Ziua Logo
  Nr. 3760 de sambata, 21 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-21
JMJ (, IP: 24.91.178...)
2006-10-22 21:33
Am uitat sa zic ce era mai important

Cand te gandesti ca Bernadette, care era cea mai saraca, nu numai ca avere, dar si cu duhul, a adus cea mai mare bogatie Frantei!
In fiecare an merg in pelerinaj la Lourdes peste 5 mil. de oameni, fiecare platind pt. transport, hotel si restaurant. Zice ca e al doilea loc pe tara ca venituri din turism - primul fiind Parisul.
Oare cate statui ar trebui sa-i ridice acestei fete? Si cand te gandesti ca regele interzisese la inceput accesul la acest izvor, numai ca nevasta a fost mai inteleapta si a trimis camerista sa-i aduca apa pt copilul bolnav. Garzile, puse din ordinul regelui, i- au cerut sa plateasca amenda.
Asta ne duce cu gandul la predica de aseara a episcopului Fulton Sheen (inregistrata in 1953), intitulata "Femei ce nu au esecuri" (sau fara cusur). El dadea ex. femeilor care chiar in timpul judecatii si patimilor lui Isus au fost alaturi de El, L-au compatimit, i-au sters fatza, sau chiar inainte i-au dat de baut.
Bernadette a adus atata bogatie Frantei pentru ca si ea a urmat ex Fecioarei Maria spunand DA Lui Dumnezeu. Sotia lui Napoleon al III-lea a spus si ea Da lui Dumnezeu pt ca a crezut in puterea lui de vindecare si a incalcat chiar ordinele. S-a dovedit ca avea dreptate.
Ma duce gandul, prin comparatie, la nevasta Tzarului Rusiei, care tot pentru a-si vindeca fiul apela la ajutorul calugarului Rasputin. Era el nu chiar pe linie, dar era singurul care facea sa nu-i mai curga sange din nas copilului. Harul vindecarii nu poate veni decat de la Dumnezeu.
Dar in timp ce in Franta lucrurile s-au aranjat si conducerea a permis apoi accesul pelerinilor, iar Bernadette ar fi fost asaltata de credinciosi daca nu ar fi intrat la manastire, in Rusia s-a procedat altfel si Rasputin a fost omorat ca fiind sarlatan.
Eva a condus oamenii in pacat, dar Maria a fost cea care ne-a dat exemplul cum sa spunem DA lui Dumnezeu. Aceasta este cea mai mare intelepciune si e valoroasa pentru ca prin ea se obtine chiar si bogatie.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Sorin Antohi (3681 afisari)
 George DAMIAN: Budapesta s-a suit in trenul de Moscova (3304 afisari)
 Scandalul mostenirii Delavrancea (3009 afisari)
 Zau?!... (2885 afisari)
 Pariul ZIUA (2420 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.