Ziua Logo
  Nr. 3760 de sambata, 21 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-21
ARP (, IP: 86.127.120...)
2006-10-21 18:15
Apologia gulash socialism-ului

:)
Fara suparare si care este legatura?

Ceea ce am spus este ca ungurii au trait intotdeauna mult pete posibilitati. Asta a spus si autorul articolului. Deci realitatea se afla in alta parte.

Unde este aceasta aroganta? In plecaciunile d-lui Constantinescu sau ale d-lui Vacaroiu?

Poate Romania practica aceeasi politica ca Ungaria? Si asta se poate subintelege si din articol. Ungaria este perceputa din totdeauna ca parte sau extrema a Occidentului sau aproape. Romania nu. Romania a fost perceputa (in special in lumea anglo-saxona) ca fiind ceva ce tine de Turcia. Comunistii italieni ii gratulau pe romani ce fericiti ar trebui sa se simta sub ocupatie ruseasca. Deci nu va amagiti ca avem aceleasi carti cu ungurii sau ca relatiile bune cu Rusia vor scadea factura de incalzire la iarna. Deci un picior de pod rusesc in Occident este o sfidare. Un picior de pod in Romania (pe care il au oricum) nu inseamna nimic. Nu e nici o tulburare.

Ca sa o spun pe cea dreapta solutia noastra este tehnologie americana in domeniul nuclear si cam 20 de centrale nucleare si 100 hidrocentrale (daca s-ar putea). Iar sarmanii de care vorbesti ar avea de lucru si nu ar fi nevoie de mila socialistilor. Apropos era mai cald in caminele Romanesti cand eram aliatii rusilor? Era mai multa mancare in galantare sau se exporta tot aproape pe gratis la preturi de nimic pentru niste strunguri nenorocite modele americane sau nemtesti de pe vremea primului mandat al lui Roosevelt. Grija asta fata de sarmani mi se pare jignitoare. OAMENILOR le trebuie locuri de munca, educatie si sanatate. Asta le trebuie nu mila cuiva. ROMANII trebuie sa redevina DEMNI nu biete momai in mila statului dadaca. Ai idee ca statul asta dadaca vinde medicamentele chiar si de 4 ori mai scump decat pretul pietei in SUA?

Poate vor intelege toti pana la urma cat e de caraghioasa zarva anti-americana si ca UE are nevoie de SUA dar si invers.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-10-21 19:14
Re: Apologia gulash socialism-ului

SUA sunt mai intinse decat elasticul prin toata lumea, au razboaie multe de purtat si ultima lor grija este soarta romanilor. Crezi ca vor ajuta ei romanii sa aiba locurile acelea de munca despre care vorbesti, educatie si ingrijiri de sanatate ? Cred ca-i intereseaza doar influenta lor la hotarele rusesti si nu bunastarea romanilor. Cum vrei tu sa avem locuri de munca atunci cand statul ia sapte piei de pe putinii care mai produc ceva in tara asta iar alti investitori nu apar la orizont ?
Ma repet, rusii despre care vorbesti nu mai sunt aceeasi ca acum 50 de ani, acum sunt mult mai periculosi, caci Dumnezeu lor le-a dat atatea bogatii naturale incat sa dispuna de soarta vecinilor lor, si nu numai, dupa bunul lor plac. Pana una alta, vad ca noi platim gazul natural mai scump chiar decat vechii lor dusmani, nemtii, iar de toate pravaliile cu scara pe care ni le faceam in legatura cu tranzitarea unor magistrale pe la noi s-a ales praful. RUSII NU NE VOR PE NOI !

ARP (, IP: 86.127.120...)
2006-10-21 20:09
Re: Apologia gulash socialism-ului

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-10-21 21:07
Re: Apologia gulash socialism-ului

Chiar ca m-ai dat gata cu altruismul american, cel care vrea salvarea umanitatii si supravietuirea civilizatiei occidentale ! ceva petrol acolo, nimic ? Iti voi crede afrimatia doar cand unchiul Sam va invada si Coreea de Nord. Pana atunci sunt circumspecta, chiar daca nu-s deloc antiamericana - sunt doar obiectiva.
Nu este nevoie, cred, sa facem temenele rusilor, ci doar sa-i tratam cu respect, caci din pacate noi nici nu contam cu tarisoara noastra cat o batista pe langa marele urias. Tzafnosenia asta a noastra si mai ales a presedintelui tarii, nu poate fi tratata decat cu dispret.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Sorin Antohi (3681 afisari)
 George DAMIAN: Budapesta s-a suit in trenul de Moscova (3304 afisari)
 Scandalul mostenirii Delavrancea (3009 afisari)
 Zau?!... (2885 afisari)
 Pariul ZIUA (2420 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.