Ziua Logo
  Nr. 3702 de marti, 15 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-15
rosa luxemburg (...@operamail.com, IP: 207.134.86...)
2006-08-15 11:06
Uluitoare enormitatile debitate si 'dezbatute' in presa romaneasca

Securitatea ca institutie a statului comunist roman nu mai exista din decembrie '89 cind statul comunist si-a incetat existenta in Romania. Eventual aceasta institutie s-a transformat in serviciul secret actual al statului capitalist care a devenit Romania. O parte din lucratorii vechii Securitati a statului comunist s-au reciclat si au devenit lucratori ai serviciului secret actual, altii si-au cautat de viitor in alte directii.

Nemaiexistind nici R.S.R., nici instituta care a fost Securitatea este logic ca nu mai exista nici securisti. Securistii si Securitatea ca institutie serveau si se subordonau normelor statului comunist. Pe vremea aceea munca lor servea la mentinerea ordinii sociale si la protejarea valorilor materiale si spirituale ale statului comunist care era Romania. In aceasta calitate Securitatea a fost o institutie care si-a facut in mod exemplar datoria fata de tara. Cum am mai spus-o si in trecut securistii aveau salarii modeste care puteau atinge eventual dublul salariului mediu pe economie. Ca si orice alt cetatean al Romaniei comuniste ei nu puteau incalca legile tarii, ei nu puteau sa se atinga de avutia nationala a poporului roman, din contra menirea si datoria lor in contextul statului comunist a fost aceea de a veghea ca aceasta avutie sa fie si sa ramana a poporului roman.

Asa ca de-ar mai fi continuat sa existe sistemul comunist ar fi continuat sa existe si institutia benefica care a fost Securitatea si-am mai fi avut si astazi securisti care sa vegheze la bunul mers si securitatea statului comunist. Deci chestia asta ne-ar fi scutit de ruina, jaful si cataclismul care s-au abatut din '89 pina azi asupra Romaniei. In acest deceniu si jumatate nu numai ca am fi conservat ceea ce cladisem pina in '89 dar cu siguranta ca am fi avansat alti ani lumina. Vedem chinezii care si-au salvat tara in '89 cit de departe au ajuns.

Fabricile noastre si potentialul economic pe care-l aveam - cu care sistemul comunist ne-a ingaduit sa cistigam banii cu care am cladit Romania moderna, cu care am platit datoria externa a tarii si cu care am adunat miliarde de dolari in visteria tarii - nu erau bune?!...Adica nu era bine sa apartina statului si poporului roman? Cistigurile obtinute sa fie folosite pentru binele si propasirea tarii? A trebuit ca economia tarii sa fie falimentata si instrainata, debilitata si ingurgistata pe gitlejurile hulpave ale sacalilor din tara si dinozaurilor straini ce-au sfirtecat si sfirteca intre masele lor gaunoase avutia nationala a Romaniei?

Presa romaneasca da cu ciinii'n bolovani sa ne apere de dusmani.. Cita vreme vom continua sa citim in ziarele romanesti elucubratiile si aberatiile care se publica astazi cu siguranta ca vom ramane in continuare in bezna fara a intrezarii nici cea mai vaga luminita la capatul tunelului.




Serlan Dinus (, IP: 86.105.29...)
2006-08-15 13:46
Re: Uluitoare enormitatile debitate si 'dezbatute' in presa romaneasca


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vin patru bombe de la SIE (4944 afisari)
 Lavinia Sandru: Mona Musca a fost sacrificata de Cotroceni (4838 afisari)
 Reteaua muribunzilor (3747 afisari)
 Operatiune de compromitere a dreptei? (3588 afisari)
 N.C. MUNTEANU: Reabilitarea Securitatii (2833 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.