Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-31

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-01-30 22:02:24

Inaltarea si decadenta unui politician fara carisma de lider.


Presa din ultimele zile a inceput in stilul Elodia o intreaga campanie in care prezinta cel putin cateva plangeri penale impotriva dlui Tariceanu cu motivari diferite si se pare nu atat de solide.Se vorbeste de responsabilitatea dumnealui in cedari de mari suprafete de paduri,munti,alte terenuri,chiar si cedarea castelului Bran ii este atribuita,de abuzuri in schimbarea la comanda politica a unui lider PNL din Gorj,ca sa nu mai vorbim de Afacerea Portile de Fier si de ceea ce acum i se incrimineaza,interesul sau personal in punerea unei taxe de imatricularte excesive pentru a proteja afacerea sa si a grupului sau cu automobile,vbechile afaceri cu Cinteza etc.

Nu ne putem pronunta asupra veracitatii acestor acuze si cred ca organele statului vor lua o atitudine justa.Cineva vorbea de berechetul care a cazut pentru dl.Basescu sa-l aiba in curand pe dl.Tariceanu la Cotroceni pentru suspendare sau aprobarea urmaririi penale.

De fapt,chiar daca ar fi reale acuzatiile,nu aceasta este importanta pentru politica tarii ci maniera in care un partid ca PNL a incaput pe mana unor oameni incapabili,cu gust pentru imbogatire prin orice mijloace.
Politizarea presupusa a justitiei se bazeaza doar pe parerea ca prea multi penali apar de la PNL si PSD cand de fapt daca vedem istoria baroniadei si a oligarhiei nu ar trebui sa ne miram prea mult,cele 2 partide au doua fete,una oficiala de partide cu ideologie de dreapta sau de stanga si a doua si de fapt cea reala care tine de politicieni corupti care au fortat intrarea in functii politice in aceste partide si,asa cum se vede lesne,nu au alta grija decat cea a imbogatirii:de la pensii sau salarii astronomice pentru parlamentari,tot felul de indemnizatii,avantaje materiale pana la marile tunuri pe care le dau,afaceri cu statul in care castiga miliarde.

Sa fi ramas dl.Tariceanu in afara acestor curente din aceste partide? Ma indoiesc si practica ni-l arata ca un miliardar prosper,obsedat de putere pentru care nu ezita sa se umileasca in fata lui Iliescu,Hrebenciuc sau Geoana.Si acestia il ajuta,pentru ca si ei si dl.Tariceanu si conducerea oligarhica a PNL fac parte ,practic,din acelasi partid,cel al exploatarii tarii.
Ca si in autocratiile orientale,ca si in perioada ceausista o minoritate exploateaza o mare colectivitate(in cazul nostru o tara) in folosul oligarhiei si baroniadei.

Dl.Tariceanu a fost perceput totdeauna,si chiar de cei apropiati lui ca un om cu mare deficiente se personalitate.Fosta sotie dna Popescu(careia el ii mai poarta numele) adeseori se plangea de aceste deficiente.
Si nu este de mirare.Un om care este pus in fruntea PNL si facut prim ministru de Stolojan,Stoica si mai ales Basescu ,care era sfatuit politic de acestia(de exemplu cu alegerile anticipate) ajunge azi sa se alature celor care isi insulta parintii spirituali,pe care ii invinovateste de degringolada PNL de care este singurul vinovat.

De fapt daca va fi un penal ,acest lucru va fi un act de dreptate in fata istoriei si a lui Dumnezeu care stim ca lucreaza cu eternitatea,nu bate cu ciomagul dar nimic nu ramane nedecontat.

Dl.Tariceanu traieste azi finalul,traieste momentul inecarii corabiei.
Treptat ziaristii si ziarele il parasesc,acusi lingusitorii lui tovarasi il vor parasi si va ramane singur.

O mare speranta s-a risipit din cauza defectelor caracteriale:aroganta politica,limbaj scatologic fata de cei pe care ar trebui sa-i respecte.

Eu cred ca il asteapta in curand neantul si uitarea.

Si ce poate fi mai rau pentru cineva care credea ca face politica?

Ascult cu uimire ca dupa plecarea a 3 milioane de romani in Spania si Italia,exista,dupa ultimele succese economice ale dlui Tariceanu tendinta ca multi patroni romani sa-si mute afacerea in strainatate.Se spunea la TV ca deja cunoaste 7 patroni care s-au mutat in Germania si sunt foarte multumiti.
Tara s-a transformat sub guvernarea PNL intr-o tara cu asistati social(ar fi peste 50-60 de tipuri de ajutoare sociale la peste 6 milioane de asistati social),agricultura este practic desfiintata(doar cea de subzistenta mai mai treneaza),inflatia creste,diferenta de cont curent este ametitoare,leul cade vertiginos,saracii lesina la cozi de medicamente sau la subventii.

Bravo dle Tariceanu!

Acum ce mai conteaza un Tariceanu la procuratura sau in Palatul Victoria.

Shadow
2008-01-31 02:22:53

Re: Inaltarea si decadenta unui politician fara carisma de lider.

A cedat Branul vai. Parca l-a retrocedat ministerul culturii dar deh nu suna bine. Cum sa acuzi retrocedarile considerandu-te "liberal" de dambovita - pedelar.
A facut super afaceri cu portile de fier. Mai sa fie. In 7 luni de ministeriat. Pai e capabil tata. Mai capabil decat tot felul de primari care nu s-au ridicat peste "plombe" si retrocedari cu dedicatie pt amici.
Taxa de inmatriculare. Ca vezi Doamne singurul importator roman e el si firma lui. Firmele sulfinei (alta matracuca care sustinea taxa nu se pun).

E drept organele statului se ocupa doar "politic" de dosariada. Restul nu se "sesizeaza" macar sa faca o ancheta "de ochii lumii".

Ca vorbim de incapabili si de momentul in care pnl a incaput pe mana lor este fara doar si poate vorba de stolojan si stoica. Unul ultim nationalizator in Romania si altul creatorul recursului in anulare folosit perfect ca arma anti retrocedari. Parca l-ar fi cerut insusi ilici.

Fals. Parchetul este politizat si asa a ramas de la ministrul NON reforma pe numele ei macovei. Aia cu umblat in corespondenta fara hartie de la judecator. Penalii pd si pld nu sunt luati la ochi de DNA nici macar cu sesizare din PD. Vezi bordei, vezi asfaltul, vezi baietii destepti din energie alias ion oltean. Ca vorbim de afaceri cu statul si de miliarde afacerile tofan semnate de stolojan cu baronii armatei cum sunt? Profitabile. Avantaje materiale nu? Si nu sunt singurele ca mai are unele vechi tare cu terenuri luate cu japca (deh pupilul lui ilici).

> Sa fi ramas dl.Tariceanu in afara acestor curente din aceste partide?
> Ma indoiesc si practica ni-l arata ca un miliardar prosper,obsedat de
> putere pentru care nu ezita sa se umileasca in fata lui
> Iliescu,Hrebenciuc sau Geoana.Si acestia il ajuta,pentru ca si ei si
> dl.Tariceanu si conducerea oligarhica a PNL fac parte ,practic,din
> acelasi partid,cel al exploatarii tarii.

Obsesia de putere o gasesti la 3 coceni. Ala vroia sa transforme presedentia si in creator de legi(ale serviciilor) si in centralizator si cenzurator de servicii (a reusit, medar sa ii traiasca ca a creat marea "comunitate") si in executiv, si mai ales in justitie pt a santaja politicienii. Si s-a vazut. Nu tariceanu suna la morar ci presedentia, nu tariceanu suna la seful CSM ca sa isi dea cu "presupusul" vizavi de decizii ale CSM, nu tariceanu se antepronunta.
Restul aia cu "exploatatorii" si exploatatii e la nivelul de acum 19-20 de ani deh de la sedinte in care era demonizat "capitalismul muribund".


> Ca si in autocratiile orientale,ca si in perioada ceausista o
> minoritate exploateaza o mare colectivitate(in cazul nostru o tara) in
> folosul oligarhiei si baroniadei.

Da te referi la loby-ul de la 3 coceni, 2-3 cocosi, asfalturi, terenuri, etc si etc. Ca astilalti "lobary" sunt in cercetari continue in timp ce grupul benefic si-a obtinut banii din orice : de pe servicii nefacute (udrea -rapps), la asfaltari de lungime aproape 0, de terenuri (cocos si acolitii), retururi de tva, etc.

> Dl.Tariceanu a fost perceput totdeauna,si chiar de cei apropiati lui
> ca un om cu mare deficiente se personalitate.Fosta sotie dna
> Popescu(careia el ii mai poarta numele) adeseori se plangea de aceste
> deficiente.

Sigur ca da deficiente de personalitate la tariceanu. Mai ceva decat la ahtiatul de putere si de "avansare prin orice mijloace" numit basecu adica. Ca poti sa compari incendierea unui port si a 38 de nave ale tanarului erou al muncii socialiste cu nevasta prima a lui tariceanu. Acel fapt si modul in care a fost facuta publica smecheria spun suficient de mult despre deficientele de personalitate ale presedintelui si ne face sa nu ne mai mire lipsa lui de respect pt gaozari, pasarici, tiganci imputite si alti "mediocri" oarecare.

> Si nu este de mirare.Un om care este pus in fruntea PNL si facut prim
> ministru de Stolojan,Stoica si mai ales Basescu ,care era sfatuit
> politic de acestia(de exemplu cu alegerile anticipate) ajunge azi sa
> se alature celor care isi insulta parintii spirituali,pe care ii
> invinovateste de degringolada PNL de care este singurul vinovat.

L-a facut stolojan prim ministru ce sa zic. Dupa ce scri matale in Romania este in cadrul fiecarui partid (binenteles oligarhic) de opozitie un fel de monarhie absolutista. Partidul e el(el prostolojanul sau stoica sau basecu).

> De fapt daca va fi un penal ,acest lucru va fi un act de dreptate in
> fata istoriei si a lui Dumnezeu care stim ca lucreaza cu
> eternitatea,nu bate cu ciomagul dar nimic nu ramane nedecontat.

Sigur mai nou bagam si religia in fraza ca doar dupa socialism stiintific si internationala socialista am trecut tranzitoriu la republicanism si acum la popularism cica de sorginte liberala. Te-ncurci.

> Dl.Tariceanu traieste azi finalul,traieste momentul inecarii
> corabiei.
> Treptat ziaristii si ziarele il parasesc,acusi lingusitorii lui
> tovarasi il vor parasi si va ramane singur.

Uraaaa. Dusmanul de clasa a fost dovedit. Operatia a resusit doar ca bolnavul e tot pe moarte.

> O mare speranta s-a risipit din cauza defectelor caracteriale:aroganta
> politica,limbaj scatologic fata de cei pe care ar trebui sa-i
> respecte.

Scatologie? La tariceanu? Ai avut vise "perverse". Scatologia e in gura presedintelui pe care il tratezi dta de excelenta. Adica la ala care a spus despre un oarecare ziarist ca este un "gaozar"(termen aproape scatologic).

> Eu cred ca il asteapta in curand neantul si uitarea.
> Si ce poate fi mai rau pentru cineva care credea ca face politica?

Sa il astepte neantul tataita. Ca adevaratii incompetenti raman vesnic prezenti. Aia care au demonstrat ca nu stiu ce e aia munca de echipa si care s-au remarcat doar prin scandal(masura incompetentei).

> Ascult cu uimire ca dupa plecarea a 3 milioane de romani in Spania si
> Italia,exista,dupa ultimele succese economice ale dlui Tariceanu
> tendinta ca multi patroni romani sa-si mute afacerea in strainatate.Se
> spunea la TV ca deja cunoaste 7 patroni care s-au mutat in Germania si
> sunt foarte multumiti.

Imi inchipui cat de suparati sunt americanii. Ei au si mai multi "patroni" (hai sa le spunem investitii) care se duc "afara". La pdl acolo nu-i asa ca nu vi s-a explicat inca ce e aia economie liberala si ce inseamna globalizare? Pai stiu ca nu are cine. Sorry.

> Tara s-a transformat sub guvernarea PNL intr-o tara cu asistati
> social(ar fi peste 50-60 de tipuri de ajutoare sociale la peste 6
> milioane de asistati social),agricultura este practic desfiintata(doar
> cea de subzistenta mai mai treneaza),inflatia creste,diferenta de cont
> curent este ametitoare,leul cade vertiginos,saracii lesina la cozi de
> medicamente sau la subventii.

Ai uitat sa o dai si pe aia cu somajul. Eram tara de asistati cand producatori erau doar 4 milioane si pensionari 6 milioane, copii si tineri neproductivi restul. Macar acum ne-am apropiat de 5 milioane de contribuabili. S-a desfintat agricultura. Mai sa fie. A va dispare agricultura neperformanta(las ca si fara voie o sa invatati nitica economie la pld). Din cate stiu programul cornul si laptele a ramas inca in picioare(poate ma insel). A crescut inflatia vai (cu un punct) dupa ce a scazut de la doua cifre. Deficitul. Vai de mine. Suntem departe de toate tarile europene dezvoltate sau mai putin atat la valoarea deficitului ca procent din pib cat si ca infrastructura a tarii.

> Bravo dle Tariceanu!
>
> Acum ce mai conteaza un Tariceanu la procuratura sau in Palatul
> Victoria.

Pai nu conteaza atata timp cand este instrumentat "politic" ca acum 18-19 ani. Istoria stiu ca e ciclica dar ma asteptam sa avem un ciclu mai lung. Dar dorul de "tatuca" e un "zid".
Bravo tovarase nelutu.

Aladin
2008-01-31 02:55:22

Credeam ca aveti ceva solutii pentru o lege corecta a uninominalul

Ca acest milionar (Tariceanu) a devenit deja miliardar nu spune nimic ?
Probabil cu salariul incasat ca prim menestu !

GHEORGHE PRISPA din GALATI
2008-01-31 08:24:54

Daca va considerati valori!

Catre, domnii: Ion Iliescu, Mircea Geoana, Dan Voiculescu, Calin Popescu Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor, Marian Petre Milut si restul parlamentarilor…. Nu ma indoiesc ca in partidele dvs. sunt valori si modele demne de urmat pentru cei tineri si non valori denumite generic sub sintagma "322". Daca va considerati valori si modele demn de urmat, la alegerile din 2008, candidati pe locurile ce vor fi alese prin vot direct, si nu ascunsi pe listele suplimentare, afisate la GAZETELE DE PERETE, in spatele valorilor certe din partidele dvs.!………

Mona G.
2008-01-31 14:21:12

Politicieni

Cum sa doreasca actualii parlamentari sa fie votati pt. inca 4 ani de privilegii si de posibilitati de imbogatire prin vot uninominal majoritar?Ma mir de PSD(dar degeaba!) ca nu-si sustine propriul proiect !Oare ce i-o fi dat/promis PNL ca sa renunte la propriul proiect,care astfel avea toate sansele sa fie votat?Asa,prin vechiul sistem ,pe liste au toate sansele sa se ascunda toti politicienii compromisi!

Marius Adrian Porojnicu
2008-01-31 14:27:30

Uninominal ? Multismecheral !

Un lucru este clar : incercarea de a pacali electoratul, e evidenta ! Partea proasta ca n'o sa tina smecheria.....


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00679 sec.