Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-11-29
Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 86.107.252...)
2006-11-28 23:06
Politicianism: Easy Work,Great Pay!


Populatia,electoratul romanesc este bulversat de situatia in care s-a ajuns astazi in cadrul aliantei DA.Pare ,daca adaugam si experimentul CDR, ca politicienii care se pretind de dreapta sau democrati nu sunt capabili sa faca o politica care sa mearga in sensul sperantelor,zic eu,a grupurilor sociale progresiste si de dreapta ale electoratului.

Ba as merge chiar mai departe si as spune ca aceste asa zise forte democrate,politice se afla in incapacitatea de a intelege fenomenul social si politic din Romania,nu au nici un simt al masurii si al tolerantei si se comporta ca niste simpli agenti electorali.

CDR a cazut,dupa marea speranta cu care a fost adusa la putere,din cauza conflictelor permanente intre parteneri,din cauza uitarii ca au un program de guvernare care trebuia respectat,a megalomaniei presedintelui si a liderilor politici care o compuneau.

Promisiunile,idealismul cu care electoratul a adus CDR la putere s-au spulberat prin compromiterea ideilor de dreptate si democratie,in asaltul liderilor pentru imbogatire si bine inteles au devenit victime facile in fata PDSR,un partid criptocomunist,care a profitat de propagandistii profesionisti pe care ii avea.

Idealismul lui Coposu s-a dizolvat in noroiul intereselor materiale ale liderilor,in aroganta si lipsa de simt politic al celor care formau conducerea CDR,mai ales dupa disparitia liderului spiritual.

Din pacate istoria nu se invata si de aceea este nevoie sa o repetam.

Alianta DA a pornit,la fel,sub bune auspicii,dand viata permanentei sperante a electoratului si mai ales a tinerilor pentru democratie si dreptate sociala.

Mergand brat la brat,umar la umar,avand in Stolojan si Basescu inteligente politice de exceptie,Alianta DA a invins,mai ales prin cucerirea functiei prezidentiale si a inteligentei cu care Presedintele a reusit sa rastoarne fenomenul electoral,nu prea stralucit,in vistoria partidelor democrate,sau a celor pentru care democratia insemna ceva.

Dar politicienii au ramas aceiasi.In loc sa colaboreze au inceput sa se concureze. Fiecare s-a considerat ca detine adevarul si ca este singurul indreptatit sa-si adjudece avantajele puterii.
PNL s-a dovedit,pentru a cata oara in istorie,intr-un adevarat viespat ,prin infiltrarea sa cu grupuri de interese,pana la oligarhul care,din umbra,a inteles sa manipuleze puterea democrata obtinuta de popor si pe care a deturnat-o in scopuri de imbogatire.

Sfidand ierarhia dintre presedinte si premier,Dl.Tariceanu a inceput o lupta oarba,prin care deciziile politice trebuiau sa-i apartina in totalitate si sa-l anihileze pe presedinte.

PNL nu a putut sesiza marile momente politice,cum a fost propunerea pentru alegeri anticipate,in conjuctura favorabila in care se afla alianta DA d.p.v.electoral.

Propusa solidarizare a aliantei DA a fost transformata in frica de fuziune si de pierdere identitatii sub influenta unor liberali viciosi ca Orban, Campeanu, Hasoti,Antonescu etc.
Oligarhul,cu ambitii nemasurate,a inceput a conduce din umbra PNL pe calea permanentei contestari a Presedintelui si a partenerilor de coalitie,mai ales atunci cand juridic s-a vazut in mare primejdie.Alternativa aliantei cu un PSD mult mai intelegator cu oligarhii decat PD, a fost pusa in practica implicit sau explicit.

De aici au inceput certurile,insultarea presedintelui,invective fata de PD.Sigur,ca si acestia din urma au trebuit sa reactioneze.

Fara a testa adevarata putere electorala a lor,liberalii din grupul petroliberal au pierdut contactul cu realitatea,deciziile luate,aproape in totalitate au fost pripite daca nu gresite

Era suficient ca atmosfera preelectorala sa fie mentinuta,fauritorii aliantei DA sa fie respectati,sa se discute formarea unui pol de dreapta in care PNL sa-si mentina identitatea si astazi nu am fi fost pe marginea prapastiei.
In loc de aceasta vocalistii liberali ,cu aroganta si dispret au trecut la insulte,atacuri,ca si cum viata politica in alianta DA ar fi fost ca intr-o gradinita de copii,cu parteneri imaturi pe care trebuie doar sa-i dojenesti.

Astazi,dl.Stolojan incearca din nou sa aduca la realitate si la succes PNL,in spiritul sau democrat si tolerant.Exista piedici foarte mari,acapararea PNL de catre oligarhi,formarea unei nomenclaturi care si-a impartit functiile,avantajele in afaceri,toate fac procesul de curatire morala si doctrinara a PNL sa nu avanseze in mars fortat.
Totusi,trebuie sa realizam,PNL-ul de astazi se afla la o rascruce,se afla intr-un moment existential,in care daca nu invinge ratiunea il va astepta neantul pentru multa vreme.

catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2006-11-29 10:10
Re: Politicianism: Easy Work,Great Pay!

Vorbiti de dreapta domnule Davidescu si dati exemple de luminati conducatori ai curentului pe domnii basescu si stolojan... imi pare rau stimabile domn dar ma indoiesc de aparteneta lor la aceasta dreapta... oportunistii nu sunt de dreapta domnule Davidescu.. ei nu au doctrina ci au o mare dragoste: puterea! Un adevarat liberal este adeptul unui stat minimal (asa ne invata cartile)... din pacate TB nu poate supravietuii fara sa aiba la indemina pirghiile prin care sa se joace cu cine doreste.. acelasi presedinte ce il simpatizati da dovada de o totala lipsa de cunoastere a mecanismului economiei de piata si asta pentru ca o astfel de piata este contrara interesului sau de manipulare a unui electorat saracit (nu sarac)... PD-ul de care vorbiti dar spun ca nu il cunoasteti, a adus in administratia publica un val nesfirsit de personaje lipsite de profesionalism in domeniile in care activeaza dar care se bucura doar de carnetul portocaliu... dreapta de care vorbiti cu atita placere inseamna o anumita cernere a valorilor.. inseamna crearea mediului in care un om cu valoare sa poata urca cit de sus il tin puterile.. iar in cei 2 ani de putere a aliantei acest mediu nici macar nu a fost pus in discutie ca necesar a fi creat.. a te dezvolta inseamna a lucra cu realitati si nu cu imagini de tip Stolojan, Basescu, Musca si altii ca ei... oricite pacate ar avea cei ce dumneavoastra ii numiti petroliberali , ii prefer caci sunt adeptii unei societati libere in care sa tye dezvolti conform valorii personale..

Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 86.107.252...)
2006-11-29 11:13
Re: Politicianism: Easy Work,Great Pay! Oamenii sunt subisectivi,timpul decide

La 2006-11-29 10:10:43, catalin_mattei a scris:

> Poate ca aveti dreptate,poate nu.Este opnia dv.si trebuie respectata.

Nu putem,ca oameni sa fim exclusivisti si sa consideram ca ce spunem este drept.Nu suntem Dumnezei.

Ceea ce reiese clar din divergentele noastre si a altora este mai simplu:dece aceasta casatorie PNL/PD sa mai dureze.Basescu este rau,PD este fara ideologie,in timp ce figura proverbiala de politician este intruchipata de liberali.

Acuma nu inteleg dece tocmai la ei este situatie de divort si nu la cei pe care ii numiti rai.

dar tot ce gandesc oamenii este subiectiv.

Eu cred ca Stolojan si ai lui sa-si formeze partid si sa suporte consecintele bune sau rele,de asemenea PD sa-si vada de mediocritatea care spuneti ca o are si sa traga si el consecintele,in timp ce purul PNL,cu oameni minunati sa castige succesul electoral pe care spuneti ca il merita.

In realitate argumentele dv si ale mele sunt subiective.

dar timpul va spune cine are dreptate.

sa asteptam si sa punem pariu pe o bere.A cui ipoteza va castiga,celalalt va recunoaste si va da o bere.

Va prindeti?

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-11-29 14:48
Re: Politicianism: Easy Work,Great Pay! a deci "studintele davidescu" isi pune si intrebari

>Ceea ce reiese clar din divergentele noastre si a altora este mai simplu:dece >aceasta casatorie PNL/PD sa mai dureze.Basescu este rau,PD este fara >ideologie,in timp ce figura proverbiala de politician este intruchipata de liberali.

Nu e vorba de "figura de politician" ci doar de fapte. Care dintre cele doua "parti" a centralizat serviciile? Care a incalcat legea si a incercat sa-si abroge "competente" inexistente. Care dintre cele doua parti are deja exemple suficiente de "grup de interese" sustinut in guvernare(de legi, reguli, etc), care dintre cele doua parti mai mult "vocifereaza" decat face.

Si acolo ai presedentie cu "serviciile" ei cu incercarea de a le scoate si din "modestul" control parlamentar, tot acolo ai si incercarile de a "obtine" si/sau exercita competente "executive". Tot acolo ai si "incercarea serviciilor" de a-si face legi.
Tot acolo ai "grupurile de interese" de la golden bliz care si-au adjudecat atat "tronsoane de autostrada" ei fiind "specialisti" doar in plombe(schimbare caiete de sarcini la MT), tot acolo ai si "manevrele" din energetica, tot acolo ai si "afacerile" primariei capitalei". Tot acolo o sa ai si manevrele rafo si nu numai.

In timp ce la liberali. Cel acuzat ca sef al grupului de interese este in cercetare (nu exista nici un pd-ist cercetat), nici o lege sau regula nu a iesit de la guvern care sa sustina interesele acestuia cel putin pana acuma. In plus si-au eliminat macar "fosilele" care au primit de la cnsas "caracteristica" de "politie politica". Ceea ce alte "partide" nu au prea facut(sa nu uit ca pana si in psd stanoaia si dip s-au carat). Cam "pute" undeva la "putere" nu va zic unde. Prin codrii silvani ceea.

>Acuma nu inteleg dece tocmai la ei este situatie de divort si nu la cei pe care ii >numiti rai.

Pt simplu motiv ca SS apartine "partii" celeilalte. Tariceanu ar fi fost perfect daca executa ordinele si scotea din foc cu mana lui "castanele prezidentiale". Nefiind asa "brusc" a devenit "inamic".

> dar tot ce gandesc oamenii este subiectiv.

Exista si "logica" dar matale nu mi-ai demonstrat-o inca. Nu ca ai fi obligat.

>Eu cred ca Stolojan si ai lui sa-si formeze partid si sa suporte consecintele >bune sau rele,de asemenea PD sa-si vada de mediocritatea care spuneti ca o >are si sa traga si el consecintele,in timp ce purul PNL,cu oameni minunati sa >castige succesul electoral pe care spuneti ca il merita.

Exact asta o sa se intample. Astept cu interes sa vad partidul SS. Nu de alta ca de "facut partid" nu prea sunt in stare. Ei sunt doar "guristi".

> In realitate argumentele dv si ale mele sunt subiective.
>dar timpul va spune cine are dreptate.

Asteptam sa vedem cine are dreptate. Ceea ce nu inseamna ca cei care "cisatiga" au "neaparat" dreptate.

>sa asteptam si sa punem pariu pe o bere.A cui ipoteza va castiga,celalalt va >recunoaste si va da o bere.
>Va prindeti?

Eu m-am prins deja sa dau berea. Ceea ce astept e sa va demonstrez ca "corpusculul" ss nu este liberal. Atat. In rest au toate sansele sa castige alaturi de pd si basescu pt ca la noi nu conteaza doctrina ci "carisma lui tatuca".

In rest mesajul "initial" este "lipsit" de orice "umbra" de obiectivitate. Dar asta nu e o noutate.

Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 86.107.252...)
2006-11-29 16:35
Re: Dl shadow si altii

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-11-29 18:01
Re: Dl shadow si altii bravo nea vasile ai invatat ca exista si radio erevan

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-11-29 19:33
IOTE COLEA CE O SA POSTEZE VASALIE LA JURNALUL DE MIINE ...

CINE DORESTE POATE SA SE SCRIE DE ACUM LA HANALIZA ...
ps
N-AI PENTRU CE VASILE !

" Talibanii PNL
Extremismul taliban liberal,in fata istoriei

PNL este unul dintre,daca nu ultimul dintre partidele-istorice- ramase pe eschierul politicii romanesti,motiv pentru care el ocupa o pozitie aparte in campul politicii romanesti.

Daca partile slabe ale liberalismului s-au exprimat repede-vezi numeroasele aripi si partide liberale dizidente-conducerea Stoica si apoi Stolojan a reuisit sa reuneasca toate aripile intr-un PNL puternic,azi chiar partid principal la guvernare.

Din pacate PNL a renuntat repede la o conducere liberala eficienta si o noua generatie-tanara-,de nuanta talibana,gata sa serveasca grupurile de afaceristi a preluat conducerea PNL.

Aripa Tariceanu,el personal,conform unui statut modificat,a preluat total conducerea,toti membrii de conducere ai PNL fiind agreati de dl. Tariceanu,existand organizatii judetiene in care s-au repetat alegeriile pana a reusit cel agreat de conducerea centrala.

Problema nu ar fi grava daca printre acestia nu ar fi incoltit ideea totalitarismului si a dictaturii,ideea superioritatii funciare a PNL.

In acest scop a aparut CINTEZISMUL,numit dupa ideologul sau principal Dl.Cinteza,senator PNL si membru al conducerii PNL,de fapt un fel de talibanism liberal detasat de realitatea sociala a Romaniei.

Talibanismul liberal ca ideologie,reprezinta un liberalism primitiv,de sec.19,cu lozinci de tipul�prin noi insine�,cu complexe de superioritate liberala,de aroganta si autoincredere care transcede realitatea unei tari ca Romania.

Talibanul liberal considera ,in cadrul conceptiei sale,ca liberalii sunt totul,ca ei si admiratorii lor sunt doar oamenii de afaceri-un fel de sarea pamantului-care trebuie sa conduca si sa fie neconditionat admirati si promovati in conducerea tarii,motiv pentru care lesne au intrat in conflict cu aliatii lor si mai ales cu PD si Institutia Prezidentiala.

Talibanismul liberal a fost cel mai mult evidentiat de fostul ministru al sanatatii,intr-un domeniu in care dispretul si inumanitatea ies cel mai mult in evidenta(morti la cozile de medicamente, diabetici, epileptici, cancerosi iesiti in strada de disperare,eliminarea medicilor pensionari-contrar legii din practica medicala privata,conditii mizerabile pentru medicii de familie).

Dar talibanii liberali au esuat lamentabil in practica,si acest lucru il dovedesc discursurile dlui Orban,Antonescu,Hasoti etc.

Desigur efectele talibanismului liberal se vad astazi in cota-de piata a PNL- care a scazut in sondaje,in permanentele cverulente antiprezidentiale si anti-PD,inclinatia de colaborare cu PSD,sau de a-si face aliati din AP sau PIN.
De fapt prin atitudinea sa antipopulara,talibanismul va avea in curand soarta PNTCD,atunci cand persoane benefice ca Dnii.Stolojan, Stoica,dna Musca etc au fost excluse din partid,si care a dus la aparitia acelei platforme liberale,care doreste readucerea PNL in locul meritat al istoriei sale.

Intr-un articol din ZIUA un autor avea pretentia de a fi gasit piatra filosofala:dece scade in sondaje PNL si dece creste PD.
De obicei orbirea talibana gaseste explicatia in cauze externe, nesemnificative,ca si cum presedintele,PD sau chiar PSD ar trebui sa ridice ratingul electoral liberal.

In primul rand PNL pierde din cauza propriilor greseli si orgolii.Acceptand in guvern oameni ca Cinteza,Antonescu,David etc,folosindu-se de trambite sparte ca Orban,eliminand din PNL partea inteleapta(Stolojan care i-a reorganizat,Dna Musca,Dl.Stoica,Boureanu,Turcanu,Radu F.Alexandru etc),actualul establishment adopta solutia arogantei si a orbirii in fata realitatii,imbatandu-se cu calitatile pretinse ale liberalului oligarh, care merita totul si care desconsidera pe saraci,pe cei care nu au avut noroc in viata,ca doar nu toata Romania trebuie sa fie formata din oameni de afaceri. In loc sa se adreseze unor mase mari de oameni ei se adreseaza la grupuri de 2-3% din populatie,adica la cei interesati in afaceri.

Masurile nepopulare,sfideaza limitele existentei umane,desconsiderarea pensionarilor,a varsnicilor in general dar si a tinerilor care mai pot alege calea emigarii,talibanii ne arata ca nu-i intereseaza nevoile si viitorul tarii
Daca cu acest tip de ministri si ideologi ai partidului PNL se mai mira ca sta prost in sondaje,inseamna ca a pierdut contactul cu realitatea.

Fireste ca PD,partid de profesionisti,stie sa exploateze si mai ales sa ia distanta fata de talibanismul liberal,iar in PNL o miscare puternica si in crestere tinde sa preia salvarea liberalismului real,cu toata opozitia acerba a petro-liberalilor.

Pentru talibanii liberali,servitorii grupurilor de interese,cei care au aservit politica oligarhilor,cred ca se apropie ora H.
Liberalii sunt oameni inteligenti,aproape fiecare intelectual roman se considera funciar liberal.Eu cred ca aceasta masa,astazi exclusa sau redusa la tacere va putea determina salvarea PNL

Viitorul platformistilor pare deci optimist. "


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.