cei care
> > ne-au parasit,care ne-au vandut,care ne-au tradat."Mirat,am dorit sa
> > stiu si de nationalismul din Ungaria,ce-i cu el:"pai tocmai aceia
> > ne-au tradat cel mai tare,mai mult,ei sunt si impotriva noastra!"a
> > venit iar raspunsul.Ce va ramane Robert?Nu-i mai bine sa cautati sa
> > atrageti investitii decat sa va puneti rau si cu
> > Bucurestiul?Bucurestiul nu va va trada niciodata,pentru ca judetele
> > Harghita si Covasna SUNT Romania!
> > >
> >
> >
>
>

van kiparos
2008-02-25 16:52:28

Fara grija

Problema cu ungurii este rezolvata! S-a sculat din scaunul przidential dl Basescu si mergand el, asa ca viteazul din poveste , s-a dus la unul din cele "Trei scaune",pentru a zadarnici incercarile autonomiste ale ( cui? ale ungurilor , sau secuilor?) ...unor separatisti, ca de fapt asta sunt.Si unde a tunat la L. Tokes (prezent si el acolo?) si la altii ca el , incat acestia ,de frica , spun ca se duc la Bruxelles, cu ...jalba de autonomie in protap sa ceara sa li se faca si lor ...un gulas ...de autonomie.Iar ma repet: puneti pe baietii "alea" sa impadureasca din nou zone pe care le va arata dl. Verstoy , ori daca nu doresc activitate silvica , "le" poate conduce parintele Tokes intr-o prelungita activitate de misionarism prin locuri unde e nevoie de ei (pentru orientare poate fi consultat dl. Cioroianu, ca domnia sa a prospectat zona si are imagini minunate cu niste...piramide.).Domnule Basescu, de cate ori Spania a intrebat Romania ce sa faca in problema basca?Pai noi asteptam ca UE sa ne spele rufele murdare?Aplicati legea! S-auzim si de bine!

Jean.Valjean
2008-02-25 17:26:47

Basescu i-a ... CE??? pe autonomisti? I-a conectat la PRESA INTERNATIONALA, asta a facut

.. In loc sa taca si sa faca, fara tam-tam.
cati ani va mai trebuiesc sa va invatzatzi meseria, mai NETOTZI ZIARISTI SI POLITICIENI? De ce nu invatzatzi meserie de la individul asta super-intelligent Ra'anan GISSIN, Goebbelsul Israelului?:
"Today's conflicts are won by public opinion.
Now is the time to be active and voice [Romania's] side to the world".
GIYUS.org
_____
Unde sunt exercitziile militare in zona cu niscai baieti reveniti din Afghanistan, specializati pe cautatul de "talibani" in coclauri? Unde sunt cautatul de CUIBURI DE ARMAMENT si munitzie? Unde sunt controlul indentitatzii sa vada care-i localnic si care-i "turist sovietic", precum a fost in Timisoara bulucul ala in noiembrie-decembrie 89??
Si Milosevic "i-a pus la punct pe secuii lui" si ati vazut ce-a iesit ..
_____
De vreo doi ani incoace va tot spun ca are loc o OFENSIVA GENERALIZATA judeo-baptisto-catolica contra Ortodoxiei est-europene, paralela cu ofensiva hitlerista a NATO catre Kaukaz. Dar atata stie redactia asta sa faca, sa taie textele ca-l deranjeaja pe escrocul de Heinrich "the RAT" Kissinger, criminalul de razboi prieten de ghiurghiuliu si de afaceri murdare al lui Vantu, se pare sefutzul vostru de acum. Indivizi obtuzi, house-niggers ai Zionului.
Vremea trancanelilor a trecut, razboiul propagandistic l-ati pierdut ca v-ati dat singuri epste picioare, ca si Saddam Hussein cu dezarmarea in fatza USA.

Hantzy
2008-02-25 17:35:02

costy

Daca tot umbli cu pantalonii-n vine sa incasezi susturi, hai sa-ti lamueresc cate ceva din cele ce-ti scrisesem. Strambaturile tale la adresa Bizonului, fie el cornuta mare sau grea, batandu-ti joc astfel de stilul sau, doar pentru ca nu-l poti pricepe, nu le pot incadra nici macar la insulte, pentru ca-ti trebuie si ceva glagorie chiar sa si insulti. Asa ca le-am numit obraznicii, iar CU acestea (asa cum am scris de fapt si eu) nu poti sa faci decat sa le respingi, tragand apa.

Mata sustii ca-ti iei informatiile din presa. Pai in presa se vorbeste mai des si mai defavorabil de altii decat de cei trei ministri, care nu-ti sunt pe plac. Sau n-or fi articolele respective deine Seite?! Ma rog, dar atunci las-o mai moale cu aerele de impartialitate, caci in aceleasi publicatii unde sunt terfeliti unii, sunt boscoroditi si ceilalti. Fie ca-ti place sau nu!
Te tii iar de postulat cum ca cei trei ar fi incompetenti. Pentru ca iar nu pui nici o demonstratie. Sunt incompetenti pentru ca fusera unsi cu ajutorul lui Fenechiu, e singurul tau argument.
Ei uite eu nu cred asta! Pentru ca ce i se imputa de fapt lui Adomnitei?! Ca nu stie cate stele sunt pe steag. Atat! Altceva nu prea gasesti in presa. Ca scolile nu sunt cum ar trebui sa fie, e drept! Dar situatia nu e noua si nici nu cred ca se asteapta cineva sa dea ministrul cu mistria. Ministrul pune banii la dispozitie, iar daca nu ajung, primarele poate sa ceara suplimentari. Ai idee cate suplimentari s-au cerut de cand e dumnealui ministru?!
Lui Chiuraiu i se imputa vocea, ca da din cap ca calul, ca e imberb, si ca a vrut sa-l schimbe pe Tulus pentru ca este incompetent, dupa modelul Macovei,. S-a demonstrat chiar ca ar fi meritat schimbat, dar Chiuariu, acre a reusit totusi sa repare cate ceva din greselile lui Macovei, e considerat de tine un ministru prost.
Iar despre David, nici cei mai infocati adeversari ai sai de acum un an nu au ce-i reprosa: e cel putin la fel de bun precum a fost Blaga.
Cat desopre sloganuri, daca m-ai fi urmarit cat de cat ai fi realizat ca nu fac acest lucru. Exemplele mele nu erau decat un mod, mai pe intelesul dumitale, de a-ti arata penibilul din postrea-ti anterioara. CHiar scrisesem ca merg pe aceeasi logica precum matale, asa ca te-ai palmuit de unul singur!
Hai pa!

alex dalaion
2008-02-25 17:47:15

Bazaconii se mananca, nu se scriu.

JMJ< daca ar exista reincarnare, Dumnezeu n-avea cum sa mai existe. In atotputernicia Lui, este in stare sa ofere toate prilejurile pt. a se mantui un om(suflet), intr-o singura viatza. Daca e nevoie de reincarnare, atunci Dumnezeu e neputincios, ceea ce e absurd. Lazar a fost inviat, nu s-a reincarnat. Hristos a inviat, nu s-a reincarnat. Ai o logica precara daca nu chiar inexistenta, daca tu crezi ce scrii.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul lui Gigi Becali (3340 afisari)
 Scandalul Eurovision (3200 afisari)
 Moartea suspecta a unui ziarist (3199 afisari)
 Basescu i-a pus la punct pe autonomisti (2786 afisari)
 Romania in fata conflictului regional (2691 afisari)
 Fetita-sirena a trecut pe langa moarte de 150 de ori (5586 afisari)
 Scenariu pentru 2012: Rusia ocupata de Europa, SUA si China (5220 afisari)
 Tatal lui Hitler ar putea fi inmormantat la Bucuresti (2933 afisari)
 Tinutele vedetelor au avut un singur Oscar: eleganta rosie (2589 afisari)
 Culisele Oscarurilor: amanti, rivalitati si actrite insarcinate (2010 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01146 sec.