Ziua Logo
  Nr. 4154 de sambata, 9 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-02-09

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-02-08 22:02:33

EUROPA ESTE O CONFEDERATIE DE INDIVIZI: EUROPA

neamtu tiganu
2008-02-08 22:14:26

Dom Profesor

Ai scris frumos.. da poti un pic mai vesel?

cotrofelnitza
2008-02-08 22:35:38

" In acest moment,

...se poate spune ca omul simplu din Romania a atins masa critica necesara pentru a inlocui putregaiul politic existent cu o garnitura noua "
............
Mira-m-as, garnituri noi se formeaza cu greutate si la Basarab...
Singura in stare sa schimbe macazul, ar fi una formata intr-un
boot camp. Dealfel s-a fost spus mult ca numai militaria data jos din pod
ar fi, la ora actuala, cel mai bun exercitiu la sol pentru echipele de gimnastica guvern, parlament, presedentie si justitie.

PS. Cum ar fi sa-l auzi pa Basescu racnind din toti plamanii la sergent,
" Sa traiti" ?
Io as trai mai bine !

Golanul
2008-02-08 23:11:16

Re: substandard

La 2008-02-08 22:35:38, cotrofelnitza a scris:

> ...se poate spune ca omul simplu din Romania a atins masa critica
> necesara pentru a inlocui putregaiul politic existent cu o garnitura
> noua "
> ............
> Mira-m-as, garnituri noi se formeaza cu greutate si la Basarab...
> Singura in stare sa schimbe macazul, ar fi una formata intr-un
> boot camp. Dealfel s-a fost spus mult ca numai militaria data jos din
> pod
> ar fi, la ora actuala, cel mai bun exercitiu la sol pentru echipele de
> gimnastica guvern, parlament, presedentie si justitie.
>
> PS. Cum ar fi sa-l auzi pa Basescu racnind din toti plamanii la
> sergent,
> " Sa traiti" ?
> Io as trai mai bine !
>

Scriitura substandard, cu fraze rotunde si cuvinte alese, care contine citeva constari corecte si o lipsa completa de solutii, inlocuite cu cuvinte mari (vezi fraza citata de dta).

Deci se naste intrebarea: CUM isi va folosi omul nou masa critica pentru a inlocui putregaiul cu garnitura cea noua? Care garnitura? Aaaa....

HERUT
2008-02-09 00:27:26

Aceleasi idei, alta exprimare

Domnul profesor Dorin Bocu doreste sa faca un sumar al "simturilor" romanilor vis-a-vis de perceptia politicianismului. Domniasa a pornit la un drum din care nu poate sa iasa nimeni fara sa nu sfirseasca in "haosul neputintei".

Exista o perceptie generala a celor care scriu, si de ce nu, a intregii mass-mediei in general, asupra felului de-a fi si de a se comporta al cetateanului roman luat in ansamblu. Exista aceasta perceptie ca romanul ar fi un fel de nestiutor, de nataflet, de om care habar nu are ce se intimpla; care nu stie ce sanse are in a rezista zilei de azi si eventual celei de miine; care e un papa lapte; care e lipsit de vointa sau de orizont; care nu e capabil sa se ridice din mlastina anonimatului, si deci zace acolo in habitatul lui mustind a lehamite si dezinteres. Nimic mai fals.

Romanii luati in elementul lor au individualitatea lor in perceptia realitatii. Fiecare o percepe in functie de capacitatile lui individuala de a intelege realitatea. Nu exista roman cu care sa vorbesc si care sa nu aiba un punct de vedere interesant asupra politichiei romanesti, indiferent cu ce partid ar agreea. Eu cred foarte mult in sintagma "in orice soldat sta un baston de maresal" a lui Napoleon.

Parerea mea despre situatia actuala a Romaniei este ca suntem o tara care se zbate in niste probleme sociale deosebit de grele a caror rezolvare cere multa munca de ambele parti : atit a politicului cit si a cetatenilor. Concordia intre aceste doua forte este mai necesara acum ca niciodata. Noi, romanii, percepem apartenenta la un partid sau altul ca pe o stare absoluta crezind ca numai ce am ales noi este valoros, iar ceilalti nu sunt altceva decit dusmani din cauza carora lucrurile stagneaza sau merg in jos. Si iara, nimic mai fals.

Romanii nu stiu sa-si urmareasca interesul, transformind partidele politice in care ei s-au inrolat in grupuri de oameni carora sa le ceara inplinirea cererilor lor si nu sa-si urmareasca propriile lor interese. Criza generalizata a tarii trebuie sa ne faca pe toti sa fim mai responsabili de cum simtim politica. Realitatea de fiecare zi nu ne prevede un orizont deloc atragator. Salariile mici, puterea foarte mica de cumparare a banului, incitarea simturilor prin prezenta minut cu minut in toata mass-media romaneasca a unor capatuiti prezentati ca modele de reusita, il face pe roman sa se simta strivit de timpuri. Singura lui scapare din acest nisip miscator al deznadejdiei nu ramine decit emigrarea. Emigrarea cu orice pret ca forma de iesire din "imposibil".

Romanii sunt oameni deosebit de ageri si de abili care inteleg toate tenebrele politicii dimbovitene insa nu au curaj. Nu au curajul de a iesi din inchipuita-i paralizie, incercind "sa se miste" cu gindul de a avea succes prin fortele lui proprii si nu prin a-l pacali sau a profita de cel de linga el. Poate ca ne trebuie vreun dezastru natural ca sa ne redea unicul sentiment de patriotism si de unire "in ginduri si simtiri" pe care le-am trait dupa 4 martie 77.

Camelian Propinatiu
2008-02-09 00:42:47

Omul simplu vazut ca hot


Vineri 8 Februarie 2008, cel mai important scriitor roman postbelic, dl Mircea Cartarescu, in editorialul "Lege si faradelege" din "Evenimentul zilei" descrie mai intai cazurile dr. Sorin Oprescu si Ludovic Orban, plangandu-se ca au gasit prea usor intelegere din partea justitiei, primul pentru falsificarea unui dosar de grad didactic, al doilea pentru mult mai mediatizatul accident auto.
Dupa care, firesc ar fi fost sa observe ca ambii sunt posibili rivali ai candidatului basescian la Primaria Capitalei si ca n-ar merita niciunul sa mai candideze.
Textul insa vireaza brusc spre niste generalizari care cel putin romaneste apar incorecte, oricum nedrepte fata de omul simplu:
"Coruptia despre care se tot vorbeste nu inseamna atat niste mafii economice si financiare, cat esenta corupta, amorala si indiferenta la lege a sufletului romanesc. Caci toate legile provin dintr-o lege morala, care-ar trebui sa fie interiorizata de cetateni. Un cetatean al unui stat de drept ar trebui sa fie incapabil sa minta, sa fure, sa insele, nu de teama legii, ci pentru ca nu i-ar da voie propria constiinta. Nu poate exista un stat adevarat cu cetateni neadevarati. Un popor de hoti genereaza un stat de hoti, indiferent cat de bune legi are el."
Chiar daca mai toti cititorii "comentatori" au fost de acord cu aceste idei, dovedind cat de tolerant a ajuns romanul, sa nu uitam ca dl Mircea Cartarescu este un candidat serios la Premiul Nobel si ca luarile de pozitii ale domniei sale sunt preluate de presa internationala, adesea integral, precum interventia "Tiganii, o problema romaneasca" din 9 noiembrie 2007, in care cel putin pune pe seama robiei indurate de la romani dificultatile de adaptare ale acestei etnii la societatea postmoderna.
Aici insa, la "esenta corupta, amorala si indiferenta la lege a sufletului romanesc" sau la sintagma "popor de hoti", reiese ca viciul ni se trage de la ADN, ne sta in caracter, fiindca nu se adauga nici un fel de explicatie pentru inaptitudinea de a fi deplin europeni, fie ea lunga asuprire nationala si totalitara, fie el nenorocul acestui Neam Romanesc de a nu avea o intelectualitate mai putin infumurata decat a ungurilor, a cehoslovacilor sau a polonezilor, care sa-l lumineze.
Nu m-ar mira daca atari enunturi care par antiromanesti, regretabile la un maestru inegalabil in exprimarea literara, s-ar solda cu citarea lor pe vreun banner rasist precum cel din Piata Venetia de la Roma cu "Redeschideti Auschwitzul pentru romani!"

Ion Caramache
2008-02-09 05:21:26

Re: substandard

La 2008-02-08 23:11:16, Golanul a scris:

> Scriitura substandard, cu fraze rotunde si cuvinte alese, care contine
> citeva constari corecte si o lipsa completa de solutii, inlocuite cu
> cuvinte mari (vezi fraza citata de dta).
>
> Deci se naste intrebarea: CUM isi va folosi omul nou masa critica
> pentru a inlocui putregaiul cu garnitura cea noua? Care garnitura?
> Aaaa....
>
Pai raspunsul ar fi ca cu masa critica din faina de cucuruz nu se poate face o bomba atomica.

Ion Caramache
2008-02-09 05:59:21

Omul nou....

1. Unde s-a mai auzit de politicieni onesti ? Cel mult citeva exceptii cum a fost Iuliu Maniu.
2. Se vede treaba ca, in Romania, sunt cam putini oameni simpli deoarece prezenta la vot este asemanatoare cu prezenta din alte tari ale Europei.
3. Curat murdar utopie. Care este poporul care se rusineaza de istoria sa ?
4. Pai omul simplu este acela cocosat de birurile pe care le plateste stapinirii. Tot el este acela care se roaga Celui de sus sa-i dea competenta necesara sa prajeasca tagma jefuitorilor, sa intre si el in ea si astfel, onorabil si cu onor, sa devina din jupuit - jupuitor cu onoare de foamelist.

PS
<<< Dar, pe ruinele lor, din ce in ce mai greu vizibile dupa mai mult de jumatate de secol de pace la nivel global, s-a inaltat o lume noua, in care arta de a pune banul in slujba omului a fost inlocuita de arta de a pune omul in slujba banului. >>>
Domnule profesor, chestia asta seamana ca doua picaturi de apa cu spanacul comunist despre crearea omului nou. Arta de a pune banul in slujba omului nu a disparut deloc. Priviti in jurul dvs. si faceti un inventar al bugetarilor, bagatorilor de seama, personalitatilor mioritice de chiultura si hartza, tutulor care fac scirtza-scirtza pe hirtie si pomanagiilor care tot umbla dupa sponsorizari.
Pe de alta parte, cei mai mari artisti care s-au pus in slujba banului au fost intodeauna oamenii de cultura si arta. Si asta, nu de ieri de azi, ci de milenii. Toti au dorit ,si au luptat din greu, sa fie mecenati mercerizati.

Marius Adrian Porojnicu
2008-02-09 09:04:05

Folclor !

Poate nu stiti, da' au aparut melodi de muzica populara,cantate de solisti indragiti de popor{nu manele !}
Ex :
" Sa traiti parlamentari,
Eu ma'mbrac de la tzigani !
Voi avetzi costume noi,
Iar copiii mei sant goi ! "

..................................................

CHIORU
2008-02-09 09:41:22

"omul simplu din Ro a atins masa critica" - frumos zis !!

da-i inainte mestere.

Atamild
2008-02-09 10:05:40

Asta nu este comentariu

Este simplu, o compunere scrisa frumos.
Matilda

giculuca
2008-02-09 10:35:03

Re: "omul simplu din Ro a atins masa critica" - frumos zis !!

Mester, ce fel de mester, timplar, zidar, croitor...?


La 2008-02-09 09:41:22, CHIORU a scris:

> da-i inainte mestere.
>

CHIORU
2008-02-09 10:48:07

gica ai trecut pe langa poanta

mai gandeste-te.

La 2008-02-09 10:35:03, giculuca a scris:

> Mester, ce fel de mester, timplar, zidar, croitor...?
>
>
> La 2008-02-09 09:41:22, CHIORU a scris:
>
> > da-i inainte mestere.
> >
>
>

giculuca
2008-02-09 11:29:13

Re: gica ai trecut pe langa poanta / M-am gindit maestre, week-end placut.

La 2008-02-09 10:48:07, CHIORU a scris:

> mai gandeste-te.
>
> La 2008-02-09 10:35:03, giculuca a scris:
>
> > Mester, ce fel de mester, timplar, zidar, croitor...?
> >
> >
> > La 2008-02-09 09:41:22, CHIORU a scris:
> >
> > > da-i inainte mestere.
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-02-09 11:51:46

Tra te vrea prost !! Daca nu suntet de acord ia explicati-mi ce sa inteleg din

Razboaie a caror miza era impunerea unui mod personal si interesat de a face istorie.

care personal ? Richeliiu, cardinal si prim ministru bun facea razboi in mod personal. Adica ca asa dorea muschiu lui atolic. Ci impersonal, cf interesului tarii sale . Iar regele lui care in mod personal il detesta daca nu mai rau la modul impersonal (rege in functie cu capu la treburi) il inghitea (cu noduri , da in fine)

CHIORU
2008-02-09 13:08:39

de cand Ziua a venit cu ideea asta de a pune comentarii alese la vedere mai in fatza

oamenii se chinuie sa comita comentarii la nivel de doctorat.
sunt unele comentarii care seamana cu raspunsul elevului minune la extemporalul cu ghinion.
sunt comentarii care iti iau vreo 20 de minute pana le citesti si vreo alte 40 pana iti revi din soc.
initiativa e laudabila - sa dai poporului drumu la gura - totusi, forumul e destinat unor COMENTARII - si nu unor masterate cu cioc.
mie pe forum imi plac comentariile acide, uneori subtile, alteori enervante, uneori originale, ale unor SPARGE-L, ZENN, VIDA CLARA, COTROFELNITA, SEHEREZADA si altii.
ma cam obosesc predicile serios-barboase pe trei pagini si un paragraf suplimentar - pt nauceala definitiva.

Ghita Bizonu'
2008-02-09 16:11:13

Re: nu e noua si are un schepsis mai adanc

se praftica si pe forumu EvZ.
Dupa ce au fost publicati primii 3 , sa vezi buluceala sa scrii pe placu ziarului !
Era unu baiat simpatic RVA care se abonase ... si era la sapirograf dupa EvZ si RL , clona nistorescian-bacana.
Si apoi incep imitatorii ! Si se formeaza opinia curent ca asa e bine !!!
Asa se stimuleaza conformisu ' de gandire si imitatia.
face bine inainte de alegeri.
(mai era unu Zappa pe acolo, destept foc , cam [prea] elitist , da care nu calca 1 pe 1 desi avea opiniile corecte politic. Nicodat selectat. . Hazu e ca dupa un timp de "certuri" eram cam singuru cu care binevoia sa schimbe pareri. )
Oricum de acolo mi se trage stilu ca doream sa mai acresc atmosfera dulceaga - vai ce dastepti suntem, fgandim la unison si ailati canalii si securei care vor sa ne faca snitele antopofagii comunisti!!!)

Ghita Bizonu'
2008-02-09 16:18:20

Vreti adevarar schombare ? Ma ofer sa introduc dictura militara !!

Sa vedti atunci schimbare (CVT e un ingers bland. L-as trimite la mansatire sa nu ma plictiseasca cu plansu lui). Mand de lucru la autostrazi din belsug = pazita !!! Ptr furt si sabotaj .
Ca oricum puilor alta clasa politica nu o sa avem nici in ramatorii (pardon am omis un U ?) 20 de ani.
Cine ? Ponta de mongoloizi la care fularu de slana e insemnu de maturitate ?!
Si care nu stiu deact sa planga ca nu s-au nascut lumpeni pe la Hamburg sau Brest (Franta nu Litovsk).
Totii ilotii, toti gusatii e mandria astei natii !!! ca dateptu dupa care legionarii nuerau antisemiti antisemiti era decat poporu roaman (da legionarii dince popor faceau parte ?!)
Bine-ntels ca din natie aia ca mine e exclusi . si cam 70 & din populatie, aia care nu-si fac concediile deact pe langa casa...

giculuca
2008-02-09 18:40:47

Re: de cand Ziua a venit cu ideea asta de a pune comentarii alese la vedere mai in fatza / Subscriu

La 2008-02-09 13:08:39, CHIORU a scris:

> oamenii se chinuie sa comita comentarii la nivel de doctorat.
> sunt unele comentarii care seamana cu raspunsul elevului minune la
> extemporalul cu ghinion.
> sunt comentarii care iti iau vreo 20 de minute pana le citesti si vreo
> alte 40 pana iti revi din soc.
> initiativa e laudabila - sa dai poporului drumu la gura - totusi,
> forumul e destinat unor COMENTARII - si nu unor masterate cu cioc.
> mie pe forum imi plac comentariile acide, uneori subtile, alteori
> enervante, uneori originale, ale unor SPARGE-L, ZENN, VIDA CLARA,
> COTROFELNITA, SEHEREZADA si altii.
> ma cam obosesc predicile serios-barboase pe trei pagini si un paragraf
> suplimentar - pt nauceala definitiva.
>
>

Liviu2002j
2008-02-09 23:17:13

Caramache !

Este adevarat ca am convenit odata sa nu ne mai calcam pe bombeuri (conventie pe care am facut-o odata si cu d-nul Moroianu - apropo' de subiectul acestui raspuns !) dar cand vad ce ajungi sa scrii ... Cand te-ai "limitat" la a scrie incorect in limba romana (de a carui etimologie faci mare caz si il ataci cu regularitate pe d-nul Simion - de altfel nu cred ca exista un mesaj pe care il scrii din care sa lipseasca si o cacofonie macar !!!) a fost cum a mai fost dar cand faci aluzie la mamaliga (aliment fara de care probabil ca nici tu nu ai fi existat !!!) atunci nu mai este "corect" din niciun punct de vedere ... Eu zic sa "o lasi moarta" !!! Si sa incerci sa te mai abtii ...

katty1
2008-02-09 23:28:31

Re: substandard


>
> Deci se naste intrebarea: CUM isi va folosi omul nou masa critica
> pentru a inlocui putregaiul cu garnitura cea noua? Care garnitura?
> Aaaa....
>
>


Omul Nou??? Hopa....unde am mai auzit io expresia asta? Ce limbaj de lemn!!

Lefter.Popescu
2008-02-10 03:04:25

Re: Asta nu este comentariu

Asta este ca la tine la WDR .."vorba de duminica" cu diferiti popi

La 2008-02-09 10:05:40, Atamild a scris:

> Este simplu, o compunere scrisa frumos.
> Matilda
>

Ghita Bizonu'
2008-02-10 13:10:08

Re: da liberalii (si aia den Eropa) au aflatara ce trebe sa fie?!

Ghita Bizonu'
2008-02-10 13:15:19

Re: EUROPA ESTE ce ?! Pai mai ati scris cica ca Eropa

CHIORU
2008-02-10 17:15:00

salut Bizoane, eu nu prea citesc EvZ, uneori Ro libera, in principal Ziua

m-am obisnuit cu Ziua.

La 2008-02-09 13:08:39, CHIORU a scris:

> oamenii se chinuie sa comita comentarii la nivel de doctorat.
> sunt unele comentarii care seamana cu raspunsul elevului minune la
> extemporalul cu ghinion.
> sunt comentarii care iti iau vreo 20 de minute pana le citesti si vreo
> alte 40 pana iti revi din soc.
> initiativa e laudabila - sa dai poporului drumu la gura - totusi,
> forumul e destinat unor COMENTARII - si nu unor masterate cu cioc.
> mie pe forum imi plac comentariile acide, uneori subtile, alteori
> enervante, uneori originale, ale unor SPARGE-L, ZENN, VIDA CLARA,
> COTROFELNITA, SEHEREZADA si altii.
> ma cam obosesc predicile serios-barboase pe trei pagini si un paragraf
> suplimentar - pt nauceala definitiva.
>
>

CHIORU
2008-02-10 17:16:45

Gicule mersi de urari de bine, ma scuzi , nu am deschis computeru de ieri dupa

amiaza.
toate bune.

La 2008-02-09 11:29:13, giculuca a scris:

> La 2008-02-09 10:48:07, CHIORU a scris:
>
> > mai gandeste-te.
> >
> > La 2008-02-09 10:35:03, giculuca a scris:
> >
> > > Mester, ce fel de mester, timplar, zidar, croitor...?
> > >
> > >
> > > La 2008-02-09 09:41:22, CHIORU a scris:
> > >
> > > > da-i inainte mestere.
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Ion Caramache
2008-02-10 19:02:23

Re: Caramache !

La 2008-02-09 23:17:13, Liviu2002j a scris:

> Este adevarat ca am convenit odata sa nu ne mai calcam pe bombeuri
> (conventie pe care am facut-o odata si cu d-nul Moroianu - apropo' de
> subiectul acestui raspuns !) dar cand vad ce ajungi sa scrii ... Cand
> te-ai "limitat" la a scrie incorect in limba romana (de a carui
> etimologie faci mare caz si il ataci cu regularitate pe d-nul Simion -
> de altfel nu cred ca exista un mesaj pe care il scrii din care sa
> lipseasca si o cacofonie macar !!!) a fost cum a mai fost dar cand
> faci aluzie la mamaliga (aliment fara de care probabil ca nici tu nu
> ai fi existat !!!) atunci nu mai este "corect" din niciun punct de
> vedere ... Eu zic sa "o lasi moarta" !!! Si sa incerci sa te mai abtii
> ...

La 2008-02-09 23:17:13, Liviu2002j a scris:

> Este adevarat ca am convenit odata sa nu ne mai calcam pe bombeuri
> (conventie pe care am facut-o odata si cu d-nul Moroianu - apropo' de
> subiectul acestui raspuns !) dar cand vad ce ajungi sa scrii ... Cand
> te-ai "limitat" la a scrie incorect in limba romana (de a carui
> etimologie faci mare caz si il ataci cu regularitate pe d-nul Simion -
> de altfel nu cred ca exista un mesaj pe care il scrii din care sa
> lipseasca si o cacofonie macar !!!) a fost cum a mai fost dar cand
> faci aluzie la mamaliga (aliment fara de care probabil ca nici tu nu
> ai fi existat !!!) atunci nu mai este "corect" din niciun punct de
> vedere ... Eu zic sa "o lasi moarta" !!! Si sa incerci sa te mai abtii
> ...

livache,
eu nu am facut cu tine nici-odata vre-o conventie, fie ea democratica, aristocratica, capitalista, civila ori militara. Ce ai facut tu cu Moroianu, te priveste direct si personal, si nu ma amestec in trebusoarele voastre interne ori relatiile dintre voi.
Cind insa cind susti ceva care ma atinge la onoarea mea de familist forumist, nu am alta solutie decir sa condamn vehement, din toti bojocii si cu toata fermitatea faprul ca sustii un neadevar blatant.
Pe de alta parte ma bucura sa constat ca simturile tale vizualo-olfactive au detectat cacocofoniile care le folosesc atunci cind imi exprim anumite opinii despre anumite persoane si evenimente. Le folosesc deoarece, in opinia mea, ele put. Daca, ai o opinie diferita, nu ai decit sa le stropesti cu apa de trandafiri, dar nu sustine ca noi doi am facut vre-o conventie in acest sens.
Pe de alta parte, unde scrie la lege ca nu am voie sa ma exprim asa cum doresc. Ce, daca nu sunt un om de chiultura si hartza, academician corespondent general lector profesor universitar presedinte mazilit eungenial nu am dreptul curat constitutional sa ma exprim cum doresc? Nu-ti place, n-ai decit sa nu citesti, ca putoarea celor criticate de mine tot iti va intra pe nari, de vrei, ori de nu vrei. Daca simtul tau olfactiv este atrofiat, nu pot decit sa-ti ofer un ajutor pretenesc, tovarasesc, fratesc, neprecupetit si dezinteresat si sa cresc volumul si amplitudinea licentelor mele poetico- olfactive.
Te anunt pe aceasta cale ca cele scrise de mine referitoare la cucuruz ramin valabile si nu am nici cea mai mica intentie sa mi le retrag.
Ceea ce doresc insa sa subliniez este faptul ca tu esti una din sutele de mii de victime inocente ale regimului comunist care, hranindu-se conform regimului alimentar rational propovaduit de savantul nehalit de renume mondial profesor universitar doctor Iulian Mincu ( parca si academician - daca nu ma insel ) a folosit in alimentatia sa malaiul cumparat de la ocele Falimentara . Ceea ce tu nu stii, este secretul de stat de importanta deosebita care consta in producerea si vinzarea pe piata infloritoarei economii socialiste din veacul de aur al lui Pelticle a malaiului auriu de calitate superioara produs din porumb furajer. Este evident ca urmarile acestui genocid alimentar se vad si astazi. Norocul meu este ca eu am cunoscut secretul de cind caram sacii la moara Dimbovitza Aslan de linga circ si IGM.
Trebuie insa sa recunosc ca calitatile tale de ghicitor nu se dezmint. Ai perfecta dreptate in faptul ca mi-a placut, imi place si imi va placea mamaliga. Ce sa-i faci, traditia si lucrurile gustoase nu se uita. De aceea aproape saptaminnal gust din mamaliga polenta potenta pe care o prepar personal in nenumarate stiluri: taraneasc, ciobanesc, mahalagesc, italienesc, american, mexican, fiarta, la gratar, preparata din diverse varietati de porumb care nu sunt furajere.
Vezi, mai livache, eu sunt un mamaligar multilateral dezvoltat - pe cind tu tot la un singur fel de mamaliga ai ramas. De aceea mamaligarul din mine a explodat cu multi, multi ani, in urma pentruca am vrut sa cunosc, la fata locului, personal care sunt gusturile cornmeal-ului si grits-urilor. Si, trebuie sa recunosc ca sunt very good.
Asa ca, bai livache, te sfatuiesc sa te tii de angajamentul tau de pionier si sa nu ma calci pe bataturi deorece eu stiu ce fel de malai ai mincat tu........


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stapanii preturilor (3604 afisari)
 Cursa secreta SUA-Rusia pentru armele climatice (3369 afisari)
 Curtea sub asediu (3345 afisari)
 Miracol intr-un acvariu din Ungaria (2778 afisari)
 "Rusia va trebui sa aleaga tinte in Europa" (2777 afisari)
 Tragedia personala a unui controlor de trafic, la originea accidentului de la Otopeni (3004 afisari)
 Obama ar putea fi asasinat daca va fi ales presedintele Statelor Unite (2317 afisari)
 "Nevasta" lui Emil Constantinescu a primit mandat de arestare preventiva (1945 afisari)
 Avioane militare ruse deasupra Japoniei (1644 afisari)
 Barbatii in varsta fac copii mai sanatosi decat tatii adolescenti (1438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00769 sec.