Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-08-25

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Huhu extraterestrul
2007-08-24 23:03:40

Lasa boierule, lasa.

Lasa, lasa.

georgems
2007-08-25 08:09:03

Asa da boierule

Se pare ca revii la ceea ce considera multa lume ca esti , un adevarat ''savant'' capabil sa judece la nivel macro sau interdisciplinar .

Sorin Dragan
2007-08-25 16:44:41

Ai gresit

Trebuia si tu sa il revendici , dupa care sa il dai presedintelui- manea pe care il iubesti. Ce bucurie ii faceai. Iti dai seama ce tara mare avea de condus. Daca participa si populatia polului nord la referendum iti dai seama ce scoruri?

JMJ
2007-08-25 21:43:46

Intelectualii ar face bine sa se spiritualizeze de urgenta ca nu-i vad bine deloc

Vad ca nu mi-ati postat mesajul de ieri in care ziceam ca Daca mergeati intr-o expeditie de misticism precum Qakers englezi in America…
Poate ati fi devenit Proprietor precum William Penn in Pennsylvania.
Daca observam, de-alungul istoriei, Dumnezeu i-a ajutat sa se intinda asupra altor teritorii pe cei ce aveau ceva mai mult de oferit privind conceptiile religioase si organizarea societatii.
Tocmai am citit despre Quakers pt ca am auzit ceva aseara la tv cum cautau ei sa fie in legatura cu Sf. Spirit, si vad ca au avut o influenta extraordinara in lume. Porniti din Anglia in sec. 17, zice ca numara numai vreo 350.000 de membri, insa au dat personalitati deosebite, precum William Penn, intemeietorul statului Pennsylvania, si presedintele Richard Nixon si inca unul. insa au garantat de atunci libertatea religioasa, dreptul la judecata dreapta si alegeri libere. Nu-i de mirare ca in acest stat s-au pus bazele Statelor Unite ale Americii moderne si zice ca Penn vedea de atunci si statele Europei unite.
Cu aceasta ocazie am aflat ca au vrut mai intai sa-i puan numele statului Sylvania (padure in latina), dar regele Angliei a dorit sa puna numele lui Penn inainte intrucat batranul Penn ii impumutase o suma mare de bani si avea stima pt el.
Dar m-am gandit ca Transilvania parca ar fi aproape opusul de la Pennsylvania, pentru ca in timp ce in legatura cu primul loc circula mitul Dracula, pornit de l un domn sangeros, cea de-a doua s-a intemeiat pe credinta lui William Penn ce facea parte din grupul Quakers, oameni ce propovaduiau pacea in lume si au si obtinut Premiul Nobel in 1947 pt eforturile lor de aface pace in lume. Au infiintat o multime de organizatii pt drepturile omului, intre care Amnesty International. Desi un grup foarte mic de oameni ce au fost mult timp persecutati pt credinta lor crestina si pt ca nu vroiau sa se plece decat lui Iisus Christos si vroiau sa se conduca numai dupa cum le dicta Spiritul din ei, tocmai datorita faptului ca principiile lor corespundeau intr-o mare masura cu vointa lui Dumnezeu a facut ca ei sa aiba asa o influenta mare in lume.
doi presedinti, unul fiind Richard Nixon. Probabil ca tocmai pt ca a avut o asemenea educatie prin Spirit a cautat apropierea dintre cele doua sisteme. Ca mod de viata Qakers recomanda simplitatea si egalitarismul - lucruri ce le gasim si in comunism.Quakers hold a strong sense of spiritual egalitarianism, including a belief in the spiritual equality of the sexes. From the beginning both women and men were granted equal authority to speak in meetings for worship. Margaret Fell was as vocal and literate as her husband, George Fox, publishing several tracts in the early days of Quakerism. The Friends' attitude towards egalitarianism was also demonstrated by their refusal to practice "hat honor" (Quakers refused to take their hats off or bow to anyone regardless of title or rank), and their refusal to address anyone with honorific titles such as "Sir," "Madam," "Your Honor," or "Your Majesty." This testified to the Friends' understanding that, in the eyes of God, there was no hierarchy based on birth, wealth, or political power — such honors they reserved only for God. This practice was not considered by Friends to be anti-authoritarian in nature, but instead as a rebuke against human pretense and ego. Today, resistance to "hat honor" does not prevail as it once did—most hat customs are not practiced in contemporary daily life—and the individual Friend is left to decide whether or not to practice "hat honor" as a matter of conscience. [edit] Education Friends have founded many schools and colleges and have never engaged in anti-intellectualism; however Friends have often cautioned against the admission of education credentials as either a form of honoring humans instead of God or as a substitute for a relationship with God. [edit] Oaths and fair-dealing For more details on this topic, see Testimony of Integrity. Early Friends believed that an important part of Jesus' message was how we treat our fellow human beings. They felt that honest dealing with others meant more than avoiding direct lies. Friends continue to believe that it is important not to mislead others, even if the words used are all technically truthful. Early Friends refused to swear oaths, even in courtrooms, believing that one must speak truth at all times, and the act of swearing to it implied different standards of truth with and without oaths; this doctrine is attributed to Jesus in the Sermon on the Mount (specifically Matthew 5:34-37).
daca la comunisti gasim o motivatie a luptei lor contra intelectualilor - carora le coamndau opere cu subiecte inaltatoare si au instalat cenzura - vedem ca si anumite secte crestine si chiar necrestine au ceva inpotriva intelectualitatii. Li se reproseaza tocami faptul ca indeparteaza poporul de Dumnezeu si ii conduce pe cai gresite, facandu-i apoi sa suporte consecintele prin pedepsele aplicate de Dumnezeu.
Oamenii in asteptarea intoarcerii lui Christos si-au creat idoli (petreceri, sex ilicit, droguri, alcool, bogatii, etc) precum evreii dupa eliberarea din Egipt cand vedeau ca moise nu mai vine de pe munte.
Asa s-a ajuns la societatea de consum si planeta a ajuns sa se sufoce de gunoaie, chimicale, fum si foc. Ieri spunea un pastor la tv ca Ghehena - despre care vorbea Iisus ca acolo vor arde cei pacatosi - era un loc la marginea Israelului unde se aruncau gunoaiele si ardeau continuu. acolo fusese inainte loc unde paganii isi sacrificau copiii abia nascuti. Si cum zicea Dumnezeu ca un loc unde a curs sange nevinovat este desacralizat, nemaifiind sacru va fi plin de demoni si de-aia sunt gunoaie si arde focul si nu se paote respira de fum. Omenirea fiind tot mai pacatoasa astfel de locuri s-au inmultit.
De-asta e nevoie urgenta sa facem calea intoarsa spre Dumnezeu daca vrem sa mai existe viata pe pamant. Oricum cei credinciosi cu adevarat vor fi ridicati la cer la venirea lui Iisus si nu vor ami suporta calamitatile.

sunshine
2007-08-26 05:43:32

Polul nord si sfarsitu'

Toti se bat pe zacamintele de la Polul Nord dar nimeni nu tine cont de ceea ce se va intampla atunci cand vor putea sa le exploateze, cine va mai trai ca sa beneficieze de ele si daca petrolul va mai fi legal folosit tinand cont cat de mult polueaza. In afara de asta nu tin cont si de virusii existenti in straturile de gheata care odata cu topirea ghetarilor vor incepe sa circule prin lume si vom mai avea ceta sute sau milioane de victime.... dar de ...prostia umana nu are limite.
Se pare ca omul in neghiobia lui isi taie singur craca de sub picioare, chiar mai mult decat a facut-o pana acum, chiar.
Cata lume stie ca de fapt "schimbarile climatice" acute (nu corespund deloc estimarilor oamenilor de stiinta care prognozau 40-50 de ani pana la distrugerea a miliarde de oameni) sunt urmare a unui blestem si a invocarii formelor naturii in numele justitiei divine impotriva unora care au ucis, violat si maltratat oameni cinstiti si cu onoare din aceata tara ca si din alte 2.
Pentru ca nu exista justitie in lume , singura solutia a afost invocarea fortelor naturii pt a se face dreptate.
Sincera sa fiu nu-mi doresc decat sa-i vad pe toti morti, si-mi doresc asta din tot sufletul meu, deoarece si copilul meu a fost omorat si nimeni nu a facut nimic, la fel ca si in cazul parintilor mei.

PS: Viata cu cat mai mult soare si apa cat mai multa doresc intregii omeniri!!!!!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00649 sec.