Ziua Logo
  Nr. 3855 de miercuri, 14 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-02-14

Comentarii: 10, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2007-02-14 03:40:41

Precizare

Acum o saptamina, domnul Golanul a pus la indoiala pe acest forum afirmatia mea privind faptul ca domnul Dan Ciachir a fost informator al Securitatii.
Il asigur pe domnul Golanul ca domnul Dan Ciachir insusi a recunoscut in mod public faptul ca a informat la Securitate despre semenii sai. Aceasta recunoastere a fost adusa la cunostiinta publicului prin intermediul ziarului Cotidianul de pe data de 1 august 2006.

danr
2007-02-14 09:52:16

Staniloaie a scris mai mult decat a citit Tismaneanu

Sunt convins ca parte din ierarhii Bisericii Ortodoxe, ca si din randul preotilor a slujit si lui Dumnezeu si lui Mamon. Tot asa, sunt convins de faptul ca si alti inalti, dar si mai mici, slujitori ai diferitelor culte crestine, existente de-a lungul timpului in Romania, au facut acelasi lucru. Niciodata, insa, nu i-am vazut pe acesti intelectuali -stiutori a tot si toate- sa vorbeasca si despre acestia din urma. Eu nu incerc sa-i apar pe cei care si-au vandut sufletul vanzandu-si aproapele, ba chiar as dori sa "beneficieze" de acelasi tratament de care beneficiaza si alti colegi de-ai lor, din segmentul numit "turnatori". Ma intriga insa atitudinea, evident tendentioasa si mereu unilaterala, a celor care scriu -fara sa priceapa mare lucru- de 17 ani incoace exclusiv despre Biserica Ortodoxa Romana si slujitorii ei. Aici, in cadrul BOR s-au petrecut toate dementialitatile lumii. As, coane Vladimir. Circula prin mediul de jos, pe acolo pe unde ma aflu si eu situat, o zicala: "Tu vezi paiul din ochiul lui, dar nu vezi barna din ochiul tau". Pentru mine este evident ca parintele Staniloaie a scris mai mult decat a citit conu' Vladimir. Si a citit intr-un ambient prielnic cumularii condimentelor care definesc un intelectual, dar si trairii unei vieti de care sa sa nu-i fie rusine. Si, ca sa nu mai lungesc vorba, conchid: parintele Staniloaie reprezinta pentru mine si -cred- pentru foarte multi oameni, nu doar romani, nu doar ortodocsi si nu doar crestini un model de urmat, in timp ce Vladimir Tismaneanu este un "nume" neinteresant, opac si, cel putin, neproductiv...

Bogdan Duca
2007-02-14 11:25:29

Re: Staniloaie a scris mai mult decat a citit Tismaneanu


Inainte de a va lauda cu ce reprezinta parintele Staniloae pentru dumneavoastra, va rog invatati sa ii scrieti corect numele...

La 2007-02-14 09:52:16, danr a scris:

> Sunt convins ca parte din ierarhii Bisericii Ortodoxe, ca si din
> randul preotilor a slujit si lui Dumnezeu si lui Mamon. Tot asa, sunt
> convins de faptul ca si alti inalti, dar si mai mici, slujitori ai
> diferitelor culte crestine, existente de-a lungul timpului in Romania,
> au facut acelasi lucru. Niciodata, insa, nu i-am vazut pe acesti
> intelectuali -stiutori a tot si toate- sa vorbeasca si despre acestia
> din urma. Eu nu incerc sa-i apar pe cei care si-au vandut sufletul
> vanzandu-si aproapele, ba chiar as dori sa "beneficieze" de acelasi
> tratament de care beneficiaza si alti colegi de-ai lor, din segmentul
> numit "turnatori". Ma intriga insa atitudinea, evident tendentioasa
> si mereu unilaterala, a celor care scriu -fara sa priceapa mare lucru-
> de 17 ani incoace exclusiv despre Biserica Ortodoxa Romana si
> slujitorii ei. Aici, in cadrul BOR s-au petrecut toate
> dementialitatile lumii. As, coane Vladimir. Circula prin mediul de
> jos, pe acolo pe unde ma aflu si eu situat, o zicala: "Tu vezi paiul
> din ochiul lui, dar nu vezi barna din ochiul tau". Pentru mine este
> evident ca parintele Staniloaie a scris mai mult decat a citit conu'
> Vladimir. Si a citit intr-un ambient prielnic cumularii condimentelor
> care definesc un intelectual, dar si trairii unei vieti de care sa sa
> nu-i fie rusine. Si, ca sa nu mai lungesc vorba, conchid: parintele
> Staniloaie reprezinta pentru mine si -cred- pentru foarte multi
> oameni, nu doar romani, nu doar ortodocsi si nu doar crestini un model
> de urmat, in timp ce Vladimir Tismaneanu este un "nume" neinteresant,
> opac si, cel putin, neproductiv...
>

Theodor Constantinescu
2007-02-14 12:57:39

NU-I DE MIRARE CA TISMANEANU IL CRITICA PE STANILOAIE ...

Persoane de acest gen critica pe TOTZI Romanii de valoare.
Asta este Fisha Postului Lor .

Simplu Guvide Roman ...
SI Ateu

eugcap
2007-02-14 13:26:35

Defaimarea parintelui Staniloaie

Suntem sub vremile identificarii unei noi matci a destinului national,uitand ca aceasta exista,fiind solid intemeiata in tacere si cu temeinicie in spatiul aparent ermetic al credintei,un spatiu care implica o fidelizare pentru ruga in favoarea aproapelui,aproape care, sub imperativul materialului efemer,te poate crucifica-pe tine, facatorule de bine.Cuvantul zideste;cazut in mana nesocotintei,a concluziilor facile si necheltuitoare de sfada cu propriul eu ,lipsit de apetententa pentru iertare si al neridicarii pietrei impotriva celui supus greseli,caci gresesti procedand ca atare- neganditu-te la propriul istoric in devenire,creeaza o perspectiva stramba,care se rasfrange asupra noastra,si implicit a demersurilor noastre.Cati dintre noi au iscusinta si chemarea de a expune Cuvantul precum parintele Staniloaie,creeator de zestre spirituala,o zestre greu de deslusit fara aplecare sarguinciosa,temeinica asupra acesteia.Cati ne putem permite, in novicia noastra,sa avem tresarirea de orgoliu in a striga ca L-am inteles, mai mult decat putin, pe Parintele Staniloie.Intrarea Sa in patrimoniul national este punctata de mesajul sau solid valorazitator pentru B.O.R.Sunt profund mahnit de tentatia, afisata in site-urile cotidianului Ziua, de catre cei care isi exprima opinii, care as dorii sa-mi dezvaluie oameni care vor sa spuna ceva folositor coagularii unui pachet conceptual,dar ei golesc de continut mandria de a fi om,iar mai apoi , ca este exponentul unor conceptii,a unei gandiri sistemice din care sa invat ceva,deoarece citesc aceste pareri.A dorii cu cerbicie sa-ti impui punctul de vedere,ma indoiesc a fi oportun,intr-o lume in care democratizarea informatiei a creeat caractere capabile sa ne puna la indoiala competentele.Interesant ar fi,in opinia mea,ca politica cotidianului Ziua sa valorizeze, vocea poporului exprimata pe Internet in legatura cu articolele sale,la modul real,punand accent pe o solutie inovatoare a actului de comunicare si coagulare a societatii civile.Multumesc pt, atentie.

Ion Caramache
2007-02-14 13:27:51

Re: NU-I DE MIRARE CA TISMANEANU IL CRITICA PE STANILOAIE ...

La 2007-02-14 12:57:39, Theodor Constantinescu a scris:

> Persoane de acest gen critica pe TOTZI Romanii de valoare.
> Asta este Fisha Postului Lor .
>
> Simplu Guvide Roman ...
> SI Ateu
>
<<< Pe de alta parte: daca Staniloae ar fi fost efectiv un carstnic al fostului regim, s-ar mai fi bucurat el de aprecierile deosebit de elogioase, inclusiv la "Europa libera", ale Monicai Lovinescu, Sanda Stolojan, Virgil Ierunca, Emil Cioran...? Sau acestia erau veniti cu pluta pe Sena si-l primeau in casele lor nestiind cu ce se ocupa in realitate!? >>> Dan Ciachir - Ziua 14 februarie 2007

<<< "Si mai patrunsa de acidul acetic este doamna Monica Lovinescu. (...) Cind nu suge din eternul biberon Goma, subiect de care credem ca i s-a facut lehamite si ultimului ascultator, doamna Monica (...), uitind ca specificul emisiunii e de actualitate romaneasca, ne face capul calendar cu George Dumezil, Alain Becanson, Philippe Sollers etc. >>> Dan Ciachir - Saptamina.
<<<< , Eugene Ionesco, "un academician sugubat", "a pastrat la Paris o afectiune nedezmintita pentru toi, cinzeaca, litruta si alte recipiente specific nationale. (...) Acum, ajuns la virsta mintii copiilor, s-a mai zaharisit (....). Miine-poimiine o sa aflam la buletinul de stiri al Europei Libere ca doamna Monica Lovinescu ii citeste dramaturgului din <<Scufita Rosie>> si Domnia sa plinge cu lacrimi sincere cind afla ca lupul a mincat-o pe bunicuta".>>> Dan Ciachir - Saptamina

<<< Persoane de acest gen critica pe TOTZI Romanii de valoare.
Asta este Fisha Postului Lor .
>>>>

Romeo2004
2007-02-14 13:48:41

Scrierile par. Staniloae care deranjeaza pe ideologii globalist-ecumenisti

"Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti.
Ecumenismul este pan-erezia timpului ostru.
Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."

"Lupta catolicismului nu a avut o baza spirituala, crestina, asa cum a fost cea din Rusia sau cea de la noi. Ne acuza Todea ca suntem Biserica tradatoare. Doua mii de preoti ortodocsi au stat in inchisoare. Eu am fost in inchisoare si n-am vazut nici un preot unit. Toti s-au facut ortodocsi sau au intrat in diferite intreprinderi in care faceau turnatorii."

PS Dl Tismaneanu a plecat in 1989 din Romania ca agent al securitatii. Deci nu are statututul moral pt a fi judecator al victimelor acesteia.

CALUGARUL
2007-02-14 14:47:13

Re: NU-I DE MIRARE CA TISMANEANU IL CRITICA PE STANILOAIE ...

Theodor Constantinescu
2007-02-14 18:06:38

Re: NU-I DE MIRARE CA TISMANEANU IL CRITICA PE STANILOAIE ...

La 2007-02-14 12:57:39, Theodor Constantinescu a scris:

> Persoane de acest gen critica pe TOTZI Romanii de valoare.
> Asta este Fisha Postului Lor .
>
> Simplu Guvide Roman ...
> SI Ateu
>
Imi pare rau, dar NU sunt Carams ...
Si, pana nu se declara simplu Guvide, asa cum altizii s-au declarat Golani, nu am nimic in comun ...
Simplu Guvide Asuprit

moroianu
2007-02-14 18:23:41

Re: Asupra lui Staniloaie-teologul dogmatic se pot pronunta specialistii acestui domeniu


Dar a dezgropa astfel de luari de pozitie cu iz de polemica ieftina anti-catolica - la noua ani de la vizita triumfala efectuata de IOan-Paul II la invitatia Bisericii Ortodoxe Romane - mi se pare un gest la fel de jalnic si de anacronic ca si cel al agentilor PCR care citau iesirile xenofobe ale lui Eminescu pentru a a aduce apa la moara nationalismului ceausist.
Iar lucrurile pe care acelasi teolog a continuat sa le sustina dupa '90 referitor la desfiintarea bisericii grterco-catolice (Intamplator am citit una din ele in revista 22) au fost efectiv rusinos de conforme cu "linia" PCR in materie, "linie" din pacate adoptata de o buna parte din "biserica ortodoxa", aservita puterii, dar lacoma de aderenti si venituri.
Un crestin ortodox
La 2007-02-14 13:48:41, Romeo2004 a scris:

> "Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este
> produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A
> avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti.
> Ecumenismul este pan-erezia timpului ostru.
> Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu
> exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate
> exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea
> de Biserici surori este improprie."
>
> "Lupta catolicismului nu a avut o baza spirituala, crestina, asa cum a
> fost cea din Rusia sau cea de la noi. Ne acuza Todea ca suntem
> Biserica tradatoare. Doua mii de preoti ortodocsi au stat in
> inchisoare. Eu am fost in inchisoare si n-am vazut nici un preot unit.
> Toti s-au facut ortodocsi sau au intrat in diferite intreprinderi in
> care faceau turnatorii."
>
> PS Dl Tismaneanu a plecat in 1989 din Romania ca agent al securitatii.
> Deci nu are statututul moral pt a fi judecator al victimelor
> acesteia.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ralph Fiennes, sex in toaleta avionului (4059 afisari)
 Macovei indezirabila (3774 afisari)
 Hotii de la cablu (2975 afisari)
 Cade Macovei (2921 afisari)
 Romania, incoltita de la Rasarit (2363 afisari)
 Cainii rosii ataca Lisabona (139 afisari)
 Jandarmii romani, acuzati de moartea celor doi protestatari albanezi (98 afisari)
 Premierul asteapta raspunsul Curtii Constitutionale (80 afisari)
 Parlamentul European a adoptat raportul Fava (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00756 sec.