Ziua Logo
  Nr. 3969 de sambata, 30 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-30

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

synd
2007-06-30 00:02:12

Nu demisia...


domnului profesor Ioan-Aurel Pop, unul dintre cei mai capabili si profilifici medievisti pe care-i mai are azi Romania este regretabila, ci acceptarea de catre domnia sa a acestei pozitii intr-o institutie, fie ea chiar si la Venetia, aflata sub patronatul unui "culturnic" de genul H. R. Patapievici.

Polina
2007-06-30 01:32:09

Radu Pop
2007-06-30 02:36:03

ACADEMIA ROMANA

Domnule Eugen Simion, sunteti un mare profesor, un mare om de cultura. Ati condus Academia Romana. E timpul, in haosul spiritual in care ne aflam, in deruta politica... in degenerarea caracterului national... in conjunctura noua a evidentei noastre comunitar europene - e timpul ca imaginea Academiei Romane sa devina sigla pentru actiuni ferme ale ei. ACADEMIA ROMANA este speranta noastra in momentul de fata, moment greu in care institutiile sunt subrede si oamenii incapabili.
Adevarata Societate Civila... inalta si nobila... impovarata de o glorie stiintifica marginalizata de becalisme, de dinupaturicii postrevolutionari - ACADEMIA ROMANA este reperul de care avem nevoie in aceste momente.
Domnule Sorin Rosca Stanescu, ati facut un lucru exceptional invitand pe marele profesor Eugen Simion sa participe, in ziarul pe care il conduceti, la formularea unor curente de opinie. Acum e timpul ca dumneavoastra, redactorii si comentatorii din echipa ziarului "Ziua" sa luptati pentru a determina Academia Romana sa isi asume un rol salvator.
Presedentia, Parlamentul si Guvernul vor trebui sa tina cont de deciziile Academiei Romane. Academiei ii revine un rol istoric.
Nu numai ca exprima sintetic intreaga Constiinta nationala, istorica, viitoare si contemporana, dar Academia are intreaga capacitate si responsabilitate pentru a gestiona constructiile spirituale de care Romania are nevoie acum, ca membra a CE.
ACADEMIA ROMANA ESTE UN FOR alcatuit din exponentii INTELIGENTEI. Nu se poate face abstractie de acest lucru si ignorarea lui ar insemna perpetuarea starilor de spirit pe care le-am avut si pana acum.

Polina
2007-06-30 06:36:45

Polina
2007-06-30 07:11:53

Ion Caramache
2007-06-30 18:00:38

Mai cititi domnule academician Eugen Simion!

Domnule academician Eugen Simion, in calitatea dvs. de fost presedinte al Academiei Romane <<< FOR alcatuit din exponentii INTELIGENTEI. Nu se poate face abstractie de acest lucru si ignorarea lui ar insemna perpetuarea starilor de spirit pe care le-am avut si pana acum. >>> ( dupa cum este de parere domnul Radu Pop din Cluj &#8211;Napoca ) presupun ca realizati diferenta intre intelesul verbului <<< a interzice >>> si intelesul verbului <<< a respinge >>>.
In scrisoarea Profesorului Ioan-Aurel Pop, pe care sustineti ca ati citit-o in cotidianul Ziua din 23 / 24 iunie a.c., se mentioneaza ca expunerea Doamnei Bianca Valota Cavallotti a fost respinsa prin faptul ca nu primeste finantare, si nu faptul ca :
<<< Din scrisoarea profesorului Al. Ioan Aurel Pop (publicata in Ziua din 23/24 iunie a.c.) inteleg ca nu stiu ce Directie din Institutul Cultural Roman a interzis ca Dna Bianca Valota Cavalotti, profesoara la Universitatea din Milano, nepoata lui Iorga, sa tina o conferinta la Institutul din Venetia creat de bunicul sau >>>, asa cum sustineti ca ati inteles dvs.
Interzicerea la care va referiti dvs. se refera de fapt la interzicerea de catre IRCCU a organizarii manifestarii numite Zilele Carl Filtsch.
Trebuie sa recunoasteti domnule academician Eugen Simion ca orice elev cu patru clase care citeste scrisoarea Profesorului Ioan-Aurel Pop intelege ca Doamna Bianca Valota Cavallotti nu este Carl Filtsch care, printre altele, nu este nepoata lui Iorga, nu are nicio legatura cu fondatorul Institutului din Venetia, iar mecenatul contesei Banffy nu are nici-o legatura cu Nicolae Iorga.


Ion Caramache
2007-06-30 18:30:27

Re: ACADEMIA ROMANA

<<< Adevarata Societate Civila... inalta si nobila... impovarata de o glorie stiintifica marginalizata de becalisme, de dinupaturicii postrevolutionari - ACADEMIA ROMANA este reperul de care avem nevoie in aceste momente. >>>
Va referiti la institutia care mai are inca mentionati printre membrii ei pe Mihai Roller ? Parca am mai auzit eu pe undeva de farul calauzitor...
<<< Domnule Sorin Rosca Stanescu, ati facut un lucru exceptional invitand pe marele profesor Eugen Simion sa participe, in ziarul pe care il conduceti, la formularea unor curente de opinie. >>>
Va referiti la lectorul Eugen Simion de la Sorbona-IV care a sustinut ca a fost profesor titular la aceasta institutie ? Sau va referiti la corespondentul Eugen Simion de la Sectia generala a Academiei de stiinte morale si politice din Paris care a sustinut ca este membru strain asociat al acestei institutii ?
<<<Acum e timpul ca dumneavoastra, redactorii si comentatorii din echipa ziarului "Ziua" sa luptati pentru a determina Academia Romana sa isi asume un rol salvator. >>> si, sa scoata pe banda rulanta doctori urmind exemplul dezinteresat al academicianului mare profesor Eugen Simion, mentorul si conducatorul lucrarii de doctorat al marelui poet pupincurist Adrian Paunescu ?
<<< Presedentia, Parlamentul si Guvernul vor trebui sa tina cont de deciziile Academiei Romane. Academiei ii revine un rol istoric. >>>
Excelenta propunere de revizuire a Constitutiei ! La plebicist cu totii !
<<< ACADEMIA ROMANA ESTE UN FOR alcatuit din exponentii INTELIGENTEI. Nu se poate face abstractie de acest lucru si ignorarea lui ar insemna perpetuarea starilor de spirit pe care le-am avut si pana acum. >>>
Este academicianul post-mortem Theodor Neculutza unul dintre exponentii .... ?
Nu de alta, dar respectivul apare pe lista membrilor forului inteligentei.
<<<Nu numai ca exprima sintetic intreaga Constiinta nationala, istorica, viitoare si contemporana, dar Academia are intreaga capacitate si responsabilitate pentru a gestiona constructiile spirituale de care Romania are nevoie acum, ca membra a CE. >>>
A fost savanta de renume mondial parte din exprimarea constiintei istorice sintetizata in codoi?

Ion Caramache
2007-06-30 18:40:52


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Tribunalul Poporului" si Procesul ziaristilor "nationalisti" (2150 afisari)
 Batalia pentru Marea Neagra (2121 afisari)
 Rusia vrea sa puna mana pe Polul Nord (2040 afisari)
 Japca "Sapca" (1684 afisari)
 Cod Rutier indulcit (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00756 sec.