Ziua Logo
  Nr. 3852 de sambata, 10 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2007-02-10

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

JohnGreen1
2007-02-09 23:43:45

Bravo Ziua...

Ne bucuram din plin ca Ziua a inceput publicarea documentelor Securitatii... char daca nu este cea Romana asteptata de mai toti.... La mai mare si asteptam cu nerabdare alte scrisori....!
Cu Respect,
JG

Aladin
2007-02-10 03:15:19

Dar azi care securitate il urmareste pe Eminescu ?

Fiindca e sabotat in a i se publica Operele complete.
Cenzura functioneaza si acolo unde schioapata ,etichetele sunt scrise deja si aplicate cu rautatea specifica .
Fiindca a fi nationalist,e "un pacat" pe care acesti pigmei nu-l lasa sa treaca.
Iar metodele; (Internarea cu forta) nu au evoluat cu secolele.
ILa Chisinau s-a mers cu parsivenia ca bustul lui sa fie plasat in aproprierea spitalului psihiatric aparand vorba ; vezi ba ca te iau astia la Eminescu.

vivika
2007-02-10 09:36:40

Adevarul iese totdeauna la iveala

Ma bucur sa aflu adevarul despre "boala" lui Eminescu chiar si acum dupa atatia zeci de ani,la fel ca multi alti am invatat la scoala despre poezia lui si multa vreme m-am tot gindit cum a ajuns un om remarcabil la ospiciu,e pt a doua oara cind aflu ca l-au dus acolo "valurile politice " (vezi emisiunea tv "Mari romani" )mai avea nevoie de inca o viata sa-si vada visul implinit "Unirea din 1918" pt noi devine ceva banal ,pt ei a insemnat moarte,pacat.Copiii nostri invata tot mai putina istorie adevarata,inclusiv din cauza cartilor de istorie alternativa dezbatute atit de mult in ultimele zile,deci sa nu ne miram ca le e rusine ca sunt romani si abia asteapta sa plece in alte tari,pacat ,mare pacat,suntem un neam de eroi chiar daca traim in saracie,oare ce ar fi scris Eminescu de perioada actuala,acum unde il mai inchideau?

bazileus
2007-02-10 10:07:22

Tratat secret cu Germania ?..

La Viena P.Carp a negociat si semnat Tratatul secret cu Austro-Ungar pentru contracararea pericolului rus.

Liviu2002j
2007-02-10 14:48:32

Nu invatam absolut nimic din greselile trecutului !

Fara indoiala ca Eminescu ar fi facut exact ce a facut si ar fi patit exact ce a patit ! Tutusi pe vremea lui nu era ipocrizia si minciuna de astazi ... Oamenii mai erau inca oameni, relatiile dintre ei se bazau mai mult pe cinste si adevar decat pe mincuna si pacaleala. Dar chiar si atunci Eminescu a avut atat de multe de spus ... Cine l-a izolat si innebunit ?! Ai nostri, dintre ai nostri, care nu erau lasati in pace sa "progreseze" ! Sa faca "afaceri" si sa se imbogateasca exact ca in zilele noastre ... Iar in ceea ce priveste profesionalismul lucrurile stau exact la fel. Un geniu ca Eminescu, care producea valoare reala si incomensurabila, luata parca din mainile lui Dumnezeu, era desconsiderat si judecat de niste non-valori, de niste mediocri care nu ii puteau ajunge nici pana la gleznele picioarelor despre care spuneau ca nu se spala ! Iar daca ii mai si ironiza atunci bineinteles ca l-au eliminat pur si simplu. L-au izolat si in final l-au inchis la ospiciu ca sa-i grabeasca astfel moartea. Sunt ferm convins ca nu era inca nebun (daca o fi fost vreodata; si oricum a fost innebunit de mocirla umana in care a fost nevoit sa traiasca !) sau nebunie era socotita incoruptibilitatea lui, incapatanarea lui de a sta drept si a nu se inclina in fata nimanui. Nici nu avea cum sa se incline un profesionist, un geniu adevarat, in fata unor nimicuri ! Nenorocirea cu profesionistii este ca ei inteleg cum stau lucrurile, vad chiar mai departe si nu pot fi pacaliti. Iar daca nu se lasa nici cumparati atunci bineintels ca este dificil de "lucrat" cu ei ...

griar
2007-02-10 17:51:56

Re: Dar azi care securitate il urmareste pe Eminescu ?

La 2007-02-10 03:15:19, Aladin a scris:

> ILa Chisinau s-a mers cu parsivenia ca bustul lui sa fie plasat in
> aproprierea spitalului psihiatric aparand vorba ; vezi ba ca te iau
> astia la Eminescu.
>

Oare? Si pe ce strada o fi spitalul ala?

coscaru
2007-02-11 16:25:25

pt Aladin tot aia din 1880 (nu s-au schimbat decat oamenii nu si mentalitatea)

tot aia, la ordinul lui cuza l-a asasinat pe Barbu Catargiu ( PC) prim ministru- si apoi pe Eminescu la azil ,iar peste cateva decenii pe Bratianu(asasinat). Romania nu se conduce singura(acum am intrat in lagarul UE) . oamenii de mai sus au fost asasinati (au lupta pt ca noi sa nu ajungem lagar) ,iar o parte din noi vorbesc triumfator de ce au realizat - transformarea tarii in lagar de sclavi (inclusiv sexuali,minori) pt puterile centrale. nu mai sunt luati in lanturi,dar tot asa ( dupa ce cheltuim cu educatia, cresterea lor), sunt "atrasi" de occident.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi, trei (4233 afisari)
 Eminescu, urmarit de Securitatea austro-ungara (3190 afisari)
 O Doamna si trei nomenclaturisti (2929 afisari)
 Iranul si Irakul, variabile ale aceleiasi ecuatii (2876 afisari)
 Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului (2569 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00678 sec.