Ziua Logo
  Nr. 4105 de vineri, 7 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-07

Comentarii: 23, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

texanu
2007-12-06 22:50:53

CEL MAI TARE ARTICOL VIZIONAT PINA ACUM

Este unul dintre cele mai consecvente articole in ce-a ce priveste relatile Externe ale Romaniei...un singur lucru.....schimbat pe Cioroianu,,,,pe cine? ar putea schimba pe Cioroianu? redactia ZIUA un sondaj de opinie macar aici pe forum....cine? si cum ar putea fi inlocuit Cioroianu? eu am o lista de 3 persoane hai sa vad opinia voastra

CID
2007-12-06 22:58:58

asa e

Mi-e un drag de Transnistria de nu mai pot. Parca am un gol in suflet fara Transnistria.
Dar i-a intrebat Roncea pe transnistrenii aia ce vor? Poate ca au alta treaba si Roncea vrea sa-i retina.

Kosovo trebuie sa fie independent. Lumea civilizata nu se poate construi decat pe respectul pentru libertatea fiecaruia.

neamtu tiganu
2007-12-06 23:11:40

Re: CEL MAI TARE ARTICOL VIZIONAT PINA ACUM

La 2007-12-06 22:50:53, texanu a scris:

>eu am o lista de 3 persoane hai sa vad opinia
> voastra
>
----------------------
texane esti dragut, stiu ca te-ai gindit la mine, desigur as fi f. potrivit, sunt diplomat, frumos, inalt, stiu limbi, as putea reprezenta si multe minoritati... da nu pot, crede-ma... s-ar produce nasoale de rang inalt, Condolenta s-ar indragosti de mine, precis si Merkel si Doamne fereste chiar regina.. sau Osama, ca de Hilari nici nu mai discutam... imagineaza-ti ce gelos ar fi Domn pres. sa nu mai vorbesc de nefasta-mea.

synd
2007-12-06 23:26:44

Lumea civilizata nu se poate construi decat pe respectul legii!

La 2007-12-06 22:58:58, CID a scris:

> Mi-e un drag de Transnistria de nu mai pot. Parca am un gol in suflet
> fara Transnistria.
> Dar i-a intrebat Roncea pe transnistrenii aia ce vor? Poate ca au alta
> treaba si Roncea vrea sa-i retina.
>
> Kosovo trebuie sa fie independent. Lumea civilizata nu se poate
> construi decat pe respectul pentru libertatea fiecaruia.
>


Respectand legile, nationale si internationale, bune sau rele, asa cum sunt ele, respecti explicit si implicit si libertatea fiecaruia. Teroarea si asasinate politice, rapirile si atentatele impotriva populatiei civile, distrugerea valorilor patrimoniului cultural sarbesc, fapte cotidiene in Kosovo-ul de azi, nu sunt caracteristici ale lumii civilizate!

Aceste faradelegi nu pot recompensate prin secesiunea si recunoasterea independentei acestei provincii sarbesti!
hefaistos
2007-12-06 23:30:10

Romania si Serbia

Romania trebuie sa-si afirme neaparat interesele sale in zona .
Se stie ca recunoasteerea unei eventuale independente a kossovo ar crea un precedent periculos in Europa centrala si de est si nu numai.De aceea Romania nu trebuie sa fie de acord cu independenta kossovo , mai ales ca albanezii nu au absolut nici un argument istoric in favoarea lor.Recunoasterea ar insemna totodata
si o racire ireversibila a relatiilor romano sirbe . Nu cred ca se merita acest lucru , avind in vedere relatiile seculare de prietene cu sirbii.

CID
2007-12-06 23:45:41

Re: Lumea civilizata nu se poate construi decat pe respectul legii!

Asta cu legea e scoasa din putul gandirii. Legea este un produs al mintii umane. Legea poate fi buna sau proasta, corecta sau ticaloasa.
Teritoriul este al celor ce-l locuiesc.
Independenta se afirma!


Gargara despre faptele din Kosovo nu are nici o legatura cu independenta.
Iar in contextul in care stim cum au evoluat lucrurile, cand totul a inceput de la RESTRANGEREA autonomiei de care beneficia provincia, urmata de demonstratii care au fost inecate in sange, e un fel de a-ti da cu stangu-n dreptu. Sarbii nu primesc decat ce merita.

CID
2007-12-06 23:48:24

Re: Romania si Serbia

Sarbii nu sint in UE, asa ca relatiile cu ei ne lasa...reci.
Daca vor sa intre in UE si sa se alature civilizatiei, sa se comporte ca oamenii si vor avea de castigat.

Phil
2007-12-07 02:51:59

Re: Lumea civilizata nu se poate construi decat pe respectul legii!

La 2007-12-06 23:45:41, CID a scris:


bey cirnat impanat, serbia este stat suveran si kosovo este in serbia, intelegi? albanezii au optiunea sa se duca in albania. ce ar fi sa ceara maghiarii independenta pt transilvania, ha? ti-ar place? se pare ca da. nu mai posta cind esti beat, ca uite ce prostii spui!


CID
2007-12-07 04:09:25

Re: Lumea civilizata nu se poate construi decat pe respectul legii!

Guita in alta parte usturoiatule. Vine taierea, ascunde-te.

Paul din Ohio
2007-12-07 05:48:22

"Regretele" lui Emil Constantinescu

Citez din cuvantarea fostului presedinte:

"Deci trebuie sa se dea garantii de intrare in UE a tuturor statelor din Balcani. Numai astfel albanezii se pot simti in siguranta in cadrul statului sarb. Pentru ca altfel se declanseaza un joc periculos, care a si inceput. De ce nu Republica Srpska sa iasa din Bosnia - Hertegovina, care este o alta creatie artificiala, numai ca este o creatie artificiala occidentala, dar este exact ceea ce se intampla in Kosovo ceea ce poate sa ceara Republica Srpska. Si sunt o serie de tari care au probleme asemanatoare. Si exista riscul unei reactii in lant extrem de periculoasa, care poate afecta un organism elastic creat cum este cel al UE. De aceea, cred ca acum politica romaneasca trebuie sa se exprime cu demnitate maxima, luand act de noul statut pe care il are. Sunt stupefiat ca astazi, presedintele, primul-ministru, ministrul de externe nu isi dau seama ca Romania are cu totul alt statut. Ca in NATO si in UE exista niste regulamente bazate pe unanimitate, pe pozitia fiecarei tari. N-am observat nici un gest de unanimitate pana acum. Inclusiv problema romilor nu s-a pus pe agenda Consililui European din decembrie. Era primul lucru pe care trebuia sa il ceara diplomatia romaneasca. Problema Kosovo este un bun prilej ca sa ne exprimam punctul nostru de vedere. Nu ca pe o tradare, ci armonizarea unei pozitii la un context geopolitic si economic nou in care Romania trebuie sa isi afirme demnitatea."

Cu alte cuvinte, dl. Constantinescu vrea sa dea garantii Serbiei, care este inca membra a "Uniunii" Rusia-Belarus, ca va intra in UE. Este ca si cand UE ar garanta Rusiei primirea neintarziata in cadrul ei. Pana cand Serbia nu isi va revizui fundamental politica de subservienta neconditionata fata de Rusia, UE NU POATE sa-i ganteze NIMIC. Aceasta este diferenta dintre Kosovo si Republica Srpska din Bosnia. Vedem deci dece dl. Constantinescu a fost infrant de securitate: pentru ca domnia sa nu prea stie pe ce lume se afla!
Candva, in viitor, cand Serbia va adera intr-adevar la valorile civilizatiei europene, sint convins ca Republica Srpska ii va reveni. Pana atunci, o va ajuta Rusia cu fregatele si avioanele ei in Marea Mediterana, sa scape de problema Kosovo.

ionion
2007-12-07 08:44:38

Acesta nu este articol dar o DECLARATIE pe care

cu multa placere as semna-o ca sunt de acord!

Hantzy
2007-12-07 10:34:51

Re: CEL MAI TARE ARTICOL VIZIONAT PINA ACUM

La 2007-12-06 23:11:40, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-12-06 22:50:53, texanu a scris:
>
> >eu am o lista de 3 persoane hai sa vad opinia
> > voastra
> >
> ----------------------
> texane esti dragut, stiu ca te-ai gindit la mine, desigur as fi f.
> potrivit, sunt diplomat, frumos, inalt, stiu limbi, as putea
> reprezenta si multe minoritati... da nu pot, crede-ma... s-ar produce
> nasoale de rang inalt, Condolenta s-ar indragosti de mine, precis si
> Merkel si Doamne fereste chiar regina.. sau Osama, ca de Hilari nici
> nu mai discutam... imagineaza-ti ce gelos ar fi Domn pres. sa nu mai
> vorbesc de nefasta-mea.
>
*********************
Daca nu-i pici cu hodoronc-tronc Ilenei a lui Cucos nu e nici o problema! Pun pariu ca vei confirmat din prima!

M_D_L
2007-12-07 12:56:21

Rusia sta rau de tot !

Nu e adevarat ce se zice, ca si-ar fi revenit din coma indusa artificial de catre CIA, inca de pe vremea lui Gorbaciov. Uitati-va la chinezi si tineti-va bine sa nu cadeti din picioare (http://www.skyscraperpicture.com/shanghai.htm). Acolo chiar se misca treburile, cu viteza din ce in ce mai mare. La avansul tehnologic pe care l-au avut rusii inainte de "starea asta de lesin", ar trebui sa intre in pamant de rusine. Au ajuns galbejitii sa se uite la ei ca la ultimii milogi.
Eu nu cred ca Putin ar fi schimbat politica si ar dori sa repuna Rusia in stare de functionare. Joaca teatru (la fel la Vadim al nostru), ca sa-i pacaleasca pe rusnaci. A fost adus la putere de betivanul si tradatorul Eltsin si nu imi inspira incredere. Eu mi-as dori ca Rusia sa redevina o mare putere, ca sa-i mai tempereze pe americani (de care sunt scarbit in ultimul hal si pentru ca ne-au distrus economia, dar si pentru ca au bombardat Iugoslavia).

zokibis
2007-12-07 14:05:14

Re: asa e - pentru CID. Tare obtuz mai esti si inveninat cu ura impotriva Serbiei!

In ultimii 8 ani in KiM s-au distrus biserici si manastiri ortodoxe intr-un numar mai mare decat in 500 de ani de ocupatie turca. Serbia este stat suveran si orice recunoastere a Kosovo inseamna incalcarea Rezolutiei 1244 al CS al ONU, incalcarea Actului Final al OSCE de la Helsinki privind inviolabilitatea granitelor si practic disparitia oricaror reguli in relatiile internationale. Imediat dupa recunoasterea Kosovo de catre SUA si vasalii sai va urma proclamarea independentei de catre sarbii din nordul provinciei (pe aceleasi considerente de autodeterminare), apoi proclamarea independentei Republicii Srpska din Bosnia si recunoaterea de catre Rusia a independentei Abkhaziei si Osetiei de Sud (vezi interviul de azi al ministrului de externe gruzin/geogian dat Financial Times si Daily Telegraph). Si asta inseamna razboi la Adriatica si la Marea Neagra, cu implicare ruseasca si americana cu potential de generalizare in toata lumea, adica WW3. Chiar asta vrei???!!!

La 2007-12-06 22:58:58, CID a scris:

> Mi-e un drag de Transnistria de nu mai pot. Parca am un gol in suflet
> fara Transnistria.
> Dar i-a intrebat Roncea pe transnistrenii aia ce vor? Poate ca au alta
> treaba si Roncea vrea sa-i retina.
>
> Kosovo trebuie sa fie independent. Lumea civilizata nu se poate
> construi decat pe respectul pentru libertatea fiecaruia.
>

zokibis
2007-12-07 14:16:26

Re: "Regretele" lui Emil Constantinescu / Pt. Paul din Ohio/USA

Va jucati cu focul! Voi in SUA nu realizati ca actiunea din 1999, pe care cu aroganta ati numit-o "Ingerul Milos", a avut succes doar pentru ca Rusia lui Eltin cel Betiv nu a vrut sa furnizeze Serbeie rachete S-300 cu care avioanele americane ar fi fost cu usurinta doborate. Nu realizati ca Rusia lui Putin nu mai este ceea ce a fost in 1999 si in caz de agresiune aspra Serbiei nu va sta cu bratele incrucisate. Neoficial in media sarba se vorbeste ca cumpararea NIS (compania de petrol sarba) de catre Gasprom nu se va face pe bani ci pe livrare de armament. Avioanele vor fi doborate, iar pe teren aveti 16.000 de soldati, tinte vii pentru militarii sarbi. Iar razboinicii din Irak sunt o gluma fata de cei din Serbia. Si inca ceva: Probabil ca Serbia nu se pricepe la diplomatie, la drepturile omului, dar se pricepe de minune la muzica (vezi Eurovision 2007) si la razboaie. A demonstrat-o cu prisosinta in ultimii 200 de ani. S-au afundat aici cele mai mari imperii (Otoman, Habsburg, Hitlerist si Stalinist). O sa va infundati si voi!

La 2007-12-07 05:48:22, Paul din Ohio a scris:

> Citez din cuvantarea fostului presedinte:
>
> "Deci trebuie sa se dea garantii de intrare in UE a tuturor statelor
> din Balcani. Numai astfel albanezii se pot simti in siguranta in
> cadrul statului sarb. Pentru ca altfel se declanseaza un joc
> periculos, care a si inceput. De ce nu Republica Srpska sa iasa din
> Bosnia - Hertegovina, care este o alta creatie artificiala, numai ca
> este o creatie artificiala occidentala, dar este exact ceea ce se
> intampla in Kosovo ceea ce poate sa ceara Republica Srpska. Si sunt o
> serie de tari care au probleme asemanatoare. Si exista riscul unei
> reactii in lant extrem de periculoasa, care poate afecta un organism
> elastic creat cum este cel al UE. De aceea, cred ca acum politica
> romaneasca trebuie sa se exprime cu demnitate maxima, luand act de
> noul statut pe care il are. Sunt stupefiat ca astazi, presedintele,
> primul-ministru, ministrul de externe nu isi dau seama ca Romania are
> cu totul alt statut. Ca in NATO si in UE exista niste regulamente
> bazate pe unanimitate, pe pozitia fiecarei tari. N-am observat nici un
> gest de unanimitate pana acum. Inclusiv problema romilor nu s-a pus pe
> agenda Consililui European din decembrie. Era primul lucru pe care
> trebuia sa il ceara diplomatia romaneasca. Problema Kosovo este un bun
> prilej ca sa ne exprimam punctul nostru de vedere. Nu ca pe o tradare,
> ci armonizarea unei pozitii la un context geopolitic si economic nou
> in care Romania trebuie sa isi afirme demnitatea."
>
> Cu alte cuvinte, dl. Constantinescu vrea sa dea garantii Serbiei, care
> este inca membra a "Uniunii" Rusia-Belarus, ca va intra in UE. Este ca
> si cand UE ar garanta Rusiei primirea neintarziata in cadrul ei. Pana
> cand Serbia nu isi va revizui fundamental politica de subservienta
> neconditionata fata de Rusia, UE NU POATE sa-i ganteze NIMIC. Aceasta
> este diferenta dintre Kosovo si Republica Srpska din Bosnia. Vedem
> deci dece dl. Constantinescu a fost infrant de securitate: pentru ca
> domnia sa nu prea stie pe ce lume se afla!
> Candva, in viitor, cand Serbia va adera intr-adevar la valorile
> civilizatiei europene, sint convins ca Republica Srpska ii va reveni.
> Pana atunci, o va ajuta Rusia cu fregatele si avioanele ei in Marea
> Mediterana, sa scape de problema Kosovo.
>

zokibis
2007-12-07 14:20:09

Re: Romania si Serbia CID-ule

Care UE???? Cel care vrea sa savarseasca un rapt teritorial? Merci, nu! Cu o asemenea UE si NATO care ciuntesc tari si sprijina teroristi albanezi Serbia nici nu vrea sa se insoteasca. UE va dispare in maxim 15 ani. Poate mult, mult mai repede... dar Serbia si sarbii ne vor fi mereu vecini. Nu vom fi niciodata vecini cu SUA ori cu Franta. Dar tu vrei relatii tensionate cu un vecin. Unicul cu care pina acum nu am avut razboi. Poate multumita unora ca tine il vom avea...


La 2007-12-06 23:30:10, hefaistos a scris:

> Romania trebuie sa-si afirme neaparat interesele sale in zona .
> Se stie ca recunoasteerea unei eventuale independente a kossovo ar
> crea un precedent periculos in Europa centrala si de est si nu
> numai.De aceea Romania nu trebuie sa fie de acord cu independenta
> kossovo , mai ales ca albanezii nu au absolut nici un argument istoric
> in favoarea lor.Recunoasterea ar insemna totodata
> si o racire ireversibila a relatiilor romano sirbe . Nu cred ca se
> merita acest lucru , avind in vedere relatiile seculare de prietene cu
> sirbii.
>

zokibis
2007-12-07 14:32:09

Occidentul ingrijorat!

Presa britanica se arata ingrijorata de posibila evolutie a evenimentelor. Stiu ei bine de tot ca au si ei Scotia lor. Stiu ei ca Blair a avut geniala idee a interventiei umanitare cu bombe numita Ingerul Milostiv si iata ce incurcatura a iesit. La vremea respectiva se vorbea de drepturile omului nu de independenta Kosovo. Azi e invers...

Cateva fragmente dintr-un articol:(http://news.independent.co.uk/europe/article3231202.ece)
Declaration of Independence or War?
Here in the northern region where the Serb minority is concentrated, fears are growing that thousands of Serbs may flee Kosovo when the UN-administered province declares independence as early as next week, potentially sparking a humanitarian and security crisis, destabilising Europe's most volatile regions, and provoking another Balkans war. Serb families are already packing their bags.
Among Serbs there is fear, uncertainty and a huge lack of trust towards Albanians, said Biljana Todorovic, who lives among her fellow Serbs in northern Mitrovica, across the Ibar river from the entirely Albanian southern half of town. Everybody expects violence, because it is the one constant here.
A declaration of independence by Kosovo's President or Prime Minister is expected to be followed by a similar announcement from Serb leaders in northern Kosovo. You can be sure of that. It will happen the very same day or the next day, said Oliver Ivanovic, a moderate Serb politician in northern Kosovo.
Belgrade won't openly support it but will do so indirectly. A sense of hopelessness among Serbs elsewhere in Kosovo will prompt at least 10,000 of them to abandon their villages. How could they stay? They don't trust the Albanians who killed us or the Western powers who bombed us. All Serbs in Kosovo are worried and in some way prepared to leave.
Kosovo's leaders fear Belgrade will encourage Serbs to leave their ancient villages and head north, creating a grim spectacle to blight the first days of their independent state.
Things are going to get worse here before they get better, admitted Dukagjin Gorani, a chief adviser to Kosovo's Prime Minister-elect, Hashim Thaci.
In a foretaste of the struggle to come, an adviser to the Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica was slapped down yesterday by the EU mediator on Kosovo for saying that war is a legal tool, if the will of the UN Security Council is not respected.

gaby
2007-12-07 15:21:42

Clinci? In Marea Neagra?

Rusii au trimis portavion in Mediterana! S-au apucat sa construiasca altele. Si vor fii trimise peste tot! Sper ca prabusirea americii va face doar mult zgomot pentru nimic. Sper sa controleze rusii si chinezii lucrurile cu calm si luciditate! Iar Rominia ar trebui sa inteleaga ca invirtirea in jurul navei naufragiate te poate duce la fund!

CID
2007-12-07 15:34:56

Re: asa e - pentru CID. Tare obtuz mai esti si inveninat cu ura impotriva Serbiei!

Eu am inteles, voi voiati sa casapiti albanezi dupa bunul plac si sa fiti lasati. Dupa ce i-ati fi exterminat sa se astearna o binemeritata "pace". Asa ceva nu se poate. Visele aste de tip "roi-nelu" nu se vor realiza niciodata. Din contra.
Nu va fi nici un razboi mondial din pricina voastra. Cum ti-am mai zis, o sa mai stati cateva zeci de ani pe margine.

Pe de alta parte, daca sinteti ghimpele sovietic in coasta Europei, ce crezi ca meritati? Laude?

Arogantu'
2007-12-07 17:24:07

Re: Rusia sta rau de tot !

CID
2007-12-07 17:33:22

Re: Romania si Serbia CID-ule

Tu unde stai, ca sa ai pretentia ca iti apartine Kosovo? Unde stau sarbii? Nu le mai ajunge spatiul? Vreti sa-i dati afara pe kosovari ca sa va intindeti voi?
UE nu face nici un rapt teritorial, doar recunoaste o stare de fapt. Cum am mai spus, independenta se afirma.

zokibis
2007-12-07 20:18:22

Re: asa e CIDule

"Nu va fi nici un razboi mondial din pricina voastra." A fost o data si va mai fii! Nu sunt sarbii ghimpele rusesc in coasta Europei ci Europa i-a impins pe sarbi in bratele rusilor din cauza politicii anti-iugoslave si apoi anti-sarbesti pe care a dus-o!

california
2007-12-07 20:42:38

zokibis


Sobru aka CID are doar cateva idei ...neclare, dar fixe!

Incapacitatea de a intelege ce se intampla in jurul lui si de a emite prognoze il determina sa lanseze pe net niste judecati absolut fara noima si care se si bat cateodata cap in cap (nu-i problema, ca el nu-si da seama).

Este absolut inutil sa incerci sa-l faci sa priceapa ceva, e pacat de timpul tau.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cioara vopsita (3216 afisari)
 Mos Nicolae i-a adus lui Basescu o limuzina de 100.000 euro (2622 afisari)
 Nicolae Labis, poetul ucis de "pasarea cu clont de rubin" (2603 afisari)
 Clinciul ruso-american incinge Marea Neagra (2394 afisari)
 Unguri, veniti-va in fire! (2286 afisari)
 Un astrolog rus a citit in stele cine ii va urma lui Putin (1866 afisari)
 Berlusconi in calduri (1459 afisari)
 Romania, sub amenintarea nucleara (1431 afisari)
 Sarbii ameninta Kosovo cu razboiul (1178 afisari)
 Schimbarea climei ar putea declansa conflicte majore pe glob (1029 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00726 sec.