Ziua Logo
  Nr. 3705 de vineri, 18 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-08-18
attius.navius (, IP: 86.121.162...)
2006-08-18 16:59
Rosa Luxemburg.

Genosse Kamerad Rosa,

Ontologia reprezinta acel domeniu al reflexiei filosofice care-si propune surprinderea fundamentelor existentei, care formuleaza supozitii asupra esentei universului cosmo-socialo-uman si incearca delimitarea si clasificarea nivelurilor si modurilor fundamentale de manifestare ale acesteia.
Ideea si procuparea pentru o astfel de disciplina filosofica exista inca de la Aristotel; el o numea "filosofie prima" si ii atribuia ca obiect "existenta ca existenta". Ulterior, aceasta procupare filosofica a capatat denumirea de metafizica - disciplina metateoritica generala in raport cu toate celelalte domenii de cercetare si pe care Aristotel o punea imediat dupa fizica.Termenul de ontologie dateaza propriu-zis de la inceputul secolului al XVII-lea, impunandu-se treptat in limbajul filosofic al epocii moderne si definitiv in cel al epocii contemporane. Problematica ontologiei ocupa un loc de seama in gandirea filosofica deoarece ea ofera premisele teoretice ale tuturor celorlate discipline filosofice si ale tuturor disciplinelor stiintei. Ontologia incepe prin a formula supozitii despre existenta in general, dar se desavarseste printr-un discurs al existentei umane, asupra problematicii si destinului omului contemporan. Pe temeiul problematicii ontologiei, toate celelalte discipline filosofice, precum si stiintele, capata o finalitate umanista. De aceea, in orice sistem filosofic, problemele de ontologie constituie un reper general pentru rezolvarea tuturor celorlalte probleme filosofice, de la cele mai teoretice, cu caracter pronuntat speculativ, pana la cele mai concrete si mai actuale cu care se confrunta omul epocii contemporane.
ONTOLOGIA provine din cuvintele grecesti ontos care inseamna fiinta sau existenta si logos care inseamna teorie sau stiinta.

Fata de datele conceptului ontologic al filosofiei, perspectiva marxista asupra filosofiei si a obiectului ei, fata de marea diversitate de opinii si de abordari deseori unilaterale, considera in primul rand, ca mai presus de punereaccentului pe un domeniu sau altul al reflexiei filosofice, filosofia este o activitate teoretica care vizeaza construirea unei conceptii unitare despre existenta naturala, sociala si umana, despre principiile si normele gandirii si ale conduitei corecte in viata sociala. Vocatia filosofiei este sinteze si integrarea, reducerea diversitatii la principii explicative unitare (!!! semnele imi apartin), introducerea unei ierarhii, a ordinii si coerentei in multimea cunostintelor noastre.

Mdaaa, cam atat cu filosofeala. In fond, domnia ta nu te incadrezi in normele ontologice decat daca te privesc ca pe un individ care lanseaza fel de fel de premise asupra unor problematici ale carei rezolvari nu-si gasesc solutiile in excursul avantat comunist-revolutionar cu care ne deranjezi privirile. Nu numai ca premisele formulate de dumneata sunt false dar ele sunt pur speculative, faci deci specula cu nimicuri, sau mai bine zis faci specula cu nimic.
Vrei sa vinzi vid unor oameni care vor sa respire aer adevarat.
Dumeata te incadrezi d efapt in acea specie surprinsa destul de exact de premisele filosofiei marxiste si anume: impunerea supozitiilor dumitale seamana foarte bine cu incercarea pentru introducerea unei ierarhii in gandire, aduce foarte bine cu ideea de reducere a diversitatii (trebuie sa gandim numai ca tine) si pledeaza pentru o integrare intr-un concept unitar de gandire inchisa de tip totalitar.
Multumesc, nu. Prefer gandirea libera, m-am saturat de dogme imbecile cu asa zis caracter de bine social dar de fapt pregnant asocial prin metode si efecte sociale la scara globala. Pentru ca globalizarea este de fapt un concept aplicat intai de comunisti, incercat pe spinarea atator tari si esuat prin inanitie , hranindu-se Sistemul dumitale de valori este unul pervers nu numai prin definitie, pentru ca este utopic de la prima litera a lui ci este si profund imoral pentru ca propovaduieste bunastarea prin sarguinta si munca, doua aspecte pe care conducatorii marxist-leninistii s-au ferit ca dracul de tamaie sa le respecte chiar ei. Munca cu (scuze pentru cacofonie) gura, munca cu (!) dosarul, munca cu (!) destinul si viata oamenilor, munca numai lozincarda le-a adus conducatorilor marxist-leninisti toate avantajele, poporului ramanandu-i sa se multumeasca decat numai cu ce primea pe idiotul principiu fiecaruia dupa necesitati.
Prefer o societate a capitalismului salbatic decat una a societatii egalitarist-comuniste in care se culeg radacini pentru masa de pranz, truditorii fiind mobilizati cu cantece patriotice si tablouri vivante muzical-coregrafice gen Coreea de Sud.
Recidiva dumitale in a ne posta asemenea elucubratii arata ca bunul simt este o notiune straina de persoana dumitale dar mai arata si altceva, mentalitatea unui tortionar, a unei minti care a putut naste metodele de reeducare de la Pitesti. Iata de ce consider ca dumneata Rosa esti o fiinta periculoasa si reprezinti tot ceea ce insemnat mai odios in sistemul socialist, spalarea creierelor, anularea identitatilor, stoparea si omogenizarea gandirii, osandirea celor care vroiau sa fie liberi nu numai cu toata fiinta lor dar si in gandirea lor.
Sunt om batran, sunt pensionar, dar nu am vazut pana acum o minte atat de imbatranita in rele asa cum este a dumitale. De fapt nu ma sperii, imi inspiri doar un sentiment crestinesc de mila, pentru ca si dumneata esti un om ca si mine. Pacat insa ca nu ai stiut cum si nu ai vrut sa te eliberezi de trecut.

Tot inainte !
Ca trecutul oricum nu mai poate fi readus si a fost de toata jena.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-08-18 17:46
Ar fi fost de preferat sa postezi in timp util, astfel ca Rosa sa va poate raspunde

afirmatiilor dumitale asa cu mertiti, nu numai pentru lipsa de cavalerism, dar si pentru divagatiile extrem de plicticoase pe care le faci.
Posibil sa te fi lasat inselat de pseudonimul doamnei si ca acesta sa fi actionat asupra dumitale precum o flamura rosie in fata unui taur furios.
Postarea doamnei Rosa este coerenta si la obiect, reprezinta opiniile ei personale si nu am vazut ca ea sa atace alti forumisti pentru ca au alte simpatii politice decat ea. Un exemplu de minim respect demn de urmat.

attius.navius din Regina-Saskatchewan (...@yahoo.com, IP: 86.121.162...)
2006-08-18 18:07
Re: Ar fi fost de preferat sa postezi in timp util, astfel ca Rosa sa va poate raspunde

Wow,

Sa crezi ca s-a-ntrupat in domnia voastra onestitatea. Lucru de mirare avand in vedere minciunile cu care ne defilati prin fata ochilor, de genul acelora in care va declarati un cunoscator adanc al unor realitati dramatice la varsta de numai sapte sau opt ani. Sunt satul de lectiile politice de tip marxist-leninist postate de numita cu nickul acela revolutionar. Astept cu nerabdare aparitia lui Ernst Thalman, am lui Ghiorghi Dimitrov si de ce nu, a lui Jean Jaures.
Cine stie poate apare si Palmiro Togliatti sau poate chiar Passionaria in persoana, Dolores Ibaruri.

La 2006-08-18 17:46:15, Raquel a scris:

> afirmatiilor dumitale asa cu mertiti, nu numai pentru lipsa de
> cavalerism, dar si pentru divagatiile extrem de plicticoase pe care
> le faci.
> Posibil sa te fi lasat inselat de pseudonimul doamnei si ca acesta sa
> fi actionat asupra dumitale precum o flamura rosie in fata unui taur
> furios.
> Postarea doamnei Rosa este coerenta si la obiect, reprezinta opiniile
> ei personale si nu am vazut ca ea sa atace alti forumisti pentru ca
> au alte simpatii politice decat ea. Un exemplu de minim respect demn
> de urmat.
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Radulescu vrea sa fuga cu 7 milioane de dolari (4399 afisari)
 Uite cine vorbeste - doi (2813 afisari)
 Dosariada la inceput de drum (1975 afisari)
 "Andrei Saguna" traieste din "taxa pe prostie" (1804 afisari)
 Geniul care refuza un milion de dolari (1581 afisari)
 Mona Musca - deputata PNL pana in 2 septembrie (287 afisari)
 Phenianul acuzat de falsificarea monedei americane (269 afisari)
 Canicula face victime (140 afisari)
 Coruptia - cea mai mare nemultumire a romanului (127 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.