Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-22

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

synd
2007-12-21 23:10:45

Prezenta trupelor NATO
este justificata prin Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate. Inlocuirea misiunii ONU printr-o misiune a UE nu este insa sustinuta prin nici norma de drept international.

UE spera sa fie "invitata" sa se implice in Kosovo de catre Secretatul General al ONU, Ban Ki Moon. In cazul in care acesta ar evita un asemenea pas, datorita presiunilor Rusiei si Chinei, atunci UE ar fi dispusa sa reactioneze chiar si la "chemarea" lui Hashim Thaci, viitorul "prim-ministru" al "Republicii Kosova"!

Curat murdar!

spaiu'
2007-12-21 23:30:57

Eu nu inteleg

de ce atata energie in slujba independentei unei entitati care traieste aproape exclusiv de pe urma activitatilor mafiote.

Cos
2007-12-22 00:10:00

E simplu

Serbia, aliat fidel al Moscovei, trebuie adusa pe calea cea dreapta si sfinta a democratiei si a societatii capitaliste multilateral dezvoltate. Plecind de la ideea dreptului fiecarei comunitati etnice la autodeterminare, cele mai "indreptatite" state sa dea lectii Serbiei par a fi: UK, Spania, Belgia, SUA (daca e sa privim in istorie) si de ce nu, chiar tarisoara noastra !

Viorel
2007-12-22 11:48:25

MEMO
2007-12-23 01:01:53

Ce ziceti de

o alta varianta pe care cel putin eu nu am auzit-o pana acum. UE ar dori Serbia in comunitate dar fara Kosovo cel putin nu in urmatorii 5-10 ani. Ptr ca se stie ce decalaj este intre Serbia si Kosovo,vreo 2 mil de kosovari cu foamea-n gat cred ca ar baga in sperieti europa mai rau ca nu stiu cati Mailati. Plus o gramada de organizatii teroriste si de crima organizata care abia asteapta sa intre in actiune. De aceea cred ca este si asta o varianta,insistenta cu care se sustine aceasta independenta. Ma rog, poate ma insel,este doar o parere. Craciun fericit la toti!

Aya
2007-12-23 04:05:40

(DOAR ?) UN IPOTETIC SCENARIU (atentie la Poiana Brasov) ???

Ioan Rus si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Cluj (neformulandu-si, insa, intentia de a parasi functia de vicepresedinte al PSD- pe un criteriu pe care l-am putea numi, regional).

Dupa aproximativ o saptamana, Vasile Blaga de la PD (ca si Ioan Rus, membru al Republicii de la Cluj, unde relatiile sunt transpartinice) si-a programat, in prima parte a dupa amiezii, la Bucuresti, o intalnire cu membri foarte influenti ai societatii civile (plasati, ca orice forta reala a acestui interesant segment, in zone putin vizibile).

Intalnirea a fost programata la o zi dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD- Caras Severin si exact in ziua in care fusese programata sedinta Consiliuluii Judetean Caras Severin (la ora 15,00- dar, dupa cum s-a aflat, la ora 13,00, prin secretara, a fost contramandata).
Interesant este ca despre Ion Mocioalca (lider al PSD caras Severin) s-a spus ca ar fi plecat, in mare graba, catre Bucuresti, unde fusese convocat!

Seara, dupa acea intalnire programata a lui Vasile Blaga (PD si membru al Republicii de la Cluj) s-a spus ca Ion Mocioalca (PSD) ajunsese la Patulele (comuna sa natala, din Mehedinti). Aparent, pentru a petrece sarnbatorile in familie (asa cum afirmase si Prostanacul ca va face!).
Patulele se afla la mica distanta de Vanju Mare- care desemneaza o "arie" ce nu are nevoie de recomandari, fiind celebra.
Ca atare, nu ar mira pe nimeni daca ar afla ca, "intamplator", acolo au ajuns, inainte de Craciun (sau, de ce nu, chiar pentru a petrece aceasta superba Sarbatoare crestina) diversi politicieni. Unii de la PSD, sa zicem, Mehedinti, unii de prin alte judete (unii, apropiati ai lui Mocioalca; nu s-a aflat cu exactitate unde va petrece Sarbatorile Sarbu de la PSD Timisoara- caruia Mocioalca ii este credincios supus!; numitul Sarbu este membru al Republicii de la Cluj; pe de alta parte, legaturile lui Sarbu cu Mehedinti sunt vechi- acesta ocupand, intr-o anumita epoca, o functie speciala la Seminarul din Caransebes). Altii, de la PD.

Surse care au ales sa nu taca, au afirmat ca anterior precipitatei plecari a lui Mocioalca (initial) catre Bucuresti, s-ar fi desfasurat negocieri de taina, departe de "lumea dezlantuita a Capitalei (si a presei de aici)" intre Mocioalca de la PSD si PD, in vederea unei aliante. Ca s-ar fi discutat despre "demolarea " Guvernului si, previzibil, intr-o astfel de situatie, despre viitoarea impartire a unor posturi, inaintea alegerilor anticipate.

Sursele au lasat sa scape informatia dupa ce verificasera abordand diversi stiutori cu functii din PSD local.
Daca trebuie sa dam crezare surselor, respectivii NU au negat cu fermitate existenta acelor aranjamente, precizand chiar ca ar fi bine sa se puna toti sub o umbrela puternica- numindu-l pe Sorin Fruzaverde de la PD (din aceeasi "grupare pedista" cu Vasile Blaga).

Un comentariu asemanator, legat de Sorin Frunzaverde, i-a apartinut lui Stefanescu secretarului organizatiei PSD Caras Severin (comentariu facut pentru sursele care au ales sa vorbeasca!).
Acelasi Stefanescu se pare ca a afirmat:
"Daca ii iese lui Mocioalca (evident, se referea la strategia cu "negocierile de culise"; n.A.) e un om facut".

Conform acelorasi surse, cel mai probabil, comentariul lui Sorin Frunzaverde a fost de genul:
"Daca iese, e OK- daca nu, nu va cunosc!".

Una dintre posibilitatile luate in calcul e ca o anumita grupare a PSD (cu Prostanacul cu tot) si o parte marcanta a PD (cuprinzandu-i pe Blaga si pe Frunzaverde) sa se intalneasca, in final, la Poiana Brasov (foarte interesant loc de taina, ales de diversi, in aceleasi scopuri!) unde ar urma sa si dea o declaratie comuna legata de "alianta", daramarea Guvernului Tariceanu, impartirea posturilor, alegeri anticipate si alte chestiuni care decurg, logic, din toata aceasta increngatura de aspecte.

Aceleasi surse au aformat ca discutiile au purtat su asupra caderii de acord cu sustinerea unei asa-zise autonomii regionala, in Romania (care, practic, duce, in final, la federalizarea Rom aniei).
Aceeasi idee e sustinuta si de partidul lui Talpes (fost senator PSD de Caras Severin- actualmente, senator independent).
Nu de putine ori, s-a sustinut ca ideea ii este draga si lui Ioan Rus de la PSD Cluj (cel cu demisia).
Ideea e impartasita si de Liviu Dragnea (PSD Teleorman- si presedinte al Consiliului Judetean, acum la PSD- dar provenit de la PD).

Daca ar fi sa analizam aceste spuse din surse, concluzia este:
- La adapostul relaxarii generale din perioada Sarbatorilor Craciunului, anumite grupari din PSD si PD (PSD: Cluj, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Teleorman; PD: gruparile asociabile cu Blaga si Frunzaverde) au negociat in taina o alianta, care sa duca la rasturnarea Guevrnului si la alegeri anticipate;
-Respectivii si-au impartit deja posturile viitoarei guvernari (scurte- caci, repet, se vizeaza, aberant, alegerile anticipate);
- Este programat sa dea o declaratie comuna, in acest sens, la Poiana Brasov (unde, bineinteles, se va prostanaci din nou Prostanacul a carei unica dorinta este de a sta cel putin o ora pe jiltul din Palatul Victoria pe care a stat AN timp de patru ani);
-Respectivii sustin autonomia regionala (pas decisiv catre federalizarea Romaniei);
- "Conspiratorii" sunt, in egala masura, impotriva lui Traian Basescu si impotriva lu Ion Iliescu si Adrian Nastase;
-Demersul jalnic e sustinut de indivizi precum, Talpes (senator de Caras Severin) si de asa-zisul sau partid;
-In urma acestei miscari e previzibila destamarea PD (y compris a PD-L) dar si un mare cutremur dezintegrator in PSD.

P.S. Foarte interesant e ca preconizata declaratie (anticipata printr-o intalnire) ar urma sa fie facuta la Poiana Brasov.
Este foarte ciudat ca acel loc e ales pentru astfel de miscari conspirationiste.
In 1990, acolo s-a luat decizia ruperii PNL-AT de PNL (al lui Campeanu);
Mult mai tarziu, acolo urma sa se ia decizia fiormarii unui anumit grup de influenta in PNTCD (sub pretextul unei zile onomastice- in urma intalnirii si intelegerii, prim minsitru a ajuns Radu Vasile).

Ca atare, a aparut un reflex firesc: intalnirile "ciudate" intre oameni politici, desfasurate la Poiana Brasov, au ca tel rasturnari si rupturi politice, urmate e dezastre politice (sa ne amintim soarta PNL- formula initiala, cel putin- si a PNTCD).

Ce face PSD autentic, doarme?

spaiu'
2007-12-23 18:08:28

Re: (DOAR ?) UN IPOTETIC SCENARIU (atentie la Poiana Brasov) ???

La 2007-12-23 04:05:40, Aya a scris:

> Ioan Rus si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Cluj
> (neformulandu-si, insa, intentia de a parasi functia de vicepresedinte
> al PSD- pe un criteriu pe care l-am putea numi, regional).
>
> Dupa aproximativ o saptamana, Vasile Blaga de la PD (ca si Ioan Rus,
> membru al Republicii de la Cluj, unde relatiile sunt transpartinice)
> si-a programat, in prima parte a dupa amiezii, la Bucuresti, o
> intalnire cu membri foarte influenti ai societatii civile (plasati, ca
> orice forta reala a acestui interesant segment, in zone putin
> vizibile).
>
> Intalnirea a fost programata la o zi dupa sedinta Comitetului Executiv
> al PSD- Caras Severin si exact in ziua in care fusese programata
> sedinta Consiliuluii Judetean Caras Severin (la ora 15,00- dar, dupa
> cum s-a aflat, la ora 13,00, prin secretara, a fost contramandata).
> Interesant este ca despre Ion Mocioalca (lider al PSD caras Severin)
> s-a spus ca ar fi plecat, in mare graba, catre Bucuresti, unde fusese
> convocat!
>
> Seara, dupa acea intalnire programata a lui Vasile Blaga (PD si membru
> al Republicii de la Cluj) s-a spus ca Ion Mocioalca (PSD) ajunsese la
> Patulele (comuna sa natala, din Mehedinti). Aparent, pentru a petrece
> sarnbatorile in familie (asa cum afirmase si Prostanacul ca va
> face!).
> Patulele se afla la mica distanta de Vanju Mare- care desemneaza o
> "arie" ce nu are nevoie de recomandari, fiind celebra.
> Ca atare, nu ar mira pe nimeni daca ar afla ca,
> "intamplator", acolo au ajuns, inainte de Craciun (sau, de
> ce nu, chiar pentru a petrece aceasta superba Sarbatoare crestina)
> diversi politicieni. Unii de la PSD, sa zicem, Mehedinti, unii de prin
> alte judete (unii, apropiati ai lui Mocioalca; nu s-a aflat cu
> exactitate unde va petrece Sarbatorile Sarbu de la PSD Timisoara-
> caruia Mocioalca ii este credincios supus!; numitul Sarbu este membru
> al Republicii de la Cluj; pe de alta parte, legaturile lui Sarbu cu
> Mehedinti sunt vechi- acesta ocupand, intr-o anumita epoca, o functie
> speciala la Seminarul din Caransebes). Altii, de la PD.
>
> Surse care au ales sa nu taca, au afirmat ca anterior precipitatei
> plecari a lui Mocioalca (initial) catre Bucuresti, s-ar fi desfasurat
> negocieri de taina, departe de "lumea dezlantuita a Capitalei
> (si a presei de aici)" intre Mocioalca de la PSD si PD, in
> vederea unei aliante. Ca s-ar fi discutat despre "demolarea
> " Guvernului si, previzibil, intr-o astfel de situatie, despre
> viitoarea impartire a unor posturi, inaintea alegerilor anticipate.
>
> Sursele au lasat sa scape informatia dupa ce verificasera abordand
> diversi stiutori cu functii din PSD local.
> Daca trebuie sa dam crezare surselor, respectivii NU au negat cu
> fermitate existenta acelor aranjamente, precizand chiar ca ar fi bine
> sa se puna toti sub o umbrela puternica- numindu-l pe Sorin Fruzaverde
> de la PD (din aceeasi "grupare pedista" cu Vasile Blaga).
>
>
> Un comentariu asemanator, legat de Sorin Frunzaverde, i-a apartinut
> lui Stefanescu secretarului organizatiei PSD Caras Severin (comentariu
> facut pentru sursele care au ales sa vorbeasca!).
> Acelasi Stefanescu se pare ca a afirmat:
> "Daca ii iese lui Mocioalca (evident, se referea la strategia cu
> "negocierile de culise"; n.A.) e un om facut".
>
> Conform acelorasi surse, cel mai probabil, comentariul lui Sorin
> Frunzaverde a fost de genul:
> "Daca iese, e OK- daca nu, nu va cunosc!".
>
> Una dintre posibilitatile luate in calcul e ca o anumita grupare a PSD
> (cu Prostanacul cu tot) si o parte marcanta a PD (cuprinzandu-i pe
> Blaga si pe Frunzaverde) sa se intalneasca, in final, la Poiana Brasov
> (foarte interesant loc de taina, ales de diversi, in aceleasi
> scopuri!) unde ar urma sa si dea o declaratie comuna legata de
> "alianta", daramarea Guvernului Tariceanu, impartirea
> posturilor, alegeri anticipate si alte chestiuni care decurg, logic,
> din toata aceasta increngatura de aspecte.
>
> Aceleasi surse au aformat ca discutiile au purtat su asupra caderii de
> acord cu sustinerea unei asa-zise autonomii regionala, in Romania
> (care, practic, duce, in final, la federalizarea Rom aniei).
> Aceeasi idee e sustinuta si de partidul lui Talpes (fost senator PSD
> de Caras Severin- actualmente, senator independent).
> Nu de putine ori, s-a sustinut ca ideea ii este draga si lui Ioan Rus
> de la PSD Cluj (cel cu demisia).
> Ideea e impartasita si de Liviu Dragnea (PSD Teleorman- si presedinte
> al Consiliului Judetean, acum la PSD- dar provenit de la PD).
>
> Daca ar fi sa analizam aceste spuse din surse, concluzia este:
> - La adapostul relaxarii generale din perioada Sarbatorilor
> Craciunului, anumite grupari din PSD si PD (PSD: Cluj, Timis, Caras
> Severin, Mehedinti, Teleorman; PD: gruparile asociabile cu Blaga si
> Frunzaverde) au negociat in taina o alianta, care sa duca la
> rasturnarea Guevrnului si la alegeri anticipate;
> -Respectivii si-au impartit deja posturile viitoarei guvernari
> (scurte- caci, repet, se vizeaza, aberant, alegerile anticipate);
> - Este programat sa dea o declaratie comuna, in acest sens, la Poiana
> Brasov (unde, bineinteles, se va prostanaci din nou Prostanacul a
> carei unica dorinta este de a sta cel putin o ora pe jiltul din
> Palatul Victoria pe care a stat AN timp de patru ani);
> -Respectivii sustin autonomia regionala (pas decisiv catre
> federalizarea Romaniei);
> - "Conspiratorii" sunt, in egala masura, impotriva lui
> Traian Basescu si impotriva lu Ion Iliescu si Adrian Nastase;
> -Demersul jalnic e sustinut de indivizi precum, Talpes (senator de
> Caras Severin) si de asa-zisul sau partid;
> -In urma acestei miscari e previzibila destamarea PD (y compris a
> PD-L) dar si un mare cutremur dezintegrator in PSD.
>
> P.S. Foarte interesant e ca preconizata declaratie (anticipata
> printr-o intalnire) ar urma sa fie facuta la Poiana Brasov.
> Este foarte ciudat ca acel loc e ales pentru astfel de miscari
> conspirationiste.
> In 1990, acolo s-a luat decizia ruperii PNL-AT de PNL (al lui
> Campeanu);
> Mult mai tarziu, acolo urma sa se ia decizia fiormarii unui anumit
> grup de influenta in PNTCD (sub pretextul unei zile onomastice- in
> urma intalnirii si intelegerii, prim minsitru a ajuns Radu Vasile).
>
> Ca atare, a aparut un reflex firesc: intalnirile "ciudate"
> intre oameni politici, desfasurate la Poiana Brasov, au ca tel
> rasturnari si rupturi politice, urmate e dezastre politice (sa ne
> amintim soarta PNL- formula initiala, cel putin- si a PNTCD).
>
> Ce face PSD autentic, doarme?
>
Foarte interesant, colega! se pare ca aceia ce cantau prohodul PNL vor sa ne lase fara alternativa politica...Spor la treaba, tovarasi!

silviana
2007-12-23 20:35:26

statutul este dat de ansasi formularea in cauza,provincie,in care

ue trebuie sa investesca,la fel ca in serbia si alte state europene,pentru democratizare,politica,economica,sociala,toate cu respectarea legislatiei internationale.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00676 sec.