Ziua Logo
  Nr. 3761 de luni, 23 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-23

Comentarii: 14, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mickey Mouse
2006-10-22 23:21:10

Vae victis, vai de noi.

La 22 noiembrie 1956 USA a stat cu bratzele incrucisdate pentru ca aveau un PACT DE NEAGRESIUNE DE 40 DE ANI cu URSS, punand capat si sperantelor noastre de a scapa de comunism. Pactul a expirat in 1985 (poate afla si D-l Unteanu chestia asta, ca a lipsit la lectziile de Istorie de la Europa Libera). Nu asa ar putea fi formulat, D-le Profesor?

Nu uitatzi va rog peticul de hartie dat de Churchill lui Stalin. Acolo statea clar cat la suta din fiecare tzara era PROPRIETATEA invingatorilor.
Ungaria 90% URSS 10% Aliatzii
Romania 90% URSS 10% Aliatrzii... samd
...si asta tot pentru targul cu Jugoslavija, scos de Churchill de la Stalin la 50% la 50%. Jugoslavia care nu mai exista.

Ce mai atata, Vestul ne-a vandut lui Stalin. A doua oara la Malta. Iar acum vor sa ne foloseasca de cordon atomic contra "ex-URSS". Am schimbat jugul de fier rusesc cu cel de inox GLOBAL anglo-americano-israelian.
Noapte buna Romania.

Lotru
2006-10-23 00:02:29

Hotii la masa verde

Inca ma mai mir si acum dupa atatia ani, ca nu le-au dat americanii inapoi rusilor septelul unguresc pierdut peste granita. Ca doi vecini buni.
Am ajuns s-o zic si pe asta, bietii unguri tradati si vanduti.

S.Stefan
2006-10-23 00:39:33

Moko
2006-10-23 01:48:07

La judecata zilei - Pentru mickey mouse

Interesanta chestia asta cu vanzarea tarii la Ialta. dupa cate stiu, tratatul de la Ialta a fost in martie '45, la care timp, Romania era sub totala ocupatie ruseasca si de aici nedumerirea mea: unde au fost cele 10 la suta controlate de Aliati? Poate ne spui d-ta, domnule Mickey? Din cat am inteles eu istoria, romanii nu au avut mai mari dusmani decat ei insasi. Nu e nevoie dacat sa te uiti in jur...

xray
2006-10-23 03:43:30

In noaptea invaziei Cehoslovaciei, Ceausescu dormea tun.

JMJ
2006-10-23 04:16:10

De ce vai de noi? Pt. ca n-avem credinta nici cat un graunte de mustar!

Zice Mickey Mouse ca "La 22 noiembrie 1956 USA a stat cu bratzele incrucisdate pentru ca aveau un PACT DE NEAGRESIUNE DE 40 DE ANI cu URSS, punand capat si sperantelor noastre de a scapa de comunism. Pactul a expirat in 1985 .."
Atunci cum va explicati retragerea Armatei Sovietice din Austria, la 13 Mai, 1955? Si ea fusese ocupata strategic.
Biserica zice ca sovieticii s-au retras datorita rugaciunilor rozariului, timp de sapte ani, de catre 10% din populatia Austriei.
Sa nu-mi spuneti ca au fost nu stiu ce aranjamente. Bineinteles ca pentru a se retrage au intervenit niste schimbari in acorduri, dar nimeni nu putea potrivi ca retragerea sa se faca chiar in ziua aniversarii Aparitiei Sfintei Fecioare de la Fatima (1917).

moroianu
2006-10-23 07:49:00

"populatiile din tarile comuniste ar fi acceptat grozaviile bombardamentelor atomice..."


Cine a stabilit ca "populatiile" isi dorau un apocalips nuclear (caci asta ar fi insemnat inceputul "bombardamentelro")?

Si cat timp o sa mai ne plangem singuri de mila, pe marginea
"ororilor"?

Nituc
2006-10-23 12:39:03

Antohi aniverseaza revolutia ungara! [1]

Sorin Antohi s-a autolustrat aniversand revolutia ungara!
Demisia lui Sorin Antohi, pe care si-ar fi depus-o, dupa cum sustine, inca de vineri la Central European University (CEU) din Budapesta, nu a surprins lumea academica romaneasca? Normal. Sunt probleme de facto si de jure. Era un gest asteptat de cunoscutii si colegii sai de breasla, vazut ca singura iesire onorabila din aceasta situatie fara precedent. A dracului onoare, dragi ghedesisti. Pana si tzatza Leana a incercat sa respecte unele chestii de legalitate, desigur cumparate.
Anuntul demisiei, pe care l-a trimis intr-un mesaj privat si profesorului Vladimir Tismaneanu, nu a fost insa insotit si de o explicatie. Pai cum dracul sa fie nevoie de explicatii. Poporul roman le gaseste in toate documentele emise de GDS si in articolele lui Zoe Petre, Tanase, Liiceanu si Dinescu.
De ce nu si-a sustinut niciodata teza, pregatita sub indrumarea academicianului iesean Alexandru Zub, cind parcursese toate etapele anterioare!? Pai una e sa dai examenele si sa intocmesti referatele, folosind comenzile SELECT ALL, COPY si PASTE, la orice facultate humanoida sau melitara si alta sa faci cercetare, fara sa te stie nimeni, ca om modest, in laborator, pe teren, in muzee, in biblioteci si chiar pe web. De ce, in conditiile in care nu si-a sustinut-o, si-a asumat titlul de doctor? Dar era doctor in GDS. Pur si simplu ca un gainar, dar va feriti sa scrieti.
In asteptarea unor raspunsuri de la Sorin Antohi, universitarii se gindesc la impactul pe care-l va avea acest caz nemaiintilnit in lumea academica internationala. Domnule sau doamna presar, noi ne gandeam si fara asteptarea raspunsului lui. Sa vad cum dracu voi raspunde intrebarilor prietenilor mei de peste ocean si din Europa. Autoarea se refera la <<Maladiile morale postcomuniste>> Eu as zice si inainte de 1989. Cine a fost moral inainte, si au fost destui oameni, pe care unii ii batjocoresc, cu pensii de mizerie, cu trimitere la capsuni in Spania, cu disparitia locurilor de munca, e moral si acum. Ganditi-va la banii incasati de ghedesist pentru functiile avute fara sa aiba dreptul &#8211; profesor, prorector, sef de departament. Plus ca pentru fiecare participare in comisii de doctorat primea niste bani. Nu cumva ar trebui sa infunde puscaria? E vreo diferenta intre el si Cozma? N-ar mai trebui decat sa ii vad pe amandoi in concursul MARI ROMANI si totul este continuarea cacialmalei de la TV[anti]R.
"Ne putem astepta ca orice intelectual roman care ajunge in strainatate, cel putin daca este din zona umanista, sa fie privit cu suspiciune>>, apreciaza Mircea Mihaies, de la Universitatea de Vest din Timisoara, considerind ca Sorin Antohi este <<capabil insa sa sustina in fiecare an cite o teza>>. Va dati seama de calitatea <<astuia>>, daca apreciaza asa ceva. Ma gandesc la doctoranzii modesti care refac si refac totul, consumand destul timp. Poate sustine in fiecare an cate o teza, dar cu subiecte ca <<efectul razelor de luna asupra anemonelor>>, <<istoria manelelor>>. <<inundatiile de la Cetate>>, ,,istoria crashmei Golden Shpritz>>, <<istoria domniei lui GDS>>, <<Plesu si Liiceanu in Japonia>>, <<revolutia in tramvaiul 3>> si alte cele.
<<In lumea academica sint insa niste rigori pe care trebuie sa ti le asumi. Poti sa nu intri in sistem daca ti se par plictisitoare>>, mai spune Mircea Mihaies. <<Este un caz trist, care m-a socat pentru ca nu inteleg cum i-a scapat acest lucru, cind el poate da zece doctorate>>, isi exprima nedumerirea si istoricul Stelian Tanase. Si cu asta m-am lamurit. Crede ca din fiecare aparitie a sa sau a shogorilor sai pe ecranul de la iRealitatea TV se poate scrie o teza de doctorat. E clar. Ma gandesc la Andrei Liiceanu, Dircea Minescu CNSAS si Gabriel Plesu. Ba nu, am cam incurcat numele, si la cercetatorul Patapievici CNSAS. Astia cred ca lucrul cu metafora inseamna doctorat.
Si se refera si la altul stimatul autor, respectiv Volodea Tismaneanu. Presedintele Comisiei prezidentiale (maamaaa, ce titulatura, si asta plina de banii palmasului roman) pentru analiza dictaturii comuniste, in care l-a cooptat initial si pe Antohi, considera ca Sorin este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati intelectuali romani contemporani in Europa, dar si in SUA. Pai da, ca i-ati facut voi publicitate si acum va faceti de rasul lumii noi sau vechi. Imi aduce aminte de Scanteia lui CTP, care dadea o stire, o preluau agentiile straine si a doua zi nvenea bomba ca iata ce scrie ziarul ,, de ROMANIA! Zice preopinentul <<Tacerea e contraproductiva. Ii submineaza pozitia>>, considerind insa ca opera stiintifica a lui Antohi <<din trecut, dar si din viitor, va ramine importanta>>. Va dati seama ce bine or sa o duca romanii indrumati de asemenea guru. Rade pana si Bivolaru prin Suedia, tot atat de bine cunoscut.
"Nu-mi pot explica acest caz decit gindindu-ma la maladiile morale ale Romaniei postcomuniste[!]. Intreaga traditie a disidentei e legata de ideea unei vieti traite in adevar, or, aici avem un caz la polul opus>>, mai comenteaza Tismaneanu, profesor [atentie, de marxism-leninism] la Universitatea din Maryland.
[va urma]
Adi de Vitriol

Nituc
2006-10-23 12:42:17

Antohi aniverseaza revolutia ungara! [2]. La zi, la cestiune, musiu!

Sorin Antohi s-a autolustrat aniversand revolutia ungara!
Autorul se intreaba ce fac studentii lui Antohi. Legal, unii nu isi pierd juridic drepturile castigate? Pai trebuie analizat de la caz la caz.
Bogdan Murgescu, profesor la Facultatea de Istorie din Bucuresti, care a fost visiting professor la CEU si a fost in comisii de doctorat cu Antohi, deci a luat si el niste verzisori, este de parere ca in urma acestei situatii va ramine o pata doar in biografia personala, iar comunitatea academica romaneasca nu va fi afectata in ansamblul ei. Dar domnia sa nu? Va va fi afectata, stimate coleg, si inca rau de tot. I N F T A C T I U N E la care puteti comparea ca martor!
<<Formal este o mare problema, insa el are o inalta competenta profesionala>>, spune Murgescu. Oare Hitler a fost un bun pictor sau politician? Dar Ceausescu? Antonescu nu a fost un bun militar? Si unde sunt? Asa trebuie vazuta problema. Oare Cozma nu a fost un bun sindicalist? Aici este pericolul GDS. Morala! Nu cea comunista, nu cea feudalista, nu cea capitalista, nu cea religioasa. Doar morala. E vreo diferenta intre cel ce fura din buzunare, din avutul public sau o gaina din curtea unui megies? La rindul sau, Zoe Petre, care era decan la Facultatea de Istorie din Bucuresti in perioada in care Sorin Antohi si-a inceput cariera universitara [care cariera? Poate falsa cariera], sustine ca intre un doctor precum Nicolae Mischie si un Sorin Antohi fara doctorat il prefera pe cel din urma. Pai bine, coana Zoitzico, dar nu ar fi mai bine fara amandoi? Iar daca e sa ma intrebi daca sa aleg intre Constantinescu si Iliescu, intre dumneata, fiul dumitale si Elena Udrea sau Elena Basescu, n-ar fi mai bine fara toti astia? Dar in nici-un caz unlocuiti de Becali si Dan Pavel. Mai bine Dan Bitman, Dana Razboiu si Bodo.
Dupa ce demisia lui Antohi a devenit un fapt[!], problema care se pune este a consecintelor pe care le vor suferi doctorii si doctoranzii sai. Vor fi puse in discutie titlurile obtinute sub indrumarea unui profesor care avea nevoie el insusi de doctorat? Normal, domnita, asa se procedeaza intr-o lume normala unde vrem sa ajungem. Ca daca nu, raman aici in Absurdistan! <<In Ungaria, fara doctorat nu poti deveni nici asistent professor, aceasta fiind cea mai de jos treapta a ierarhiei>>, arata Bogdan Murgescu. Macar la noi e obligatoriu de la lector in sus! <<In SUA, tutorele de doctorat difera de &laquo;doctor father&raquo; din Europa. Poate doar aceasta ambiguitate de statut sa joace in sprijinul dlui Antohi si al studentilor sai>>, este de parere si Zoe Petre Trahanache. Coana Zoe, curat murdar! Nu-l mai curatati nici cu Lenor. Intai sa plateasca, asa cum a platit si prietenul unora, Cozma, dar nu Racoare, ci la racoare.
Zice autoarea ca situatia fiind inedita, nimeni nu stie ce masuri concrete se vor lua. <<Comisiile de doctorat sint formate din cinci membri, de aceea nu cred ca aceasta situatie ar trebui sa afecteze titlurile celor indrumati de Sorin Antohi>>, spune Tismaneanu. Hopaa, asta ne invata si legislatie. Cer procurarului general al Romaniei, ministrului Macovei, sa se sesizeze din oficiu. Numai asa ne spalam rusinea in fata lumii stiintifice internationale, care nu uita. Si asta mai zice "Voi reveni cindva>>! De acord, dar de unde? Ca in rai nu se prea ajunge daca esti in iad.
Dupa ce doua zile a pastrat tacerea si a refuzat sa faca vreun comentariu privind doctoratul sau, Sorin Antohi a raspuns ieri <<Cotidianului>>, confirmind demisia si anuntindu-si revenirea in viata publica dupa ce va plati <<pentru toate greselile>> [poate infractiunile]. Redam textul integral al mesajului: <<Da, am demisionat vineri din toate functiile de la CEU. M-am <<lustrat>> [dar nu ai dat banii inapoi], desi nu mi s-a cerut sa o fac. Dimpotriva! Oamenii de calitate nu mi-au pus niciodata la indoiala toate meritele care m-au impus [de aceeasi calitate cu tine]. Eu vreau sa platesc insa, cu virf si indesat, pentru toate greselile [infractiunile] mele. Voi reveni cindva pe scena publica si pe cea academica, mai intii cu citeva carti [de trefla, de tarot] in romana si in engleza, unele terminate [epuizare deja]. Apoi imi caut si <<reabilitarea formala>> [la Jilava]. Deocamdata ma concentrez pe proiectele mele individuale[!], fara a-i lasa balta nici pe altii>> [GDS si Zoe Petre]. Sorin Antohi a detinut functia de prorector academic la CEU[!], iar in ultima perioada era seful Departamentului de istorie si [fals] conducator de doctorat[!]. Va dati seama ce o sa dea navala poporul roman pentru a citi tot ce scrie asta! A, nu, citeste doar elita!
Zice morala ca sa faci ce zice popa, nu ce face popa, dar aici nu e cazul. E o lichea si trebuie sa dea banii inapoi, sa fie judecat si sa nu mai scoata capul in lume. Nici el si nici Mischie. Ca daca traia coana Leana, care ne ameninta la falsul proces ca <<o sa vedeti ce o sa zica intelectualii mei>>,, precis revedea cu pungile si sticlele de plastic care acum au invadat nediul in Romania, macar pentru reciclare. Puteti transpune in folclor zisele lui Antohi, asa cum circula chestia <<fir-ai a dracului Leano, cu polimerii tai!>> la ruperea unei pungi de lapte intr-o piata socialista, pardon, dictatoriala!
Si notati si pe toti cei care au colaborat cu universitatea din Budapesta, pe verzisori, printre ei fiind si istorici din targul Iesilor, care stiau problema exmatricularii de la doctorat si a falsului.
Si ma intreb daca CEU este in primele 500 de universitati din lume?! Daca e asa, nu tin ca universitatea ka care lucrez sa fie in TOP 500.

Adi de Vitriol, conducator la doctorat in stiinte tehnice, care in 1956 avea 15 ani


Nituc
2006-10-23 13:17:12

Re: Ocupatii

Ce mi-e ocupatia ruseasca, ce mi-e cea austriaca [Petrom, BCR], ce mi-e cea englezo-indiana [Mital], ce mi-e cea GDSista, ce mi-e cea D.A., ce mi-e cea PSD-ista, ce mi-e cea becalista, ce mi-e cea iliesciana, ce mi-e cea basesciana, dinesciana, tanasiana, liiceanaoeditorialista, antohiana...
Adi de Vitriol

Nituc
2006-10-23 15:36:38

Mmmm! Problema e mai complexa. Eram ofiterr undeva in vestul tarii. Incepand cu 15 iulie s-au sistat concediile si permisiile. Spre deosebire de 1989, cand pe 17 decembrie eram la pomana porcului. Contrar obiceiului, promotiile de ofiteri au incheiat festivitatile de absolvire cu doua saptamani inainte de 23 august, iar absolventii s-au cam prezentat la unitati, in loc de concediu. Legendele circula!
Adi de Vitriol, atunci utilizator de laser AT

alwis46
2006-10-23 16:12:18

Criza rachetelor cubaneze in 1957 ?

Boier Stolnici,

Criza rachetelor cubaneze a inceput cinci ani mai tarziu, pe 14 octombrie 1962 si nu 1957, si s-a derulat pe parcursul a mai mult de 30 de zile, cam pana pe 26-28 noiembrie 1962.
In 1957 J.F. Kennedy nu avea nici o tangenta cu Casa Alba, fiind doar membru al Camerei Reprezentantilor din partea democratilor.
A fost ales presedinte abia in noiembrie 1960 si instalat la Casa Alba in ianuarie 1961.
A fost ucis pe 22 noiembrie 1963.
Este omeneste a gresi boierule, totul este sa nu se staruie in greseala.

Cam prea multe intamplari sub semnul lui noiembrie totusi.....alegerile 1960, criza rachetelor 1962, asasinarea 1963.....

S-auzim numai de bine !

gili
2006-10-23 17:22:15

Re: Criza rachetelor cubaneze in 1957 ?

La 2006-10-23 16:12:18, alwis46 a scris:

> Boier Stolnici,
>
> Criza rachetelor cubaneze a inceput cinci ani mai tarziu, pe 14
> octombrie 1962 si nu 1957, si s-a derulat pe parcursul a mai mult de
> 30 de zile, cam pana pe 26-28 noiembrie 1962.
> In 1957 J.F. Kennedy nu avea nici o tangenta cu Casa Alba, fiind doar
> membru al Camerei Reprezentantilor din partea democratilor.
> A fost ales presedinte abia in noiembrie 1960 si instalat la Casa Alba
> in ianuarie 1961.
> A fost ucis pe 22 noiembrie 1963.
> Este omeneste a gresi boierule, totul este sa nu se staruie in
> greseala.
>
> Cam prea multe intamplari sub semnul lui noiembrie
> totusi.....alegerile 1960, criza rachetelor 1962, asasinarea
> 1963.....
>
> S-auzim numai de bine !
>
Acuma nu vaz de ce faci atita caz de un biet cincinal ?!
Pai ce sa importe asa tare la neste boieri socializati prin cele academii pingelicesti , obisnuiti cu ... realizarili inainte de termen , n'asa?!

Rocky
2006-10-23 21:29:31

Ii spun mereu boierului


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jaful armat (4249 afisari)
 Tertipul EuroGigi se confirma (3282 afisari)
 Dan PAVEL: Strategii unui razboi pierdut (2298 afisari)
 Cu degetele in menghina Puterii (2233 afisari)
 Ucrainenii s-au impotmolit pe Bastroe (2076 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00719 sec.