Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-07-12

Comentarii: 25, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

biblioteca
2007-07-11 22:40:12

mlastina

da, chiar mlastina.
trista constatare.
atunci unde sa mai pregatesti elite ortodoxe?

ionion
2007-07-11 23:32:20

PF Teoctist si cu toata BOR sunt niste sprijinitori ai ripublicii - asa ca nu ma mira !

Spune-mi cine iti este "pretin" si-ti spun cine esti !

Liviu2002j
2007-07-11 23:56:53

Re: mlastina

Mai toate universitatile sunt niste mlastini ! Iar promovarea odraslelor, care in foarte rare cazuri au talentul parintilor, a ajuns un fel de regula. Asta dupa ce s-au promovat sotii sau amantii ... Ajung astfel ca 2-3 membri dintr-o aceeasi familie sa fie intr-o catedra ! Acum este la moda relatia dintre parinte-conducator de doctorat si copil-doctorand ! Banii vin de la buget, taticu' are si el doctoranzi si treaba merge in continuare. De unde sa iasa astfel performanta si cercetari de calitate ?! Mai grav este ca ceilalti membri de catedra nu spun nimic ca au si ei la randul lor cine stie ce bube in cap. Si uite asa se formeaza mlastina !

Razvratitul
2007-07-12 00:44:23

Hai,nu fiti rai! Decanul cu fecior pate fi inlocuit cu unul dintre intelectualii plimbati cu avionul

de lux in cele inaltimi ale cinstei si demnitatii. Astfel am gasi repede o alta palarie pentru Maria.

Moko
2007-07-12 02:36:27

Pentru Ion la patrat...

Intrbi ce vrea sa faca Mihaela Mihai la Bruxelles? Ai citit macar articolul sau numai titlul? Articolul spune printre altele "o alta cale in politica romaneasca, prin curatenie morala, competenta, respect al promisiunilor facute". Nu ti se pare ca totusi este destul de decent ce ar vrea M.M.? Si in plus vrea sa o faca ca independenta, nu ca memebra a vreunui partid dambovitean. Nu mai fi asa de critic si incearca sa vezi si jumatatea plina a paharului. Orice schimbare catre normal, cat de mica, este binevenita...
Bafta

moroianu
2007-07-12 07:36:26

// Liviu: Cum ramane insa cu teza de doctorat?

La 2007-07-11 23:56:53, Liviu2002j a scris:

> Mai toate universitatile sunt niste mlastini ! Iar promovarea
> odraslelor, care in foarte rare cazuri au talentul parintilor, a ajuns
> un fel de regula. Asta dupa ce s-au promovat sotii sau amantii ...
> Ajung astfel ca 2-3 membri dintr-o aceeasi familie sa fie intr-o
> catedra ! Acum este la moda relatia dintre parinte-conducator de
> doctorat si copil-doctorand ! Banii vin de la buget, taticu' are si el
> doctoranzi si treaba merge in continuare. De unde sa iasa astfel
> performanta si cercetari de calitate ?! Mai grav este ca ceilalti
> membri de catedra nu spun nimic ca au si ei la randul lor cine stie ce
> bube in cap. Si uite asa se formeaza mlastina !
>
>

doctorul
2007-07-12 07:56:13

Pentru biblioteca

Nu sprijinitori ai ripublicii,ci securisti notorii

ida
2007-07-12 09:37:35

BOR

Ma asteptam deja la aparitia Dvs. domnule Ciachir. Mare crestin-ortodox ce sunteti nu credeti ca acest episod rusinos pentru BOR, nu este singurul? N-ar strica sa fiti mai categoric in criticile aduse. N-ati fost si dvs. preot cumva, pentruca modul viclean,de constatare, cu o blandete disgratioasa miroase putin a ipocrizie! O! de-ati cunoaste ce se intampla in provincie!!!!! ,,Iubirea ,, de neam dintre ortodocsi si greco-catolici este exemplara. Sunt in stare sa-si renege personalitatile istorice care s-au jertit pentru neam numai pentruca nu a fost ortodox. Nu stiu ce fac cu Scoala ardeleana, cu Inochentie Micu, cu Vasile Lucaciu, sa vedeti cum vorbesc despre ei! Pana si despre acele persoane laice care si-au slujit tara si neamul in mod sincer. Mai documentati-va putin in parohiile din provincie, chiar in acelea din nordul tarii sa vedeti ce preoti de nimic traiesc aici. Si sa le mai spui prea sfinti, prea fericiti... pe cand sunt niste prea cutre!!

moroianu
2007-07-12 10:11:19

Unde or fi d-nii Maxim, Romeo, Toni... si lupta lor impotriva "ereziei ecumeniste"?


De ce nu ne ajuta sa intelegem aceste mici pete in soare?

Liviu2002j
2007-07-12 10:39:46

Re: // Conf. dr. Mihnea Moroianu

D-le Moroianu, v-am raspuns aseara tarziu dar intre timp s-a inchis forumul. Daca in contextul actual, cand numai cine nu vrea nu termina o facultate si eventual nu "face" si un master si mai "da" si o teza de doctorat pe deasupra (in particular va pot da date certe cu nume atat ale tezelor de doctorat cat si ale secretarelor care "le-au dat" !!!), d-tra ma banuiti pe mine ca v-as minti ... Nu raspund solicitarilor d-tra in primul rand pentru ca nici d-tra nu mi-ati raspuns la nimic la fel de concret (ba mai mult ma si acuzati ca v-as "trage la raspundere" si alte lucruri de felul asta) si in al doilea rand ca nu ar avea absolut nicio relevanta cu privire la ceea ce discutam aici (situatia jalnica din cercetare este adusa din nou in atentia opiniei publice chiar intr-un articol din numarul de astazi iar nu o data, specialisti implicati direct - imi amintesc chiar si de postarea unui evaluator ! - din toate domeniile de cercetare, au enuntat idei asemanatoare cu ce am scris eu). Daca ceea ce v-am scris le puteti lua drept "axiome" bine, daca nu va priveste, dar eu in capcana pe care doriti sa mi-o intindeti cu atata sarg nu o sa cad ! Ce va mai pot spune totusi este faptul ca la finalizarea tezei (nu imediat ce am terminat facultatea ci dupa cativa ani in care am lucrat efectiv, iar elaborarea tezei a fost in paralel si nu "la zi" cu bursa care acum ajunge la salariul unui asistent !) am facut niste rezumate traduse in engleza pe care le-am trimis specialistilor din domeniu din mai multe tari. Multi dintre acestia au raspuns cu aprecieri favorabile chiar inainte de sustinerea publica (oameni din tari diferite pe care nu ii cunosteam personal ci numai numele din publicatiile de specialitate; nu cum se fac acum aprecieri in cadrul doctoratelor in "co-parteneriat" cand intreaga echipa din tara partenera scrie aprecieri "din strainatate" !), dar cea mai importanta realizare, ca urmare a viabilitatii si noutatii solutiilor propuse, a fost continuarea cercetarilor in cadrul unui program post-doctorat intr-o tara foarte dezvoltata.

In legatura cu "crepidam" am recunoscut ca aveti dreptate iar scrierea lui incorecta demonstreaza tocmai ca nu am recurs la "copy/paste" din surse electronice. Scrieti ca nu sunteti de specialitate dar pentru ca va pasioneaza limba latina incerc si risc totodata sa va spun ca parerea mea de nespecialist este ca proverbul respectiv ar trebui sa contina si un verb ("judicaret" ?) iar numele pictorului grec ar putea sa fie probabil Apelle fara "S" la sfarsit. Nu stiu ce scrie pe Internet si nu vreau sa caut acum !

Ultima idee este cu privire la seriozitate. Mie unul nu mi-ati demostrat mare lucru in sensul acesta si cu cat citesc mai multe postari semnate de d-tra observ ca din ce in ce mai multi interlocutori va reproseaza acelasi lucru (sau se indoiesc de acesta !). Acest argument nu este cine stie ce dar spune totusi cate ceva. In ceea ce ma priveste nu cred ca am facut ceva fara sa fi fost provocat. Imi pare sincer rau ca nu putem avea un dialog asa cum ar trebui. Dar inca o data, pentru ultima data, nu eu am inceput si nu ma consider in niciun fel raspunzator sau vinovat.

George de Ro
2007-07-12 10:58:46

Sa fim optimisti

Speram ca <dreptatea> va avea castig de cauza.

Deci, e usor de vazut ce nu e corect, ca probabil profesorul Nicolae Necula trebuie sa-si dea demisia, sa lase pe cineva competent si care impune corectitudinea in facultate.
Poate asa vor invata si altii ca sunt momente cand trebuie sa-si dea demisia (sa vedem cazul Basescu si incalcarea Constitutiei, in mod repetat).

Maxim
2007-07-12 11:42:57

Re: Unde or fi d-nii Maxim, Romeo, Toni... si lupta lor impotriva "ereziei ecumeniste"?

La 2007-07-12 10:11:19, moroianu a scris:

>
> De ce nu ne ajuta sa intelegem aceste mici pete in soare?


Sunteti destul de inteligent sa faceti o ditrinctie intre ortodoxie si unii ortodocsi. N-am aparat niciodata ortodocsi corupti si nici n-am s-o fac. Cu cat acestia detin o pondere mai mica in Biserica, cu atat Biserica este mai puternica, lucru pe care-l doresc.
Oricum, pana se lamuresc itele, eu nu ma hazardez sa ma pronunt asupra persoanelor implicate in acest scandal. Astept sa se faca lumina.

Aseara v-am raspuns, dar mesajul n-a trecut de cenzura. Pe scurt, va puneam o intrebare de bun simt: de ce va furati caciula declarandu-va ortodox, dar adoptand pozitii neortodoxe? Nu e mai cinstit sa parasiti BO pe care o dispretuiti?

toni
2007-07-12 11:47:09

Re: Unde or fi d-nii Maxim, Romeo, Toni... si lupta lor impotriva "ereziei ecumeniste"?

La 2007-07-12 10:11:19, moroianu a scris:

>
> De ce nu ne ajuta sa intelegem aceste mici pete in soare?
>

Nu inteleg care e problema ? Fiecare va da socoteala pentru greselile personale .
Iar ecumenismul este o erezie care trebuie combatuta prin marturisirea ortodoxiei.

Cei care se folosesc de astfel de ocazii in care clerici fac astfel de greseli , sunt oameni care nici de sufletrul lor n-au grija si mai incearca sa sminteasca si pe altii.


Problema cu Facultatea de Teologie este ca e scoasa de sub controlul Bisericii si pusa sub controlul statului si asta se intampla din vremea masonului AI Cuza care a facut sui alte rautati impotriva Bisericii .

avarfreson
2007-07-12 13:18:48

popimea, iaca neste oameni si ei - - - -

eventual cu burdihanul prea largit din motive profesionale - - - -

Ion Caramache
2007-07-12 13:44:54

Re: Unde or fi d-nii Maxim, Romeo, Toni... si lupta lor impotriva "ereziei ecumeniste"?

La 2007-07-12 11:47:09, toni a scris:

> Cei care se folosesc de astfel de ocazii in care clerici fac astfel de
> greseli , sunt oameni care nici de sufletrul lor n-au grija si mai
> incearca sa sminteasca si pe altii.

Excelent portret facut teologului profesor Dan Ciachir.

> Problema cu Facultatea de Teologie este ca e scoasa de sub controlul
> Bisericii si pusa sub controlul statului si asta se intampla din
> vremea masonului AI Cuza care a facut sui alte rautati impotriva
> Bisericii .

Evident. Daca era sub controlul Bisericii, mireanul Dan Ciachir, fost turnator la organele statului nu avea locul intre cei necontrolabili, dar platiti de stat.
Problema se pune si altfel. Ce incredere se poate avea intr-o institutie cu scop religios aflata sub controlul statului si organelor sale?
De unde sa aiba credinciosul care sa grijeste saptaminal garantia ca nu are de a face cu un slujitor al Bisericii Ortodoxe care nu este cu epoleti?
Evident ca trecerea Facultatii de teologie din Bucuresti sub directul control al Sfantului Sinod ar rezolva problema foarte simplu, mai ales ca sunt indeajuns preasfinti cu epoleti in propusul organ coordonator.

Ion Caramache
2007-07-12 13:56:17

Cadrele sunt totul!

Dan Ciachir a scris:
<<<..Exista, de asemenea, la Facultatea de Teologie din Bucuresti, cadre didactice tinere impecabil pregatite, blocate de camarila mediocra in varful careia se afla parintele decan Necula, preot la o manoasa parohie din centrul Capitalei, post pe care se gandeste poate sa i-l lase mostenire fiului. Intrucat acesta s-a dovedit demn de parintele sau si de "traditia" borfaseasca de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, i se poate prevedea un viitor clerical (eventual si didactic) stralucit.>>>
Adica, profesorul teolog Dan Ciachir, neputind fi inclus intre cadrele didactice tinere impecabil pregatite, face parte dintre ceilalti care continua dupa traditia borfaseasca de la Facultatea de teologie din Bucuresti.
Mai mult, Dan Ciachir marturiseste ca dascalii de la aceata facultate, indiferent de virsta, sunt cadre.

Huhu extraterestrul
2007-07-12 14:14:58

Concluzia: in scumpa noastra Biserica ortodoxa sa o adunara o droaie de smecheri,profitori,necinsti

care 100% isi vor lua pedeapsa in Lumea de Apoi care e aproape, toti sintem candidati la ea!

moroianu
2007-07-12 14:18:17

Re: // Liviu


Nu v-am banuit nici un moment de minciuna in raport cu realitatea obtinerii titlului de doctor, si n-am vrut sa va intind nici o capcana - pur si simplu m-ati facut curios sa aflu domeniul in care l-ati obtinut, ca o explicatie suplimentara a vehementei cu care va exprimati.

In privinta existentei sau nu a "provocarilor" e suficient sa va amintiti ca, dupa ce nu ma mai puteati acuza de egoism, ati trecut la reprosul de ipocrizie. E o foarte buna premisa a unui dialog deschis si constructiv, nu-i asa?

La 2007-07-12 10:39:46, Liviu2002j a scris:

> D-le Moroianu, v-am raspuns aseara tarziu dar intre timp s-a inchis
> forumul. Daca in contextul actual, cand numai cine nu vrea nu termina
> o facultate si eventual nu "face" si un master si mai "da" si o teza
> de doctorat pe deasupra (in particular va pot da date certe cu nume
> atat ale tezelor de doctorat cat si ale secretarelor care "le-au dat"
> !!!), d-tra ma banuiti pe mine ca v-as minti ... Nu raspund
> solicitarilor d-tra in primul rand pentru ca nici d-tra nu mi-ati
> raspuns la nimic la fel de concret (ba mai mult ma si acuzati ca v-as
> "trage la raspundere" si alte lucruri de felul asta) si in al doilea
> rand ca nu ar avea absolut nicio relevanta cu privire la ceea ce
> discutam aici (situatia jalnica din cercetare este adusa din nou in
> atentia opiniei publice chiar intr-un articol din numarul de astazi
> iar nu o data, specialisti implicati direct - imi amintesc chiar si de
> postarea unui evaluator ! - din toate domeniile de cercetare, au
> enuntat idei asemanatoare cu ce am scris eu). Daca ceea ce v-am scris
> le puteti lua drept "axiome" bine, daca nu va priveste, dar eu in
> capcana pe care doriti sa mi-o intindeti cu atata sarg nu o sa cad !
> Ce va mai pot spune totusi este faptul ca la finalizarea tezei (nu
> imediat ce am terminat facultatea ci dupa cativa ani in care am lucrat
> efectiv, iar elaborarea tezei a fost in paralel si nu "la zi" cu bursa
> care acum ajunge la salariul unui asistent !) am facut niste rezumate
> traduse in engleza pe care le-am trimis specialistilor din domeniu din
> mai multe tari. Multi dintre acestia au raspuns cu aprecieri
> favorabile chiar inainte de sustinerea publica (oameni din tari
> diferite pe care nu ii cunosteam personal ci numai numele din
> publicatiile de specialitate; nu cum se fac acum aprecieri in cadrul
> doctoratelor in "co-parteneriat" cand intreaga echipa din tara
> partenera scrie aprecieri "din strainatate" !), dar cea mai importanta
> realizare, ca urmare a viabilitatii si noutatii solutiilor propuse, a
> fost continuarea cercetarilor in cadrul unui program post-doctorat
> intr-o tara foarte dezvoltata.
>
> In legatura cu "crepidam" am recunoscut ca aveti dreptate iar scrierea
> lui incorecta demonstreaza tocmai ca nu am recurs la "copy/paste" din
> surse electronice. Scrieti ca nu sunteti de specialitate dar pentru ca
> va pasioneaza limba latina incerc si risc totodata sa va spun ca
> parerea mea de nespecialist este ca proverbul respectiv ar trebui sa
> contina si un verb ("judicaret" ?) iar numele pictorului grec ar putea
> sa fie probabil Apelle fara "S" la sfarsit. Nu stiu ce scrie pe
> Internet si nu vreau sa caut acum !
>
> Ultima idee este cu privire la seriozitate. Mie unul nu mi-ati
> demostrat mare lucru in sensul acesta si cu cat citesc mai multe
> postari semnate de d-tra observ ca din ce in ce mai multi
> interlocutori va reproseaza acelasi lucru (sau se indoiesc de acesta
> !). Acest argument nu este cine stie ce dar spune totusi cate ceva. In
> ceea ce ma priveste nu cred ca am facut ceva fara sa fi fost provocat.
> Imi pare sincer rau ca nu putem avea un dialog asa cum ar trebui. Dar
> inca o data, pentru ultima data, nu eu am inceput si nu ma consider in
> niciun fel raspunzator sau vinovat.
>

moroianu
2007-07-12 18:22:45

Re: M. si T.


Maxim:
Nu inteleg ce anume iti da dreptul sa stabilesti care sunt "pozitiile" ortodoxe in materie de ecumenism, pe care in mod evident le confunzi cu propriile d-tale resentimente si idiosincrazii anti-catolice. Oricum, la 4 decenii de la prima intalnire post-schisma dintre un Papa si un Patriarh Ecumenic, si la 8 ani de la vizita in Romania a unui alt Papa, invitat de actualul Patriarh al BOR, cel care incalca mai mult aceste pozitii pari a fi exact d-ta.

Toni:
Daca tot raul provine din faptul ca Facultatea de Teologie a fost scoasa de sub autoritatea Bisericii, cum de a putut Sf Sinod sa demita in 1998 intreaga conducere a Facultatii dupa scandalul fraudelor la examenul de admitere?

La 2007-07-12 10:11:19, moroianu a scris:

>
> De ce nu ne ajuta sa intelegem aceste mici pete in soare?
>

Radu Dragan
2007-07-12 18:55:23

Nu e de mirare....

Pacatul originar!
Vipustile si epoletii au ramas sub sutane, prin musamalizare.
De ce nu se aplica acelasi procedeu si azi?
Necula tatal si fiul trebuie iertati.
Furtul intelectual, e mai putzin grav in comparatie cu turnatoria si calitatea de duhovnic securist.
Astia au furat un examen, ceilalti au furat sfanta spovedanie si au vandut-o diavolului.
Daca facem dreptate de ce sa nu incepem su faptele cele mai grave, deconspirarea popilor securisti...

Liviu2002j
2007-07-12 21:02:13

D-le Moroianu

Chiar nu stiu cand v-am acuzat de egoism ... Probabil ca ma confundati cu altcineva ... Eu pana acum nu v-am banuit (acuzat, daca doriti ...) decat de un fel de aparare a castei din care faceti parte fara a judeca in mod corect (si serios !) situatia si ceea ce am scris eu in argumentatiile mele. In rest ca ati venit cu tot felul de citate din Iorga sau proverbe latine situatia, dupa cum ati constatat, a fost cu doua taisuri. Chiar nu pot intelege la ce dialog "deschis si constructiv" va puteti astepta dupa ce m-ati jignit neluand in considerare argumentele folosite de mine (ca asa a inceput "dialogul" cu d-tra ...) ? Si asa cum ati constatat cealalta fata a medaliei nu a intarziat sa apara asa incat jignirea unei alte forumiste (de data aceasta cu care nu sunteti de acord si care nu este din casta d-tra) v-a atins inevitabil si pe d-tra.

Da, deocamdata poate fi numit numai un "repros de ipocrizie". Raman insa la opinia mea ca in mediul universitar (si in general la toti cei care ajung la un anumit grad de cunoastere fara frica de Dumnezeu) ipocrizia cam este la ea acasa. Iar in problema seriozitatii imi mentin ferm pozitia.

Maxim
2007-07-12 21:13:17

onestitate

La 2007-07-12 18:22:45, moroianu a scris:

> Maxim:
> Nu inteleg ce anume iti da dreptul sa stabilesti care sunt
> "pozitiile" ortodoxe in materie de ecumenism, pe care in mod evident
> le confunzi cu propriile d-tale resentimente si idiosincrazii
> anti-catolice. Oricum, la 4 decenii de la prima intalnire post-schisma
> dintre un Papa si un Patriarh Ecumenic, si la 8 ani de la vizita in
> Romania a unui alt Papa, invitat de actualul Patriarh al BOR, cel care
> incalca mai mult aceste pozitii pari a fi exact d-ta.

Dle Moroianu, stiti sa jonglati cu cuvintele si este posibil sa derutati pe cei care nu sunt la curent cu schimbul nostru de replici. Va aduc insa aminte ca ieri ati avut urmatoarea atitudine:
1. Ati spus ca sunteti de acord cu opinia exprimata de papa ca "Singura Biserica adevarata este Biserica Catolica"
2. Ati declarat ca sunteti ortodox, asadar dvs. cu bunastiinta va excludeti din ceea ce considerati ca este "Biserica adevarata".

Asadar nu despre ecumenism este vorba, cum foarte viclean abateti dvs. atentia, ci despre onestitate. In repetate randuri ati avut pozitii pro-catolice si antiortodoxe, declarandu-va in acelasi timp ortodox. Cred ca ar trebui sa puneti capat acestei deghizari pentru a nu induce oamenii in eroare.
Deci, ca sa fie clar, nu pentru pozitia dvs. filocatolica am intervenit eu, ci pentru lipsa de onestitate.

Viorica Ianc
2007-07-12 21:14:15

...parintelui...


Pentru mine este un articol scris la obiect. Concis. Fara multe sentimentalis-
me !
Este bine ca in 1995 s-a intervenit ferm la Cluj !

moroianu
2007-07-12 21:31:14

Re: Onestitate...

D-le Maxim,

Sunt ortodox prin nastere si inertie... Consider ca separarea Bisericilor este o mare nenorocire perpetuata din incapatanare si...tot din inertie. Stii foarte bine ca daca ea va fi depasita intr-o zi, lucrul va implica recunoasterea primatului Episcopului Romei (ca "primus inter pares", ca indiferent ce s-o hotari atunci, dar primatul acesta a existat si va exista intotdeauna).

Alte amanunte (si argumente) se pot gasi in cartea marelui filosof ortodox Vladimir Soloviov "Rusia si Biserica Universala" (Institutul European, Iasi, 1994). Intamplator, era si el acuzat de filo-catolicism, desi nu si-a schimbat niciodata confesiunea.

Spune-mi daca mai doresti si alte explicatii in legatura cu pozitia mea
"neonesta".

La 2007-07-12 21:13:17, Maxim a scris:

> La 2007-07-12 18:22:45, moroianu a scris:
>
> > Maxim:
> > Nu inteleg ce anume iti da dreptul sa stabilesti care sunt
> > "pozitiile" ortodoxe in materie de ecumenism, pe care in mod evident
> > le confunzi cu propriile d-tale resentimente si idiosincrazii
> > anti-catolice. Oricum, la 4 decenii de la prima intalnire post-schisma
> > dintre un Papa si un Patriarh Ecumenic, si la 8 ani de la vizita in
> > Romania a unui alt Papa, invitat de actualul Patriarh al BOR, cel care
> > incalca mai mult aceste pozitii pari a fi exact d-ta.
>
> Dle Moroianu, stiti sa jonglati cu cuvintele si este posibil sa
> derutati pe cei care nu sunt la curent cu schimbul nostru de replici.
> Va aduc insa aminte ca ieri ati avut urmatoarea atitudine:
> 1. Ati spus ca sunteti de acord cu opinia exprimata de papa ca
> "Singura Biserica adevarata este Biserica Catolica"
> 2. Ati declarat ca sunteti ortodox, asadar dvs. cu bunastiinta va
> excludeti din ceea ce considerati ca este "Biserica adevarata".
>
> Asadar nu despre ecumenism este vorba, cum foarte viclean abateti dvs.
> atentia, ci despre onestitate. In repetate randuri ati avut pozitii
> pro-catolice si antiortodoxe, declarandu-va in acelasi timp ortodox.
> Cred ca ar trebui sa puneti capat acestei deghizari pentru a nu induce
> oamenii in eroare.
> Deci, ca sa fie clar, nu pentru pozitia dvs. filocatolica am
> intervenit eu, ci pentru lipsa de onestitate.
>
>
>

moroianu
2007-07-12 21:32:14

Ar fi fost ultimul prilej de a regreta cate ceva...

La 2007-07-12 21:02:13, Liviu2002j a scris:

> Chiar nu stiu cand v-am acuzat de egoism ... Probabil ca ma confundati
> cu altcineva ... Eu pana acum nu v-am banuit (acuzat, daca doriti ...)
> decat de un fel de aparare a castei din care faceti parte fara a
> judeca in mod corect (si serios !) situatia si ceea ce am scris eu in
> argumentatiile mele. In rest ca ati venit cu tot felul de citate din
> Iorga sau proverbe latine situatia, dupa cum ati constatat, a fost cu
> doua taisuri. Chiar nu pot intelege la ce dialog "deschis si
> constructiv" va puteti astepta dupa ce m-ati jignit neluand in
> considerare argumentele folosite de mine (ca asa a inceput "dialogul"
> cu d-tra ...) ? Si asa cum ati constatat cealalta fata a medaliei nu a
> intarziat sa apara asa incat jignirea unei alte forumiste (de data
> aceasta cu care nu sunteti de acord si care nu este din casta d-tra)
> v-a atins inevitabil si pe d-tra.
>
> Da, deocamdata poate fi numit numai un "repros de ipocrizie". Raman
> insa la opinia mea ca in mediul universitar (si in general la toti cei
> care ajung la un anumit grad de cunoastere fara frica de Dumnezeu)
> ipocrizia cam este la ea acasa. Iar in problema seriozitatii imi
> mentin ferm pozitia.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.