Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-28

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ghita Bizonu'
2008-01-28 10:33:41

Si Nokia eexclude Moica ?!

Sa luam exemplu german.
Filozofia clasica germana este universal recunoscuta. Kant, Hegel , Fichte , Scopenhauer, Nitsche . Tot pe aici Marx, Engels si nu mai stiu cati altii, Heideger cel f stimat de Noica. Am impresia (poate gresita) ca daca s-ar pierde toate lucrarile celorlati filozofi filozofia germana ar fi suficeineta ptr ca materia sa nu dispara.

Dar asta nu inseamna ca in Germania nu exista Simens . Blaupunckt. Grunding.
(Telefunken a pierit , desi poate era cel mai solid dpv calitativ Sau poate d'aia !)
Bosch , Herzog ul pompelor de injectie elctronice . Un BMW de clasa 7 are de ani de zile mai luta putere de caclcul decat avea un centru de aclcul acum 40 de ani. Exemple pot continua cu gjiotura.

Nu se pune la ei probleama : filosofie sau .. Nokia. Poate chiar marea lor filozofie a inflorir deloc intamplator in momentul decolajului economic german .

Asa ca de ce am pune noi problema Nokia sau Noica ?!

Ghita Bizonu'
2008-01-28 12:27:11

Qui custodiet custodes ?! Adica ceine-i pazeste pe paznici ?

Cetateanu D. Pavel, veche stea a societii civile aia care el zice ca este ca nu este , uita sa spina care a fost si contributia tovarasiei sale in situatia care o deplange cu lacrimi de crocodil . Sa nu uitam, este unul din tinerii (pe atunic cooptati pe baze pecersitao-familare la revista 22 a GDS , stelele de azi a autointitulatei societati civile.
Care cetatean in acaliatea lui de vechi analist politic , publicits elitist , cadru universitar a avut si el un rol in modelarea tinerelor legume politice si in influentarea votului democratic.

Scraba sa este deloc autiocritica. Superioritatea sa se pare ca deriva din citatarea unor autori straini si neologisme americane . El este unul din care au descoperit pericolul <dictaturii majoritatii> , uitand ca cel care a denuntat-o era nitel baron (aristocrat care va sa zica) nu descendent de activist comunist cu cele ce deriva din asta. Geaba citatele aiurea-n tramvai din diversi autori daca nu resuesti sa aplici ce-ai citit (de ex graba te plangi ca Jiji are un nivel cultural cam scazut ! Intrebarea pe care trebui sa ti-o pui este din ce cauza aia zis tampiti is milionari in euro si $ si deaseptii care predicau taiu capitaslist nu ! Asa ca -n privinta asta e mai guru Giovani Becalli - Ma saracule care esti !!!)

Si el, si comilitonii sai pe care ii denunta azi ca ci organizatii birocratice infiintate si sponsorizate din surse internationale sunt reesponsabili in buna parte de evolutia societatii romanesti. care devine tot mai putin societate iar unii dintre adeptii lor califica soc romaneasca ca pe adunatura intamplatoare de indivizi care nu au in comun decat limba. Iar societatea - si mai ales tinerii - se simte tot mai putin romaneasca. Trimfu omului nou . Ce-au inceput parintii au desavrsit copii.

Si as observa ceva in legatura cu inteligenta paturiin naostre inteligente, intelectuale samd. Priviti aici sunt cel putin 3 articole care vorbesc despre acelasi lucru privit din unghiuri diferite : soc romanesca. Puteti sa identificati intre ele altta legatura de unire decat scarba de a face parte din aceasta societate? O incercare de sinteza , o incercare de a gasi solutii ?!
Io nu !
Atunci de ce se plane de tineret ca ar fi legume politice? Au fost invatati sa le fie rusine ca-s romani. ca apartenenta nationala e ceva vetust. Ca unicu interes e cel genral eropean si mondial ( ha ! reactiile germane la Nokia cum vi se par?). Problemele tinerei genratii nu importa . Alea reale , nu accesu la pornografie sau contestarea generalizat, sau rabla de ocazie ci sa zicem o casa , stabilitatea minima ptr intemeierea unei familii si de ce nu identitatea lor (alta decat Nuova Guardia sau Armata Ultra). Un tineret fara identitate este in mod necesar o leguma politica !
iar rstul cetatenilor , se indeparteaza de o politica autista .
Fiindca noi, cica bizoni si mioritici , am fost tratai cu politica calusului.
Presa ne-a facut in fel si chip . La tembelizor am fost tratai cu rusinea de a fi romani. Ceuasiti. samd. Si am fost cenzurati in majoritatea timpului.

Nu-i vorba de cultura noastra ci de cultura analistilor !!
Care gura Pavelului adevar graieste fac parte din organizatii birocratice infiintate si sponsorizate din surse internationale ! Si servesc interesele altora si nu ale noastre !!!

Liviu2002j
2008-01-28 15:47:29

Re: Si Nokia eexclude Moica ?!

La 2008-01-28 10:33:41, Ghita Bizonu' a scris:

> Sa luam exemplu german.
> (Telefunken a pierit , desi poate era cel mai solid dpv calitativ Sau
> poate d'aia !)
> Un BMW de clasa 7
> are de ani de zile mai luta putere de caclcul decat avea un centru de
> aclcul acum 40 de ani. Exemple pot continua cu gjiotura.

Nu prea are legatura cu articolul dar de unde comparatia unui computer de bord al unui autoturism cu un centru de calcul ?! Ce intelegi prin putere de calcul si de ce centru de calcul este vorba ?! Acum 40 de ani inseamna 1968, inseamna calculatoare IBM din ce in ce mai performante (in acel an se produce filmul 2001: Odiseea spatiala in care un rol important il are super-computer-ul Hal ...) pentru centrele de calcul ale NASA care trimite pe orbita lunara Apollo 8.

Liviu2002j
2008-01-28 15:54:51

Re: Qui custodiet custodes ?! Adica ceine-i pazeste pe paznici ?

Asa mai merge ... Da' si Pavel asta are dreptate !!! Prea reactionam aiurea, prea suntem lipsiti de mandrie (nu neaparat patriotica), prea nu ne tinem de cuvant,. prea ne ploconim, prea usor ne infigem coarnele in gardurile vilelor smecherilor (pe care ii apreciem teribil neintelegand ca sustinerea lor inseamna traiul nostru mai prost), prea ne educam copii sa stea "linisti in bancile lor" (sau "la locul lor" !), prea ..., prea ..., prea ...

Ghita Bizonu'
2008-01-28 16:43:56

Re: Liviu nu stiu ce stii

tu despre calculatoarele de acu 40 de ani. In ian 1975 la centrul de calcul ITC bucuresti erau mari si late : una bucata de Iris 50 cu o memorie interna totala de 192 k (Kilooctecti, un K = 1024 bytes, 1 byte = 1 bit ) care pana prin vara lu 1974 avea 128 k ) si una bucata Felix C 32 de 32 K. Pe astea am lucrat dragule.
Aveau memorii pe ferita, un modul (32 k) avea neica cam 12 kilograme parca !!!
parca am azit ca un IBM 360 (? la CFR ala de s-a aplatizat la cutremur sau ? ala de la ASE ? ) ar fi avut 312 K memorie interna. Nu stiu cat avea CDC ul de la mecanica fluidelor de care s-a auzit de abia prin 1990 (lcumparat din SUA cu juramant ca nu zicem sa nu afle rusu. Era specializat in calcule aerodinamice, pe cuvantul pe 132 biti !!! - alelate IRIS , IBM , Siemens erau pe 64 ) si mai avea si o "anexa" o "memorie" cablata dedicata unor astfel de calcule . (am vazut o bucata din el prin1997 parca si am vorbit cu unu de-l avea in grija).
Oricum calcualtorul pe care lucrez acum , nu prea performant are o memorie care in urma cu 20 de ani parea de domeniul fanteziei ....

Am vazut Odissea > cel mai bun fil SF . Insa nu confunda fantezia cu realitatea.
HAL nu exista nici asatzi desi vorbim de breo 25 de ani de inteligenta artificiala .
Oricum tin sa-ti atrag atentia ca actiunea filmului se petrecea in 2001.

Inca ceva: calculatoarele alea se foloseau exclusiv ptr calcule. Asa ca erau suficiente . Calculatorul dintr-un modul de aselenizarea (uriaias !) nu se compara ca putere cu cipul de pe un telefon celular de azi !
Fiindca zi, ei bine puterea de calacul (memoria instalata) se risipeste cu Windowsul, cu 1001 de prostioare privind culorile, grafica , muzica samd. Aprops la aparitia Windows s-a lasat cu o maraiala : e ca si cum ai avea un automobil cu cutie de viteze prietenoasa care iti mananca 80% din puterea motorului !!!! (oricum io amramas pana tarziu numa cu Norton Commanderul fara sa gab prostia de Windows. Am bagat-o cand a trebuit sa lucrez pe Delphi)

ca ma zis BMW sria 7. De acu 20 de ani pe un 7 erau instalate 3 microporcesoare (adica tot calculatoare) : unu ptr controlul injectiei, unu ptr controlu ABS si altu ptr controlul aprinderii. AZI mai ai ptr controlul tractiunii, iar dracia aia cu display frumos colorat naiba stie cate kile are.

Si a, postat aici din eroare. trebuia alaturi


Greseala draga , lipsa de atentietrebuia sa fie alaturi.
Dar


La 2008-01-28 15:47:29, Liviu2002j a scris:

> La 2008-01-28 10:33:41, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > Sa luam exemplu german.
> > (Telefunken a pierit , desi poate era cel mai solid dpv calitativ Sau
> > poate d'aia !)
> > Un BMW de clasa 7
> > are de ani de zile mai luta putere de caclcul decat avea un centru de
> > aclcul acum 40 de ani. Exemple pot continua cu gjiotura.
>
> Nu prea are legatura cu articolul dar de unde comparatia unui computer
> de bord al unui autoturism cu un centru de calcul ?! Ce intelegi prin
> putere de calcul si de ce centru de calcul este vorba ?! Acum 40 de
> ani inseamna 1968, inseamna calculatoare IBM din ce in ce mai
> performante (in acel an se produce filmul 2001: Odiseea spatiala in
> care un rol important il are super-computer-ul Hal ...) pentru
> centrele de calcul ale NASA care trimite pe orbita lunara Apollo 8.
>

Ghita Bizonu'
2008-01-28 16:51:52

Re: Qui custodiet custodes ?! Adica ceine-i pazeste pe paznici ? Liviu

cauta presa de pe la sfarsitul luimartie pana la 30 aprilei 1990. Osa vezi acolo o intelegre cu guvernul maghiar . Unii se angajau sa ne explice ca suntem lipsiti de mandrie, ca vegetali samd .
si ne-au explicat ! Si ne explica.
Uite un amanunt de tot hazul. Filmul Ultima Legiune , made in Hollywood (cam tampitel daca nu imbecil). Acolo, ultima legiune (de fapt o cohors miliaria, adicatelea unitate de 1000 ) are ca drapel un dragon. Un draco - cap de lup cu gura deschisa prelungit c-un corp de stofa . Da, drapelul dacic )introdus in armata romana de Aurelian) .
Noi zicem vai da noi asa si pe dincolo sa nu parem comunisti , ceausiti, protocronisti samd.
Altii arata ultima trupa romana sub drapelul draco (ineptie scenaristica ) si (alta ineptie) cica de aici numele legendarului rege Pendragon (tatal lui Arthur al mesei rotunde)....

iar Pavel.... ei bine el a semanat !!


La 2008-01-28 15:54:51, Liviu2002j a scris:

> Asa mai merge ... Da' si Pavel asta are dreptate !!! Prea reactionam
> aiurea, prea suntem lipsiti de mandrie (nu neaparat patriotica), prea
> nu ne tinem de cuvant,. prea ne ploconim, prea usor ne infigem
> coarnele in gardurile vilelor smecherilor (pe care ii apreciem teribil
> neintelegand ca sustinerea lor inseamna traiul nostru mai prost), prea
> ne educam copii sa stea "linisti in bancile lor" (sau "la locul lor"
> !), prea ..., prea ..., prea ...
>

Marius Adrian Porojnicu
2008-01-28 20:44:51

Romanul e introvertit.....

Hm ! A curs multa cerneala pe tema asta : cat de fraieri sant romanii,etc,etc.....Eu zic ca daca l-au ales pe Basescu, nu-s fraieri deloc !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00604 sec.