Ziua Logo
  Nr. 3788 de joi, 23 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-23
spascky din craiova (...@yahoo.com, IP: 86.34.216...)
2006-11-22 23:35
STIMATE DOMNULE BALACEANU-STOLNICI

Cu respect va rog sa va reconsiderati pozitia , deoarece STATUL ROMAN ESTE DEFINIT IN CONSTITUTIE CA UN STAT EMINAMENTE LAIC. Statul este alcatuit din totalitatea cetatenilor sai si a institutiilor care il compun. Cetatenii se pot deplasa sa-si exprime spiritualitatea unde doresc, conform cu prevederile Constitutiei. Problema este cum ducem la biserica ortodoxa scoala apoi primaria, sediul politiei, al pompierilor, jandarmeria, tribunalul (unde e voie sa juri cum vrei: pe coran, pe biblie, sau pe cartea de capatii a cultului din care faci parte,sau pur si simplu ai voie sa fii liber cugetator-ateu daca va place mai mult -si sa juri ATENTIE ! pe CONSTITUTIE), garnizoana militara, finantele , vama,prefectura, ministerele, senatul, odaia deputatilor si alte componente institutionale. Cu ce nu corespunde cerintelor sociale un cetatean de alta confesiune decit cea ortodoxa? Unde este toleranta de care ati dat dovada pina acum? Nu doresc sa fiu nepoliticos dar va rog sa ma credeti ca gresiti si invitati la fanatism religios si intoleranta. Eu sint ortodox, sintem mai multi, mult mai multi decit toate celelalte culte le un loc. Sa dam peste citiva ani exemplul afganilor, cind peste citiva ani studentii fundamentalisti- crestini-ortodocsi vor lua puterea? Cum vi se pare ca "suna" ? Ei sint elevii de astazi. Este un pericol prea mare sa radicalizam religios societatea si asa prea firava inca dupa atitia ani de comunism...Din considerente de apreciere pentru dumneavoastra, voi semna acest comentariu cu numele de familie, care se gaseste in adresa de e-mail .Cu respect l.tomoiag@yahoo.com

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 70.133.171...)
2006-11-23 04:19
Re: STIMATE DOMNULE BALACEANU-STOLNICI

La 2006-11-22 23:35:34, spascky a scris:

Statul este alcatuit din totalitatea cetatenilor sai si a institutiilor care il compun.


_________


Adinc gindit, da' umfla-l !

Nimic mai fals, mai draga ! Cine e statul ? A ? Tu ai impresia ca statul e cladirea parlamentului ?, cladirea ministerului de externe ?, al primariei de sector ? Sarmane. Statul suntem noi. Noi oamenii. A separa statul de oameni e ca shi cum ai separa gainile de cotetz. Mai baiete. Oamenii sunt statul, iar oamenii care formeaza statul sunt eminamente creshtini. Preshedintele - sheful statului - jura cu mina pe Biblie. La judecatorie se jura tot cumina pe Biblie. Imnul face referire la Preotzi shi la armata sfinta a Romaniei, Biserica este suportata de stat, adica de oamenii care formeaza statul. Numai in mintea ta tulbure exista aceasta nebuloasa : stat / oameni.

Oricum, multzumim pentru gluma : ,,eu sunt ortodox". Amice, tu nu eshti ortodox. Tu eshti un accident. O iluzie ! O aiureala !

Vasco da Gama (...@hotmail.com, IP: 124.197.28...)
2006-11-23 10:45
Calugaru' padurii


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Efectul ZIUA - OMV (9692 afisari)
 Programat sa ucida (3589 afisari)
 Pana la capat! (3522 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Simbolurile religioase in scoli: o decizie istorica (2625 afisari)
 Becali forteaza Primaria (2384 afisari)
 Scandalul privatizarilor din sectorul energetic ia amploare (311 afisari)
 Obiecte sau umbre neidentificate in abdomenul fostului spion rus Alexander Litvinenko (196 afisari)
 Borat, de la contestare la premiul "Tarlan" (135 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02042 sec.