Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-02-22

Comentarii: 24, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arcturus
2007-02-22 00:10:45

uniuni civile

Ce legatura are biserica cu eventualele uniuni civile dintre homoxesuali? Este statul roman unul teocratic, in care biserica poate dicta in problemele statului laic?

Biserica ar avea un cuvant de spus doar in problema casatoriilor din biserica, a ritualurilor propriu zise. Daca preotii nu vreo sa accepte homosexualii in biserica e problema lor, dar nu au ce cauta in problema uniunilor civile.

synd
2007-02-22 00:19:44

"dispar ultimele vestigii conservatoare" (??)

Confundati dorintele cu realitatea. Daca Europa doreste sa supravietuiasca, iar Europa doreste aceasta(!), unica alternativa reala la socialismul falimentar european este ideologia conservatoare. Iar aceasta contesta vehement asocierea familiei cu "parteneriatul dintre homosexuali".

Catholics for a free choise? Tineti pasul cu timpul, domnule Andreescu...

Arcturus
2007-02-22 00:43:35

Re: "dispar ultimele vestigii conservatoare" (??)

Uita-te in jur synd ... majoritatea europeana NU agreeaza "unica" alternativa conservatoare.

Iar "Catholics for free choice" e intradevar un oximoron. Nu exista free choice in lumea dogmatica.


La 2007-02-22 00:19:44, synd a scris:

> Confundati dorintele cu realitatea. Daca Europa doreste sa
> supravietuiasca, iar Europa doreste aceasta(!), unica alternativa
> reala la socialismul falimentar european este ideologia conservatoare.
> Iar aceasta contesta vehement asocierea familiei cu "parteneriatul
> dintre homosexuali".
>
> Catholics for a free choise? Tineti pasul cu timpul, domnule
> Andreescu...
>
>
>

synd
2007-02-22 01:04:35

Re: "dispar ultimele vestigii conservatoare" (??)

Adrian v.D.
2007-02-22 02:46:25

Domnule Andreescu,

as dori sa fac unele precizari:
-acele "demersuri pentru legalizarea avortului"au avut loc in Portugalia,intr-un context special.In Portugalia mor anual un numar impresionant de femei,apeland la tot felul de metode rudimentare,pentru a scapa de o sarcina nedorita.Asa se explica ca,un numar mare de <conservativi>sustin aceste demersuri,care nu prevad o legalizare totala a avortului,precum in Spania sau Franta.Dar daca ne gandim la drepturile omului,nu ar trebui sa ne gandim la drepturile tuturor oamenilor,mai ales la drepturile copiilor,chiar si al celor nenascuti?Acesti "viitori oameni" nu au nici un drept?

-din cate ati auzit,domnul Prodi si-a inaintat dermisia Presedintelui Italiei,demisie care a fost acceptata.Se speculeaza prea multe la Roma,asa ca nu putem trage anumite concluzii in aceasta privinta,insa o mare parte din populatia Italiei refuza sa accepte casatoriile perechilor de homosexuali.Ar fi o speculatie acum sa afirm ca si aceasta graba a noului guvern de a <boxa>aceasta lege,i-a cauzat declinul politic...

Poate aveti dreptate si acest drept va fi legiferat in intreaga Europa.Insa ceva ramane important intr-o democratie,si anume dreptul la o opinie,indiferent daca este pro sau contra casatoriilor homosexualilor.As dori sa aflu si parerea medicilor,sociologilor,oamenilor cu copii,teologilor,preotilor,atunci cand se tematizeaza in mass-medie <normalitatea>perechilor de homo.Tare mi-e teama ca,dintr-o intelegere prea mare fata de <problemele>homosexualilor,se pierde din vedere multimea vocilor neauzite,care au o alta parere.Exact aceasta majoritate nu are nici o sansa sa se articuleze atunci cand se tematizeaza homosexualismul....Puteti sa intelegeti temerea mea?
Un sfarsit de saptamana placut!

Adrian

Agentura
2007-02-22 03:03:45

Re:ipocrizia societatilor conservatoare

Asta e la fel cu interzicerea prostitutiei. Sa ma tai daca inteleg la ce foloseste. Prostitutia exista de cand lumea si pamantul si a supravietuit chiar in timpul celor mai regimuri. N-o sa dispara doar fiindca scrie in lege ca e penala, sau fiindca o condamna popa la biserica. Ramanand clandestina, in loc sa aduca bani la stat, aduce boli la populatie si finanteaza retele de proxeneti. Care-i logica?
Asa-i si cu homosexualii. Alora care sunt, n-o sa le treaca. Si pot gasi probabil si acum mii de chichite legale si notariale ca sa se poata bucura de garantiile unui cuplu casatorit. Isi pot face asigurari de sanatate unul in favoarea altuia, testamente reciproce, conturi bancare comune sau cu drept de scoatere comun, etc. Doar ca ar trebui sa alerge mult mai mult. La ce foloseste? Lasati-i tata sa se casatoreasca (civil, of course), ca noi astia heterosexualii stim deja ca nu-i nici o smecherie. Sa se friga si ei.

Agentura
2007-02-22 03:26:05

Re: Domnule Andreescu,

Oriunde in lume unde lunt interzise avorturile, nu numai in Portugalia, mor anual foarte multe femei care incearca sa scape de sarcinile nedorite prin metode babesti. S-a intamplat si in Romania. Nu pot semnul de egalitate intre pune dreptul la viata al acestor femei si cel al unui embrion. Un embrion nu e un om!
In ceea ce-i priveste pe homosexuali, optiunea lor nu priveste majoritatea. Nu e nici treaba majoritatii, nici a statului, ce decid doi oameni sa faca in pat.

Alcor
2007-02-22 03:44:33

Vezi de ce ...

...a picat Guvernul Prodi ? Daca tot sunteti specialist in probleme anormale, dumiriti-ma cu o chestie: daca astia nu pot procrea, de ce numarul lor este in crestere?

Rollo
2007-02-22 04:42:57

Re: Re:ipocrizia societatilor conservatoare

Daca pot procrea si perpetua specia- mai buna sau mai rea - sa se bucure de aceleasi drepturi.
Sa nu comparam "mere cu pere" , sau poate un copil sa se dezvolte din punct de vedere psihologic normal intr-un cuplu de homosxuali????
Sunt o parte a societatii nu -i putem anula , sunt fiinte umane ca si noi dar sa nu exageram. Vi se pare firesc ca o aprte sa produca copii si ceilalti sa-i creasca intr-un cuplu in care nu prea e sigur cine e mama si cine e tata. Sau daca uneori intr-un cuplu normal, cu tata e o problema, dintre doi barbati care e mama?
Europa ar trebui sa se mai gandesca inainte de a vota asa de usor legi care duc implicit la scadearea populatiei active . Conform unor documente europene populatia europeana va scade cu cca 10-15%. in cca 50 de ani.NU eingrijorator.
Evident asta nu le poate ingradi libertatea celor care au alte optiuni sexuali dar nici nu mi se pare corect ca sa se impuna fortat celorlalti care intr-un fel sau altul isi aduc un aport la progresul oscietatii.
Din punct de vedere economic e demonstrat familile cu copii sunt un motor important pentru economie.

Maxim
2007-02-22 09:58:38

Binele invinge, stie toata lumea

Am inteles. Nu mai e la moda sa fii crestin. Europenii si-au pierdut credinta, propaganda masonica a fost mai puternica. Lucrurile s-au pus in miscare si cu greu mai pot fi oprite. Toate aceste caderi sunt insa prevestite.

"Materia a invins spiritul" - vor spune multi. Asta e doar in aparenta. Adevarul, Binele triumfa pana la urma. Datoria crestinilor este sa-si marturiseasca credinta si sa amane pe cat posibil raspandirea invataturilor si practicilor luciferice.

Adrian v.D.
2007-02-22 10:38:28

Re:Agenturei

La 2007-02-22 03:26:05, Agentura a scris:

> Oriunde in lume unde lunt interzise avorturile, nu numai in
> Portugalia, mor anual foarte multe femei care incearca sa scape de
> sarcinile nedorite prin metode babesti. S-a intamplat si in Romania.
> Nu pot semnul de egalitate intre pune dreptul la viata al acestor
> femei si cel al unui embrion. Un embrion nu e un om!
> In ceea ce-i priveste pe homosexuali, optiunea lor nu priveste
> majoritatea. Nu e nici treaba majoritatii, nici a statului, ce decid
> doi oameni sa faca in pat.
--------------------------------------
Aveti dreptate:pe primul loc trebuie sa ramana sanatatea si viata femeii.Femeia trebuie sa se bucure de toate drepturile omului,dar mai ales statul trebuie sa faca totul pentru a ocroti si ajuta-financiar,moral- femeia insarcinata.Apoi vine dreptul la viata,aparat de statul de drept. Daca statul legifereaza dreptul femeii de a avorta,cine se ocupa dupa aceea de trauma prin care va trece orice femeie care avorteaza?Sunt mai multe probleme morale si etice,de constiinta si credinta.Dar nu trebuie uitat nici faptul ca orice constitutie apara dreptul la viata.Iar <embrionul>de care vorbiti,este VIATA,indiferent de stadiu.Nu este simplu.Vorbiti cu un medic.

Pe nimeni nu intereseaza ce fac oamenii la ei acasa(doar intr-o dictatura este altfel!)Aici este vorba de legiferarea cosatoriilor de homo(si a drepturilor lor,rezultate..)Eu ma consider un european obisnuit,liberal si care apara statul democrat.Aici este vorba de altceva:rasturnarea unor valori europene,umane,prea rapid,nelasand dreptul la discutii,la alte pareri.Daca populatia UE scade dramatic,atunci se impun unele demersuri:impozitarea mai mare-de ex.-a celor care nu lasa urmasi.Este doar un exemplu cum se face azi politica care priveste viitorul nostru:Superficial.

Adrian
>
>

gheorgheb
2007-02-22 11:43:31

Re: uniuni civile

La 2007-02-22 00:10:45, Arcturus a scris:

> Ce legatura are biserica cu eventualele uniuni civile dintre
> homoxesuali? Este statul roman unul teocratic, in care biserica poate
> dicta in problemele statului laic?
>
> Biserica ar avea un cuvant de spus doar in problema casatoriilor din
> biserica, a ritualurilor propriu zise. Daca preotii nu vreo sa accepte
> homosexualii in biserica e problema lor, dar nu au ce cauta in
> problema uniunilor civile.
>
Confundati teocratia crestina cu statul de tip musulman, unde legea civila este in mare masura inlocuita cu cea religiosa.
A fi crestin intr-o societate nu inseamna a fi izolat de ea, ci a fi preocupat de orice problema a ei si a incerca sa dai un raspuns din prisma vietii crestinesti.
Mai mult, in tara noastra, care spre deosebire de statele europene secularizate, si ele candva de traditie crestina, majoritatea oamenilor cred in Dumnezeu si isi afirma apartenenta la Biserica Ortodoxa nu ar trebui ca legile sa reflecte aceasta realitate?

Intrebati-va, oare de ce toate reglementarile privitoare la homosexualitate au fost cerute din afara? Nu tot erau chemati dupa 89 parlamentarii romani la Bruxelles pt a li se arata ca un criteriu pt aderare, alaturi de cele economice, il reprezinta si modificarea statutului juridic al 'minoritatilor sexuale'?
Este evidenta deci tendinta de nivelare operata asupra romaniei de catre statele UE: ce au pierdut ei vor sa pierdem si noi.

Cunosc destul de bine impasul moral al Occidentului, dinauntru, nu din auzite. De asemenea cunosc oameni care au venit din America in Romania, pt ca nu se putea trai, intr-o zona ca Florida de ex, conform unor deziderate ale vietii de familie

ARP
2007-02-22 12:15:13

Santajul statului impotriva Bisericii

"Implicarea preotilor in aceasta initiativa face si mai dramatica chestiunea intruziunii cultelor in viata statului. Sustinerea financiara a cultelor de catre stat este incompatibila cu aspiratiile politice ale acestora."

Propun reducerea taxelor in mod corespunzator. Fiecare cult sa traiasca din banii donati de enorasi. Averile manastirilor retrocedate de urgenta. In felul asta Biserica va putea iesi din criza si se va putea manifesta fara santajul ordinar al statului

Oriana
2007-02-22 13:07:35

Binele invinge, stie toata lumea

Pe transexuali si pe gay, tot comunistii i-au adus la guvernat. Si Frodi ii intyelege, pt. ca unul dintre numerosii lui frati, este gay.

La 2007-02-22 09:58:38, Maxim a scris:

> Am inteles. Nu mai e la moda sa fii crestin. Europenii si-au pierdut
> credinta, propaganda masonica a fost mai puternica. Lucrurile s-au pus
> in miscare si cu greu mai pot fi oprite. Toate aceste caderi sunt insa
> prevestite.
>
> "Materia a invins spiritul" - vor spune multi. Asta e doar in
> aparenta. Adevarul, Binele triumfa pana la urma. Datoria crestinilor
> este sa-si marturiseasca credinta si sa amane pe cat posibil
> raspandirea invataturilor si practicilor luciferice.
>

ARP
2007-02-22 13:13:22

Stanga are probleme cu matematica

Ca si Stalin cu a sa expresie "capitalismul este negativ la patrat", d-l Andreescu emite gratios "paralele divergente". Ce va fi fiind si aia? D-le Andreescu ati invatat geometrie cu Stalin? Sau asta este "stiintificitatea" stangii? Imi imaginez in conditiile astea cat de "stiintifice" trebuie sa fie si celelalte consideratii. Probabil de aceea argumentatia logica nu prea trece prin filtrul Ziua. Trebuie sa fie un un filtru de banda stanga. Urmat evident de un amplificator de aberatii anticrestine.

alwis46
2007-02-22 15:45:29

Re: Vezi de ce ...

Pai d-aia, ca nu pot procrea si se pot acupla unde, cand, cum si de cate ori vor pe zi sau pe noapte. :)))))
Stie omul ca daca da la spapanache nu-l pandeste vreun pericol sa plateasca pensie alimentara, asa ca pompeaza flacaul mai ceva decat pompa Boiu sau una de tip Worthington.

La 2007-02-22 03:44:33, Alcor a scris:

> ...a picat Guvernul Prodi ? Daca tot sunteti specialist in probleme
> anormale, dumiriti-ma cu o chestie: daca astia nu pot procrea, de ce
> numarul lor este in crestere?
>

alwis46
2007-02-22 15:46:38

Re: Stanga are probleme cu matematica

Stai linistit, data viitoare va vorbi de paralele convergente.
Pai ce, infinitul nu are si el rolul lui ?

La 2007-02-22 13:13:22, ARP a scris:

> Ca si Stalin cu a sa expresie "capitalismul este negativ la patrat",
> d-l Andreescu emite gratios "paralele divergente". Ce va fi fiind si
> aia? D-le Andreescu ati invatat geometrie cu Stalin? Sau asta este
> "stiintificitatea" stangii? Imi imaginez in conditiile astea cat de
> "stiintifice" trebuie sa fie si celelalte consideratii. Probabil de
> aceea argumentatia logica nu prea trece prin filtrul Ziua. Trebuie sa
> fie un un filtru de banda stanga. Urmat evident de un amplificator de
> aberatii anticrestine.
>

Oriana
2007-02-22 16:11:56

ref. Vezi de ce ... Vad !

La 2007-02-22 03:44:33, Alcor a scris:

> ...a picat Guvernul Prodi ? Daca tot sunteti specialist in probleme
> anormale, dumiriti-ma cu o chestie:

daca astia nu pot procrea, de ce numarul lor este in crestere?

Pt. ca asta e actualul trend european, un socialism neam cu bastarzii de comunisti, care a acaparat toate locurile cheie, de putere politica, economica si din mass media.

Cand inca de pe bancile scolii i se baga unui copil ca gay este ceva normal, or cand la tv dau pana la prostie tot soiul de fictions cu situatii ambigue si neclare, in ce mediu creste un copil cu asa niste prostii bagate-n cap ? Creste fara valori.

Prodi a picat si din cauza asta, multe trasnai a facut in doar 9 luni, pruncul ce-a iesit dupa 9 luni de gestatie nu e sanatos, metaforic vorbin.

N-am absolut nimic cu acest tip de cupluri, sa traiasca exact cum le-o place, dar in nici un caz nu se pot echipara cu familia traditionala, din nici un punct de vedere. Pana si un cuplu faimos de stilisti, cum e Dolce& Gabbana, NU accepta prostia cu casatoria asta, cum o concepe stangimea europeana. Un cuplu de acest gen esteoricum tutelat legal, ce mai vor ? Sa rastoarne lumea cu c..-n sus ?

Matrimonio deriva de la MATER, care inseamna mama, n-are cum sa se celebreze un matrimonio intre persoane de acelas sex, se poate chema orice, dar nu matrimonio !


california
2007-02-22 18:07:43

Adrian

La 2007-02-22 02:46:25, Adrian v.D. a scris:

Daca populatia UE scade dramatic,atunci se impun unele demersuri:impozitarea mai mare-de ex.-a celor care nu lasa urmasi.

Asta e o masura temporara si, intr-un fel, frectie la un picior de lemn, pentru ca numarul persoanelor impozitate oricum va scadea.
Europa e plina de copii, numai ca acesti copii au 35, 40 sau 50 de ani si asteapta ca statul sa le rezolve toate problemele. Este binecunoscut cazul unui francez care a stat in casa cinci ani cu cadavrul mamei sale, si care avea deja 94 de ani!! cand a decedat, numai ca sa poata primi in continuare pensia ei de 700 de euro pe luna.
Asta e imaginea Europei azi: welfare addiction over demographic reality. (M. Steyn)

Shadow
2007-02-22 18:47:07

Re: Adrian california

> Daca populatia UE scade dramatic,atunci se impun unele
> demersuri:impozitarea mai mare-de ex.-a celor care nu lasa urmasi.

Adica PIP-ul sau portul ilegal de alea alea cum ii zicea pe vremuri la noi. Exista california. Cel putin in Franta impozitul scade cu numarul de copii. Pe la 3 copii de familie impozitul e insignifiant.

> Asta e o masura temporara si, intr-un fel, frectie la un picior de
> lemn, pentru ca numarul persoanelor impozitate oricum va scadea.
> Europa e plina de copii, numai ca acesti copii au 35, 40 sau 50 de ani
> si asteapta ca statul sa le rezolve toate problemele. Este
> binecunoscut cazul unui francez care a stat in casa cinci ani cu
> cadavrul mamei sale, si care avea deja 94 de ani!! cand a decedat,
> numai ca sa poata primi in continuare pensia ei de 700 de euro pe
> luna.

Momentan Franta e una din putinele tari europene cu crestere pozitiva si nu negativa. Nu am auzit de francezul respectiv dar recunosc ca ar fi fost inventiv. Pensia de 700 de euro e destul de maricica. Sunt multi doar cu 400.

Oriana
2007-02-22 19:39:41

Asta e imaginea Europei azi: welfare addiction over demographic reality (M. Steyn)

Cali, chiar saptamana trecuta au dat peste un caz similar si in Italia, fiul tinuse intr-un congelator cadavrul tatalui, mort de moarte naturala, parca de Alzheimer, ca sa continue sa perceapa pensia tatalui, destul de consistenta.

Shadow zice ca o pensie de 700 de euro ar fi bunicica ! E exact pt. strictul necesar, in Occident, tinand cont ca pt. o pers. modesta ii ajung, abia-i ajung 500 ca sa-si plateasca facturile inerente locuintei.

Cat despre Franta, recent am citit ca Franta, demografic, e pe primul loc in Europa, doar ca acei copilasi nascuti pe pamant francez... nu-s francezi. Gasesti sigur acel topic pe blogul adiacent, vezi adresa atasata de nickul meu. Poporul bloggist i-au luat in furculitza pe francezi, de la un capat la altul a Europei, pt. asa o veste, anuntata cu clamoare.

La 2007-02-22 18:07:43, california a scris:
La 2007-02-22 02:46:25, Adrian v.D. a scris:

Daca populatia UE scade dramatic,atunci se impun unele demersuri:impozitarea mai mare-de ex.-a celor care nu lasa urmasi.

Asta e o masura temporara si, intr-un fel, frectie la un picior de lemn, pentru ca numarul persoanelor impozitate oricum va scadea.

Europa e plina de copii, numai ca acesti copii au 35, 40 sau 50 de ani si asteapta ca statul sa le rezolve toate problemele. Este binecunoscut cazul unui francez care a stat in casa cinci ani cu cadavrul mamei sale, si care avea deja 94 de ani!! cand a decedat, numai ca sa poata primi in continuare pensia ei de 700 de euro pe luna.

Asta e imaginea Europei azi: welfare addiction over demographic reality. (M. Steyn)

Oriana
2007-02-22 20:00:29

ipocrizia comunistilor, deghizati in socialisti fatza de societatea sanatoasa, cu traditii

La 2007-02-22 03:03:45, Agentura a scris:

Hai sa facem o Internationala de gay casatoriti, sa vedem unde ajunge Europa, cu trasnaia asta. Nimeni nu se naste gay, gay se devine, ergo este o alegere personala, deliberata. Lumea este bazata pe mater, pe mama creatoare de prunci, o societate evoleaza prin mater, nu prin gay. Vor sa stea impreuna, legalizat? OK. Dar sa nu mai bazaie lumea cu atatea pretentii, similare familiilor. Dac-ar creste ei un fiu, ar intelege, dar de unde sa inteleaga ???

Atamild
2007-02-22 21:01:40

Re: uniuni civile

La 2007-02-22 00:10:45, Arcturus a scris:

> Ce legatura are biserica cu eventualele uniuni civile dintre
> homoxesuali? Este statul roman unul teocratic, in care biserica poate
> dicta in problemele statului laic?
>
> Biserica ar avea un cuvant de spus doar in problema casatoriilor din
> biserica, a ritualurilor propriu zise. Daca preotii nu vreo sa accepte
> homosexualii in biserica e problema lor, dar nu au ce cauta in
> problema uniunilor civile.
>
>
>
Azi am cumparat revista Lumea, va spun drept ca citesc cu placere aceasta revista si cu deosebita placere articolele lui Viorel Patrichi, si mare mi-a fost surpriza cand am citit ca Traian Basescu a declarat ca 20% din romani ar fi homosexulai. Nu ma leg eu de homoxesuali, pe bune..atata timp cat isi vad de treaba si nu fac rau la nimeni, omul conteaza! Insa 20%????? De ce-l citesc pe Patrichi cu multa placere? Pt. ca politica este buna cand te face sa razi, surazand,
Matilda

california
2007-02-22 21:07:52

Exact!

La 2007-02-22 18:47:07, Shadow a scris:

> Momentan Franta e una din putinele tari europene cu crestere pozitiva
> si nu negativa.

Oriana are dreptate, iar!

45% din populatia sub 20 de ani a Frantei este musulmana.
Si nu numai Franta se confrunta cu situatia asta. Cel mai popular nume de nou nascut in Belgia? Mohamed. In Malmo, in Suedia? Mohamed.

Cine vine din urma?

In 15-20 de ani, daca nu se schimba nimic, Franta va avea sharia in loc de constitutie. Is this the world you defend?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00850 sec.