Ziua Logo
  Nr. 3781 de miercuri, 15 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-15
Arogantu' (...@k.ro, IP: 82.76.6...)
2006-11-15 13:02
MISULICA ARE O CALITATE: E CONSECVENT !

Iata ce scria ZIUA la 11 Noiembrie 2005:

<Vicepresedintele Partidului Social Democrat (PSD) Mihai Tanasescu a declarat ieri ca, in cazul in care propunerile partidului nu vor fi luate in considerare la dezbaterile pe marginea proiectului de buget pe 2006, PSD va vota impotriva acestuia. "PSD nu va parasi lucrarile, dar daca masinaria de vot va functiona, fara a se tine cont de propunerile noastre, vom vota impotriva. Vom continua insa sa militam pentru ca ideile noastre sa fie acceptate", a precizat Tanasescu. El a cerut inca o data Guvernului sa retraga proiectul de lege, care va intra cel mai probabil saptamana viitoare in dezbaterea plenului Parlamentului. Fostul ministru al Finantelor a calificat proiectul de buget pe 2006 ca fiind "o lege a subfinantarii" si a apreciat ca, daca Guvernul nu va reveni asupra politicii economice, in anul 2007 vom asista la o explozie a impozitelor si taxelor. "In opinia noastra, anul urmator va fi un an ratat ca si 2005, va fi un an care, din punct de vedere macroeconomic, se va inrautati si 2007 va prinde Romania cu finante publice mai slabe, cu o instabilitate macrofinanciara care, coroborata cu instabilitatea politica, poate duce la mari derapaje", a avertizat Tanasescu. El a invocat o serie de reactii dure care au aparut, atat in plan intern, cat si extern, fata de politica economica-sociala a executivului. In plan extern, Tanasescu a mentionat plecarea Fondului Monetar International, cu mesajul foarte dur fata de neajunsurile politicii economice, dar si scrisoarea de avertisment a Comisiei Europene, "care arata foarte clar ca actuala politica economica reprezinta un risc enorm pentru raportul din primavara".>

Va sa zica, domnule Tanasescu, toate proorocirile domniei voastre nu fac nici cit o ceapa degerata !

Evident - "consecventa" de care am pomenit in titlu este o simpla ironie: ea se refera la "initiativa" privind cota unica, lansata in presa cu mare tam-tam si ingropata de "economistul-sef" de la Cotroceni din acea vreme. Dupa care - culmea ironiei (si a prostiei - mi-as permite sa adaug) ati combatut ideea cotei unice de impozitare numai pentru ca era aplicata de altii. Si ati continuat sa negati evidenta chiar si in 2006 !
Vorbind de consecventa - ea se vede doar intr-o singura privinta: hotarirea de a nu vota PENTRU bugetul propus de Guvern. Dar pentru asta nu va condamn - va sta bine in postura de OPOZITIE !
Desi - atitudinea va este cam de ... Gica-contra !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imperiul termitelor (7062 afisari)
 Se fasaie fantoma lui Traian Basescu (3321 afisari)
 Top 300 sta pe 22 miliarde de dolari (2952 afisari)
 Bogdan COMARONI: "Bodo" pacalit de "Vulpe" (2659 afisari)
 Nastase, conturi de 1,4 milioane de euro blocate (2381 afisari)
 Leonard Orban, comisar si pe interculturalism (228 afisari)
 Best of Margareta Paslaru (171 afisari)
 Seniorii razboiului (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.