Ziua Logo
  Nr. 3869 de vineri, 2 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-03-02
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.165...)
2007-03-02 14:21
Dar Miron Cozma asta a venit de capul lui ?

Ca sa va reimprospatez memoria, pentru ca tot spuneam de discursul lui Ion Iliescu din dimineata zilei de 14 iunie 1990 tinuta in balconul Palatului Victoria la ora 5:45, redau aproape integral cuvantarea tovarasului respectiv :

Dragi minieri,

Ma adresez dvs. de aceasta vdata, multumindu-va pentru raspunsul** de solidaritate muncitoreasca pe care si de asta data l-ati dat la chemarea noastra** !
Delegatia de minieri, in frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piata Universitatii, pe care vrem sa o recuperati dumneavoastra !
Asa cum ati vazut, de asta data avem de-aface cu elemente de-a dreptul fasciste, care ieri s-au dedat la acte de vandalism.
(...)Grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate, inarmate cu diverse elemente contondente, cu bare, cu lanturi, cu caramizi, cu tigle, au atacat cordoanele de politisti, inarmate cu sticle incendiare, au dat foc la autobuze, la masini. (...)
V-as ruga pe dumneavoastra, minerii, care sunteti grupati, organizati, sa va indreptati in coloana pe bulevard pana la Piata Universitatii, sa o ocupati definitiv dumneavoastra !
Va multumim foarte mult, va rugam sa faceti totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina acetle sangeroase si dumneavoastra sa asigurati paza necesara impotriva tutror elementelor extremiste care si-ar mai face aparitia prin zona !
Va multumim foarte mult tuturor !
Drum bun si cu bine !
SUCCES !

** CU ALTE CUVINTE, MINERII AU RASPUNS DIN SPIRIT DE SOLIDARITATE MUNCITOREASCA UNEI CHEMARI, CHEMARE EVIDENT LANSATA DE ION ILIESCU SI ALTII, SINTAGMA "LA CHEMAREA NOASTRA" SPUNAND TOTUL.

Dupa cum ne amintim, bietii mineri nu aveau la ei decat lanturi, ciomege, topoare, furtune dar au facut totul, dar absolut totul, si au eliminat excesele si au indepartat actele sangeroase doar prin "simpla" maltratare a tuturor celor care le-au iesit in drum sau pe care i-au gasit prin cladirea Universitatii sau sedii de partide, ba chiar pe unii i-au linistit de tot, acestia fiind "doar" omorati.
Iata deci cui le multumea anticipat Ion Iliescu si cui le ura SUCCES, iata deci de ce acest discurs il incrimineaza pe Ion Iliescu ca initiator si partas la acte sangeroase si criminale.
Sa ne uitam in Constitutia in vigoare atunci si sa vedem ce prevederi a incalcat?
Sa ne uitam in Codul Penal in vigoare atunci si sa vedem sub incidenta carui articol cad faptele sale si ce pedeapsa ar fi trebuit sa primeasca ?
Daca astazi un Traian Basescu este pus la zid si il paste suspendarea din functie pentru declaratii belicoase, biletele si alte asemenea actiuni, un instigator la violenta, la maltratare fizica si la crima de ce trebuie sa se sustraga pedepsei binemeritate ?
MIron Cozma este singurul vinovat ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Furia lui Cozma (5639 afisari)
 Ochiul lui Videanu (3612 afisari)
 Al treilea proiect de Cod Penal (2968 afisari)
 Stapanii adevarului (2821 afisari)
 Israel si nostalgia NATO (2243 afisari)
 "Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel (212 afisari)
 Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu (169 afisari)
 Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.