Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2006-12-16
M_D_L (...@email.ro, IP: 86.124.213...)
2006-12-16 00:13
IDEOLOGIA EXTREMEI DREPTE

In perioada comunista, ideologii partidului ne turnau pe gat teoria ca toti oamenii sunt egali (din punct de vedere biologic), ca nu exista deosebiri esentiale intre indivizi si in consecinta insusirea rezultatelor muncii (salarii) sa nu duca la diferente sociale mari, vizibile (din avion). Trebuia ca "oamenii muncii" sa se simta ocrotiti de "elita" conducatoare, care teoretic nu beneficia de averi mari (vile, elicoptere, Jeep-uri, iahturi, ...), ci doar de privilegii. Nu se facea diferenta intre cal si magar. De multe ori, inginerii bine pregatiti erau platiti mai prost decat muncitorii. Rezultatul a fost stagnarea economica, deoarece nu se corela munca si talentul indivizilor cu castigurile (cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine sta si leneveste are tot asa). Asta a si fost unul din punctele slabe ale regimului. Totusi, nu de aici s-a produs caderea regimurilor comuniste. Chiar si cu performante economice modeste, puteau sa faca fata amenintarilor blocului capitalist, pentru ca aveau maciuca nucleara si tot felul de arme conventionale. Buba s-a aflat la nivelul sefilor. Daca cei care ne conduceau, ar fi avut dreptul sa detina averi mari si sa le transmita urmasilor, nu ar mai fi tradat si sistemul nu s-ar fi prabusit ca un castel de nisip. Aparand sistemul, si-ar fi aparat si proprietatile. Si fratii Buzesti l-au urmat pe Mihai Viteazul, in campaniile militare, pentru ca aveau interese economice proprii. Nu dragostea de tara i-a impins pe campurile de lupta. Chinezii si-au dat seama de aceasta hiba si au modificat din mers regulile jocului.
Americanii nu dormeau din piciore, precum caii primariei. Ei, care cheltuiesc miliarde de dolari, ca sa vada ce se intampla pe Marte si la marginea Sistemului Solar, nu puteau sa lase tarisoarele de pe Pamant necontrolate. Asa ca, au angajat armate intregi de specialisti, din toate domeniile, care sa le dea de cap "tovarasilor".
Analistii politici americani, au sesizat ca "tovarasii" tanjeau dupa stilul de viata al bogatanilor din Vest, dupa masini luxoase, averi cat mai mari, etc si le-au dat, la greu, filme in care personajele principale erau mari magnati, cu firme de milioane de dolari, cu servitori, cu cate si mai cate. I-au "otravit" rau de tot. Va dati seama cat de enervati erau, dupa ce facusera bataturi in palme, aplaudand la plenare si congrese, cand deschideau televizorul si o vedea pe Sue Ellen in depresie alcoolica, pe Bobi Ewing, Pamela, JR si ceilalti paraziti, personajele din serialul Dallas. Cat de mult si-ar fi dorit sa aiba tot ce aveau si ceilalti. Toata munca de "lamurire" de la sedintele de partid se ducea pe apa sambetei. Ma mir ca idiotii care erau la conducere, n-au sesizat ca sunt taiati cu septarul pe la spate, tocmai de cei responsabili cu propaganda. N-am prea vazut multe filme americane in care sa se prezinte viata omului simplu, a salariatilor. Ori ne dadeau filme cu impuscaturi, ori din astea cu bogatani. Acum ne capiaza cu teroristii.
N-a fost prea greu, ca prin diversi agenti, sa-i contacteze pe securistii nostri (ai rusilor in primul rand) si sa le propuna schimbarea regimului. Ne-au adus pe cap un regim de extrema dreapta, ca in coloniile din America Latina. I-au facut miliardari pe unii, peste noapte, dar nu-i lasa sa dezvolte sectorul industrial, ca sa creeze locuri de munca. Daca ai industrie puternica, ai si armament sofisticat si devii periculos. Mai bine sa faca comert, mobila, textile, software. Nu e bine sa fabrici microprocesoare sau turbine de avion. Fac rau la stomac.
Clasa medie este chiar contraindicata (mai ales in colonii). Este lacoma, dornica sa acumuleze cat mai mult, suficient de inteligenta si educata si greu de controlat. Este mai numeroasa, mai greu de localizat si de corupt de catre puterile coloniale. Toate revolutiile au fost organizate de cei din clasa medie. Am vazut la televizor un tip din Ardeal, care avea un hotel si teren in jurul unui parau, care vroia sa-si bage picioarele in RENEL si sa-si construiasca o microhidrocentrala (cred ca nu stia ca iti trebuie aprobare de la Administratia Nationala Apele Romane si ca sa scoti apa din panza freatica si trebuie sa o platesti, chiar daca esti proprietarul terenului). Tendintele astea de independenta sunt periculoase. Este mult mai usor sa tii in frau un grup restrans de bogatani, mai ales cand ii faci miliardari pe niste prosti. Daca americanii ar fi imbogatit indivizi inteligenti, ar fi avut mari probleme mai tarziu. Pe prosti poti sa-i dai inapoi oricand.

Capitalistii accentueaza rolul personalitatii si al diferentelor dintre oameni. Se cauta sa se justifice astfel inegalitatea sociala, exploatarea unora de catre altii. Stiti teoria cu sangele albastru. S-a mers pina acolo, incat s-a lansat teoria ca in viitor vor exista doua rase de oameni, bogatii si saracii. Se trece cu vederea faptul ca la baza marilor averi stau de cele mai multe ori furtul, escrocheriile de tot felul, abuzuri, tradarea, chiar si crime. Sunt scoase in fata tot felul de personaje, actori, fotbalisti, creatori de moda, etc, pe care le ridica la rangul de "elite" ale societatii. Progresul societatii se datoreaza de fapt altor categorii sociale, care stau in umbra (inventatori, cercetatori, programatori de computere, matematicieni).
Si la noi este in curs de desfasurare un astfel de proces. Ne bombardeaza zilnic la televizor, cu interviuri luate unor persoane considerate in mod cu totul nejustificat ca de exceptie, dar care nu reprezinta in realitate mari valori nationale. Ce a facut Patapievici pentru Romania, sau Andreea Esca, Romanita Iovan, Monica Gabor, ...? Nimic! Traim noi mai bine de pe urma lor? Au inventat ceva de care sa ne folosim? Poate mersul pe jos si apa calda.
Eu consider ca la categoria elite pot fi incadrati Mihai Eminescu, Constantin Brancusi, Traian Vuia, Victor Babes, ing. Gogu Constantinescu, matematicianul Grigore Moisil, etc. Ca sa revin la cei care se afla in viata, ar putea sa ne prezinte medici, arhitecti, etc, recunoscuti ca buni profesionisti, dar nu tot felul de .... Nu suntem toti cretini.

roy (...@hotmail.com, IP: 89.139.241...)
2006-12-16 01:20
Re: IDEOLOGIA EXTREMEI DREPTE

The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings;
The inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.

Sir Winston R. Churchill

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2006-12-16 00:13:25, M_D_L a scris:

> In perioada comunista, ideologii partidului ne turnau pe gat teoria ca
> toti oamenii sunt egali (din punct de vedere biologic), ca nu exista
> deosebiri esentiale intre indivizi si in consecinta insusirea
> rezultatelor muncii (salarii) sa nu duca la diferente sociale mari,
> vizibile (din avion). Trebuia ca "oamenii muncii" sa se simta ocrotiti
> de "elita" conducatoare, care teoretic nu beneficia de averi mari
> (vile, elicoptere, Jeep-uri, iahturi, ...), ci doar de privilegii. Nu
> se facea diferenta intre cal si magar. De multe ori, inginerii bine
> pregatiti erau platiti mai prost decat muncitorii. Rezultatul a fost
> stagnarea economica, deoarece nu se corela munca si talentul
> indivizilor cu castigurile (cine-i harnic si munceste are tot ce vrea,
> cine sta si leneveste are tot asa). Asta a si fost unul din punctele
> slabe ale regimului. Totusi, nu de aici s-a produs caderea regimurilor
> comuniste. Chiar si cu performante economice modeste, puteau sa faca
> fata amenintarilor blocului capitalist, pentru ca aveau maciuca
> nucleara si tot felul de arme conventionale. Buba s-a aflat la nivelul
> sefilor. Daca cei care ne conduceau, ar fi avut dreptul sa detina
> averi mari si sa le transmita urmasilor, nu ar mai fi tradat si
> sistemul nu s-ar fi prabusit ca un castel de nisip. Aparand sistemul,
> si-ar fi aparat si proprietatile. Si fratii Buzesti l-au urmat pe
> Mihai Viteazul, in campaniile militare, pentru ca aveau interese
> economice proprii. Nu dragostea de tara i-a impins pe campurile de
> lupta. Chinezii si-au dat seama de aceasta hiba si au modificat din
> mers regulile jocului.
> Americanii nu dormeau din piciore, precum caii primariei. Ei, care
> cheltuiesc miliarde de dolari, ca sa vada ce se intampla pe Marte si
> la marginea Sistemului Solar, nu puteau sa lase tarisoarele de pe
> Pamant necontrolate. Asa ca, au angajat armate intregi de specialisti,
> din toate domeniile, care sa le dea de cap "tovarasilor".
> Analistii politici americani, au sesizat ca "tovarasii" tanjeau dupa
> stilul de viata al bogatanilor din Vest, dupa masini luxoase, averi
> cat mai mari, etc si le-au dat, la greu, filme in care personajele
> principale erau mari magnati, cu firme de milioane de dolari, cu
> servitori, cu cate si mai cate. I-au "otravit" rau de tot. Va dati
> seama cat de enervati erau, dupa ce facusera bataturi in palme,
> aplaudand la plenare si congrese, cand deschideau televizorul si o
> vedea pe Sue Ellen in depresie alcoolica, pe Bobi Ewing, Pamela, JR si
> ceilalti paraziti, personajele din serialul Dallas. Cat de mult si-ar
> fi dorit sa aiba tot ce aveau si ceilalti. Toata munca de "lamurire"
> de la sedintele de partid se ducea pe apa sambetei. Ma mir ca idiotii
> care erau la conducere, n-au sesizat ca sunt taiati cu septarul pe la
> spate, tocmai de cei responsabili cu propaganda. N-am prea vazut multe
> filme americane in care sa se prezinte viata omului simplu, a
> salariatilor. Ori ne dadeau filme cu impuscaturi, ori din astea cu
> bogatani. Acum ne capiaza cu teroristii.
> N-a fost prea greu, ca prin diversi agenti, sa-i contacteze pe
> securistii nostri (ai rusilor in primul rand) si sa le propuna
> schimbarea regimului. Ne-au adus pe cap un regim de extrema dreapta,
> ca in coloniile din America Latina. I-au facut miliardari pe unii,
> peste noapte, dar nu-i lasa sa dezvolte sectorul industrial, ca sa
> creeze locuri de munca. Daca ai industrie puternica, ai si armament
> sofisticat si devii periculos. Mai bine sa faca comert, mobila,
> textile, software. Nu e bine sa fabrici microprocesoare sau turbine de
> avion. Fac rau la stomac.
> Clasa medie este chiar contraindicata (mai ales in colonii). Este
> lacoma, dornica sa acumuleze cat mai mult, suficient de inteligenta si
> educata si greu de controlat. Este mai numeroasa, mai greu de
> localizat si de corupt de catre puterile coloniale. Toate revolutiile
> au fost organizate de cei din clasa medie. Am vazut la televizor un
> tip din Ardeal, care avea un hotel si teren in jurul unui parau, care
> vroia sa-si bage picioarele in RENEL si sa-si construiasca o
> microhidrocentrala (cred ca nu stia ca iti trebuie aprobare de la
> Administratia Nationala Apele Romane si ca sa scoti apa din panza
> freatica si trebuie sa o platesti, chiar daca esti proprietarul
> terenului). Tendintele astea de independenta sunt periculoase. Este
> mult mai usor sa tii in frau un grup restrans de bogatani, mai ales
> cand ii faci miliardari pe niste prosti. Daca americanii ar fi
> imbogatit indivizi inteligenti, ar fi avut mari probleme mai tarziu.
> Pe prosti poti sa-i dai inapoi oricand.
>
> Capitalistii accentueaza rolul personalitatii si al diferentelor
> dintre oameni. Se cauta sa se justifice astfel inegalitatea sociala,
> exploatarea unora de catre altii. Stiti teoria cu sangele albastru.
> S-a mers pina acolo, incat s-a lansat teoria ca in viitor vor exista
> doua rase de oameni, bogatii si saracii. Se trece cu vederea faptul ca
> la baza marilor averi stau de cele mai multe ori furtul, escrocheriile
> de tot felul, abuzuri, tradarea, chiar si crime. Sunt scoase in fata
> tot felul de personaje, actori, fotbalisti, creatori de moda, etc, pe
> care le ridica la rangul de "elite" ale societatii. Progresul
> societatii se datoreaza de fapt altor categorii sociale, care stau in
> umbra (inventatori, cercetatori, programatori de computere,
> matematicieni).
> Si la noi este in curs de desfasurare un astfel de proces. Ne
> bombardeaza zilnic la televizor, cu interviuri luate unor persoane
> considerate in mod cu totul nejustificat ca de exceptie, dar care nu
> reprezinta in realitate mari valori nationale. Ce a facut Patapievici
> pentru Romania, sau Andreea Esca, Romanita Iovan, Monica Gabor, ...?
> Nimic! Traim noi mai bine de pe urma lor? Au inventat ceva de care sa
> ne folosim? Poate mersul pe jos si apa calda.
> Eu consider ca la categoria elite pot fi incadrati Mihai Eminescu,
> Constantin Brancusi, Traian Vuia, Victor Babes, ing. Gogu
> Constantinescu, matematicianul Grigore Moisil, etc. Ca sa revin la cei
> care se afla in viata, ar putea sa ne prezinte medici, arhitecti, etc,
> recunoscuti ca buni profesionisti, dar nu tot felul de .... Nu suntem
> toti cretini.
>

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.67...)
2006-12-16 07:56
Re: IDEOLOGIA EXTREMEI DREPTE

La 2006-12-16 00:13:25, M_D_L a scris:

>.... Nu suntem toti cretini.
>

Maiculita, doamne, pe tine numai Seherezada ar putea sa te inteleaga si Vedasharma sa te combata!

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 81.64.182...)
2006-12-16 11:19
Re: IDEOLOGIA EXTREMEI DREPTE

La 2006-12-16 07:56:18, california a scris:

> Maiculita, doamne, pe tine numai Seherezada ar putea sa te inteleaga
> si Vedasharma sa te combata!
---------------

tu abia prididesti sa faci sens din gindirea ta (si aia e destul de limitata).

nu te mai aventura sa te exprimi in numele altora.
iara iti arati fudulia, fii mai discreta !

Zaris din Alba Iulia (...@yahoo.com, IP: 86.35.187...)
2006-12-16 14:56
Re: IDEOLOGIA EXTREMEI DREPTE

La 2006-12-16 00:13:25, M_D_L a scris:

> In perioada comunista, ideologii partidului ne turnau pe gat teoria ca
> toti oamenii sunt egali (din punct de vedere biologic), ca nu exista
> deosebiri esentiale intre indivizi si in consecinta insusirea
> rezultatelor muncii (salarii) sa nu duca la diferente sociale mari,
> vizibile (din avion). Trebuia ca "oamenii muncii" sa se simta ocrotiti
> de "elita" conducatoare, care teoretic nu beneficia de averi mari
> (vile, elicoptere, Jeep-uri, iahturi, ...), ci doar de privilegii. Nu
> se facea diferenta intre cal si magar. De multe ori, inginerii bine
> pregatiti erau platiti mai prost decat muncitorii. Rezultatul a fost
> stagnarea economica, deoarece nu se corela munca si talentul
> indivizilor cu castigurile (cine-i harnic si munceste are tot ce vrea,
> cine sta si leneveste are tot asa). Asta a si fost unul din punctele
> slabe ale regimului. Totusi, nu de aici s-a produs caderea regimurilor
> comuniste. Chiar si cu performante economice modeste, puteau sa faca
> fata amenintarilor blocului capitalist, pentru ca aveau maciuca
> nucleara si tot felul de arme conventionale. Buba s-a aflat la nivelul
> sefilor. Daca cei care ne conduceau, ar fi avut dreptul sa detina
> averi mari si sa le transmita urmasilor, nu ar mai fi tradat si
> sistemul nu s-ar fi prabusit ca un castel de nisip. Aparand sistemul,
> si-ar fi aparat si proprietatile. Si fratii Buzesti l-au urmat pe
> Mihai Viteazul, in campaniile militare, pentru ca aveau interese
> economice proprii. Nu dragostea de tara i-a impins pe campurile de
> lupta. Chinezii si-au dat seama de aceasta hiba si au modificat din
> mers regulile jocului.
> Americanii nu dormeau din piciore, precum caii primariei. Ei, care
> cheltuiesc miliarde de dolari, ca sa vada ce se intampla pe Marte si
> la marginea Sistemului Solar, nu puteau sa lase tarisoarele de pe
> Pamant necontrolate. Asa ca, au angajat armate intregi de specialisti,
> din toate domeniile, care sa le dea de cap "tovarasilor".
> Analistii politici americani, au sesizat ca "tovarasii" tanjeau dupa
> stilul de viata al bogatanilor din Vest, dupa masini luxoase, averi
> cat mai mari, etc si le-au dat, la greu, filme in care personajele
> principale erau mari magnati, cu firme de milioane de dolari, cu
> servitori, cu cate si mai cate. I-au "otravit" rau de tot. Va dati
> seama cat de enervati erau, dupa ce facusera bataturi in palme,
> aplaudand la plenare si congrese, cand deschideau televizorul si o
> vedea pe Sue Ellen in depresie alcoolica, pe Bobi Ewing, Pamela, JR si
> ceilalti paraziti, personajele din serialul Dallas. Cat de mult si-ar
> fi dorit sa aiba tot ce aveau si ceilalti. Toata munca de "lamurire"
> de la sedintele de partid se ducea pe apa sambetei. Ma mir ca idiotii
> care erau la conducere, n-au sesizat ca sunt taiati cu septarul pe la
> spate, tocmai de cei responsabili cu propaganda. N-am prea vazut multe
> filme americane in care sa se prezinte viata omului simplu, a
> salariatilor. Ori ne dadeau filme cu impuscaturi, ori din astea cu
> bogatani. Acum ne capiaza cu teroristii.
> N-a fost prea greu, ca prin diversi agenti, sa-i contacteze pe
> securistii nostri (ai rusilor in primul rand) si sa le propuna
> schimbarea regimului. Ne-au adus pe cap un regim de extrema dreapta,
> ca in coloniile din America Latina. I-au facut miliardari pe unii,
> peste noapte, dar nu-i lasa sa dezvolte sectorul industrial, ca sa
> creeze locuri de munca. Daca ai industrie puternica, ai si armament
> sofisticat si devii periculos. Mai bine sa faca comert, mobila,
> textile, software. Nu e bine sa fabrici microprocesoare sau turbine de
> avion. Fac rau la stomac.
> Clasa medie este chiar contraindicata (mai ales in colonii). Este
> lacoma, dornica sa acumuleze cat mai mult, suficient de inteligenta si
> educata si greu de controlat. Este mai numeroasa, mai greu de
> localizat si de corupt de catre puterile coloniale. Toate revolutiile
> au fost organizate de cei din clasa medie. Am vazut la televizor un
> tip din Ardeal, care avea un hotel si teren in jurul unui parau, care
> vroia sa-si bage picioarele in RENEL si sa-si construiasca o
> microhidrocentrala (cred ca nu stia ca iti trebuie aprobare de la
> Administratia Nationala Apele Romane si ca sa scoti apa din panza
> freatica si trebuie sa o platesti, chiar daca esti proprietarul
> terenului). Tendintele astea de independenta sunt periculoase. Este
> mult mai usor sa tii in frau un grup restrans de bogatani, mai ales
> cand ii faci miliardari pe niste prosti. Daca americanii ar fi
> imbogatit indivizi inteligenti, ar fi avut mari probleme mai tarziu.
> Pe prosti poti sa-i dai inapoi oricand.
>
> Capitalistii accentueaza rolul personalitatii si al diferentelor
> dintre oameni. Se cauta sa se justifice astfel inegalitatea sociala,
> exploatarea unora de catre altii. Stiti teoria cu sangele albastru.
> S-a mers pina acolo, incat s-a lansat teoria ca in viitor vor exista
> doua rase de oameni, bogatii si saracii. Se trece cu vederea faptul ca
> la baza marilor averi stau de cele mai multe ori furtul, escrocheriile
> de tot felul, abuzuri, tradarea, chiar si crime. Sunt scoase in fata
> tot felul de personaje, actori, fotbalisti, creatori de moda, etc, pe
> care le ridica la rangul de "elite" ale societatii. Progresul
> societatii se datoreaza de fapt altor categorii sociale, care stau in
> umbra (inventatori, cercetatori, programatori de computere,
> matematicieni).
> Si la noi este in curs de desfasurare un astfel de proces. Ne
> bombardeaza zilnic la televizor, cu interviuri luate unor persoane
> considerate in mod cu totul nejustificat ca de exceptie, dar care nu
> reprezinta in realitate mari valori nationale. Ce a facut Patapievici
> pentru Romania, sau Andreea Esca, Romanita Iovan, Monica Gabor, ...?
> Nimic! Traim noi mai bine de pe urma lor? Au inventat ceva de care sa
> ne folosim? Poate mersul pe jos si apa calda.
> Eu consider ca la categoria elite pot fi incadrati Mihai Eminescu,
> Constantin Brancusi, Traian Vuia, Victor Babes, ing. Gogu
> Constantinescu, matematicianul Grigore Moisil, etc. Ca sa revin la cei
> care se afla in viata, ar putea sa ne prezinte medici, arhitecti, etc,
> recunoscuti ca buni profesionisti, dar nu tot felul de .... Nu suntem
> toti cretini.
>
Pentru care se indoiesc de adevarurile cuprinse in aceasta postare le sugerez studierea(atentie:studierea si nu lecturarea) volumului de o inalta tinuta stiintifica a lui Alexander Zinoviev " Occidentul. Fenomenul occidentalismului".
Pentru cei ce nu au cunostinta de acest nume, am sa spun doar ca romanul sau "Homo Sovieticus" a fost prezentat de catre masina occidentala de propaganda drept biblie a anticomunismului. De altfel autorul , savant prestigios, a trebuit sa emigreze, astfel riscand incarcerarea in tara sa URSS, pentru criticile aduse unor disfunctii ale sisemului socialist, care in opinia sa puteau fi inlaturate.
Daca acum ar mai exista Uniunea Sovietica, el ar fi primit Ordinul "Lenin" pentru aceasta carte, " Occidentul. Fenomenul Ocidentalismului."

Cu mult respect,
Zaris.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00976 sec.