Ziua Logo
  Nr. 3805 de miercuri, 13 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-13
trkman din SUA (...@yahoo.com, IP: 132.183.138...)
2006-12-13 08:51
Ne trebuie elite!

Orice tara are nevoie de niste elite, care sa reprezinte niste modele de urmat pentru tineri. Cind elitele din Romania au fost trimise la canal de comunisti (si rusi) s-a vazut ce dezagregare morala si materiala a societatii a urmat.

Din punctul asta de vedere e absolut necesar sa exise si alte modele in mass media in afara de niste politicieni de o morala execrabila, de gigi becali (care e o categorie in sine) si de adrian minune/vali vijelie (care au ajuns pina si in Wikipedia-enciclopedia online!!). Alfel ne trezim ca peste 4 ani, cind becali va fi presedinte, adi minune va contra-candida cu sanse reale la prezidentie (impreuna cu adi mutu si radoi).

In societatile ceva mai mature, de ex New York Times isi permite sa adauge un supliment stiintific o data pe sapamina. care sa cultiveze masele si sa le informeze cu privire la ultimile descoperiri si implicatiile lor pentru societate (de ex stem cells, vaccinuri anti-cancer, descoperirea de planete in alte sisteme solare, noi forme de energie, etc). De multe ori sunt articole si interviuri cu profesori universitari relativ cunoscuti, de care multi din cititori nu au habar cine sunt, dar nu asta conteaza. In felul asta societatea devine mai receptiva la nou si incepe sa-si formeze o opinie, o atitudine, sa aprecieze si altceva in afara de politica si facut bani. Incultura proverbiala a americanului, acum s-a transferat romanului. In metroul din Boston de pilda, daca ridici privirea, un pasager din doi foloseste timpul citind ceva, un ziar, o carte. Citi calatori din Bucuresti au aceasta preocupare? Cred ca nu prea multi, poate unul din 20 sau mai putin.

De asta cred ca initiativa respectiva a fost binevenita, ca sa rupa romanul de ineptiile si incultura si prostituarea morala de la TV si din ziare.
Numai ca sondajul respectiv era limitat si cred ca dadea un mesaj gresit, alegind poate din intimplare meserii banoase si cu expunere publica (de ce numai chirurgi dintre medici, de ce avocati??!! de ce nu si judecatori, ingineri, economisti, profesori, etc?). Cred ca este mare nevoie de modele in toate profesiile.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Michael Douglas nevopsit (3506 afisari)
 Regele Leu (3115 afisari)
 Diversiunea "Penitenciarele" (2844 afisari)
 Aproape de judecata, Iliescu se plange la CSM (2745 afisari)
 Mel Gibson, atacat din nou (2365 afisari)
 Mitropolia Basarabiei ii cere explicatii lui Voronin (278 afisari)
 Ruxandra Zenide face filme despre Romania din Elvetia (70 afisari)
 Rapid, in asteptarea rezultatului salvator (40 afisari)
 Copos trage de timp in dosarul Loteria (35 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.