Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile dosare

2007-10-13
Un Agricultor (...@yahoo.fr, IP: 89.136.147...)
2007-10-13 09:44
Spaiu' precum paiu'

Mon cher, esti posedat de paranoia talibana shi multa necunoashtere. Fiecare tzara comunitara are proceduri specifice pe probleme specifice. Directivele despre care zici matale stabilesc doar conditiile de eligibilitate, iar ce anume se finantzeaza stabileste fiecare tzara in parte in functzie de prioritatzile shi necesitatzile sale. Altfel, bunii nostrii liberali, fara proceduri, luau demult banii pentru loturi experimentale cu plntatzii de banani shi palmieri, vinovata fiind clima. Ori iubitzii dumitale petroliberali s-au ocupat de alte treburi; Motreanu de istoria utilizarii mushtei la arat shi a sapazinului la tratamentul culturilor, iar Remeshul de finantzele sale. Fusese alta data shi ministru la Finantze.

spaiu' (...@k.ro, IP: 78.96.13...)
2007-10-13 12:19
Re: Spaiu' precum paiu'

La 2007-10-13 09:44:38, Un Agricultor a scris:

> Mon cher, esti posedat de paranoia talibana shi multa necunoashtere.
> Fiecare tzara comunitara are proceduri specifice pe probleme
> specifice. Directivele despre care zici matale stabilesc doar
> conditiile de eligibilitate, iar ce anume se finantzeaza stabileste
> fiecare tzara in parte in functzie de prioritatzile shi necesitatzile
> sale. Altfel, bunii nostrii liberali, fara proceduri, luau demult
> banii pentru loturi experimentale cu plntatzii de banani shi palmieri,
> vinovata fiind clima. Ori iubitzii dumitale petroliberali s-au ocupat
> de alte treburi; Motreanu de istoria utilizarii mushtei la arat shi a
> sapazinului la tratamentul culturilor, iar Remeshul de finantzele
> sale. Fusese alta data shi ministru la Finantze.
>
sa le luam pe rand, ca dam in indigestie:
Zishi matali ca fiecare tara are proceduri specifice? Asa o fi, da numa la noi avem lege, apoi HG care adauga la lege si, last but not the least, norme metodologice, elaborate de functionari agramati (sau rau intentionati), care se aplica indiferent daca sunt contrare literei si spiritului legii. Trebuie si birocratii din ministere sa aiba obiectul muncii,nu? Exemplele sunt cu duiumul: stii ca HG 584, ce copiaza, cica, Directiva PED, vine in contradictie cu principii fundamentale din Codul Civil? Stii, de asemenea, ca actele normative ale CNAS au fost aduse in conformitate cu Legea 95, care le guverneaza, abia la 18 luni de la intrarea in vigoare a L95? Stii, de asemenea, ca, pentru a clarifica sfera de aplicare a TVA e mai simplu sa cauti in regulamentele franceze si engleze, decat sa studiezi betia de cuvinte a Codului Fiscal roman? Exemplele sunt multiple, monser, da nu vreau sa depasesc spatiul alocat acilea.
Mai departe, daca avem conditiile de eligibilitate, de unde mania bolsevica de dirija voi in ce fel de afaceri sa se cheltuiasca banii cu pricina?( e adevarat, intrebarea e prosteasca, raspunsul la ea fiind evident). Nu faceti decat sa aratati unde e cauza reala a imposibilitatii absorbtiei acestor fonduri: limitarea accesului la ele, de catre functionari ce n-au mare legatura cu activitatea economica propriu zisa. Indiferent ce afacere se fondeaza ori dezvolta cu acesti bani, rolul vostru e limitat la a supraveghea daca fondurile cu pricina se duc pe investitii in utilaje agricole sau de industrie alimentara, certificari, etc., si nu in Mertzane, vile si alte acareturi. De aia sunteti platiti de la bugetul de stat. A va face datoria in acest sens inseamna ca peste un an-doi, in loc de 3 sortimente de lapte sa gasim in magazine 15 marci diferite, cu consecintele imediate in scaderea pretului acestuia.
Cat despre iubiti mei liberali, tre sa-ti spun ca nu-s de-ala. Daca era sa iubesc liberali, as fi preferat-o pe Nutzi... Ca sa fim seriosi, trebuie sa iti spun ca, prin natura meseriei, am interese contrare celor de la Rompetrol. Asta nu ma impiedica insa sa constat ca firma e bine condusa, iar negociatorii ei sunt de-a dreptul imposibili. Bravo lor! asta se cheama lucru in echipa! o calitate ce lipseste unor temporari giranti ai unor functi publice.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.