Ziua Logo
  Nr. 3780 de marti, 14 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-14

Comentarii: 21, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Serlan Dinus
2006-11-13 22:51:10

Foarte darnic boierul

darnic ca orice boier, din punga altuia . . . . nici americanii nu au facut jaful asta, nici la ei nu au disparut locuitorii canalelor si subpodurilor , , , boierule ce pensie ai matale in % din venitul pe care l-ai adus efectiv natiei romane, n-am auzit ca te-ai ridicat nici la nivelul unei invatatoare care a muncit oricum mai mult decat inaltimea vostra . . . adica n-am auzit de niciun inventator sau om de stiinta recunoscut pe tot mapamondul care sa fi aplicat stiinta dvs. ! Elita ? La ce !

Don Quixote
2006-11-13 23:31:56

De acord, splendida idee! Toti copiii de scoala din Romania sa aibe un laptop

Si toate aceste laptops sa aibe pe el programul LINUX, pentru ca copiii Romaniei sa fie feriti de monopolul caracatitei Microsoft si a tarului ce o conduce, Vladimir "Bill" Gates. In prezent Romania este sub focul acestei arme "pasnice" generatoare de genocid ;-) ....... (daca va amintiti).
Si Gaddhafi si-a propus acelasi lucru pentru copiii Lybiei. Asta sper ca nu va declansa la unii interlocutori reflexul conditionat de tip, pavlovian ce se manifesta cand vreun arab propune ceva pozitiv.
Ce bine ca nici Castro si nici Chavez n-au venit pe ideea aceasta, ca ar fi ramas copiii romani fara laptops.

Boogey
2006-11-14 01:26:21

si ce era asa de ofensiv in comentariul asta de nu l-ati postat?

calculator
aparat de adunat 1 cu unu sau inmultit, impartit samd. computer ceva mai sofisticat, mult mai sofisticat care nu a intat in analele academiei?
diploma sotiei mele a fost tradusa din romana in engleza, calculator= calculator pentru computer, adica cum am zis mai sus, boierule, nu esti la curent cu tehnica. si pina la urma ce se "calculeaza" pe computer vacile si oile de la CAP? dar la google, de exemplu cum se zice pe romaneste, 10 la puterea a 15a pe "calculator"? ati avansat bre, si la IT cum ii zice pe romaneste, caculatoristi?

Ment
2006-11-14 07:24:24

ce Geneva?

Tu (ca ,,dvs." e prea mult!) esti de la Dalga?! Ar fi o varianta, desi nu-tzi inteleg ura pentru ,,boier"! Cred totusi ca esti de la Dalga, dar unul dintre tortzionari sau un discipol al lor, daca potzi gandi asa!
Parazitzii au un cantec in care apare sintagma ,,sunt un fel de sfant!"!
Sa stii ca BOIERUL e chiar un sfant, ca entitatzile alea indiene care se plimba pe strada si li se inchina totzi! Deh, ce sa facem , daca unii se inchinau la Nea Tache, D-zeu sa-l odihneasca! oricum sunt sigur ca nu stii cine a fost?! Zii!
Ment

Ment
2006-11-14 07:31:25

si tu esti de la geneva? sau genoava?

La 2006-11-14 01:26:21, Boogey a scris:

Vezi ca mai gandesc unii ca tine si-l ataca pe boier! Le intzeleg frustarile! cred ca esti unu" din aia pe care i-a ,,cunoscut" si-n alte ipostaze!
Oricum a trait mai mult ca voi si nu degeaba, chiar daca in mintea voastra va putetzi imagina ca nu stie sa folosesca un laptop! rusine!
cu tine si cu ala de la geneva ne ducem la vale, puii! la carte Mistocarilor!
hai ca nu pot sa ma abtzin: stii ce inseamna misto, ca daca te iau cu etimologia, ma gandesc ca te bag rau in ceatza! daca nu stii intreaba-l pe ,,boier"! Nu stiu ce nu stie!
ment

Ment
2006-11-14 07:44:03

Initziativa laudabila dar nu noua!!

Se incearca acest lucru in Asia de Sud Est de vreun an si ceva cu bani de unde nu va putezti imagina: de la aia care le produc!
La noi ar fi un lucru teribil, mai ales ca initziativa cu PC urile clasice nu a avut succesul trambitzat de ,,aialaltzi"! Ce nu intzeleg e furia cu care il ataca unii pe cel care a realizat articolul si motivele lor! Nu pot sa nu ma constitui intr-un aparator al domniei-sale si sa nu le indic mistocarilor ca pot posta comentarii si la ,,sport", sau de ce nu la ,,dialoguri"!
S-auzim de bine si sa sa dea D-zeu sa fie un laptop macar la fiecare familie cu mai multzi copii si fara posibilitazi!

avarfreson
2006-11-14 08:57:53

Arogantu'
2006-11-14 10:16:37

Bey Boooogey - esti inapoiat: se zice COMPUTATOR , berbecule ! NDC

La 2006-11-14 01:26:21, Boogey a scris:

> calculator
> aparat de adunat 1 cu unu sau inmultit, impartit samd. computer ceva
> mai sofisticat, mult mai sofisticat care nu a intat in analele
> academiei?
> diploma sotiei mele a fost tradusa din romana in engleza, calculator=
> calculator pentru computer, adica cum am zis mai sus, boierule, nu
> esti la curent cu tehnica. si pina la urma ce se
> "calculeaza" pe computer vacile si oile de la CAP? dar la
> google, de exemplu cum se zice pe romaneste, 10 la puterea a 15a pe
> "calculator"? ati avansat bre, si la IT cum ii zice pe
> romaneste, caculatoristi?
>
>

Romeo2004
2006-11-14 13:07:16

In Ferentari si prin alte cateva zone, la un laptop dati si un bax cu sapun

Faceti lucrurile complet.

M_D_L
2006-11-14 15:08:53

Problema este mult mai complicata

1. Pe langa computere, copiii au nevoie si de profesori pregatiti, programe scolare elaborate cu cap, o alimentatie de calitate(pentru dezvoltarea creierului) si de o motivatie (locuri de munca bine platite la terminarea studiilor).
Mai bine s-ar relua procesul de industrializare a tarii (zic si eu asa, ca sa-i enervez pe masoni) si s-ar crea locuri de munca bine platite pentru parintii copiilor. Atunci n-ar mai fi o problema cumpararea unui calculator din ultima generatie.
Desi in Occident sunt calculatoare pe toate gardurile, numai un procent din copiii de acolo sunt interesati de programare. Nu putem avea pretentia ca copiii din Romania sa ajunga toti mari creatori de software. Majoritatea copiilor vad in computer doar un instrument de joaca. Cei mai multi nu stiu nici sa-si instaleze programele. Programarea presupune sa ai cunostiinte si de matematica sau din alte domenii. Numai copiii foarte dotati si care sunt si impinsi de la spate de parinti, vor avea rezultate in acest domeniu. Noi toti avem in casa aparate de radio si televizoare, dar pentru majoritatea oamenilor este un mister modul in care acestea functioneaza. La fel este si cu computerele.

2. Marile Puteri sunt interesate ca in colonii sa se puna accentul pe partea de programare, care in final tot lor le aduce tot lor cele mai multe profituri. Nu mai este permis ca in Lumea a Treia sa se dezvolte industria constructoare de masini, consumatoare de materii prime, generatoare de poluare si mai ales de putere economica si militara.

Concluzia:
Desi pare o intentie buna, s-ar putea ca la mijoc sa fie tot o afacere a celor care ne conduc. Probabil ca cele mai multe computere vor fi aruncate in podul casei(acolo unde stau si cartile), pentru ca nu sunt suficient de performante pentru jocuri. Totusi vor exista si copii dotati de la tara, sau din familii sarace, pentru care aceste computere vor fi mana cereasca.

Oriana
2006-11-14 18:15:04

Top 50 orase in care sa locuiesti: din 24 de criterii

<<Cele mai multe orase medii si mari din Romania se dovedesc a fi doar localitati fara personalitate. Doar 19 dintre ele "trec clasa" cand vine vorba de a oferi un trai modern si variat.

Se iau primele 50 de orase din Romania, in functie de populatie. Adica de la IASI (317.812 locuitori la 1 iulie 2004, conform datelor de la Institutul National de Statistica) la TECUCU (43.074 de locuitori, la aceeasi data).

Se ia, separat, si BUCURESTIUL, asa, ca sa-l avem ca termen de comparatie si, pe baza a nu mai putin de 24 de CRITERII, care de care mai diverse, li se dau note. Toate criteriile iau in calcul Necesitatile unei familii din clasa medie, de la un loc de munca adecvat si bine remunerat pana la existenta unor posibilitati cat mai diverse de petrecere a timpului liber si de la nevoia de a se deplasa rapid in tara si strainatate pana la dorinta de a duce o viata sanatoasa si linistita.

Rezultatul nu este tocmai imbucurator: din localitatile luate in calcul, DOAR 2 au luat note peste 7, alte sase s-au incadrat intre NOTA 6 si 7, iar unsprezece au luat Note de la 5 la 6. Nu mai putin de 26 de centre urbane au primit scoruri intre 4 si 5, altele cinci obtinand, pe baza criteriilor, note intre 3 si 4. Elocventa este media notelor celor 50 de orase: 4,98.

DINCOLO de Carpati viata e ceva mai roz. DIFERENTE Centrele urbane din TRANSILVANIA si BANAT sunt mai prietenoase
Disparitatile regionale dintre vestul si centrul tarii, de o parte, si S si E, pe de alta, sunt prezente si in rezultatele analizei realizate de Capital. Mai mult, ies in evidenta si Diferentele Locale, dintre zonele de Deal si de Munte si cele de Campie ale OLTENIEI, MUNTENIEIi si MOLDOVEI.

TIMISOARA pare a fi orasul in care MERITA sa locuiesti in Romania. Economia in plina dezvoltare, accesul facil la mijloacele de transport interurbane, terestre si aeriene, institutiile culturale si universitare pe care le gazduieste, existenta a numeroase centre comerciale moderne, pozitionarea geografica, ce face sa poti ajunge in cateva ore la Viena, rata scazuta a criminalitatii si gradul de poluare relativ redus, toate contribuie la plasarea orasului de pe BEGA pe primul loc al topului.

La aproape 900 km distanta, in celalalt colt al tarii, CONSTANTA vine puternic din urma. Desi pierde din cauza distantei mari pana la munte si a uneia si mai mari pana la granita UE, orasul de pe malul marii castiga puncte importante pentru ca este principala Poarta comerciala a Romaniei si, timp de 3-4 luni pe an, capitala Turistica a tarii. Nu toata lumea e de parere ca locul ocupat de Constanta este meritat.

Pe urmatoarele trei trepte ale clasamentului se afla SIBIU, BRASOV si ORADEA, apropiate nu numai de scorurile similare primite, ci si de faptul ca sunt, toate, mari orase din ARDEAL, cu traditie atat in domeniul economic, cat si in cel cultural sau educational, dar si pentru ca sunt importante noduri de comunicatie sau ca le ofera locuitorilor numeroase modalitati de petrecere a timpului liber.

Cam aceleasi caracteristici au impus, pe locurile 6-7, la egalitate de puncte, ARADUL si CLUJUL. Surprinzator, poate, pentru unii, pe pozitia 8 se gaseste TURDA, careia se pare ca ii prieste de minune pozitionarea favorabila, in centrul Transilvaniei, la o intersectie importanta de drumuri si la o aruncatura de bat de Cluj.

PLOIESTI si PITESTI au castigat si ele pozitii fruntase, mai ales din cauza situatiei economice din ce in ce mai infloritoare, a accesului la reteaua de transport interurban si a modalitatilor de petrecere a timpului liber, pierzand puncte din cauza gradului destul de mare de poluare, a preturilor mari la case si terenuri sau a distantei fata de frontiera de vest.

Pentru portiunea clasamentului de la locul 11 la 20, scorul ARDEAL - VECHIUL REGAT este 5 la 5.

Merita mentionata prezenta aici a LUGOJULUI si MEDIASULUI, orase mai degraba mici, dar avantajate de pozitia geografica sau de caracteristici locale (zacamintele de gaze naturale, de exemplu), dar si a MEDGIDIEI, scoasa din anonimat de accesul direct la viitoarea Autostrada Bucuresti - Constanta, la cea mai rapida cale ferata din Romania si la Canalul Dunare-Marea Neagra, dar si de situarea la numai jumatate de ora de CONSTANTA.

Orasele din VECHIUL REGAT se inghesuie la coada topului. Locurile 21-39 nu furnizeaza nici un fel de surprize, aici fiind prezente, de-a valma, orase destul de importante, ca BUZAU si BAIA MARE, si unele mai sterse, ca ROMAN, ZALAU sau PETROSANI.

Cat despre ULTIMELE 11 localitati din clasament, acestea sunt, toate, din AFARA Arcului Carpatic, 6 sunt din MOLDOVA (Onesti, Vaslui, Barlad, Tecuci, Focsani si Pascani), 2 din OLTENIA (Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin) si 3 din BARAGAN (Slobozia, Alexandria si Calarasi).

Cu mici exceptii, e vorba de orase de Campie. Tot cu mici exceptii, sunt centre urbane relativ NOI, fara istorie, sau foste targuri a caror populatie a fost crescuta Artificial in timpul Industrializarii Comuniste.

"Nu surprinde deloc aceasta situatie. ARDEALUL e mai dezvoltat si, din acest punct de vedere, din motive pur si simplu istorice: in timp ce ei au fost administrati dupa criterii de inspiratie occidentala, de partea aceasta a Carpatilor am fost sub influenta Imperiului Otoman. Din pacate, dupa 1989, pe fondul dezinteresului Occidentului fata de Romania, se pare ca discrepantele s-au accentuat in loc sa se reduca", crede analistul economic Ilie Serbanescu.>>

Articol semnat de Razvan Amariei



Oriana
2006-11-14 18:20:16

Bucuresti: "... un oras mizer, acultural, mutilat de comunism, de a carui drama sunt totusi pasionat."

<<Bucurestiul nu a fost, din motive lesne de inteles, inclus in clasament. Dar i-am aplicat si lui criteriile folosite la cele 50 de orase, scorul rezultat fiind 7,60.

Nota care l-ar fi plasat pe prima treapta a topului, insa nu la foarte mare distanta de urmatoarele doua clasate.

Capitala a punctat maxim sau aproape maxim la accesul la Infrastructura de Transport, Comert, Educatie si Cultura, la situatia Economica si la Rata Criminalitatii (una din cele mai mici din Romania), insa a pierdut la gradul de poluare, la distanta pana la frontiera de vest, la accesul la munte si la mare si, mai ales, din cauza Preturilor Foarte Mari din domeniul imobiliar.

Analistul si scriitorul Stelian Tanase, bucurestean get-beget, spune ca ar parasi si maine Capitala daca ar putea.

"Este un oras mizer, acultural, MUTILAT de comunism, de a carui drama sunt totusi pasionat. Din pacate, nu vad o alternativa viabila la el in Romania, asa ca, daca ar fi sa ma mut, m-as duce undeva in Occident", afirma el.

Nu este alternativa la Bucuresti." >>

Stelian Tanase, scriitor

a.h.
2006-11-14 19:58:35

dom academician,

S.Stefan
2006-11-14 21:16:56

gergiana
2006-11-14 21:35:57

Nici nu stiti cat de mult va pot uimi copiii

Generatia de copii care are acces la cele mai variate informatii, nici nu stiti cat de mult va pot uimi, cat de repede invata si cat de multe cunostinte au acumulat. Diferenta dintre cel mai mare si cel mai mic copil al meu este de 20 ani. Cel mic invata tot ce e nou cu o repeziciune uimitoare. Cel marer a fost foarte bun la matematica si a ajuns profesor. Cel mic ii place matematica dar mai ales informatica, calculatorul, are imaginatie, ii place sa creeze, sa deseneze pe calculator, exploreaza si stutdiaza tot cei nou, vine cu informatii la fratii mai mari, impresionante. De la el am invatat si eu sa lucrez la calculator, sa navighez pe NET. Are doar 13 ani.

neamtu tiganu
2006-11-14 22:04:24

Re: Bucuresti: "...Bucuresti

Fetite dulci ca-n Bucuresti in toata lumea nu gasesti!

neamtu tiganu
2006-11-14 22:06:52

neamtu tiganu
2006-11-14 22:08:30

Re: Nici nu stiti cat de mult va pot uimi copiii

Neghinita
2006-11-14 22:32:33

Re: Nici nu stiti cat de mult va pot uimi copiii

Si eu impart PC-ul si laptopul cu copiii. Adica eu le stric si ei le repara. Mai nou trimit ei zapisca cu Messenger ... peste drum la purandeii de vis-a-vis, telefonul este ceva depasit, acolo intre professionisti se tine video-conference :-).. Daca ar sta in fereastra si ar vorbi normal de tare, tot asa s-ar intelege intre ei.
Aduceti-l Domna pe baiat aici, sa-i dea niste lectii de PC si de gramatica inginerului, ca s-o fi saturat si docentul silvicultor la taiat lemne pe langa Vancouver.
Poate stie baiatul Dvs deja si vreun limbaj de programare.

La 2006-11-14 21:35:57, gergiana a scris:

> Generatia de copii care are acces la cele mai variate informatii, nici
> nu stiti cat de mult va pot uimi, cat de repede invata si cat de multe
> cunostinte au acumulat. Diferenta dintre cel mai mare si cel mai mic
> copil al meu este de 20 ani. Cel mic invata tot ce e nou cu o
> repeziciune uimitoare. Cel marer a fost foarte bun la matematica si a
> ajuns profesor. Cel mic ii place matematica dar mai ales informatica,
> calculatorul, are imaginatie, ii place sa creeze, sa deseneze pe
> calculator, exploreaza si stutdiaza tot cei nou, vine cu informatii la
> fratii mai mari, impresionante. De la el am invatat si eu sa lucrez la
> calculator, sa navighez pe NET. Are doar 13 ani.
>

Ratacitul
2006-11-14 22:54:34

Laptop de 100 de euro? Ii pune si rotite?

Laptop de 100 de euro?

Ce Divertis, fratele meu, sa urmaresti politicienii e mai mult decat indestulator.

Ratacitul
2006-11-14 22:58:54

Kolosal, intr-adevar ! O fi dat cu praf de umor pe-acolo?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tezaurul masonilor (4121 afisari)
 Iulia POPOVICI: S-o facem (cat mai) legal (2293 afisari)
 Planul Putin la Marea Neagra continua (2223 afisari)
 Adrian si Dana judecati pentru coruptie (2133 afisari)
 15 noiembrie 1987, 19 ani de nerecunostinta de stat (2087 afisari)
 Dosare CNSAS online (163 afisari)
 150 de persoane rapite dintr-un foc la Bagdad (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00755 sec.