Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-02-16

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2008-02-15 22:16:25

Domnule Damian,

va rog sa-i explicati lui Victor Roncea, petinul escrocat al sirbilor, cum vine chestia cu romanii din Valea Timocului si cei din Voivodina.
Probabil ca colegul dvs. Victor Roncea nu a avut timp sa se documenteze....

JohnGreen1
2008-02-15 22:55:39

Re: Domnule Damian,

La 2008-02-15 22:16:25, Ion Caramache a scris:

> va rog sa-i explicati lui Victor Roncea, petinul escrocat al sirbilor,
> cum vine chestia cu romanii din Valea Timocului si cei din Voivodina.
> Probabil ca colegul dvs. Victor Roncea nu a avut timp sa se
> documenteze....
>

Asa este... Problema se pune daca Roncea intelege...!?

JohnGreen1
2008-02-15 23:01:38

Bun articol

si corect.
Crescut in vestul tarii am avut intodeauna contact cu toate etniile din Romania, inclusiv cea sirbeasca. Ca orice natie, si ei au uscaturile lor, dar...
Spiritul exploziv si violent, tendinta constanta de a mentine ura in suflet caracterizeaza majoritatea sirbilor. (ma rog, pe cei cunoscuti de mine... si din istorie luata...).
Ba mai mult, sirbii nu au fost niciodata prietenii romanilor... intrebati pe ce ce au fost militari la granita cu ei...
Asa ca Romania trebuie sa-si revizuiasca politica cu Serbia, avind in vedere interesele etnicilor romani (valahi...??? mai sa fie!).

balota
2008-02-15 23:40:50

Re: Bun articol

La 2008-02-15 23:01:38, JohnGreen1 a scris:

> si corect.
> Crescut in vestul tarii am avut intodeauna contact cu toate etniile
> din Romania, inclusiv cea sirbeasca. Ca orice natie, si ei au
> uscaturile lor, dar...
> Spiritul exploziv si violent, tendinta constanta de a mentine ura in
> suflet caracterizeaza majoritatea sirbilor. (ma rog, pe cei cunoscuti
> de mine... si din istorie luata...).
> Ba mai mult, sirbii nu au fost niciodata prietenii romanilor...
> intrebati pe ce ce au fost militari la granita cu ei...
> Asa ca Romania trebuie sa-si revizuiasca politica cu Serbia, avind in
> vedere interesele etnicilor romani (valahi...??? mai sa fie!).

de acord
>

Harbuzache
2008-02-15 23:46:16

Politica Iliescu din 90-96

Unde ar fi ajuns Romania astazi daca Iliescu, incepand din 90 si si guvernul vacaroiu ajutati de maimutoi ca Funar si Vadim reuseau sa aprinda spiritele unui conflict interetnic ...asa cum am vazut ca se straduiau din rasputeri sa-l aprinda?

Aveti macar curajul sa va ganditi unde si cum eram noi astazi in actuala conjuctura istorica, cand vedem ce se intampla in jurul nostru?

Ptr orbirea politica de care au dat dovada trebuie expusi la stalpul infamiei si scosi definitiv din viata politica ...la fel si cei doi mascarici nationali ..Franar si Rudotel ...

Ratacitul
2008-02-16 00:41:19

Chiar crezi asta domnule Damian?

Chiar crezi asta domnule Damian?

"Intr-o logica europeana, amenintarea Kremlinului este usor deplasata. Romania respecta Conventia Cadru privind protectia minoritatilor etnice a Consiliului Europei si detine cea mai permisiva legislatie in domeniu. Limbile minoritare pot si sunt folosite in administratie, scoala, justitie si biserica. Reprezentantii minoritatilor nationale participa in viata politica a Romaniei la nivel parlamentar si guvernamental. Nu au existat in ultimii 18 ani acte de violenta motivata etnic."

Scuze, dar pare cam puerila afirmatia ta. In cazul fostei Iugoslavii, firma de PR angajata sa faca propaganda anti sarba a fost intrebata daca isi reproseaza ca realitatea a fost total diferita fata de cele prezentate de ei. Raspunsul a fost transant: "nu! Am fost angajati sa facem o treaba si am facut-o" As adauga eu: teribil de bine....au spalat creierele.

Vis-a-vis de cele scrise mai sus, in eventualitatea ca cineva (destul de puternic) chiar isi propune sa faca Romaniei un pocinog prin Har-Cov, cat rezista afirmatiile dumneavoastra? Hai sa le luam pe rand:
-"Romania respecta Conventia...." probabil ca va rezista cel mai mult (doi-trei ani) pana cand si la nivel politic propaganda antiromaneasca isi va fi facut efectul.
-"Cea mai permisiva legislatie...." idem, dar va rezista mai putin.
- "Limbile minoritare pot si sunt folosite in administratie, scoala, justitie si biserica. " Asta va fi atacata prima; in sase luni tot occidentul va fi convins ca daca spui "igen" apar doi romani cu topoare si te fugaresc.
-"Reprezentantii minoritatilor nationale participa in viata politica a Romaniei la nivel parlamentar si guvernamental" - daca UDMR nu ia cinci la suta, gata, ungurii sunt discriminati. Sau daca ia si nu sunt bagati la guvernare. Rezista maxim un an de la alegerile in care UDMR nu ia cinci la suta. Dupa un an de propaganda, fiecare occidental va fi convins ca in Romania alegerile au fost falsificate, indiferent ca la data lor reprezentantii aceluiasi Occident le-au declarat corecte. Iar singura victima este...populatia maghiara.
-"Nu au existat in ultimii 18 ani acte de violenta motivata etnic." Ha, asta se rezolva si pe cazuistica actuala. E de ajuns sa prezinti orice contra intre un maghiar si un roman ca fiind motivata etnic. Cu zece cazuri bine alese si cu 100 de fotografii "retusate profesional" romanii vor fi vazuti mai rau decat mancatorii de oameni.

vida clara
2008-02-16 01:27:48

Natzionalist.Tip care se bate in piept,cu meritele altora.

Stau cateodata si ma intreb,pentru ce oameni,apartzinand unor spatzii,unor timpi,separatzi,isi aroga drepturi de reprezentare asupra unor "proprietatzi"la crearea carora nu au participat cu nimic?
Mie imi apar,la fel cu cei ce vand locuri pe luna,sau cu cei ca "vand"locuri de parcare pe aici prin Spania(nu stiu daca obiceiul va e cunoscut).
Pentru ca daca vrei sa te batzi,vreodata cu pumnul in piept,trebuie ca rezultatul sa-l fi produs,tu.Dar,asta,e mult mai grea decat lauda.

contele
2008-02-16 04:51:27

Basesescu spune ca e exista o constitutie

Da exita o constitutie si in Serbia si li se baga pumnu in gura sa acepte separarea.

Acelas lucru se poate intampla si in Romania. Pe cine intereseaza constitutia Romana? Daca puterile Europene si aliatii de peste ocean decid ca e mai bine pentu ei, atunci pot aplica aceias tactica si in Romania.

Octavian Dan
2008-02-16 13:57:49

din pacate nici basescu, nici ceilalti politicieni de azi si de ieri nu ne cunosc istoria

Nu exista nici o asemanare cu Kosovo; Exista insa sute de mii de romani maghiarizati si adapatii cu politica urii, sovinismului si rasismului.

livache
2008-02-16 14:05:02

pritenie

Sarbii niciodata nu i-a considerat pe romani prieteni,asa zisa prietenie intre sarbi si romani este o aparenta ,de ochi lumi.Romanii din Serbia sunt foarte discriminati,nu sunt recunoscuti ca romani.Mi-a zis cineva ca romanii de acolo au vrut si ei sa-si faca o biserica impreuna cu preotul dintr-un sat romanesc,dar nu au putut ca au venit sarbii si au daramat tot si li sa interzis asa ceva,neramandule decat sa se roage in aer liber,nu este posibil asa ceva,Si inca un caz din multe altele,un roman a fost batut de sarbi si de preotul din satul in care locuia pe motiv ca asculta muzica romaneasca si ca omul isi dechiseze o carciuma in satul in care locuia mai multi romani,au venit sarbii si au vandalizat totul impreuna cu preotul lor ,asa ca ai sa nu-i mai compatimim atat pana nu ne recunosc si ne respecta drepturile,acelor romani si nu vlahi din serbia,EI SUNT ROMANI si au tot dreptul la indentitate nationala,la scoli,biserici etc in limba romana,dar cel mai important lucru sa fie recunoscuti ca sunt romani.

fericire
2008-02-16 21:07:44

Re: Basesescu spune ca e exista o constitutie

La 2008-02-16 04:51:27, contele a scris:

> Da exita o constitutie si in Serbia si li se baga pumnu in gura sa
> acepte separarea.
>
> Acelas lucru se poate intampla si in Romania. Pe cine intereseaza
> constitutia Romana? Daca puterile Europene si aliatii de peste ocean
> decid ca e mai bine pentu ei, atunci pot aplica aceias tactica si in
> Romania.
>
tocmai de asta noi nu trebuie sa creiam o precedenta dand dreptul de independizare Kosovei,caci maine vor venii si banatenii,maghiarii din ardeal si nu vom avea argumente ca sa le negam independenta.Asta e umila mea parere. F:

navy1
2008-02-16 22:48:31

Re: Bun articol

La 2008-02-15 23:01:38, JohnGreen1 a scris:

> si corect.
> Crescut in vestul tarii am avut intodeauna contact cu toate etniile
> din Romania, inclusiv cea sirbeasca. Ca orice natie, si ei au
> uscaturile lor, dar...
> Spiritul exploziv si violent, tendinta constanta de a mentine ura in
> suflet caracterizeaza majoritatea sirbilor. (ma rog, pe cei cunoscuti
> de mine... si din istorie luata...).
> Ba mai mult, sirbii nu au fost niciodata prietenii romanilor...
> intrebati pe ce ce au fost militari la granita cu ei...
> Asa ca Romania trebuie sa-si revizuiasca politica cu Serbia, avind in
> vedere interesele etnicilor romani (valahi...??? mai sa fie!).
>
dar si romanii cu cine au fost
si romanii sant cum bate vantul

FB
2008-02-17 02:36:46

Daca nu-ti poti face dintr-un vecin un prieten

atunci nu ti-l fa nici dusman.Asa spune un proverb.Eu stiam ca suntem in relatii bune cu sarbii.Sau e greu sa fi prieten cu ei.Si asta e adevarat.Nu prea exista relatii de prietenie in general doar interese.
Tito a fost amic cu Ceausescu.Ultimul nu a invatat nimica de la primul.Era prea mandru.Am fi avut o alta viata si noi.
Sarbii s-au luptat cu verii lor cu bosniacii cu croatii.S-au omorat cu sange rece.De parca nu s-ar fi cunoscut de-o viata.
In fine ,indiferent ce a facut un popa de-a lor sau alti nationalisti sarbi , pentru binele romanilor de acolo si al nostru relatiile bune trebuiesc cultivate.Niciodata in istoria noastra nu am avut conflicte cu ei.Ca si cu ceilalti.

Tractoristu
2008-02-17 05:27:15

Sirbia trebuie desfiintata

Facuta felii mici si pe sirbi sa-i trimita la munca.
Nimeni din Iugoslavia nu mai vrea cu sirbii. Nici la baut macar !
Toti din fosta iugoslavie se descurca bine fara sirbi. Asa va fi si Kosova.
Ba e inca o dovada ca Sirbii, ca orice saminta slava , se opun progresului si emanciparii.
Srbja trebuie desfiintata.
La munca , tovarasi !

Mache
2008-02-17 06:16:29

Re: Sirbia trebuie desfiintata

Da' pe unde umblasi tractoare atat vreme?

Bun venit inapoi!

La 2008-02-17 05:27:15, Tractoristu a scris:

> Facuta felii mici si pe sirbi sa-i trimita la munca.
> Nimeni din Iugoslavia nu mai vrea cu sirbii. Nici la baut
> macar !
> Toti din fosta iugoslavie se descurca bine fara sirbi. Asa
> va fi si Kosova.
> Ba e inca o dovada ca Sirbii, ca orice saminta slava , se
> opun progresului si emanciparii.
> Srbja trebuie desfiintata.
> La munca , tovarasi !
>

Mache
2008-02-17 06:20:02

Re: Daca nu-ti poti face dintr-un vecin un prieten

La 2008-02-17 02:36:46, FB a scris:

> atunci nu ti-l fa nici dusman.Asa spune un proverb.Eu stiam ca suntem
> in relatii bune cu sarbii.Sau e greu sa fi prieten cu ei.Si asta e
> adevarat.Nu prea exista relatii de prietenie in general doar
> interese.
> Tito a fost amic cu Ceausescu.Ultimul nu a invatat nimica de la
> primul.Era prea mandru.Am fi avut o alta viata si noi.
> Sarbii s-au luptat cu verii lor cu bosniacii cu croatii.S-au omorat cu
> sange rece.De parca nu s-ar fi cunoscut de-o viata.
> In fine ,indiferent ce a facut un popa de-a lor sau alti nationalisti
> sarbi , pentru binele romanilor de acolo si al nostru relatiile bune
> trebuiesc cultivate.Niciodata in istoria noastra nu am avut conflicte
> cu ei.Ca si cu ceilalti.
>
Erata: Am avut conflicte chiar destul de aspre cu sarbii, dar totusi nu chiar atat de acute ca cele cu ceilalti vecini. Dupa primul razboi mondial s-a ajuns aproape la un razboi pe tema impartirii Banatului.

In anii '50 s-au construit falnice transee de ambele parti ale frontierei comune (probabil in spiritul bunei vecinatati)...

Mache
2008-02-17 06:25:29

Re: pritenie

La 2008-02-16 14:05:02, livache a scris:

> Sarbii niciodata nu i-a considerat pe romani prieteni,asa zisa
> prietenie intre sarbi si romani este o aparenta ,de ochi lumi.Romanii
> din Serbia sunt foarte discriminati,nu sunt recunoscuti ca romani.Mi-a
> zis cineva ca romanii de acolo au vrut si ei sa-si faca o biserica
> impreuna cu preotul dintr-un sat romanesc,dar nu au putut ca au venit
> sarbii si au daramat tot si li sa interzis asa ceva,neramandule decat
> sa se roage in aer liber,nu este posibil asa ceva,Si inca un caz din
> multe altele,un roman a fost batut de sarbi si de preotul din satul in
> care locuia pe motiv ca asculta muzica romaneasca si ca omul isi
> dechiseze o carciuma in satul in care locuia mai multi romani,au venit
> sarbii si au vandalizat totul impreuna cu preotul lor ,asa ca ai sa
> nu-i mai compatimim atat pana nu ne recunosc si ne respecta
> drepturile,acelor romani si nu vlahi din serbia,EI SUNT ROMANI si au
> tot dreptul la indentitate nationala,la scoli,biserici etc in limba
> romana,dar cel mai important lucru sa fie recunoscuti ca sunt romani.
>
Da, aceleasi apucaturi si datini faine ale poparelor din spatiul yugoslav (inclusiv ale sarbilor) au dus la desfiintarea Yugoslaviei si la cortegiul de suferinte ce au marcat anii '90 in Balcani. Nu ca magariile comise de sarbi impotriva romanilor ar putea avea aceleasi consecinte, dar se vede ca sarbii nu au invatat chiar nimic in ultimii 20 de ani.

Viorica Ianc
2008-02-17 08:52:52

romanii


Cunosc cateva romance din Yu.
Cele din Banat (nord est) au accentul specific. Cele din sudul Dunarii, spre
Bulgaria au un alt accent si-si spun VLAINA.
Romanii din Basarabia au accentul lor, ce il auzi si la cei venitzi din Alma-Ata.
Acolo avem vreo 200.000.Cateva mii inprastiatzi si prin tarile baltice.
Aici sarbii sunt unitzi. Nu pot vedea asta la noi romanii. Poate la cei de la aduna-
rile penticostale.
Mai rar sa vezi ca un roman l-a sprijinit ...pe alt roman.

alwis46
2008-02-17 10:16:52

Pe fluxul de striri al MEDIAFAX.

alwis46
2008-02-17 10:17:00

Pe fluxul de striri al MEDIAFAX.

Pacuraras
2008-02-17 14:23:09

Re: pritenie

La 2008-02-16 14:05:02, livache a scris:

>Mi-a
> zis cineva ca romanii de acolo au vrut si ei sa-si faca o biserica
> impreuna cu preotul dintr-un sat romanesc,dar nu au putut ca au venit
> sarbii si au daramat tot si li sa interzis asa ceva,neramandule decat
> sa se roage in aer liber,nu este posibil asa ceva

Biserica nu s-a daramat.Un reportaj de Cristi Tabara despre subiect, aici:

http://youtube.com/watch?v=BjN76fboF18

Zaharia2
2008-02-17 14:32:10

Sarbii nu au fost niciodata prietenii romanilor sau a Romaniei!

Pe INTERNET se gasesc suficiente informatii, care sustin afirmatia din titlu. Relativ la Tinutul secuiesc, este adevarat ca este un tinut secuiesc si nu romanesc! El apartine Romaniei din 1920 si atat! A fost prost administrat de guvernele Romaniei din 1920 incoace. Un secui imi spunea in 1972 ca "voi romanii din 1920 icoace ne-ati maghiarizat". Aveam limba noastra si in loc sa ne ajutati sa ne-o pastram, ati permis maghiarilor din Ardeal sa ne impuna limba lor. Statisticile Mitropoliei Ardealului (din Sibiu) pot face dovada ca numarul romanilor ortodocsi a scazut continuu in sate din secuieme. Romanii s-au alaturat in sec XVII, XIX si XX bisericiilor maghiare care erau mai organizate, care ofereau sprijin etc. Sunt sate unde o mana de batrani romani ortodocsi au nepoti maghiari calvini, nepoti care nici nu vor sa auda de bunicii lor romani. Vor avea independenta !

cotrofelnitza
2008-02-17 14:56:50

Re: pritenie..."neramandule decat sa se roage in aer liber"...

La 2008-02-16 14:05:02, livache a scris:

...Aeru' liber face bine la bojoci.
Plus ca nu mai e nici o cupola impiedicind rugile sa se suie sus...


> Sarbii niciodata nu i-a considerat pe romani prieteni,asa zisa
> prietenie intre sarbi si romani este o aparenta ,de ochi lumi.Romanii
> din Serbia sunt foarte discriminati,nu sunt recunoscuti ca romani.Mi-a
> zis cineva ca romanii de acolo au vrut si ei sa-si faca o biserica
> impreuna cu preotul dintr-un sat romanesc,dar nu au putut ca au venit
> sarbii si au daramat tot si li sa interzis asa ceva,neramandule decat
> sa se roage in aer liber,nu este posibil asa ceva,Si inca un caz din
> multe altele,un roman a fost batut de sarbi si de preotul din satul in
> care locuia pe motiv ca asculta muzica romaneasca si ca omul isi
> dechiseze o carciuma in satul in care locuia mai multi romani,au venit
> sarbii si au vandalizat totul impreuna cu preotul lor ,asa ca ai sa
> nu-i mai compatimim atat pana nu ne recunosc si ne respecta
> drepturile,acelor romani si nu vlahi din serbia,EI SUNT ROMANI si au
> tot dreptul la indentitate nationala,la scoli,biserici etc in limba
> romana,dar cel mai important lucru sa fie recunoscuti ca sunt romani.
>

cotrofelnitza
2008-02-17 15:09:40

Re: Sirbia trebuie desfiintata...Finca veni vorba de albi...

La 2008-02-17 05:27:15, Tractoristu a scris:

...Zice astia ca B. Hussein Obama asta e juma' crestin-juma' musulman, juma' negru-juma' alb...
Numa ca io nu prea vad, dupa nume, jumatea crestina,si,
dupa infatisare, jumatea alba...

PS.
Ara badea cu tractoru', twist.
Infloreste tot ogoru', twist.
Ce faci ba, Trabant da vitza veche ?
Acu' ai venit ai venit, asa ca, cum tot ai venit, bine-ai venit !


> Facuta felii mici si pe sirbi sa-i trimita la munca.
> Nimeni din Iugoslavia nu mai vrea cu sirbii. Nici la baut
> macar !
> Toti din fosta iugoslavie se descurca bine fara sirbi. Asa
> va fi si Kosova.
> Ba e inca o dovada ca Sirbii, ca orice saminta slava , se
> opun progresului si emanciparii.
> Srbja trebuie desfiintata.
> La munca , tovarasi !
>

paraipan
2008-02-17 19:25:07

Si se va numi .. Shogunatu Trois Chairs

Da' Mikado-ul ce va zice de excrocheria asta? Le mai da voie sa fabrice casetofoanele ... Okoi / Akai?

Christiaan
2008-02-17 20:33:48

Revenire din 23.03 2007!


Dupa secole de suferinte si umilinte, in care pentru a supravietui, o parte a albanezilor a trecut la religia musulmana iar altii la catolicism, iata visul implinit! Sa nu uitam ca Romania si romanii au ajutat miscarile de redesteptare nationala ale popoarelor inrudite cu noi: bulgarii si albanezii!
Urmare directa a razboiului ruso-romano-turc din 1877-1878, in 10 iunie 1878 se constituie LIGA DE LA PRIZREN in Kosova, ca un moment important al luptei de eliberare. La 27 nov. 1878, Consiliul Central la LIGII DE LA PRIZREN a formulat un program politic privind revendicarea autonomiei Albaniei si au trecut la constituirea unor detasamente militare! Acestea se vor bate cu turcii si vor fi infrante pe 21 aprilie 1881.
In ianuarie 1881 s-a creat la Bucuresti societatea "DRITA" (LUMINA) ce milita pentru ideea unitatii tuturor albanezilor, indiferent de religie! Iar in 1906, tot la Bucuresti a fost creata organizatia "BASKIMI" (UNITATEA), prin unirea a trei asociatii politice albaneze ce activau in Romania!
Si a venit anul 1912 cand robia turca a fost schimbata pentru o parte a natiunii albaneze cu cea sarba!
Acum, dupa alti 96 de ani, sunt din nou liberi!
Din pacate, in Tribalia Occidentala mai traiesc sub jugul sarbesc din 1833 aproximativ un milion de romani timoceni, uitati de tara mama!
Asa cum verii nostri albanezi nu i-au uitat pe kosovari, nici noi romanii n-avem dreptul sa-i uitam pe romanii din Timoc!

Christian
P.S.: Pentru sarbofilul "synd":
Bulgarii sunt inruditi cu romanii, mai draga, pentru ca 7 triburi slave si unul turanic, nu aveau mai mult de 150.000 - 200.000 de suflete, in timp ce bastinasii traco-romani erau de cel putin 500.000!!! Studii din anii '70 din Bulgaria au demonstrat ca bulgarii si romanii au aceeasi structura genetica!
N.B.:
Sarbii au cautat-o si o cauta cu lumanarea!
Vad la tv. cum la Belgrad, fundamentalisti sarbi ataca Ambasada Americana, sperand ajutor de la maica Rusia!

rasputin
2008-02-17 21:33:12

Secui...

....in limba maghiara "szekely" se traduce: "rezident".
Nu exista nici-un fel de etnie secuiasca. Stramosii secuilor au fost adusi de imperiul Austro_ungar, in aceasta zona, pentru a pazi granitele imperiului. Au primit pentru aceasta drepul de rezidentza. Stramosii secuilor provin din divese etnii europene, inclusiv romani, care au fost maghiarizatzi.
Existentza unei etnii secuiesti este O MINCIUNA ORDINARA!. Cu atat mai putzin, dreptul la un tzinut secuiesc!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.