Ziua Logo
  Nr. 3802 de sambata, 9 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-09
Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-12-10 15:37
Tropi prin corespondenta..sau metonimii...

1.Petitia domnului Moise contine exprimarea "prin acceptarea simbolurilor religioase unitatile publice isi asuma transmiterea (inclusiv) a valorilor de inferiorizare a femeilor, practicate de religia respectiva".

Remarc en passant ca acesta este un element explicit de metalimbaj..Metalimbajul este un limbaj in interiorul limbajului..Cam cum e branza in bulz..In cazul nostru branza ar fi prezumtiile defaimatoare la adresa crestinismului ortodox exprimate de domnul Moise iar mamaliga ar fi limbajul in care sunt infasurate, in cazul nostru limbajul politic corect -.

Este de retinut pana aici ca in petitia domnului Moise s-a strecurat o afirmatie defaimatoare la adresa unei religii..Nu conteaza despre ce religie este vorba...In Europa in care dorim sa ne integram nu sunt permise asemenea aprecieri jignitoare privitor la religia vreunei minoritati...Insusi Sfantul Parinte Papa de la Roma a fost nevoit sa-si ceara scuze de la o astfel de minoritate religioasa, dupa ce a facut unele afirmatii considerate ca jignitoare de catre membrii practicanti ai religiei in cauza...

Domnul Moise nu-i Papa de la Roma si nici noi nu cred c-ar trebui sa-i cerem scuze pentru afirmatiile sale, chiar daca in Europa noastra, si noi crestinii ortodocsi suntem o minoritate ca orice alta minoritate...

DAR

2.CNCD, acceptand ca intemeiata petitia domnului Moise si fondandu-si decizia pe aceasta, accepta implicit si da valoare normativa INCLUSIV prezumtiilor defaimatoare exprimate de domnul Moise in petitia sa...Asta insemneaza ca un organism - chiar daca autonom - de stat isi fondeaza o decizie pe o apreciere calitativa asupra unei religii care functioneaza legal in Romania..

Art. 29 din Constitutia Romaniei, interzice imixtiunea statului asupra gindirii, opiniilor si a credintelor religioase.Ori, odata cu emiterea ukazului respectiv, CNCD - organism autonom de stat - emite in subsidiar - acceptand ca valida argumentatia domnului Moise - criterii axiologice asupra unei religii (ca anume credinta religioasa numita crestin ortodoxie ar inferioriza femeile)..

Aiasta nu se poate...Decizia CNCD nu numai ca e o incalcare grosolana a art. 29 din Constitutia Romaniei, dar reprezinta si o violare grava a principiilor europene...Reprezinta o discriminare grava si o defaimare a unei minoritati europene, in speta minoritatea romanilor crestin ortodocsi..

Asta in ceea ce priveste aspectul juridic..Dar mai este un aspect..

Domnul Moise apare la TV sustinand, asa cum am mai spus, ca icoanele "pericliteaza dezvoltarea mentala, spirituala, morala" a copiilor, ii "abuzeaza" si le produc "suferinte directe".Domnia sa referindu-se nu doar la copiii atei, ci la TOTI copiii, inclusiv la aceia crescuti in randuiala crestin ortodoxa..Ca ateu, domnul Moise nu exprima judecati de valoare atat de radicale despre alte religii si nici despre alte simboluri religioase..Poate pentru ca nu-si permite..

Ori pentru majoritatea audientei de la TV, aceasta este ideea cu care ramane..Ca decizia CNCD a fost fondata pe afirmatiile radicale, defaimatoare la adresa ortodoxiei si TOTAL incorecte politic ale domnului Moise, nicidecum pe baza principiilor corectitudinii politice...Evident ca foarte multi crestin ortodocsi se vor revolta si vor reactiona..
Parerea mea este ca nu trebe nicidecum reactionat cu furie...Si asta nu numai pentru ca suntem in Postul Craciunului...
Ci si pentru ca tocmai reactiile de furie sunt cele asteptate de activisti pentru ca apoi sa le legitimeze lor ''lupta''..
Este vorba despre aceeeasi veche tactica de provocare, aceea a pompierului piroman...

Vedasharma (...@acasa.ro, IP: 84.222.10...)
2006-12-10 18:40
Re: Tropi prin corespondenta..sau metonimii...

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-12-10 22:15
Vedasharma..

Vedasharma (...@acasa.ro, IP: 84.222.17...)
2006-12-10 23:07
Re: Vedasharma..


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica Rusiei post-sovietice (3854 afisari)
 Ucraina si Romania in razboi strategic (3808 afisari)
 Cum a disparut un partid liberal (3633 afisari)
 Britney: "Am cam exagerat" (2993 afisari)
 Israelul poseda bombe atomice! (2930 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00987 sec.