Ziua Logo
  Nr. 3755 de luni, 16 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-16
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-10-16 14:37
Excelenta analiza! Dar ...

are o mica hiba: nu stiu cati sunt in stare s-o inteleaga! Caci "nu-i surd mai rau decat cel care nu vrea sa auza!".
Din pacate ptr mai toata Romania, sunt multi, mult prea multi care se lasa sedusi de sonoritatea argumentatiei si jura ca adevaratul liberal este ala care maine -poimanine voteaza absortia partidului sau in PD ptr a intra in crestin-democratia europeana. Astia sunt si suportul electoral pe care-l vizeaza Stoica & co. Oameni pe la 15-30 milioane lei/luna, scoliti (majoritatea cu studii superiaore) , sesnibili la agitarea pseudoargumentatei la moda (e suficient sa zici dreapta , stategie, european sa,d de suficente ori ca sa-i convingi. Asam balre cuvintelor in idee e mai putin importanta) . Insi care in gnl au o mica problema identitara - identitatea lor e data de magazinul in care-si fac cumparaturile si ptr care sumumul maxim-absolut-al mai mare (stiu! ) e sa ai legitimatrie la Metro si de 2 ori pe luna sa scoti pungile din potbagaj in asa fel incat sa le vaza toata strada inscriptia : Metro! Si mai au o identitate de grup, sudata prin punerea stampilei acolo unde au citit ca trebe sa voteze!
In gnl prea "onesti" , prea "curati", prea "independenti" sa se-nscrie intr-un partid , cu convingeri prea aproximative sa fie elecectoratul stabil al unui partid, dar care prin aglutinare dau voturile care aduc castigarea alegerilor. Ei prefera in gnl a 3a cale, vizeaza la noi forte politice mai uscate , mai curate, mai proaspete , mereu nenumtumiti de prezent si increzatori in sperantele de viitor, mereu ametiti de incantatia magica a cuvintelor (Maiorescu zicea betie de cuvinte) .
Ei sunt cei care prin desistare au dus la implozia CDR si nereusita PNTCD din 2000 si prin mobilizare au dus la castigareaalegerilor de catre CDR si Basescu.
Astia sunt vanati de Stoica. Asta ar insemna ca la urmatoarele alegeri PNL sa ramana doar cu fidelii sai (daca nu cumva cu cei neconditioanti), riscand cu adevarat sa nu intrre-n palavrament , iar voturile libere, de tentinda liberala sau posibilii votanti ai dreptei sa fie capacitati de noul PL FSS si aduse lui Baselu'. Operatie care s-a mai facut - 1996 PNL-CD a rupt tapan din voturile liberale si s-a mai incercat in 2000 (prea tarziu si cu un singur om) prin dizidenta lui Decebal-Traian. Prin excelenta proiectu SS este un proiect pe termen scurt.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Abramovici la un pas de cel mai scump divort din istorie (3490 afisari)
 Nunta tiganeasca intre copii la Strehaia (3476 afisari)
 ZIUA va ofera textul integral al noului Cod Rutier (2996 afisari)
 UDMR huiduita de secui (2370 afisari)
 Niste liberali se leganau pe o panza de paianjen (2309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00672 sec.