Ziua Logo
  Nr. 4154 de sambata, 9 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-09

Comentarii: 46, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Tzarul Putin
2008-02-09 00:38:06

Cateva tinte

Varsovia, Berlin, Paris, Londra... ah, plus Tirana! Ca doar este cel mai de nadejde aliat american in Balcani...

Alcor
2008-02-09 02:51:26

Si nu are...

...dreptate? Are!!!!

Mario
2008-02-09 03:24:19

Normal ca are, cand nu are Putin dreptate?

Jegul asta de Basescu ne-a transformat in slugile preaumile ale SUA, fara macar sa se intrebe daca populatia doreste cu adevarat sa se afle in aceasta postura jenanta.

FB
2008-02-09 07:11:00

Numa' sa aibe cu ce

Rusii astia nu mai pot de ciuda.Nu mai apuc eu zilele alea cand au sa faca din nou concurenta americanilor.Raportul cheltuielilor militare actuale este de 600 la 30.Miliarde dolari.
Normal ,americanii ii mai invita pe la sedinte ,chefuri, sa nu uitam au cel mai mare arsenal nuclear din lume.
Noi ar trebui sa fim mai diplomati ,sa avem relatii bune.Economice.
In rest ,Putin pune de o dictatura.Din care rusii cu greu vor mai iesi.

Atamild
2008-02-09 09:21:22

Mario, tu te afli in postura jenanta pe forum

Atunci cand ai scris : "Jegul asta de Basescu", pe care l-au judecat din plin, cand a spus (din cauza unei provocari) despre o jurnalista, ca e "tiganca imputita", nici borata, nici jegoasa. Ca Putin este simpatizat aici in Germania, ca vizita lui a fost bine primita spre deosebire de a cea a lui Bush este ok, gasesc eu, insa asta este o alta mancare de peste.
Matilda

livache
2008-02-09 09:43:14

inconstienti

Americanii ar trebui sa o lase mai moale cu scuturile lor,nu sunt un simpatic al rusiilor dar astia cu scuturile lor ii intarata pe rusi si este normal ca si ei incearca sa ia masuri.Ar trebui ca lumea sa ramana asa cum este acum,nu sa-si bage americanii nasul peste tot,infintand state{kosovo} si incalcand conventiile internationale ca atunci vor incepe cursa inarmarilor,vechile orgolii vor reinvia si sa te ti atunci.

georgems
2008-02-09 10:38:18

Re: Cateva tinte

La 2008-02-09 00:38:06, Tzarul Putin a scris:

> Varsovia, Berlin, Paris, Londra... ah, plus Tirana! Ca doar este cel
> mai de nadejde aliat american in Balcani...
>
Stati linistiti baieti tintele sant tintite de mult timp, ce credeti ca face staful militar fost sovietic actual rus.

roy
2008-02-09 10:53:36

Re: inconstienti?

Cu americani sau fara, rusii s-au comportat asa intotdeauna.

Rusii au intrat ieri in spatziul aerian al Japoniei. Tot din cauza scuturilor?

Putin a marit de cateva ori bugetul armatei in timpul presedentziei lui, fara nici un fel de scuturi americane.

Putin construieste reactoare atomice pentru iranieni. Asta tot din cauza americanilor?

Sau ai chef sa auzi din nou "Sa invatzam limba rusa cantand"?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2008-02-09 09:43:14, livache a scris:

> Americanii ar trebui sa o lase mai moale cu scuturile lor,nu sunt un
> simpatic al rusiilor dar astia cu scuturile lor ii intarata pe rusi si
> este normal ca si ei incearca sa ia masuri.Ar trebui ca lumea sa
> ramana asa cum este acum,nu sa-si bage americanii nasul peste
> tot,infintand state{kosovo} si incalcand conventiile internationale ca
> atunci vor incepe cursa inarmarilor,vechile orgolii vor reinvia si sa
> te ti atunci.
>

alwis46
2008-02-09 11:26:55

Sa nu vorbesti de funie in casa spanzuratului.

Auzi dom'le ce zice nenea ala rus sef al diplomatiei, sustinut de neaPutinica :
"SUA ntentioneaza sa incercuiasca Rusia cu bazele lor antiracheta "de conceptie imperialista" .
Tii, ce i-a iesit ciolovecului pe gura, conceptie imperialista.
Pai ce mama dracului de conceptie a fost aia ruseasca prin care s-a creat Rusia si apoi URSS ?
Conceptie democrata ?
Pai numai in Rusia sunt astazi 16 alte republici, 4 regiuni asa-zis autonome si 10 districte nationale.
Nu le scriu numele la toate ca sunt prea multe.
Imperialismul, in mintea lui Lavrov si Putinica, de unde vine ?

Artistul2007
2008-02-09 13:05:00

Credite si saracie mare

Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare asupra unei familii. Considerand numarul de credite supradimensionate nu ne putem decat ingrijora datorita efectelor ce le pot produce prin dizolvarea unui numar mare de familii sau prin efectele sociale ce le pot produce. Rolul Bancii Nationale este sa vegheze ca creditele sa nu poata fi supradimensionate. Nu este un rol usor dar daca sunt oameni hotarati care vor sa avem un sistem bancar sanatos si o sanatate a a familiei se poate.
Bogatia unei persoane este data de numarul de saptamani pe care acea persoana il poate trai fara a avea venit. Daca castigi 1 miliard pe an si trebuie sa cheltuiesti 1 miliard jumate desi ai un venit mare te numesti sarac. Inainte oamenii cei mai saraci erau cei ce traiau de pe un salariu pe altul trebuind sa munceasca fara incetare. Astazi insa cu aparitia creditelor pe 30 de ani, iata ca cei ce traiesc de pe un salriu pe altul nu sunt cei mai saraci, cei mai saraci ar fi conform definitiei cei ce trebuie sa plateasca 30 de ani credite si apoi sa ajunga la posibilitatea de a trai de pe o luna pe alta. II doare bila, trebuie sa se duca la servici ca au credit, schiopateaza la fel. 30 de ani s-au bagat slugi la banca, e adevarat nu de bucurie. Cei mai saraci sunt cei ce si-au ipotecat o parte din salariul pe urmatiorii n ani. Pana de curand cei mai saraci romani erau cei din USA in casele mari cu credite pe 30 de ani. Daca in Romania se traia de pe un salariu pe altul in USA compatrioti isi ipotecasera o parte salariul, erau datorui cu o parte din salariul pe uirmatorii 30 de ani, fiind mai saraci ca cei ce traiau de pe o luna pe alta. Cresterea preturilor caselor, acelasi BCA dar mai vechi, nejustificata intr-o anumita masura, si aparitia creditelor au adus aceasta forma de saracie si in Romania. Daca un sclav in vechime trebuia sa munceasca o suma sa-si obtina libertatea , tot asa si aici,in special cei ce au credite peste 30 de ani cu mai mult de 30% din salariu, ca sa scapi de credit trebuie sa muncesti bine un numar de ani. Nu toate creditele aduc sclavie si saraci si Banca Nationala trebuie sa ia masuri impotriva creditelor nejudicioase , si unele sunt chiar bune si folosite judicios, insa exsita si cazuri ca cel descris. Banca Nationala trebuie sa se asigure ca Bancile nu dau credite care sa depaseasca 30 la suta din puterea de cumparare. Creditele care depasesc 30% din puterea de cumparare pe mai mult de 10 ani sunt veritabile bombe finaciare ce pot exploda si pot arunca familia ce le are in degringolada, divort, betie si alte lucruri pe acre le face omul la disperare.
Despre ce e vorba cu avertismentul guvernatorului Bancii Nationale pentru creditele in valuta? Este vorba de credite care nu depasesc 30 la suta din salariul unei familii la momentul contractarii dar care sunt date in euro. De exemplu Vasilica are un salariu de 1500 de RON pe luna. 30 la suta din 15 insemna ca Vasilica se poate imprumuta astfel incat rata dobanzii lunare sa fie de 450 RON pe luna. Dar din greseala Vasilica ia creditul inb euro astfel incat sa zicem ca daca cursul e de 3 RON pe euro, Vasilica trebuie sa plateasca 150 de euro pe luna care reprezinta 30%din venit si e OK. Daca peste 2 ani cursul a
devenit la 5 RON pe euro, si salariul lui Vasilica nu s-a schimbat, atunci Vasilica trebuie sa plateasca 750 RON pe luna adica 50% din venit. Pai daca in cei 2 ani incalzirea s-a marit, mancarea s-a marit, toate s-au marit si el in loc sa mai aiba disponibil 70 la suta din salariu are disponibil 50%, apare si disperarea. Cum o economie normala are o inflatie de 3-7%, toate se vor scumpi. DEci salariul disponibil va deveni din ce in ce mai mic, toate crescand si crescand. Ce va putea face bietul om. Va manca mai putin, se va imbraca mai putin dar cand va vedea ca si cu aceste sacrificii nu reuseste sa-si plateasca creditul va iesi in strada, sau se va interna la spital cu depresie nervoasa, sau se va duce la bautura si va bea de frica sau altele. Internarea si stresul se traduc in bani cheltuiti de stat. si bani pierduti de stat.
Deci de o parte avem Banca care are specialisti ce pot face estimari pe 30 de ani si predictii si care stie ce se intampla in urmatorii 30 de ani, OK ghiceste educat, si pe de alta parte avem poporul fara educatie finaciara care habar nare ce se va intampla peste 5 ani darmite peste 30. Daca in contractul realizat apare imposibilitatea de plata si o depasire a pragului de 30% din venit alocata creditelor mi se pare nereal si daunator sa pui responsabilitatea aceasta oamenilor care habar nu au ce fac si nu bancii. Deci propun sa facem ceea ce se intampla in USA, s-au s-a intamplat si anume, daca se dovedeste ca ratele depasesc 30% din venit INDIFERENT de motiv, inflatie, pierderea salariului etc, perosna sa se poata declara in bancruta si sa nu mai trebuiasca sa plateasca nimic bancii + sa nu mai poata lua credite 15 ani. Asta e, bancile sunt manate dupa profit si putin ii doare daca dupa 5 ani 100000 oameni ies in strada ca nu mai au bani de mancare etc.... Treaba ca asta sa nu se intampla e a guvernului si a guvernatorului Bancii Nationale. Sa iesi la TV si sa spui nu va luati credite in euro ca aveti bomba finaciara in casa nu e OK, nu e suficient. Sa dai o lege de bancrupcy care sa permita oamenilor sa iasa din situatii fara iesire, si care sa aduca responsabilitatea in domeniul bancilor este ceea ce trebe facut. 100000 de rai platnici insemna pana la urma si caderea bancilor. Ca bancile nu sunt responsabile pe termene lung e ceea ce s-a intamp[lat la Socite General, CityBank si alte mari banci. acarii pauni care apar la TV nu sunt realii responsabili, regulile proaste ale jocului si lipsa de responsabilitate este unde trebe cautat vinovatul.
Asteptam legea bancrupcy in Romania si mai multa responsabilitate din partea bancilor. Trebuie reglata situatia camatarilor in sensul ca dobanda data pe piata privata nu trebuie sa poata fi mai mare de 30% plus dobanda Bancii Nationale. Jocurile de noroc si pariurile trebe interzise inafara de loterie. Sa nu se poata juca de noroc pe apartament, titluri de propietate ci doarpe bani ches pastrati in cont cel putin 12 luni. Jocurile de noroc si camataria pot aduce bombe finaciare oamenilor si trebuie supraveghetate ca atare.

Ghita Bizonu'
2008-02-09 13:11:57

Re: pai fiecare vede barna din ochiul altuia ....

pe baza princpiului :daca te ganbdesti la ce ma gandesc io esti un porc !!!

Asat e morala curenta


La 2008-02-09 11:26:55, alwis46 a scris:

> Auzi dom'le ce zice nenea ala rus sef al diplomatiei, sustinut de
> neaPutinica :
> "SUA ntentioneaza sa incercuiasca Rusia cu bazele lor antiracheta "de
> conceptie imperialista" .
> Tii, ce i-a iesit ciolovecului pe gura, conceptie imperialista.
> Pai ce mama dracului de conceptie a fost aia ruseasca prin care s-a
> creat Rusia si apoi URSS ?
> Conceptie democrata ?
> Pai numai in Rusia sunt astazi 16 alte republici, 4 regiuni asa-zis
> autonome si 10 districte nationale.
> Nu le scriu numele la toate ca sunt prea multe.
> Imperialismul, in mintea lui Lavrov si Putinica, de unde vine ?
>

Artistul2007
2008-02-09 13:20:19

Off topic Re: Credite si saracie mare

Ce am vrut sa spun e ca daca Guvernatorul simte ca creditele in euro sau dolari sunt periculoase nu e suficient sa vina cu o avertizare, ci trebuie sa SCHIMBE regulile jocului astfel incat oamenii sa nu poata fi saraciti in mod extrem . Solutii sunt destule si anume sa puna in carca Bancilor care au posiblitatea sa prevada ce va fi peste 30 de ani, riscul ce vine din partea neplatii creditelor.


La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:

> Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit
> supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare
> asupra unei familii. Considerand numarul de credite supradimensionate
> nu ne putem decat ingrijora datorita efectelor ce le pot produce prin
> dizolvarea unui numar mare de familii sau prin efectele sociale ce le
> pot produce. Rolul Bancii Nationale este sa vegheze ca creditele sa nu
> poata fi supradimensionate. Nu este un rol usor dar daca sunt oameni
> hotarati care vor sa avem un sistem bancar sanatos si o sanatate a a
> familiei se poate.
> Bogatia unei persoane este data de numarul de saptamani pe care acea
> persoana il poate trai fara a avea venit. Daca castigi 1 miliard pe an
> si trebuie sa cheltuiesti 1 miliard jumate desi ai un venit mare te
> numesti sarac. Inainte oamenii cei mai saraci erau cei ce traiau de pe
> un salariu pe altul trebuind sa munceasca fara incetare. Astazi insa
> cu aparitia creditelor pe 30 de ani, iata ca cei ce traiesc de pe un
> salriu pe altul nu sunt cei mai saraci, cei mai saraci ar fi conform
> definitiei cei ce trebuie sa plateasca 30 de ani credite si apoi sa
> ajunga la posibilitatea de a trai de pe o luna pe alta. II doare bila,
> trebuie sa se duca la servici ca au credit, schiopateaza la fel. 30 de
> ani s-au bagat slugi la banca, e adevarat nu de bucurie. Cei mai
> saraci sunt cei ce si-au ipotecat o parte din salariul pe urmatiorii n
> ani. Pana de curand cei mai saraci romani erau cei din USA in casele
> mari cu credite pe 30 de ani. Daca in Romania se traia de pe un
> salariu pe altul in USA compatrioti isi ipotecasera o parte salariul,
> erau datorui cu o parte din salariul pe uirmatorii 30 de ani, fiind
> mai saraci ca cei ce traiau de pe o luna pe alta. Cresterea preturilor
> caselor, acelasi BCA dar mai vechi, nejustificata intr-o anumita
> masura, si aparitia creditelor au adus aceasta forma de saracie si in
> Romania. Daca un sclav in vechime trebuia sa munceasca o suma sa-si
> obtina libertatea , tot asa si aici,in special cei ce au credite
> peste 30 de ani cu mai mult de 30% din salariu, ca sa scapi de credit
> trebuie sa muncesti bine un numar de ani. Nu toate creditele aduc
> sclavie si saraci si Banca Nationala trebuie sa ia masuri impotriva
> creditelor nejudicioase , si unele sunt chiar bune si folosite
> judicios, insa exsita si cazuri ca cel descris. Banca Nationala
> trebuie sa se asigure ca Bancile nu dau credite care sa depaseasca 30
> la suta din puterea de cumparare. Creditele care depasesc 30% din
> puterea de cumparare pe mai mult de 10 ani sunt veritabile bombe
> finaciare ce pot exploda si pot arunca familia ce le are in
> degringolada, divort, betie si alte lucruri pe acre le face omul la
> disperare.
> Despre ce e vorba cu avertismentul guvernatorului Bancii Nationale
> pentru creditele in valuta? Este vorba de credite care nu depasesc 30
> la suta din salariul unei familii la momentul contractarii dar care
> sunt date in euro. De exemplu Vasilica are un salariu de 1500 de RON
> pe luna. 30 la suta din 15 insemna ca Vasilica se poate imprumuta
> astfel incat rata dobanzii lunare sa fie de 450 RON pe luna. Dar din
> greseala Vasilica ia creditul inb euro astfel incat sa zicem ca daca
> cursul e de 3 RON pe euro, Vasilica trebuie sa plateasca 150 de euro
> pe luna care reprezinta 30%din venit si e OK. Daca peste 2 ani cursul
> a
> devenit la 5 RON pe euro, si salariul lui Vasilica nu s-a schimbat,
> atunci Vasilica trebuie sa plateasca 750 RON pe luna adica 50% din
> venit. Pai daca in cei 2 ani incalzirea s-a marit, mancarea s-a marit,
> toate s-au marit si el in loc sa mai aiba disponibil 70 la suta din
> salariu are disponibil 50%, apare si disperarea. Cum o economie
> normala are o inflatie de 3-7%, toate se vor scumpi. DEci salariul
> disponibil va deveni din ce in ce mai mic, toate crescand si crescand.
> Ce va putea face bietul om. Va manca mai putin, se va imbraca mai
> putin dar cand va vedea ca si cu aceste sacrificii nu reuseste sa-si
> plateasca creditul va iesi in strada, sau se va interna la spital cu
> depresie nervoasa, sau se va duce la bautura si va bea de frica sau
> altele. Internarea si stresul se traduc in bani cheltuiti de stat. si
> bani pierduti de stat.
> Deci de o parte avem Banca care are specialisti ce pot face estimari
> pe 30 de ani si predictii si care stie ce se intampla in urmatorii 30
> de ani, OK ghiceste educat, si pe de alta parte avem poporul fara
> educatie finaciara care habar nare ce se va intampla peste 5 ani
> darmite peste 30. Daca in contractul realizat apare imposibilitatea de
> plata si o depasire a pragului de 30% din venit alocata creditelor mi
> se pare nereal si daunator sa pui responsabilitatea aceasta oamenilor
> care habar nu au ce fac si nu bancii. Deci propun sa facem ceea ce se
> intampla in USA, s-au s-a intamplat si anume, daca se dovedeste ca
> ratele depasesc 30% din venit INDIFERENT de motiv, inflatie, pierderea
> salariului etc, perosna sa se poata declara in bancruta si sa nu mai
> trebuiasca sa plateasca nimic bancii + sa nu mai poata lua credite 15
> ani. Asta e, bancile sunt manate dupa profit si putin ii doare daca
> dupa 5 ani 100000 oameni ies in strada ca nu mai au bani de mancare
> etc.... Treaba ca asta sa nu se intampla e a guvernului si a
> guvernatorului Bancii Nationale. Sa iesi la TV si sa spui nu va luati
> credite in euro ca aveti bomba finaciara in casa nu e OK, nu e
> suficient. Sa dai o lege de bancrupcy care sa permita oamenilor sa
> iasa din situatii fara iesire, si care sa aduca responsabilitatea in
> domeniul bancilor este ceea ce trebe facut. 100000 de rai platnici
> insemna pana la urma si caderea bancilor. Ca bancile nu sunt
> responsabile pe termene lung e ceea ce s-a intamp[lat la Socite
> General, CityBank si alte mari banci. acarii pauni care apar la TV nu
> sunt realii responsabili, regulile proaste ale jocului si lipsa de
> responsabilitate este unde trebe cautat vinovatul.
> Asteptam legea bancrupcy in Romania si mai multa responsabilitate din
> partea bancilor. Trebuie reglata situatia camatarilor in sensul ca
> dobanda data pe piata privata nu trebuie sa poata fi mai mare de 30%
> plus dobanda Bancii Nationale. Jocurile de noroc si pariurile trebe
> interzise inafara de loterie. Sa nu se poata juca de noroc pe
> apartament, titluri de propietate ci doarpe bani ches pastrati in cont
> cel putin 12 luni. Jocurile de noroc si camataria pot aduce bombe
> finaciare oamenilor si trebuie supraveghetate ca atare.
>

neamtu tiganu
2008-02-09 13:58:03

Io sunt bogat..

La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:

.
> Bogatia unei persoane este data de numarul de saptamani pe care acea
> persoana il poate trai fara a avea venit.
---------------------------
Mi-am umplut pivnita cu vin si as putea bea fara sa muncesc ca. 300 de saptamini.

Arogantu'
2008-02-09 14:02:29

Re: Si nu are...

Problema nu este daca are sau nu dreptate; N-ARE.

Dar daca este cineva atit de idiot incit sa creada ca de-abia acum isi va alege Rusia TINTE in Europa - n-are decit.

Daca nu ar fi tintit Europa - Rusia nu ar fi avut de ce sa fie iritata de scutul anti-racheta al americanilor.

Ori - cu un stat care are tinte stabilite in Europa nu te mai poti purta cu manusi de catifea: pui o pereche de manusi CU GHIMPI peste !
Si tii maciuca pregatita ...

La 2008-02-09 02:51:26, Alcor a scris:

> ...dreptate? Are!!!!
>

alwis46
2008-02-09 14:23:16

Re: pai fiecare vede barna din ochiul altuia ....

Ghita Bizonu'
2008-02-09 14:41:50

Re: Protestez in numele porcilor !!!

ca aia nu mi-au luat batatura lu bunelu Gheorghe ci mi-au dat friptura , sorici si am avut si o scurta din pele de porc !!!
Porcu e bun !!!

Da' sa stii ca la S de Rio Grande americanii is la fel de iubiti ca muscalii pe la noi.

Atamild
2008-02-09 14:49:23

Re: Io sunt bogat..

La 2008-02-09 13:58:03, neamtu tiganu a scris:

> La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:
>
> .
> > Bogatia unei persoane este data de numarul de saptamani pe care acea
> > persoana il poate trai fara a avea venit.
> ---------------------------
> Mi-am umplut pivnita cu vin si as putea bea fara sa muncesc ca. 300 de
> saptamini.
>
Eu nu, mde., circul cu bicicleta, asa ca imi imbogatesc, in vreme ce baiatu' meu e plecat la plimbare cu taicasau' si catelul, numai sufletul,
Matilda

alwis46
2008-02-09 14:54:50

Re: Protestez in numele porcilor !!!

De la Santa Ana li se trage ca a pierdutara teritoriile alea de la S de Rio Grande.
::)))
Acu' , asa de-o discutie, cam cum crezi ca ar arata azi aceste teritorii daca ramaneau sub administratia bautorilor de mescal ?
In loc de Silicon Valley aveam Mescal City.

La 2008-02-09 14:41:50, Ghita Bizonu' a scris:

> ca aia nu mi-au luat batatura lu bunelu Gheorghe ci mi-au dat friptura
> , sorici si am avut si o scurta din pele de porc !!!
> Porcu e bun !!!
>
> Da' sa stii ca la S de Rio Grande americanii is la fel de iubiti ca
> muscalii pe la noi.
>

Ghita Bizonu'
2008-02-09 15:59:32

Re: Protestez in numele porcilor !!! DOI !!

folosesti un argument care l-ar aprecia si rusii !!!
Frumoasa cestie - te iau la bataie ca io pot sa ma folosesc mai bine de casa ta !!!

Si oricum v ca la S de Rio Grande mai sunt si alte state - Guatemala . E foarte iubiti si acolo.
Honduras. Idem
Venzuela .
Erau mai iubiti prin Argentina da ' dupa malvine au retineri.


La 2008-02-09 14:54:50, alwis46 a scris:

> De la Santa Ana li se trage ca a pierdutara teritoriile alea de la S
> de Rio Grande.
> ::)))
> Acu' , asa de-o discutie, cam cum crezi ca ar arata azi aceste
> teritorii daca ramaneau sub administratia bautorilor de mescal ?
> In loc de Silicon Valley aveam Mescal City.
>
> La 2008-02-09 14:41:50, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > ca aia nu mi-au luat batatura lu bunelu Gheorghe ci mi-au dat friptura
> > , sorici si am avut si o scurta din pele de porc !!!
> > Porcu e bun !!!
> >
> > Da' sa stii ca la S de Rio Grande americanii is la fel de iubiti ca
> > muscalii pe la noi.
> >
>
>

Roxana
2008-02-09 16:09:06

alwis46
2008-02-09 16:30:36

Re: Protestez in numele porcilor !!! DOI !!

Gata bre, ma opresc, mai avem nitel si dam de bazele alora din Antarctica :))).

La 2008-02-09 15:59:32, Ghita Bizonu' a scris:

> folosesti un argument care l-ar aprecia si rusii !!!
> Frumoasa cestie - te iau la bataie ca io pot sa ma folosesc mai bine
> de casa ta !!!
>
> Si oricum v ca la S de Rio Grande mai sunt si alte state - Guatemala .
> E foarte iubiti si acolo.
> Honduras. Idem
> Venzuela .
> Erau mai iubiti prin Argentina da ' dupa malvine au retineri.
>
>
> La 2008-02-09 14:54:50, alwis46 a scris:
>
> > De la Santa Ana li se trage ca a pierdutara teritoriile alea de la S
> > de Rio Grande.
> > ::)))
> > Acu' , asa de-o discutie, cam cum crezi ca ar arata azi aceste
> > teritorii daca ramaneau sub administratia bautorilor de mescal ?
> > In loc de Silicon Valley aveam Mescal City.
> >
> > La 2008-02-09 14:41:50, Ghita Bizonu' a scris:
> >
> > > ca aia nu mi-au luat batatura lu bunelu Gheorghe ci mi-au dat friptura
> > > , sorici si am avut si o scurta din pele de porc !!!
> > > Porcu e bun !!!
> > >
> > > Da' sa stii ca la S de Rio Grande americanii is la fel de iubiti ca
> > > muscalii pe la noi.
> > >
> >
> >
>
>

Sobru .
2008-02-09 18:55:34

Re: Sa nu vorbesti de funie in casa spanzuratului.

Bizonu ti-a dat o replica inteligenta, nici p-asta n-ai inteles-o.

indel
2008-02-09 19:14:26

Re: Credite si saracie mare

La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:


> ............... perosna sa se poata declara in bancruta si sa nu mai
> trebuiasca sa plateasca nimic bancii + sa nu mai poata lua credite 15
> ani...
Asa-i, artistule, de ce sa n-avem si noi falitii nostri?

Ghita Bizonu'
2008-02-09 19:44:51

Normal. Numa ca titku corect e :"Rusia a ales (si) NOI tinte in Europa"

ca Rsuia a mostenit de URSS niste tinte ... care oricum raman ca unele cesstii tin de geografie. rama alea din Jermanika si mai ales bazele NATO.
Da cu is baze NATO si-na alte parti. S-au ales deja, fiti listiniti.
Da cu scuti se vor mai alege noi tinte-n Eropa - alea unde-s interceptorii.
Ca or duce ei rau da nu duc lipsa de vectori cu cap nuclear.
Am o singura curiozitate : aia ptr Bucale cate kilotone are ?! Nu de lata da e mai bine sa fii p'acolo unde te duci pronto' dincolo decat in zonele unde te duci mai lent ... ca daca esti la pct 0 habar n-ai ce s-antamplat si-i ceri lu sf Petru un foc ca n-ai nici tzigare si el cica piei d'acilea ia-ti-l ma Sarsaila !!! Si atunci chiar te-ai ras !!!

katty1
2008-02-09 21:40:13

indel
2008-02-09 22:56:27

Pericol rusesc?

Tocmai am venit de la Phoenicia, o bacanie tinuta de un libanez. Are de toate dar nu despre asta vreau sa vorbesc. In cautare de nou, am luat, de proba, o sticla de juma' de litru (standard in EU - in USA este 12 fl. oz) de bere. Baltika, brewed in Russia. Pippi de fata mare. Am dat $2.00 pe ea. Si acum va-ntreb io, cum credeti ca rusnacii astia, care nu sint in stare sa faca o bere lager, cum credeti ca sint un pericol?

katty1
2008-02-09 23:08:08

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 22:56:27, indel a scris:

> Tocmai am venit de la Phoenicia, o bacanie tinuta de un libanez. Are
> de toate dar nu despre asta vreau sa vorbesc. In cautare de nou, am
> luat, de proba, o sticla de juma' de litru (standard in EU - in USA
> este 12 fl. oz) de bere. Baltika, brewed in Russia. Pippi de fata
> mare. Am dat $2.00 pe ea. Si acum va-ntreb io, cum credeti ca rusnacii
> astia, care nu sint in stare sa faca o bere lager, cum credeti ca sint
> un pericol?
>


Berea nu-i bautura lor nationala. Sa fii luat o vodca, gandeai altfel. !! :-D

indel
2008-02-09 23:14:23

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:08:08, katty1 a scris:

>
> Berea nu-i bautura lor nationala. Sa fii luat o vodca, gandeai altfel.
> !! :-D
>
Cind este vorba de tarii, daca n-am palinca (si, de obicei, n-am) prefer wisky (nu wiskey facut de venetici). Apropos, care-i berea cea mai buna prin partile tale, gentle lady?

katty1
2008-02-09 23:19:48

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:14:23, indel a scris:

> La 2008-02-09 23:08:08, katty1 a scris:
>
> >
> > Berea nu-i bautura lor nationala. Sa fii luat o vodca, gandeai altfel.
> > !! :-D
> >
> Cind este vorba de tarii, daca n-am palinca (si, de obicei, n-am)
> prefer wisky (nu wiskey facut de venetici). Apropos, care-i berea cea
> mai buna prin partile tale, gentle lady?
>
>

Tuborg, bere daneza si Prips, Falcon... suedeza. Astea le gasesti in magazine si au cel mult 3,5%. Bere mai tare insa nu se gaseste decit la magazinele specializate care vind bauturi mai tari: bere, vin, tarii..

Impozitul la bauturi este unul din cele mai mari din Europa, cel mai mare il au totusi norvegienii. Suedia a negociat pastrarea impozitului ridicat la intrarea in UE.

Sarmatic
2008-02-09 23:52:40

Pericol rusesc?

Daca pericolul rusesc nu exista, atunci pentru ce investesc in forta armata sume uriase Americanii? Impotriva teroristilor nu se lupta cu submarine atomice, cu portavioane, cu aviatie invizibila etc. Impotriva teroristilor nu se mentin aliante militare precum NATO. Eu nu cred ca Russia, care iese incet din totalitarism (se poate oare repede?) este un pericol. Dar poate fi facuta un pericol de catre cei care nu sunt interesati de pace. Totusi, daca sistemul socialist s-a prabusit, daca adversarii NATO nu mai exista, atunci, la ce servesc cheluielile uriase militare facute de statele acestei aliante? N-am gasit unul sa-mi raspunda la aceasta intrebare... Sa raspunda logic, cinstit.

Arogantu'
2008-02-09 23:54:14

Re: Pericol rusesc?

Asa-ti trebuie, berbecule !
Dracu' te-a pus ?

PS Pai tocmai d'aia reprezinta un pericol: ei au pretentia ca fac totul perfect !
Macar berea - datorita tie - stim ca nu !
PPS Chiar asa timpit nu voi fi niciodata sa cumpar BERE RUSEASCA !

. Am dat $2.00 pe ea. Si acum va-ntreb io, cum credeti ca rusnacii
> astia, care nu sint in stare sa faca o bere lager, cum credeti ca sint
> un pericol?
>

katty1
2008-02-09 23:58:20

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:52:40, Sarmatic a scris:

> Daca pericolul rusesc nu exista, atunci pentru ce investesc in forta
> armata sume uriase Americanii?


De aia, pentru ca este cea mai rentabila industrie. SI asta n-am spus-o eu ci chiar Eisenhower in persoana. SI chiar a avertizat asupra pericolului ca USA sa se transforme intr-un complex militaro-industrial iesit de sub control. Se pare ca a avut dreptate. Asta nu inseamna ca pe rusi nu-i paste acelasi pericol.

indel
2008-02-10 00:12:19

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:52:40, Sarmatic a scris:

> Daca pericolul rusesc nu exista, atunci pentru ce investesc in forta
> armata sume uriase Americanii?
Citeste raspunsul plin de bun simt al lui Katty. Asa este, industria de armament este banoasa, creaza prestigiu si frica. Baietii inventeaza cite un bau-bau ca sa aiba motive de cheltuieli militare

>... Russia, care iese incet din totalitarism (se poate oare
> repede?)

Pe ce lume traiesti, neamule? Acum cind Tzarul Putin va gasi smecheria constitutionala sa-si continue domnia?
Stai jos, ai un trei pentru astazi.

indel
2008-02-10 00:15:00

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:54:14, Arogantu' a scris:

> Asa-ti trebuie, berbecule !
> Dracu' te-a pus ?
>
> PPS Chiar asa timpit nu voi fi niciodata sa cumpar BERE RUSEASCA !
>


Tipic roman needucat. Tine-o asa, neamule!

mafalda
2008-02-10 00:16:34

Putine, nu fi prost, cheama-i la tine in pat pe dusmani.

Mai bine sa instaleze americanii bazele direct in Rusia, scapa de cheltuieli poporul rus. Ii inarmeaza gratis americanii pe rusi.
Nici un rus nu vrea sa se bata cu americanii, chiar cu nimeni..Vrea doar sa traiasca bine, in pace, fara razboi.. Razboi vor doar conducatorii, ca nu ei platesc, nu ei mor.

lil
2008-02-10 01:57:43

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:19:48, katty1 a scris:

>
> Impozitul la bauturi este unul din cele mai mari din Europa, cel mai
> mare il au totusi norvegienii. >

Buna Katty...
Eu cand vad vinul de 3 euro din sudul Frantei pe la Vinmonopolet la Oslo la 30 de euro ( 240 nok) ma gandesc ca au si norvegienii dreptate...:)

Lefter.Popescu
2008-02-10 03:47:13

Re: Numa' sa aibe cu ce

Auzi, tu de ce nu cantaresti afirmatia inainte de-a o pune aici?
Cam de ce crezi ca n-au intrat americanii inca in Siria si Iran?...
Daca argumentezi cu intratul provocator al UNUI SINGUR avion F-15 deasupra Siriei, asta a fost ... ca si manevra hitlerista din Ardeni-1940 cand nemtii au simulat un atac masiv... si armata Beligiei s-a pus in miscare DUPA PLANUL DE APARARE.
Nemtii au fotografiat miscarile si cand au atacat, au stiut EXACT ce vor face belgienii. Siria NU s-a miscat, ca le spun RUSII cand devine treaba oabla, doar au sateliti si aia...
Fenta din 1974, cand Rusia nu s-a amestecat pentru ca A FOST CUMPARATA de catre Kissinger la Paris in 1972 cu Indochina, acum nu va mai merge acum.
Mai ii necajesc si eu pe americanezi ca cica americanii au pierdit Vietnamul.
Nu l-au pieredut, tocmai cand castigasera si facusera B52 praf antiaeriana vietnameza si puteau sa faca americanii acolo ce vor si cum ii taia capul ... Kissinger a dat Indochina sovieticilor, in schimbul neamestecului in razboiul israelo-arab.

La 2008-02-09 07:11:00, FB a scris:

> Rusii astia nu mai pot de ciuda.Nu mai apuc eu zilele alea cand au sa
> faca din nou concurenta americanilor.Raportul cheltuielilor militare
> actuale este de 600 la 30.Miliarde dolari.
> Normal ,americanii ii mai invita pe la sedinte ,chefuri, sa nu uitam
> au cel mai mare arsenal nuclear din lume.
> Noi ar trebui sa fim mai diplomati ,sa avem relatii bune.Economice.
> In rest ,Putin pune de o dictatura.Din care rusii cu greu vor mai
> iesi.
>

FB
2008-02-10 06:39:20

Re: Pericol rusesc?

La 2008-02-09 23:52:40, Sarmatic a scris:

> Daca pericolul rusesc nu exista, atunci pentru ce investesc in forta
> armata sume uriase Americanii? Impotriva teroristilor nu se lupta cu
> submarine atomice, cu portavioane, cu aviatie invizibila etc.
> Impotriva teroristilor nu se mentin aliante militare precum NATO. Eu
> nu cred ca Russia, care iese incet din totalitarism (se poate oare
> repede?) este un pericol. Dar poate fi facuta un pericol de catre cei
> care nu sunt interesati de pace. Totusi, daca sistemul socialist s-a
> prabusit, daca adversarii NATO nu mai exista, atunci, la ce servesc
> cheluielile uriase militare facute de statele acestei aliante? N-am
> gasit unul sa-mi raspunda la aceasta intrebare... Sa raspunda logic,
> cinstit.
Industria de armament e primul business in America.Asta e una.Cealalta e controlul resurselor.Mondiale.Petrolul,dar nu numai.Cand ai o asemenea forta militara iti da mana.Si nu numai ca iti da mana ,dar trebuie si bani.Pentru toate cele.De altfel asta a fost politica americana si engleza de cel putin 100 de ani.Al Doilea Razboi Mondial a fost cel al resurselor.Nu au fost toti de acord cu americanii si englezii.N-a fost sa fie.Poate pana la urma a fost bine cum s-a sfarsit.Pentru noi ,pentru romani a fost o catastrofa.

Atamild
2008-02-10 07:57:31

Re: Numa' sa aibe cu ce

La 2008-02-10 03:47:13, Lefter.Popescu a scris:

> Auzi, tu de ce nu cantaresti afirmatia inainte de-a o pune aici?
> Cam de ce crezi ca n-au intrat americanii inca in Siria si Iran?...
> Daca argumentezi cu intratul provocator al UNUI SINGUR avion F-15
> deasupra Siriei, asta a fost ... ca si manevra hitlerista din
> Ardeni-1940 cand nemtii au simulat un atac masiv... si armata Beligiei
> s-a pus in miscare DUPA PLANUL DE APARARE.
> Nemtii au fotografiat miscarile si cand au atacat, au stiut EXACT ce
> vor face belgienii. Siria NU s-a miscat, ca le spun RUSII cand devine
> treaba oabla, doar au sateliti si aia...
> Fenta din 1974, cand Rusia nu s-a amestecat pentru ca A FOST
> CUMPARATA de catre Kissinger la Paris in 1972 cu Indochina, acum nu va
> mai merge acum.
> Mai ii necajesc si eu pe americanezi ca cica americanii au pierdit
> Vietnamul.
> Nu l-au pieredut, tocmai cand castigasera si facusera B52 praf
> antiaeriana vietnameza si puteau sa faca americanii acolo ce vor si
> cum ii taia capul ... Kissinger a dat Indochina sovieticilor, in
> schimbul neamestecului in razboiul israelo-arab.
>
> La 2008-02-09 07:11:00, FB a scris:
>
> > Rusii astia nu mai pot de ciuda.Nu mai apuc eu zilele alea cand au sa
> > faca din nou concurenta americanilor.Raportul cheltuielilor militare
> > actuale este de 600 la 30.Miliarde dolari.
> > Normal ,americanii ii mai invita pe la sedinte ,chefuri, sa nu uitam
> > au cel mai mare arsenal nuclear din lume.
> > Noi ar trebui sa fim mai diplomati ,sa avem relatii bune.Economice.
> > In rest ,Putin pune de o dictatura.Din care rusii cu greu vor mai
> > iesi.
> >
>
>
Mama, ce destept esti! Da pe asta o stiai ?:-)? Hitler si Mussolini se decid sa verifice felul in care atat in propriile lor tari, cat si in cele subjugate de Axa, erau respectate indicatiile de aparare pasiva in eventualitatea unui atac aerian. Asa ca se urca impreuna intr-un avion si survoleaza intai Berlinul si Roma, dar nici in Capitala Reichului si nici in Cetatea Eterna ( le spune povestitorul asa :-) ).. camuflajul nu a fost gasit chiar perfect. In schimb, cand s-au apropiat de Capitala Romaniei, bezna era pur si simplu desavarsita. "Romanii astia !, ar fi murmurat inciudat Hitler, sunt totusi singurii pe care te poti baza." Dar cand avionul celor doi dictatori ajuns sa survoleze centrul Bucurestilor, intr-o clipa toate luminile orasului de pe Dambovita s-au aprins brusc, iar reflectoarele apararii antiaeriene caligrafau pe cer, cu spotul lor luminos cuvintele : " B i n e a t i v e n i t !", servantii lor crezand ca avionul era american sau britanic.
:-)
Matilda

Liviu2002j
2008-02-10 11:22:29

Re: Normal. Numa ca titku corect e :"Rusia a ales (si) NOI tinte in Europa"

Parca americanii nu mai au pe ici pe colo vreo "ogiva" sau chiar mai multe pentru Europa "just in case" ... Treaba cu "scutul" este in mod clar cusuta cu ata alba iar rusii au acum un motiv foarte bun sa-si arate muschii. Perdantii suntem tot noi. Daca in caz de "ceva" ne mai putem numi "perdanti" ...

Liviu2002j
2008-02-10 11:23:45

Re: Cateva tinte

La 2008-02-09 00:38:06, Tzarul Putin a scris:

> Varsovia, Berlin, Paris, Londra... ah, plus Tirana! Ca doar este cel
> mai de nadejde aliat american in Balcani...
>
Poate Tirana sa fie adaugata acum ... De Bucuresti ce scrieti ?!

Artistul2007
2008-02-10 17:08:53

Re: Credite si saracie mare

Cel mai bine ar fi sa traim toti in suficienta. Insa in conditiile date mai bine sa avem falitii nostri decat sa avem spitalele pline, familii destramate etc. Cand rata dobanzii depaseste 30% nu mai prea sunt sanse de plata si banca trebuie sa-si ia adio. Daca omul se imbolnaveste nici banca nu mai ia nimic , nici omul nu isi mai poate reveni. Pentru cei faliti cu probleme de angajare sa se pregateasca un program de recuperare ce poate include si salariu pe un an cat omul sa ia niste lectii de recalificare.
Bancile sunt interesate sa dea credite si pentru 100% din salariu chiar daca asta implica autodistrugerea lor. Regulile jocului trebuie sa fie orientate spre corectitudine, si Banca trebuie ferita de excese si trebuie avertizata ce credite mai are omul si invers, omul trebuie ferit de excesele bancilor ce se traduc prin bombe finaciare.
Pana la urma daca exista dobanzi mari sub Dobanda Bancii Nationale +30% nu se prea poate face nimic. Omul poate sa-si ia un alt credit cu dobanda mai mica, refinantare, daca asta are sens si plateste mai putin mai putine luni.

La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:

> Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit
> supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare
> asupra unei familii. Considerand numarul de credite supradimensionate

Artistul2007
2008-02-10 17:20:32

Re: Credite si saracie mare

Vroiam sa spun daca omul trebuie sa plateasca din salariu mai mult de 30% pentru credite, in loc de daca rata dobanzii este mai mare de 30%. Daca omul trebuie sa plateasca mai mult de 30% din salariu pe credite , sa trebuiasca prin procesul de falire fie sa plateasca doar 30% din salariu pe credite fie sa plateasca ceva la inceput si nimic mai apoi fie sa fie ce era prin USA cu declaratia de bancrupcy.

La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:

> Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit
> supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare

FB
2008-02-10 17:43:15

Re: Credite si saracie mare.Falimentul

La 2008-02-10 17:08:53, Artistul2007 a scris:

> Cel mai bine ar fi sa traim toti in suficienta. Insa in conditiile
> date mai bine sa avem falitii nostri decat sa avem spitalele pline,
> familii destramate etc. Cand rata dobanzii depaseste 30% nu mai prea
> sunt sanse de plata si banca trebuie sa-si ia adio. Daca omul se
> imbolnaveste nici banca nu mai ia nimic , nici omul nu isi mai poate
> reveni. Pentru cei faliti cu probleme de angajare sa se pregateasca un
> program de recuperare ce poate include si salariu pe un an cat omul sa
> ia niste lectii de recalificare.
> Bancile sunt interesate sa dea credite si pentru 100% din salariu
> chiar daca asta implica autodistrugerea lor. Regulile jocului trebuie
> sa fie orientate spre corectitudine, si Banca trebuie ferita de excese
> si trebuie avertizata ce credite mai are omul si invers, omul trebuie
> ferit de excesele bancilor ce se traduc prin bombe finaciare.
> Pana la urma daca exista dobanzi mari sub Dobanda Bancii Nationale
> +30% nu se prea poate face nimic. Omul poate sa-si ia un alt credit cu
> dobanda mai mica, refinantare, daca asta are sens si plateste mai
> putin mai putine luni.
>
> La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:
>
> > Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit
> > supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare
> > asupra unei familii. Considerand numarul de credite supradimensionate
>
>
>
E clar in Romania nu se respecta regulile jocului.Economic.In orice afacere ,inclusiv un imprumut la ,exista un risc.Nu ti-l asumi, nu faci afacerea.Pana la urma rolul bancii ar fi sa motorizeze economia.Ar fi ,pentru ca la noi lucrurile nu stau chiar asa.In Romania ,angajatii bancilor ,sau cel putin o parte a lor destul de insemnata traiesc ...pentru ei.Salarii bune ,credite preferentiale ,trai pe vatrai.In Canada de ex.ce are o societatea capitalista de peste 100 de ani ,lucrurile sunt destul de clare.Creditele sunt ceva curent.Cartile de credit,imprumuturile bancare ,nu sunt atat de periculoase ca si la noi.Exista si solutia de faliment.Daca intr-o perioada oarecare un individ nu-si poate plati datoriile ,este declarat falit .I se anuleaza datoria ,o perioada de timp nu mai poate lua nici un imprumut ,dupa care viata reincepe de la zero.N-am auzit pe nimeni sa garanteze cu bunurile sale proprii imprumuturile.Evident ,daca iti cumperi o casa sau o masina pe credit ,daca nu poti sa le platesti ,vine banca si ti le ia.Si mi se pare firesc.Insa ,ea banca nu devine bau-baul ce e in Romania.

FB
2008-02-10 17:52:19

Re: Numa' sa aibe cu ce

La 2008-02-10 07:57:31, Atamild a scris:

> La 2008-02-10 03:47:13, Lefter.Popescu a scris:
>
> > Auzi, tu de ce nu cantaresti afirmatia inainte de-a o pune aici?
> > Cam de ce crezi ca n-au intrat americanii inca in Siria si Iran?...
> > Daca argumentezi cu intratul provocator al UNUI SINGUR avion F-15
> > deasupra Siriei, asta a fost ... ca si manevra hitlerista din
> > Ardeni-1940 cand nemtii au simulat un atac masiv... si armata Beligiei
> > s-a pus in miscare DUPA PLANUL DE APARARE.
> > Nemtii au fotografiat miscarile si cand au atacat, au stiut EXACT ce
> > vor face belgienii. Siria NU s-a miscat, ca le spun RUSII cand devine
> > treaba oabla, doar au sateliti si aia...
> > Fenta din 1974, cand Rusia nu s-a amestecat pentru ca A FOST
> > CUMPARATA de catre Kissinger la Paris in 1972 cu Indochina, acum nu va
> > mai merge acum.
> > Mai ii necajesc si eu pe americanezi ca cica americanii au pierdit
> > Vietnamul.
> > Nu l-au pieredut, tocmai cand castigasera si facusera B52 praf
> > antiaeriana vietnameza si puteau sa faca americanii acolo ce vor si
> > cum ii taia capul ... Kissinger a dat Indochina sovieticilor, in
> > schimbul neamestecului in razboiul israelo-arab.
> >
> > La 2008-02-09 07:11:00, FB a scris:
> >
> > > Rusii astia nu mai pot de ciuda.Nu mai apuc eu zilele alea cand au sa
> > > faca din nou concurenta americanilor.Raportul cheltuielilor militare
> > > actuale este de 600 la 30.Miliarde dolari.
> > > Normal ,americanii ii mai invita pe la sedinte ,chefuri, sa nu uitam
> > > au cel mai mare arsenal nuclear din lume.
> > > Noi ar trebui sa fim mai diplomati ,sa avem relatii bune.Economice.
> > > In rest ,Putin pune de o dictatura.Din care rusii cu greu vor mai
> > > iesi.
> > >
> >
> >
> Mama, ce destept esti! Da pe asta o stiai ?:-)? Hitler si Mussolini se
> decid sa verifice felul in care atat in propriile lor tari, cat si in
> cele subjugate de Axa, erau respectate indicatiile de aparare pasiva
> in eventualitatea unui atac aerian. Asa ca se urca impreuna intr-un
> avion si survoleaza intai Berlinul si Roma, dar nici in Capitala
> Reichului si nici in Cetatea Eterna ( le spune povestitorul asa :-)
> ).. camuflajul nu a fost gasit chiar perfect. In schimb, cand s-au
> apropiat de Capitala Romaniei, bezna era pur si simplu desavarsita.
> "Romanii astia !, ar fi murmurat inciudat Hitler, sunt totusi singurii
> pe care te poti baza." Dar cand avionul celor doi dictatori ajuns sa
> survoleze centrul Bucurestilor, intr-o clipa toate luminile orasului
> de pe Dambovita s-au aprins brusc, iar reflectoarele apararii
> antiaeriene caligrafau pe cer, cu spotul lor luminos cuvintele : " B i
> n e a t i v e n i t !", servantii lor crezand ca avionul era
> american sau britanic.
> :-)
> Matilda
Romanii nu au luptat contra americanilor sau englezilor.Ca s-au mai contrat pe la Ploiesti asta e alta socoteala.Romania a declarat razboi aliatilor din obligatia impusa de nemti.Romanii au luptat sa-si recupereze teritoriile.Din contra ,din ce in ce mai multa lume apreciaza sacrificiul sodatilor romani porniti sa desfiinteze bolshevismul.In particular fie spus ,Antonescu ar fi declarat ca in razboiul dintre nemti si americani suntem de partea nemtilor ,dar in cel dintre americani si japonezi de partea americanilor.
Dupa dezastrul de la Stalingrad Antonescu ar fi spus : "nemtii au pierdut razboiul lor ,sa incercam sa nu-l pierdem noi pe al nostru".
Iar Antonescu a fost cel mai rigid dintre liderii Romaniei.Mihai a fost mai tare de partea aliatilor decat de a nemtilor.Nu prea a avut ce face in fata unui Antonescu dur .Si dictator.

katty1
2008-02-10 18:16:14

Re: Credite si saracie mare.Falimentul

La 2008-02-10 17:43:15, FB a scris:

> La 2008-02-10 17:08:53, Artistul2007 a scris:
>
> > Cel mai bine ar fi sa traim toti in suficienta. Insa in conditiile
> > date mai bine sa avem falitii nostri decat sa avem spitalele pline,
> > familii destramate etc. Cand rata dobanzii depaseste 30% nu mai prea
> > sunt sanse de plata si banca trebuie sa-si ia adio. Daca omul se
> > imbolnaveste nici banca nu mai ia nimic , nici omul nu isi mai poate
> > reveni. Pentru cei faliti cu probleme de angajare sa se pregateasca un
> > program de recuperare ce poate include si salariu pe un an cat omul sa
> > ia niste lectii de recalificare.
> > Bancile sunt interesate sa dea credite si pentru 100% din salariu
> > chiar daca asta implica autodistrugerea lor. Regulile jocului trebuie
> > sa fie orientate spre corectitudine, si Banca trebuie ferita de excese
> > si trebuie avertizata ce credite mai are omul si invers, omul trebuie
> > ferit de excesele bancilor ce se traduc prin bombe finaciare.
> > Pana la urma daca exista dobanzi mari sub Dobanda Bancii Nationale
> > +30% nu se prea poate face nimic. Omul poate sa-si ia un alt credit cu
> > dobanda mai mica, refinantare, daca asta are sens si plateste mai
> > putin mai putine luni.
> >
> > La 2008-02-09 13:05:00, Artistul2007 a scris:
> >
> > > Un credit bine dimensionat poate fi un real ajutor insa un credit
> > > supradimensionat poate deveni o bomba finaciara cu efecte devastatoare
> > > asupra unei familii. Considerand numarul de credite supradimensionate
> >
> >
> >
> E clar in Romania nu se respecta regulile jocului.Economic.In orice
> afacere ,inclusiv un imprumut la ,exista un risc.Nu ti-l asumi, nu
> faci afacerea.Pana la urma rolul bancii ar fi sa motorizeze
> economia.Ar fi ,pentru ca la noi lucrurile nu stau chiar asa.In
> Romania ,angajatii bancilor ,sau cel putin o parte a lor destul de
> insemnata traiesc ...pentru ei.Salarii bune ,credite preferentiale
> ,trai pe vatrai.In Canada de ex.ce are o societatea capitalista de
> peste 100 de ani ,lucrurile sunt destul de clare.Creditele sunt ceva
> curent.Cartile de credit,imprumuturile bancare ,nu sunt atat de
> periculoase ca si la noi.Exista si solutia de faliment.Daca intr-o
> perioada oarecare un individ nu-si poate plati datoriile ,este
> declarat falit .I se anuleaza datoria ,o perioada de timp nu mai poate
> lua nici un imprumut ,dupa care viata reincepe de la zero.N-am auzit
> pe nimeni sa garanteze cu bunurile sale proprii imprumuturile.Evident
> ,daca iti cumperi o casa sau o masina pe credit ,daca nu poti sa le
> platesti ,vine banca si ti le ia.Si mi se pare firesc.Insa ,ea banca
> nu devine bau-baul ce e in Romania.
>
>


FB, bancile devin bau-bau cind noi ne le dam porea multa atentie si le tragem de meneca sa ne imprumute. Ia sa ne intindem cit ne e plapuma sa vezi cum ar umbla ele bancile dupa banii nostri. Chestie de cerere si oferta.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stapanii preturilor (3604 afisari)
 Cursa secreta SUA-Rusia pentru armele climatice (3369 afisari)
 Curtea sub asediu (3345 afisari)
 Miracol intr-un acvariu din Ungaria (2778 afisari)
 "Rusia va trebui sa aleaga tinte in Europa" (2777 afisari)
 Tragedia personala a unui controlor de trafic, la originea accidentului de la Otopeni (3004 afisari)
 Obama ar putea fi asasinat daca va fi ales presedintele Statelor Unite (2317 afisari)
 "Nevasta" lui Emil Constantinescu a primit mandat de arestare preventiva (1945 afisari)
 Avioane militare ruse deasupra Japoniei (1644 afisari)
 Barbatii in varsta fac copii mai sanatosi decat tatii adolescenti (1438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00985 sec.