Ziua Logo
  Nr. 4116 de joi, 20 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2007-12-20
C.D. din UK (...@homecall.co.uk, IP: 81.159.187...)
2007-12-20 14:20
Scormoniti cuibarul de viespii complotiste si ... VE-TI AFLA ADEVARUL DESPRE LOVITURA DE STAT DIN DE

"Tovarasului Constantin Dobre, un modest simbol al consideratiei pe care i-o nutresc si un memento pentru idealurile noastre comune. Buc. 23 XII 1985. Semnat: Virgil Magureanu"

Aceasta a fost dedicatia lui Virgil Magureanu pe cartea care mi-a daruit-o si intitulata "Puterea politica si sistemul social". Eu, la acea vreme, cursant la fara frecventa la Stefan Gheorghiu si V. Magureanu asistent la catedra de "Doctrine politice, filozofice si sociologice contemporane". Inainte de "darul" cu cartea, au avut loc nenumarate intalniri intre mine si Magureanu - intalniri conspirative de racolare a mea la "cauza" complotistilor. Dupa ce mi-am dat asentimentul a urmat faza "dezbaterii" psihologiei maselor, Virgil Magureanu fiind foarte interesat si "insarcinat" sa afle de la mine, in amanunt, cum am organizat si condus Greva minerilor din Valea Jiului 1977. Magureanu isi lua notite si insista sa afle "reactiile si comportamentul minerilor la stimulii de comanda". Am discutat despre multe scenarii de inlaturare de la putere a lui Nicolae Ceausescu dar, ca un facut, Magureanu insista ca totul sa se desfasoare "in limite marxiste". Imi amintesc cum stateam noi amandoi langa fereastra de la etajul 2 din cladirea veche de la Stefan Gheorghiu si privind catre Palatul Cotroceni, aflat in renovare la acea data, Magureanu imi zicea soptit "vom vedea cine va fi noul locatar in acel palat, el (Nicolae Ceausescu - nota mea) sau omul nostru (Ion Iliescu - nota mea)". Cartea "Puterea si sistemul social" era vazuta de catre Magureanu ca o "modesta contributie si un raspuns a grupului nostru la evenimentele recente de la Moscova" (vezi instalarea la putere a lui Gorbaciov - nota mea). La un an de la daruirea cartii, V. Magureanu mi-a marturisit ca a fost "insarcinat de catre tovarasii nostri sa ma ocup personal de executia tiranului Ceausescu si a odioasei lui sotii" si ca se "hotarase la porti inalte" cine v-a fi viitorul presedinte (Ion Iliescu), prim-ministru (Petre Roman), ministrul armatei (Nicolae Militaru) si noul sef al serviciilor secrete (Virgil Magureanu). Mie mi s-a recomandat sa "astept" si intre timp sa mai "strang cate-o fatuca in brate". Lumea isi mai aminteste cand in zilele fierbinti ale lunii decembrie 1989, Virgil Magureanu (alias Imre Astalos sau Mihaila) citea pe sticla "televiziunii libere" Proclamatia revolutiei impreuna cu un alt ungur si cand impreuna cu lt. col. Stan (prim adjunct al sefului Directiei a II-a a Securitatii si fost vecin de apartament al lui Nicolae Militaru) cerea Securitatii sa "depuna armele" (citeste: culpabilizarea Securitatii din ordinul KGB). Magureanu a "asistat" si la procesul si executia cuplului Ceausescu.
Dl Liviu Ioan Stoiciu are dreptate sa afirme ca azi NU se recunoaste lovitura de stat instrumentata de KGB "fiindca s-a soldat cu peste 1100 de morti care nu se prescriu".

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 62.157.215...)
2007-12-20 17:20
Re: Scormoniti cuibarul de viespii complotiste si ... VE-TI AFLA ADEVARUL DESPRE LOVITURA DE STAT DI

Domnule Dobre,

ce parere aveti despre urmatorul articol?
http://www.revista22.ro/html/index.php?art=1051&nr=2004-08-03

Ma intereseaza parerea D-voastra vis-a-vis de evenimente, dar si personana D-voastra dupa evenimente.


Cu stima

C.D. din UK (...@homecall.co.uk, IP: 86.153.29...)
2007-12-20 18:23
Re: Bumerang

Bumerang,
Multumesc pentru postare. Va invit sa-mi da-ti un mesaj la urmatoarea adresa de e-mail: costica.dobre2@homecall.co.uk
Va voi da raspunsuri complete la toate intrebarile Dvs, inclusiv despre articolul din revista 22. Sper ca realizati ca spatiul de pe acest forum nu este suficient pentru raspunsuri detaliate la intrebarile domniei voastre.
Cu salutari si multumiri,
Constantin Dobre

PS Sper sa ma onorati cu numele Dvs adevarat


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Conjuratia Sarpelui (5120 afisari)
 Sfanta la sase ani (2354 afisari)
 In atentia dlui Traian Basescu (1758 afisari)
 Sarkozy se insoara cu Carla (1752 afisari)
 Tariceanu ar vrea demisia lui Orban (1667 afisari)
 Alexandru Erbasu se insoara (1971 afisari)
 "Bourul rosu" de la Chisinau s-a saturat de insemnele romanesti (1709 afisari)
 "Versetele Satanice" il fac pe Patriarh mai catolic decat Muftiul (1537 afisari)
 Aspiratorul, cea mai sigura arma in lupta cu puricii din casa (1246 afisari)
 Oda lui Putin mai ceva ca lui Ceausescu (1117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00524 sec.