Ziua Logo
  Nr. 4149 de luni, 4 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-02-04

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

contele
2008-02-04 06:27:46

Bai Bulibistrocizor

Daca ai ficatu sanatos nu e nevoie de nimic. Reparativa ficatii cu "Ceai de palamida.

Olga Khan
2008-02-04 06:31:41

De la Fish and Chips din UK

te saturi repede ca inoata in grasime si abia poti termina o portie.
Ar putea sa prelucreze reteta sa fie mai uscata si cu gust, dar si crocanta nu flescaita!!! atit pestele cat si cartofii prajiti. In unele localuri se vand cu cartofi cu coaja taiati in bucati mari, deloc apetisanti!

HERUT
2008-02-04 15:15:33

Eforturi moarte din fasa

Citind aceseasta scurta stire nu poti sa-ti stapinesti pofta de a zimbi. Eforturile cercetatorilor britanici de a introduce in alimentele tip fast food un extract de plante care sa reduca pofta de mincare a clientilor lor mi se pare fara nici o sansa de a fi aplicate. E ca si cum le-ai inspira producatorilor de haine ideea de a scoate pe piata haine urite pentru a le taia pofta cumparatorilor de a le mai cumpara. E absurd si lipsit de logica efortul cercetatorilor britanici. Si nu numai atit, dar stai si te intrebi, cum poti obliga un proprietar de restaurant fast food sa amestece ingredientele propuse de cercetatorii britanici, cind succesul acestor tip de restaurante consta tocmai in mentinerea acelorasi retete de cind au fost ele scoase pe piata ?

In tarile cu o mare putere economica se simt vibratiile unui mare conflict social care va produce adinci transformari in modul de viata al acestor tari. Si acest conflict se poarta in domeniul nutritionismului. Actualmente acest razboi se desfasoara, oarecum, in underground, dar risca sa iasa la lumina zilei in orice moment.

Nutritionistii sunt oameni care atrag atentia asupra modului barbar in care producatorii de alimente si medicamente satisfac nevoia consumatorilor, introducind in compozitia produselor pe care le manufactureaza componenti care sunt pur si simplu amendati de nutritionisti ca fiind adevarate otravuri.

Nutritionisti recunoscuti au scris carti, au produs filme, tin conferinte demonstrind ororile industriei de producere a mincarii. Numai ca acesti nutritionisti nu se limiteaza numai la domeniul mincarii ci ei si-au intins sfera de observatie si activitate si asupra domeniului medical, in speta cel al productiei de medicamente unde, conform spuselor lor salasluieste un haost indestructibil.

Conform observatiilor si cercetarilor nutritionistilor, actualmente, in magazinele care desfac produse alimentare nu se gaseste nici un produs care sa nu aibe in compozitia lui un component care sa nu declanseze o boala incurabila sau chiar cancerul. Conform calculelor acestor nutritionisti, pentru ca industria de alimente sa treaca la un mod normal de producere a lor i-ar costa pe acestia niste sume de bani imposibil de a le suporta. Nutritionistii cer staruitor intoarcerea la metodele clasice de crestere a legumelor, fructelor si a animalelor. Poluarea a degradat intr-un asa hal solul si apele planetei incit a pretinde sa produci alimente perfect curate este o iluzie.

Conservele de tuna, spre exemplu, care in USA sunt un aliment de baza, sunt un izvor important de substante dintre cele mai nocive. Pestele tuna are o viata destul de indelungata, fapt ce duce la acumularea in timpul vietii ei la cantitati enorme de mercur si fosfor din apele in care traiesc si care sunt extrem de poluate. O data pescuiti acesti pesti si procesati industrial, li se mai adauga citiva conservanti si, meniul e gata, asigurind consumatorului un risc enorm de a capta boli neprevazute, mai ales ca este stiut faptul ca elementul chimic fosfor, spre exemplu, nu mai poate fi eliminat din organismul celui care l-a asimilat pe intreaga durata a vietii.

In industria medicamentelor se perpetueaza un haos total. Doctorii, in special cei din clinicile de cartier sunt incurajati de catre fabricantii de medicamente sa prescrie cit mai multe medicamente pentru ca sa primeasca o cota aparte din vinzarea acestora. Nu exista consultatie la medic fara ca acesta sa-ti nu-ti prescrie un medicament care sa aiba la baza un element chimic halucinogen. Se pare ca intreaga populatie a Americii foloseste unul dintre medicamentele care , zice-se, vindeca stresul. Aceste medicamente sunt producatoare de boli dintre cele mai imprevizibile, ducind cel mai adesea la sinucideri sau boli psihice incurabile. Doctorii iau in deridere "medicina verde" catalogind-o drept o gluma, incurajind clientii lor sa se indoape cu un numar imens de chimicale care-l trasnforma pur si simplu intr-un zombie.

Intr-un recent film scos underground si prezentat numai pe canalele tv accesibile cu antene satelit erau prezentate cazurile unor victime ale tratamentelor medicamentoase impotriva unor forme de cancer, care, aflindu-se intr-o stare deplorabila, apropiate de colaps, au fost vindecate prin intermediul extractelor de plante. Acelasi film prezenta ororile care se intimpla in fiecare zi in fabricile de productie a alimentelor, unde vacile erau omorite cu lopata de catre lucratori, porci care mureau striviti de alti porci dar erau procesati in continuare, conditii mizerabile de higiena in fabrici care produc mincare la pachete cunoscute sub numele generic "frozen food", in care erau amestecate substante ucigase care au produs nenumarate otraviri digestive clientilor care aveau sa ramina cu sensibilitate gastro-intestinala pe intreg restul vietii lor.

A minca sanatos in ziua de azi in tarile asa-zis civilizate si tehnologizate este pur si simplu o iluzie. In curind efectul alimentatiei dezastroase isi va spune cuvintul. Micile magazine care pun in vinzare numai alimente asa-zise organice sunt luate cu asalt si datorita imposibilitatii asigurarii intregii cantitati de marfa ceruta, acestea recurg la aplicarea etichetelor de "organic" marfurilor neorganice. Doctorii care sunt intrebati de pacientii lor despre calitatile medicamentelor pe baza de plante raspund ca nu au voie sa le prescrie din cauza faptului ca FDA-ul (Food Drug Administration) nu le-a eliberat nici un certificat de validare. Dar acesti doctori nu spun de sutele de trilioane de dolari pe care industria farmaceutica le avanseaza celora care impiedica validarea lor. S-a ajuns pina acolo incit multi nutritionisti celebri care au dezvaluit ororile fabricantilor de mincare si de medicamente sa aiba "accidente" dintre cele mai ciudate si sa moara in conditii misterioase. Facultatilor care ar putea sa studieze mai bine efectele benefice ale medicinei verzi nu li se acorda nici un fel de fonduri de cercetare axindu-se numai pe cercetari de descoperire a medicamentelor pe baza de sinteze chimice, care in cele mai multe cazuri distrug prin efectele lor secundare. Nici un medic nu poate sa explice, spre exemplu de ce organismul uman nu digera porumbul, care nu are nici o valabilitate nutritionala pentru om. Sau alte si alte alimente pe care le consumam dar de care nu avem nevoie. Totul a ramas la liberul arbitru al norocului si al sortii. Civilizatiile moderne sunt pe pragul unui colaps pe care nu vor sa-l constientizeze pentru ca banul este deasupra truturor scopurilor.

Giorgi_Buj
2008-02-04 20:22:15

La autoservirile "MacCeausescu's"

...........

(Asa arata si sortimentul acolo)

Giorgi_Buj
2008-02-04 20:25:04

Re: De la Fish and Chips din UK

Live fast, die young ;-)
http://z.about.com/d/politicalhumor/1/0/1/V/iraq_mcdonalds.jpg
Cat ai, kedves cylogom? 110 in lbs sau in kg?

La 2008-02-04 06:31:41, Olga Khan a scris:

> te saturi repede ca inoata in grasime si abia poti termina o portie.
> Ar putea sa prelucreze reteta sa fie mai uscata si cu gust, dar si
> crocanta nu flescaita!!! atit pestele cat si cartofii prajiti. In
> unele localuri se vand cu cartofi cu coaja taiati in bucati mari,
> deloc apetisanti!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moartea doamnei Oprisan (5860 afisari)
 Sindromul Golfului in Romania (2033 afisari)
 Suntem o tara de incompetenti (1826 afisari)
 Neconstitutionalitatea statului de drept (1539 afisari)
 Nastase: "N-am batut pe nimeni!" (1484 afisari)
 Flota pierduta a lui Hitler, decoperita in Marea Neagra (3104 afisari)
 Prima Doamna insarcinata, fosta Doamna ... maritata (1942 afisari)
 Rusia, gata sa recunoasca independenta Transnistriei, Osetiei si Abhaziei (1524 afisari)
 Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania  (1521 afisari)
 Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00683 sec.