Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-02-16

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

gili
2008-02-15 23:46:41

Pai adevarul ie ca ...

Domnul Geoana este pionul Excelentei Sale la feseneii ceia pesedei , n'asa ?
De aici si insistenta de a pune la cale de oarece cu liberalii .
Pai ie la mintea cocosului ca punerea la cale a unei aleante de acest gen ar dauna atit pesedeilor cit si peneleilor , dar mai ales peneleilor .
De aici insistenta marionetei Excelentei Sale , l-am numit pe domnul Geoana , de a pune pe masa domnului Ba'secu un document de pe urma caruia , Excelenta Sa ar trage foloase bune in campaniile electorale de vin .
De altfel putem observa destul de lesne ca acesta a si fost misiunea principala a domnului Geoana de mai bine de un an incoace , misiune care , iata nu-i reuseste .
Pesedeii , daca inca nu i-a parasit judecata cu totul , ar trebui sa se scape cit pot de repede de domnul Geoana care da dovada din ce in ce mai des ca nu face nimic altceva la pesedei decit jocul Excelentei Sale .
Altminteri , n-ar fi de mirare sa se trezeasca si astia peste noapte crestin democrati , populari , peledei , pedelei sau de ce nu , sub pulpana Excelentei sale sa-si regaseasca locul in marele Partid Democrat Liberal Social de un par ezamplu , n'asa ?

georgems
2008-02-16 05:07:42

Din haos ne-am nascut si ne-om intoarce-n haos

Zicea ''romanul absolut '' si de data asta, destul de bine zicea.

George de Ro
2008-02-16 12:55:55

alternativa sperantei

De ce ne mira o apropiere intre Tariceanu-Gioana (sau Geoana-Tariceanu).
Daca nu ar avea nevoie de Stolojan, Basescu nici o clipa nu s-ar folosi (sinchisi) de acesta!

Pentru urmatorii ani, e nevoie de o alternativa.
Basescu si ai lui si-au dat masura incompetentei si imoralitatii in acesti ani(la Primarie, la flota, la presedintie).
De fapt si celelalte partide (toate: PSD, PNL, PD-L, UDMR, PC) si-au aratat micimea caracterului dandu-si numai lor prosperitate, iar poporului dispretul lor constant. Ei NU POT FI ALTFEL, alesii care au facut pasul cu nerusinare in fruntea forurilor "democrate". In fruntea acestora sunt comunistii (securistii) ca Basescu, Voiculescu, Iliescu etc

SPERAM ca urmatoarea alternativa, cu Crin Antonescu si altii, mai tineri, fara virusul din epoca trecuta, sa aduca solutii practice sanatoase care sa ne ridice tara , care sa permita accesul poporului la o viata decenta.

Alcor
2008-02-16 14:16:27

In politica...

...orice alianta este posibila, asa ca nu trebuie sa ne mire nimic!

vida clara
2008-02-16 15:43:25

In politica,orice aliantza este posibila,dar nu orice aliantza itzi pastreza demnitatea.

In viatza,in primul rand,trebuie sa cunosti drumul,drumul cel mai corect pe care omul il tot cauta,si nu doar din placere cat din necesitate.
Dupa ce esti convins ca stii ce vorbesti,incerci sa gasesti adeptzi care sa imbratziseze directzia ta si care sa te urmeze,tragand dupa ei pe totzi ceilaltzi,pana la ultimul,pe principiul bulgarelui de zapada.
Cu cat diferentza este mai mare intre ceea ce afirmi,ceea ce tinzi sa faci,si ceea ce faci,cu atat esti mai lipsit de demnitate.
In viatza,oamenii nu sunt atat de importantzi pt ceea ce fac cat mai ales pt ceea ce ei tind sa faca.
Daca nu invetzi care este drumul de urmat,corect,si te apuci sa portzi lumea pe carari anapoda,se cheama ca esti un om de doi lei,si,ficare plateste fara nici o scapare,pt fiecare lucru pe care in viatza nu il face,cum e drept sa il faca.Legea compensatziei,nu te lasa sa smecheresti,decat in aparentza.

vida clara
2008-02-16 16:26:35

PD-ul nu a avut niciodata suficienta fortza data de electorat pt a impune el drumui...

...de urmat,asa cum a avut doar Psd-ul,pana azi,si abia dupa o asa guvernare poate fii judecat.Diversele participari,sunt ca in cazul in care alizi aurul,cu orice alt metal de compatibilitate apropiata.Iese ceva,dar nu va fi niciodata altceva decat un aliaj.Iar ca sa-l separi mai apoi,e si mai complicat,pt ca tot ramane manjit.
Ii intzeleg pe cei ce se fac ca nu intzeleg ce inseamna "sustzinere politica".
Pd-ul,nu a fost inca trimis de electorat la guvernare cu un procent mai mare decat 13%.Iar cu doar atat,potzi impinge "Intregul"spre o directzie rezultanta a impingerilor cu ceilaltzi din aliantza,la care se adauga impingerea in sens contrar a celor care vad drumul de parcurs in directzia contrara.
Dar,vom trai,si vom vedea.

LENIO
2008-02-16 16:35:43

E buna si scoala de partid!

Banuiesc ca da!Prea se bajbaie cand ajunge membrul pe functie!
Ca alternativa ,este de dorit o guvernare pe principii liberale,continuata pe
directiile de baza ale unei societati umane ,cu una social democrata!
Pentru a se indeplini acest deziderat,le-ar trebui liderilor din ambele partide,dar si
membrilor de partid ,sa clarifice responsabilitatile ce le revin pentru continuitate!
Odata ajunsi pe functii ,de exemplu, de la anul,sa inceapa cu schimbari "profunde"cred ei,in realitate total opuse!Si peste patru ani ,revin cei cu liberalismul
ca principii si roata vietii se-nvarteste...Roata asta chiar calca ,calca destine spulbera sperante si romanul pleaca...De 18 ani tot asa .Nu mai este de gluma!
Generatia care nu a auzit de pionieri,este la facultate!Dar nici alta forma de organizare a copilariei nu au pomenit!Vor veni si in posturi de conducere.Se vor descurca?Precum lautari!Dupa ureche!
Si totusi,impreuna nu e de dorit sa guverneze soc.-dem,cu leberalii.E un concurs , macar la alegerea cailor de punere in practica a directiilor de viitor.
Ma intreb,cand unii ministrii dintr-o guvernare anunta prezumtive cai de urmat,le-a discutat cu specialistii pe aceeasi problema,dar de alta ideologie?
Daca nu,"largim haosul",lucru de care e in stare doar romanul!Pentru ca lucreaza de mult -18 ani,parca,la asa ceva!

silviana
2008-02-16 20:19:53

electoratul ar fi socat daca ar avea in spate ani,zeci! de democratie,dar?!

nu ii are si e constient ca politica de democratizare,cu cele 2 componente ale ei,liberala si sociala trebuie sa fie continuata in colaborare responsabila si nu in adversitate ipocrita,de imagine,fiind obligate reprezentantele ei,partidele politice,pnl,psd,sa ia masuri opuse propriilor definitii exact cind sint in vizor,la conducere!!! si sa fie criticate de o medie de informatii,indiferent ce ar face!!!, fara sa tina cont de realitate [si cui ii foloseste??,la fel!!??]:pina la structurarea unei democratii reale,exista pericolul alunecarii intr'o dictatura disimulata,numita republica prezidentiala,unde parlamentul devine marioneta de imagine ,fara putere politica reala,a unei persoane.concluzie:socat ar fi un elector daca media de informatie nu reuseste sa'si ia in serios rolul de formator de opinie,de formator de societate in ultima instanta!! in acord cu realitatea,in beneficiul societatii,in formare,si ea!!!

bbbb
2008-02-16 21:31:17

Haos

"locomotiva acestei evolutii regresive a fost nimeni altul decat presedintele Basescu, prin capacitatea sa de a diviza si de a tulbura apele."

A gasit si un mediu propice, sincer vorbind.

Un parteneriat (dupa schema discutata) ar insemna ca singura opozitie la PSD ramane ... partidul prezidential.
Nu cred ca-si poate permite PNL un asemenea risc.

Zenn
2008-02-16 22:23:50

Pai in haos santem si-n haos o sa fim...

...Speranta e-n 2012...S-auzim de bine!

Mache
2008-02-17 07:30:45

Despre haos si politica

Una din marile probleme ale sistemului democratic este faptul ca votul unui geniu are exact aceeasi valoare cu cea a votului unui retardat. Ceea ce ar parea inimaginabil in cazul unei societati comerciale este acceptat cu seninatate in procesul decizional din statul de drept. In mod evident cei lipsiti de responabilitate si discernamant sunt mult mai numerosi si mai zgomotosi decat cei lucizi. De aici si haosul in politica.

Pana in primele trei decenii ale secolului trecut se parea ca rezolvarea dilemei (cel putin in cazul Europei) sta in sistemul electoral cenzitar. Statul fiind modelat asemeni unei gigantice societati pe actiuni in care contributorii majori sau cei ce posedau o educatie superioara, avea o putere de decizie mult peste cea a "gloatei". Milioanele de victime sacrificate pe campurile de batalie ale Primului Razboi Mondial au pecetluit insa soarta sistemului cenzitar pentru ca haosul razboiului a fost provocat de cei prosperi si intelepti care ar fi trebuit sa pastoreasca cu intelepciune superioara, si nu de gargaunii prostimii. Cum cei "prosti dar multi" au platit pretul imens al gafelor inteleptilor, au cerut in mod legitim si participarea directa la decizie - de aci si generalizarea votului universal pe vechiul continent.

Totusi era limpede ca sistemul democratic este grevat de numeroase imperfectiuni asa incat urmatoarele decenii ale secolului au asistat la aparitia "conducatorilor providentiali" destinati sa rezolve in mod exeditiv hibele democratei universale. De la criminalii de mare clasa de genul lui Hitler sau Stalin, pana la pacaliciul Zogu al Albaniei toti au esauat cu brio. Esecul lor a fost insotit de alte nenumarate milioane de victime pierite intr-o hecatombele celui de Al Doilea Razboi Mondial, umbrind cu totul dezastrele anilor 1914-1918.

Toate aceste experiente cumplite ne arata clar ca "haosul" democratiei paralamentare este un rau necesar. Ridicolul si fanfaronada ce caracterizieaza scena politica romaneasca sunt rezultatul direct al alegerilor libere. "Fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita". Haosul politic nu este insa neaparat o caracterisitica a politicii romanesti (el fiind prezent in multe alte tari democratice) ci este doar rezultatul lipsei de discernamant si responsabilitate a alegatorilor.

Este de asemenea inutil sa ne imagina ca o noua generatie de politicieni va face miracole. Cuvintele batranului Winston sunt azi la fel de actuale ca acum aproape trei sferturi de secol (citez cu aproximatie): "Sistemul democratic este cel mai prost sistem politic. Din pacate nu cunoastem altul mai bun".

M_D_L
2008-02-17 20:02:03

Re: Din haos ne-am nascut si ne-om intoarce-n haos / Ikiru (a trai)

La 2008-02-16 05:07:42, georgems a scris:

> Zicea ''romanul absolut '' si de data asta, destul de bine zicea.
>


Pe vremea impucatului s-a prezentat la telecinemateca un film japonez in regia lui Akira Kurosawa, in care era vorba despre un functionar de la primarie, care ii trata cu indiferenta si delasare pe locuitorii localitarii respective si pe subalterni. Intr-o zi afla ca are cancer si mai are putin de trait. Isi face bilantul vietii si pe ultima suta de metri se pune pe treaba si rezolva multe din cererile locuitorilor orasului respectiv, pe care ii ignorase inainte. Povestea e mai lunga, asa ca va recomand sa vedeti filmul. (http://www.cinemarx.ro/filme/A-trai-Ikiru-11964.html)
Multi idioti (ca nu pot sa le zic altfel !), inclusiv sefi de partide politice, care si-au mancat malaiul si mai au de trait cativa ani, nu se potolesc cu "agonisitul" si tot strang la bani si alte valori, uitand ca peste putin timp vor fi o materie organica cu care se vor hrani goangele din pamant.

georgems
2008-02-17 20:28:12

Re: Din haos ne-am nascut si ne-om intoarce-n haos / Ikiru (a trai)

La 2008-02-17 20:02:03, M_D_L a scris:

> La 2008-02-16 05:07:42, georgems a scris:
>
> > Zicea ''romanul absolut '' si de data asta, destul de bine zicea.
> >
>
>
> Pe vremea impucatului s-a prezentat la telecinemateca un film japonez
> in regia lui Akira Kurosawa, in care era vorba despre un functionar de
> la primarie, care ii trata cu indiferenta si delasare pe locuitorii
> localitarii respective si pe subalterni. Intr-o zi afla ca are cancer
> si mai are putin de trait. Isi face bilantul vietii si pe ultima suta
> de metri se pune pe treaba si rezolva multe din cererile locuitorilor
> orasului respectiv, pe care ii ignorase inainte. Povestea e mai lunga,
> asa ca va recomand sa vedeti filmul.
> (http://www.cinemarx.ro/filme/A-trai-Ikiru-11964.html)
> Multi idioti (ca nu pot sa le zic altfel !), inclusiv sefi de partide
> politice, care si-au mancat malaiul si mai au de trait cativa ani, nu
> se potolesc cu "agonisitul" si tot strang la bani si alte valori,
> uitand ca peste putin timp vor fi o materie organica cu care se vor
> hrani goangele din pamant.
>
Corect ,concluzia e ''Memento Mori ''si ''Carpe Diem ''.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00636 sec.