Ziua Logo
  Nr. 3988 de luni, 23 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-07-23

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Rhodos
2007-07-23 00:12:12

Mina in mina cu hunul?DE CE OARE?USA- NATO- UE costurile integrari?!

Vedeti domnu Damian de ce hunul are tupeu si sa desteptat.exact cum am comentat ieri la editorialul dvs.

Cum sa solicite in masa cetatenia romana ,fereasca Dumnezeu ,pai atunci ramineti voi "relicvele veninoase "fara posibilitati de manevra.

Si intre timp noi continuam razboiul romano roman.

Interesant de vazut al cui joc face Voronin-GHICI ?

Poate ca ar fi interesanta si o Trasnistrie independenta ,de ce nu ?
Pai de ce nu si accelarat si usurat mecanismul de redobindire a cetateniei romane pt romani basarabeni.

Daca nu in timp ce sa avem ?! Unii ce vor cere in continuare Ungaria mare sau fiul acesteia Transilvania independenta si de alta parte unul ce a inventat limba moldoveneasca si 10 miloane de moldoveni.
Pina atunci liantul nostru national, CULTURA, OAMENII DE CULTURA SA FIE SPRIJINITI. pt a intari unitatea nationala si a o imuniza de atacurile huno mutanto sovietice.(ASTA PINA CIND SE VOR DESTEPTA SI ELITELE NOASTRE POLITICE AMORTITE ,O PARTE INSEMNATA A LOR.
Intre timp prin toate mijloacele se incerca discreditarea institutiilor statului .ca romanul din diferite zone geografice sa vada drept alternativa separarea.
Sprijinul se pare pt demersul hunului vine de la acele personalitati ce doresc expulzarea USA din Europa.bietii strategii nu pot privi mai departe de virful degetului ,nu pot vedea ca EUROPA FARA USA ESTE NIMIC SI VA FII UN NIMC,DAR VA SATISFACE ORGOLIILE MARUNTE ALE UNOR IMPERII DE MULT APUSE.
Haideti sa privim in viitor putin ce se poate intimpla daca dormim ,PE EI SA LE DEJUCAM TOATE PLANURILE.

rita_veverita
2007-07-23 00:14:22

Are dreptate

Idea cu tara neutra, de fapt cu tara, e mai ciudata

Mariuka
2007-07-23 00:44:08

casa de nebuni

este clar ca voronin doreste sa tulbure apele. Da stim deja ca ii crapa pamantul sub picioare de ura cand vede ca malurile prutului devin tot mai apropiate. Si-ar da viata sa vada o Romanie izolata si atacata de cat mai multi mitzei. "Perlele" voronin apar tot mai primitive si ieftine. Daca ataca Romania, ataca UE, iar Romania trebuie sa-si intre de-abinele in rolul de tara membra UE si sa-i dea peste bot, mancurtului! Iar asta cu "niciodata nu vom renunta la neutralitate" - ma pufneste rasul! Aloooo, bunicule, vine 2009 si te trimitem la lada de gunoi. Doamne ajuta!

ionion
2007-07-23 09:44:44

Dupa ce Voronin a inmanat carentele de partid unor fete bisericesti a inceput cu

bla-bla bla impotriva Romaniei pentruca ...varsta ...sa nu uitam varsta sa destul de inaintata si la fel ca si hoasca de pe Moliere au nevoie de ingrijire medicala speciala.
Doi avem pana acum...pacienti!

felix.braniste
2007-07-23 11:27:22

QED

Nu stiu de ce ne mira atat de mult declaratiile lui Voronin cat si faptul ca ele sunt sustinute de Kalman Mizsei (si viceversa).
Ele sunt de fapt efectul..si nu cauza unei politici externe deplorabile dusa de Romania dupa 2004,dar si inainte.
Desi domnul Damian nu va fi de acord cu ceea ce voi scrie in continuare,totusi e imposibil sa nu se observe ca,in ultimii ani,politica externa a Romaniei a fost facute de persoane fara valoare si pregatire in domeniul diplomatic. Asta a adus prejudicii Romaniei,atat economice cat si diplomatice.Deci:
1. Declaratia marelui presedinte cum ca politica externa a Romaniei se va alinia axei (virtuale) Londra -Washington, a lezat parteneri traditionali ai statului roman (Franta). In afara de asta baietii de la Londra si DC au aflat despre asta...din presa!!!:)
2. Relatiile diplomatice ale Romaniei cu vecinii sunt DEPLORABILE. In momentul de fata sunt relatii reci sau inexistente. Declaratii de genul "marea neagra e lac rusesc"," nua vem nevoie de investitori rusi" ,Gazprom e armata rosie" au dat bine la populismul endogen democratiei dar au cauzat mari prejudicii economice si diplomatice Romaniei. De exemplu...reactia Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse la aceste declaratii care credeti ca a fost? Groaznic...NICI UNA!
Ne place sau nu, Rusia este actorul principal in aceasta zona a Europei. Trebuie sa acceptam situatia si sa ne comportam diplomatic...ca atare.
3. Acum il blamam implicit si pe Kalman Mizsei. Dar sa ne intreb de ce oare Ungaria si nu Romania a deschis reprezentanta a UE la Chisinau? Nu era normal,dat fiind faptul ca in momentul de fata Romania este la marginea de est a UE ,de asemenea are si granita cu Rep Moldova, ca statul roman sa reprezinte UE in Rep MOldova? De ce s'a ajuns aici?
4.Rep Moldova este o tara cu 4,7 milioane de locuitori . Dintre acestia abia 45% mai sunt de origine romana . In ultimii ani Romania a aprobat aprox 500000 de cereri pt cetatenie. E elementar faptul ca cei din Rep Moldova solicita asta doar pt dreptul la libera circulatie in statele UE. Doar 1% din cei 500k s'au stabilit in Romania.
De altfel..si Bulgaria a acordat cetatenie moldovenilor ( in 2006 erau aproape 30000 de cereri aprobate). Normal ca rusul de la Chisinau incepe sa se ingrijoreze.
Cred totusi ca noi ..romanii...suntem mult prea sentimentali si mult prea ancorati in trecut pt a aplica o politica externa viabila si moderna. Si...mereu am incercat sa mergem la "2 capete" !Ajunge!!!
ps. Merci de rabdare George!:)

Sasha2007
2007-07-23 13:45:09

Voronin - roman

Voronin e rusinea natiunii.Cu toate ca inca nu stim de ce natie este el.Nascut in Transnistria,educat de rusi,conduce un stat roman.Stim toti ca v-a fi disperat ,daca toti basarabenii vor pleca in UE.Nu v-a mai avea cine munci pentru 50 USD lunar.Si v-a fi nevoit sa munceasca el si cu fecior-su.Nu va uitati la aberatiile lui Voronin.Este un batrin cu probleme.

Razvratitul
2007-07-23 16:47:21

Unii chiar nu inteleg nimic !

1 . Voronin si ai lui abea astepta ca proportia de romani sa se micsoreze in Republica Moldova si protestele lui legate de cetatenie sunt de fatada. 2 . Dece sa nu-i facem pe plac inasprind conditiile de acordare a cetateniei prin impunerea unui examen de Limba Romana,a unuia de Istoria Romanilor si a altuia de Geografia Romaniei ? Si ca sa simta o placere si mai mare in corp,sa se completeze cu o testare a cunostintelor de Crimele Comunismului! Ia sa vedem ce va spune ?

Golanul
2007-07-23 16:58:33

Re: QED ???

La 2007-07-23 11:27:22, felix.braniste a scris:

De mult n-am mai vazut o lectie de propaganda pro-rusa ca aceasta! Dnii moroianu si Ratacitul vor fi invidiosi. Dar sa prezentam si argumentele:

> Ne place sau nu, Rusia este actorul principal in aceasta zona a
> Europei. Trebuie sa acceptam situatia si sa ne comportam
> diplomatic...ca atare.

Adica ce sa facem? Sa avem grija sa nu cumva sa suparam <<actorul principal>> din pozitia noastra de figurant? Tonul excesiv de respectuos pe care il folositi relativ la Rusia este cel al subordonatului catre sef...

> 3. Acum il blamam implicit si pe Kalman Mizsei. Dar sa ne intreb de ce
> oare Ungaria si nu Romania a deschis reprezentanta a UE la Chisinau?
> Nu era normal,dat fiind faptul ca in momentul de fata Romania este la
> marginea de est a UE ,de asemenea are si granita cu Rep Moldova, ca
> statul roman sa reprezinte UE in Rep MOldova? De ce s'a ajuns aici?

Pai nu stiti de ce n-a deschis Romania reprezentantza UE la Chisinau? Fiindca s-au opus vehement presedintele si guvernul Republicii Moldova, care au alergie la orice este romanesc.

> 4.Rep Moldova este o tara cu 4,7 milioane de locuitori . Dintre
> acestia abia 45% mai sunt de origine romana .

Aceasta informatie provine, probabiul, direct din ghidul stalinistului incepator. In orice statistica v-ati uita, procentul populatiei de origine romaneasca este, cu toate deportarile datorate <<principalului actor>>, peste 60%.

> Cred totusi ca noi ..romanii...suntem mult prea sentimentali si mult
> prea ancorati in trecut pt a aplica o politica externa viabila si
> moderna. Si...mereu am incercat sa mergem la "2 capete" !Ajunge!!!
> ps. Merci de rabdare George!:)

Noi romanii? Hai sa fim seriosi. Bine ca ati pus puncte, puncte. Constat cu uimire inmultirea propagandistilor rusi pe acest forum.

felix.braniste
2007-07-23 17:51:15

lol.pt Golanul

Dupa cum spuneam si in prima interventie.... greu de "educat" plebea. Nu trebuie sa vedem Rusia ca un sef,doar ca un partener. Putem trece peste diferente ideologice ? Americanii numeau Rusia acum cateva decenii "imperiu al raului". Acum fac schimburi comerciale cu ei fara probleme. Moscova e plina de reprezentante ale firmelor occidentale,firme care nu au nici cea mai mica problema in a face afaceri cu rusii.Imi puteti spune o firma romaneasca care face acelasi lucru?
In momentul in care toata stategia energetica a UE depinde relatiile cu Rusia,(toate celelalte strategii europene fiind in faza de proiect) mi se pare oarecum lipsit de diplomatie ca Romania sa fie vocea "puternica" ce se aude in regiune> Sa fim seriosi! De ce? Doar pt faptul ca depindem de ei doar 40% dpdv energetic? Problema este ca nici chiar UE nu vede cu ochi buni reactiile diplomatice ale Romaniei in ceea ce priveste Feredatia Rusa!
Spuneti ca s'a opus guvernul si presedintia Republicii Moldova cu privire la reprezentanta UE la Chisinau. Eu zic ca e perfect adevarat. Intrebare: DE CE? Doar pt "alergie" la ce e romanesc? Poate au afinitati acum pt tot ceea ce este maghiar..nu? Sa fim seriosi...diplomatia moderna nu se face pe chestiuni de afinitati si dusmanii din timpuri de mult apuse.
La fel de bine cum noi romanii ii uram pe rusi..i'am putea uri si pe turci,pe nemti sau pe polonezi...nu?:) Si cu ei am avut probleme!
Statistica? Vezi sursele oficiale pt acest gen de studiu. Eu am citit rezultate ultimulul recensamant facut in Rep Moldova. Sunt oficiale...deci...sunt o sursa credibila,nu? Pt basme...incercati la H.C. Adersen!
Propaganda ruseasca spuneti?:))
LOl...nu cred ca e persoana pe forumul asta care sa fi avut mai mult de patimit ca mine..din cauza lor. Dar ,spre deosebire de dumneavostra,nu las prejudecatile sa ma afecteze intr'o analiza.
Numai de bine!

Golanul
2007-07-23 17:56:21

Re: Unii chiar nu inteleg nimic ! - pai s-o facem lata atunci!

La 2007-07-23 16:47:21, Razvratitul a scris:

> 1 . Voronin si ai lui abea astepta ca proportia de romani sa se
> micsoreze in Republica Moldova si protestele lui legate de cetatenie
> sunt de fatada. 2 . Dece sa nu-i facem pe plac inasprind
> conditiile de acordare a cetateniei prin impunerea unui examen de
> Limba Romana,a unuia de Istoria Romanilor si a altuia de Geografia
> Romaniei ? Si ca sa simta o placere si mai mare in corp,sa se
> completeze cu o testare a cunostintelor de Crimele Comunismului! Ia sa
> vedem ce va spune ?
>

Hai sa propunem acest examen tuturor locuitorilor Romaniei si sa le reinniom cetatenia pe baza rezultatelor! In speranta ca tzara nu se va depopula, sigur se vor elibera ceva locuri de cetatzean pentru cunoscatorii din R. Moldova.

Lasind gluma la o parte, acei cetateni moldoveni care pot arata ca ei sau familia lor locuiau aici in 1940 si deci au fost deposedati de cetatenia romana fara vointa lor, sint in drept sa o recapete fara nici un examen. Testarile sint pentru straini care vor sa devina romani (chinezi, somalieni, etc.), nu pentru cei carora li s-a furat calitatea de roman.

mafalda
2007-07-23 18:32:56

Moldova nu mai e a mea, nici a urmasilor urmasilor mei...

Exista o intelegere secreta intre URSS si SUA facuta la Malta 1989.
R.S.S.Moldoveneasca va fi golita incet incet de moldoveni si va apartine rusilor, care trebuie sa devina majoritari.
Prin acordarea cetateniei romane tocmai asta se infaptuieste de presedintele Basescu. El stie asta, dar trebuie sa asculte ordinele.

Golanul
2007-07-23 19:04:30

Re: lol.pt Braniste - opriti-va

La 2007-07-23 17:51:15, felix.braniste a scris:

>. Eu am citit
> rezultate ultimulul recensamant facut in Rep Moldova. Sunt
> oficiale...deci...sunt o sursa credibila,nu? Pt basme...incercati la
> H.C. Adersen!
> Propaganda ruseasca spuneti?:))
> LOl...nu cred ca e persoana pe forumul asta care sa fi avut mai mult
> de patimit ca mine..din cauza lor. Dar ,spre deosebire de
> dumneavostra,nu las prejudecatile sa ma afecteze intr'o analiza.
> Numai de bine!
>

...din dezinformat. Iata datele recensamintului din 2004 in Moldova, reproduse dupa CIA Factbook:

Moldovan/Romanian 78.2%, Ukrainian 8.4%, Russian 5.8%, Gagauz 4.4%, Bulgarian 1.9%, other 1.3% (2004 census)

Sau poate CIA si-a luat informatia de la Andersen? Sau, cine stie, este agentia capitalista pusa sa denigreze succesele in munca ale RSS Moldovenesti?

Cit priveste suferintele indurate din partea rusilor, sper ca nu v-au <<deportat>> cu fortza familia in casa unui roman basarabean plecat in concediu pe termen nelimitat in Siberia.

Rusia trebuie tratata cu respectul datorat oricarei altei tari, nu ca actorul principal de catre camerista. Si de cite ori abuzeaza pe baza statului sau de putere militara, trebuie denuntata cit mai sever, fara teama de santajuri economice.

Intr- eventuala confruntare economica, posesorul de resurse cu coada sus iese, pina la urma, infrint. Fiindca Occidentul poate refuza sa mai cumpere si de asemenea poate pune presiune pe alti cumparatori. In plus, OPEC va mari bucuros productia cind va avea garantia ca Rusia este boicotata. Desigur, scenariul meu este extrem, dar nu mai putin extrem decit alternativa in care atotputernica Rusie tine in mina robinetele si comanda purtarea celorlalte tzari.

ionion
2007-07-23 19:32:06

Tovarashe Voronin, deci nu vrei sa te linistesti ! Stii ce i-a facut MS Regina Elisabeta I

Reginei de Scotia ?
Nu stii ?
Invata , priveste si ia aminte !

Golanul
2007-07-23 20:14:52

Re: lol.pt Golanul - Cind am avut un argument

... am fost cenzurat. Aratam acolo ca in conformitate cu CIA Factbook, citind recensamintul din 2004, numarul de cetateni de nationalitate romana/ moldoveana in R.Moldova era peste 70%. Care or fi criteriile de cenzura daca un argument verificabil este cenzurat? Se pare ca promovarea unor anumite idei, concepte, indiferent de substanta si verificabilitatea lor!

La 2007-07-23 17:51:15, felix.braniste a scris:

> Dupa cum spuneam si in prima interventie.... greu de "educat" plebea.
> Nu trebuie sa vedem Rusia ca un sef,doar ca un partener. Putem trece
> peste diferente ideologice ? Americanii numeau Rusia acum cateva
> decenii "imperiu al raului". Acum fac schimburi comerciale cu ei fara
> probleme. Moscova e plina de reprezentante ale firmelor
> occidentale,firme care nu au nici cea mai mica problema in a face
> afaceri cu rusii.Imi puteti spune o firma romaneasca care face acelasi
> lucru?
> In momentul in care toata stategia energetica a UE depinde relatiile
> cu Rusia,(toate celelalte strategii europene fiind in faza de proiect)
> mi se pare oarecum lipsit de diplomatie ca Romania sa fie vocea
> "puternica" ce se aude in regiune> Sa fim seriosi! De ce? Doar pt
> faptul ca depindem de ei doar 40% dpdv energetic? Problema este ca
> nici chiar UE nu vede cu ochi buni reactiile diplomatice ale Romaniei
> in ceea ce priveste Feredatia Rusa!
> Spuneti ca s'a opus guvernul si presedintia Republicii Moldova cu
> privire la reprezentanta UE la Chisinau. Eu zic ca e perfect adevarat.
> Intrebare: DE CE? Doar pt "alergie" la ce e romanesc? Poate au
> afinitati acum pt tot ceea ce este maghiar..nu? Sa fim
> seriosi...diplomatia moderna nu se face pe chestiuni de afinitati si
> dusmanii din timpuri de mult apuse.
> La fel de bine cum noi romanii ii uram pe rusi..i'am putea uri si pe
> turci,pe nemti sau pe polonezi...nu?:) Si cu ei am avut probleme!
> Statistica? Vezi sursele oficiale pt acest gen de studiu. Eu am citit
> rezultate ultimulul recensamant facut in Rep Moldova. Sunt
> oficiale...deci...sunt o sursa credibila,nu? Pt basme...incercati la
> H.C. Adersen!
> Propaganda ruseasca spuneti?:))
> LOl...nu cred ca e persoana pe forumul asta care sa fi avut mai mult
> de patimit ca mine..din cauza lor. Dar ,spre deosebire de
> dumneavostra,nu las prejudecatile sa ma afecteze intr'o analiza.
> Numai de bine!
>

alwis46
2007-07-23 21:12:56

Re: lol.pt Golanul

Golanul
2007-07-23 21:53:37

Re: alwis

Gaselnitza cu moldovenii si romanii doua natzii separate nu este tembelism, este politica de stat sovietica cu care s-au spalat pe creieri 3 generatii de basarabeni. In imperiul tzarist, desi se practica o deznationalizare tenace cu mutari de populatie, nu s-a indraznit totusi sa se falsifice istoria la nivelul atins de comunisti.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Grila de start (5088 afisari)
 Victoria PD (3395 afisari)
 Sah prin corespondenta (2522 afisari)
 Ben Laden are probleme cu nora (2500 afisari)
 Voronin acuza iar Romania (2047 afisari)
 Basescu zice ca Melescanu si Tariceanu au propus sa-i cumpere aeronava (457 afisari)
 Contre pe cresterea salariilor diplomatilor (272 afisari)
 Canicula a ''secat'' apa minerala (236 afisari)
 Avertizare COD ROSU pentru cinci judete si Capitala (188 afisari)
 George Michael a dat 3,5 milioane de lire sterline pentru o vaca moarta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00728 sec.