Ziua Logo
  Nr. 3885 de miercuri, 21 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-03-21

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sergiugan
2007-03-21 09:26:07

Guvernantii Romaniei fac jocul romanofobiei

asa se poate spune despre starea de lucruri in redobandirea cetateniei. Barierile birocratice nu-l inraieste pe basarabean impotriva lui Voronin ci impotriva romanilor. In vara, la primaria sectorului 1 Bucuresti, o fifa birocrata mi-a reprosat, s-a saturat de basarabeni si de s-ar inchide odata mai repede aceasta frontiera. Vedeti, Dvoastra, i-i incurcam sa-si bea cafeaua. Cetatenia romana o pt obtine doar cei cu snatate si nervi de fier. Cu alte cuvunte ... "suntem romani si punctum"

CUMAN
2007-03-21 10:38:01

CALVARUL STRAINILOR MAI BINE ZIS

In sfarsit cineva a scris si despre aceasta tema. E laudabil, domnilor.
Insa as vrea sa cer, domnul autor o data sa scrie si despre calvarul strainilor in romania. cred ca totusi aceasta tema are ceva in comun cu treaba fratilor nostri basarabeni.
ca sa intelegeti despre ce spun, e de ajuns sa mergeti la autoritatea pentru straini (str.eforie 4) in perioada de septembrie-ianuarie... sute de oameni stau in coada intr-un hall lipsit de aer si lumina... si o persoana trebuie sa stea acolo de dis dimineata pana la ora 5 seara doar ca sa depuna actele. in timp ce functioneaza doar un ghiseu iar celelalte sint in odihna:)
(p.s. la eforie se afla sediul APS pentru straini de felul doi:):) – strainii "buni" si cetatenii europeni sunt serviti la sediul din nicolae iorga. Bineinteles in conditiile mai civile)
aici trebuie sa adaugam si comportamentul angajatilor care sunt niste "ingerasi". culmea este ca s-a desfiintat biroul de informatie si nimeni nu vrea sa ofere informatii - "totul este afisat afara" - acesta este raspunsul obisnuit. Dar ce e scris acolo, nu cred ca chiar si un roman getbeget poate sa citeasca.
strainul care vrea sa aiba dreptul de sedere trebuie sa plateasca. e si normal, veti spune, statul roman trebuie sa aiba sursa de venit. insa taxele sunt foarte amuzante: 60 usd taxe consulare, 1 leu - timbru, 3 lei - taxa extrajudiciara, SI 392 RON (!!!) - PENTRU O LEGITIMATIE DE SEDERE DE PLASTIC.
de ce? PENTRU CA LEGITIMATIILE ALEA SUNT FACUTE IN GERMANIA, SPECIAL. E doar un jaf, si atat.
de aia si strainul care si-a prezentat dosarul la autoritatea trebuie sa astepte O LUNA!
dar as vrea sa adaug - in cazurile fericite, pentru ca se imtampla cand omul se duce dupa o luna si taticul din ghiseu cu o maniera neglijenta se uita la lista si il trimite la o plimbare de 10 zile - "legitimatie Dvs inca nu e gata".
strainul incercand sa foloseasca toate cunostintele in romana, incearca sa explice - "domnu' dar daca intarzii cateva zile trebuie sa platesc amenda".
taticu' se enerveaza - "pai omule, ce scie aici la mine ghiseu? e-li-be-ra-rea actelor! Eu ce fac? E-li-be-rez. pe mine ma priveste ce problema ai? Ai treaba ? Du-te si vorbeste cu seful!"
doar sa nu credeti ca s-a terminat. procedura respectiva poate sa se repete si peste 10 zile.
vi se pare normal?
apropo, in cladirea respectiva sunt si afise - daca sesizati cazurile de coruptie va rog sa sunati la...." dar dragii mei spuneti si mie, un om care-si respecta poate sa stea la coada 9 ORE?
e foarte interesant rezident strain in romania lucreaza pentru bugetul german? nu e chiar o batjocotura - 150 usd doar pentru un plastic, in timp ce taxa statului nu depaseste nici 60 usd?
Si legitimatie este valabila doar un an – adica la an totu’ se repeta...
Legile romaniei privind cetatenie e deja o alta tema... pentru dreptul de sedere permanenta, trebuie sa stai in tara 5 ani...exclus anii de studii... daca vrei cetatenie, du te frate casatoreste te cu un cetatean roman, dar numai dupa 5 ani ai dreptul sa DEPUI acte pt cetatenie. De ce subliniez acest cuvant? pentru ca DEPUNEREA inca nu inseamna si DOBANDIREA. Actele tale pot fi verificate si 4 ani...sau pana la sfarsitul vietii tale....dar asa in mod normal – dupa 8 ani! Si iarasi fara ani de studii. In timp ce in suedia aceasta perioada dureaza doar 3 ani sau in franta dezvoltata doua ori mai putin decat in romania.
Ce sa zic, suntem si noi deja in Europa.

Paveliu
2007-03-21 10:41:39

Comunistii sunt pe duca in TOATA tara!

In sfarsit, un articol amplu, ce reda clar vartejul impus de birocratia asta care pare interminabila. DOARE ca e vorba de ROMANI care sunt indiscutabil un popor ce trebuie sa fie unit, solidar... fara cucoane plictisite la ghisee de care sa depinda soarta a sute sau mii de familii.

Sper sa avem cu totii o constiinta mai inalta si sa realizam ca este vorba de ceva principial. Demagogii "a la" Geoana sau Blaga nu-si au locul intr-o chestiune atat de sensibila. Chiar si promisiunile trebuiesc limitate. Sper ca proiectul de lege sa fie functional si adoptat urgent, pentru ca ROMANIA are de refacut o reputatie terfelita de multe conflicte marunte... dar mai ales de altele istorice, mari, care probabil nu se vor incheia niciodata.

nvt
2007-03-21 11:46:42

cetatanie

in Moldova sunt forte care abea asteapta ca Romania sa ne lase de izbeliste pentru a ne pune causul in gura, pentru a ne inmormanta pe veci. Daca Romania se va lepada de noi sa se stie, noi la randu-ne nu o vom mai ierta , sa nu ni se spuna pe urma ca asa au fost timpurile si conditiile. eu personal ma voi indrepta spre Rusia, chit ca stiu limba si ea este o tara bogata. De ce nu? Nu ne vreti? Nici noi nu va vrem .

Liviu2002j
2007-03-21 14:02:04

Functionarii la stat asa se comporta si cu cetatenii romani ...

D-le Sergiugan,

Daca va incalzeste cu ceva sa stiti ca functionarii de stat din Romania - cetateni romani, prieteni sau rude cu petentii (la randul lor tot cetateni romani), concetateni cu functionarii, vecini de scara, bloc, strada sau cartier - se comporta la fel cu toata lumea ! Au aceeasi mentalitate venita din comunism. Cel mai grav este ca si generatia noua de tineri care s-a format ("fufele" la care faceti referire !) actioneaza cam dupa aceleasi principii. Acum d-tra trebuie sa le cunoasteti foarte bine ca nu ma indoiesc nici un moment ca si in Basarabia functionarii de stat se comporta la fel daca nu si mai rau (ca acolo nu exista UE care sa se mai uite si sa mai controleze ...). Noi, cetatenii romani simpli, care suntem tratati exact la fel cum descrieti de catre proprii nostri concetateni nu va putem spune dacat sa aveti rabdarea si nervii de fier pe care ii avem noi. Ca de schimbat ceva in urmatorii ani cu toata Uniunea Europeana sunt sanse destul de mici ...

Liviu2002j
2007-03-21 14:16:56

Bine ati venit in capitalism d-le Cuman !

In "capitalismul" romanesc mai bine scris ... Ce va este d-tra neclar de fapt ? Ca birocratia este tot aceea pe care o stiti ? Ca functionari sunt tot aceia pe care ii stim ? Numai ca acum au si "diplome universitare" de la niste facultati fantoma ? Sau oricum de unde nu au capatat absolut nici o competenta in plus ? Tot cum stiu ei se comporta ... Nu sunt mai "spalati" sau mai "culti" ... Tot ce stiu ei fac ... "Taticii" cum va exprimati d-tra tare plastic !

Iar in privinta spagilor si a costurilor pentru "servicii externalizate" lucrurile sunt deja bine "incetatenite" ! Nu numai la noi ci si in Germania si in intreaga Europa ... Dar ce credeati d-tra ca odata "intrati" in Europa scapati de plata la smecheri ?! Aveti d-tra "legitimatii de plastic" facute in Germania ?! Aveti ! Stiti d-tra ce plastic este ala ?! Nu stiti ... Stiti pe ce "masini" sunt facute ?! Nu stiti ... Stiti cine le face ?! Stiti cate cheltuieli are functionarul acela neamt care lucreaza la o firma "agreata" care lucreaza cu contracte cu statul ? Dar patronul firmei acelea stiti ca trebuie sa cotizeze pe la partide in campaniile electorale ? Cine credeti ca plateste toti acesti bani si traiul bun al unora ? Trebuie sa "traiasca" toata lumea d-le ... Eeee, ca unii traiesc mai bine si altii mai rau "asta-i situatia".

P.S. Ca sa evit cine stie ce raspunsuri precizez ca acesta este un pamflet !!!

Liviu2002j
2007-03-21 14:25:19

Asa speram si noi ...

Am tot sperat si noi ca romanii sa fie un "popor ce trebuie sa fie unit, solidar". Din nefericire nu este asa ... Din nefericire functionarii de stat sunt cam aceeasi pe care ii stim. Asa cum am tot scris in postarile mele si chiar am raspuns mai jos unui alt forumist cea mai mare tragedie este ca deja s-a format inca o generatie de tineri care actioneaza dupa aceleasi principii nesanatoase.

Iar in chestiunile cu "constiinta mai inalta" si "refacerea reputatiei" eu zic ca sunteti un idealist ... "Demagogii" la care faceti referire (si "cucoanele plictisite de la ghisee") sunt dintre noi, sustinuti de partidele pe care le-am votat, sunt daca vreti concetatenii nostrii, vecinii nostrii, chiar rudele sau parintii nostrii ... "Astia sunt cu astia defilam !" Altii nu prea avem ... Sau ma rog nu prea sunt lasati cei buni si demni ! Tara ne cam vrea prosti si slugarnici !

Liviu2002j
2007-03-21 14:37:33

Re: cetatanie

D-le "nvt",

Va vad cam suparat si probabil ca pe buna dreptate. Dar lasand la o parte vorbele mari, patriotismul si vorbele in general, ce ati facut de exemplu d-tra personal in sensul apropierii de Romania, in sensul "indreptarii" spre Romania ca sa ma exprim ca d-tra ? In primul rand ca sa te simti roman nu trebuie sa faci ceva anume cu care sa te mai si lauzi dupa aceea ... A fi roman, a gandi romaneste, este o stare de fapt cu care te nasti, cu care cresti. Mama te invata limba romana, la scoala inveti limba romana, ai obiceiurile mostenite din mosi-stramosi si asa mai departe. Sigur ca situatia Basarabiei a fost una nefericita (cum de altfel a fost a intregii Romanii in decursul timpurilor ...) dar a ramane roman si a gandi romaneste nu a putut fi chiar atat de "greu". Macar la referendumul care s-a facut v-ati declarat roman ? V-ati educat copii si probabil si nepotii in spiritul romanesc al mentinerii limbii romane si al obiceiurilor noastre ? Copii educati pe aici prin Romania s-au intors ei oare acolo in Basarabia ca sa foloseasca ce au invatat in spiritul promovarii valorilor si a culturii romane ? Si ar mai fi foarte multe de spus ... Nu ma indoiesc ca foarte multi dintre d-tra (in special probabil din cei mai in varsta) gandesc si actioneaaza cum am scris mai sus. Dar, asa cum scrie si in articol sunt si o multime de profitori si smecheri care nu au cum sa va faca onoare si care va iau randul si drepturile, d-tra dand vina numai pe functionarii romani.

Razvratitul
2007-03-21 20:05:08

Bai NTV-ule !

Tov-ule cand erai in misiune cu "Lada" in decembrie 1989 prin Rominia tot do- reai si atunci cetatenia romana? Dar istoria poporului roman o stii,macar pe cea recenta? Ai miinile prea fine,nu de taran basarabean muncit si exploatat de catre cuceritori reprezentati acum de comunisti! Asa ca nu sunt disperat la aflarea vestii ca te indrepti spre Moscova.De obicei nu folosesc pe "bai" dar acum iti spun : bai NTV-ule,calatorie sprincenata!

Arefu
2007-03-21 22:16:17

molcut molcut

Nu trebuie sa ne omoram atata pentru niste rusi sau ucraineni care o rup putin pe romaneste. Vor ei la noi? Da, da dece? Sa o rupa la fuga prin europa cea fara de vize. Nu mai pot ei dupa Romania, ei carora rusii le-au scos romanismul si din shireturi.De mici copii ei au invatat ca romanii sunt fascisti si au ocupat basarabia unde s-au dedat la atrocitati. Un fel de turci, ce mai. Vedeti-va mai bine de treaba!

Razvratitul
2007-03-21 22:26:09

Scuze NVT-ule!

Mai inainte ti-am incurcat doua litere Tov-ule Nichita Visarionovici Taraschin. In pietele Iasului vind mere,cartof sau rosii tarani romano-basarabeni cu miini muncite batatorite si crapate.Alaturi,in parcare fac bisnita cu benzina moldo- veni care intre ei vorbesc ruseste si care nu au miinile asa muncite.Crezi ca a- cest lucru nu se observa?Deci inca odata : calatorie sprincenata!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul cetateniei romane pentru moldoveni (5388 afisari)
 Al doilea guvern Tariceanu (3952 afisari)
 Spaga pentru Berceanu (3752 afisari)
 "Trebuie sa ne pregatim pentru un terorism inimaginabil" (3098 afisari)
 Politia romana ne minte (2222 afisari)
 Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata (362 afisari)
 ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu (151 afisari)
 Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari (114 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00807 sec.