Ziua Logo
  Nr. 3680 de joi, 20 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-07-20
Adrian v.D. (, IP: 84.162.123...)
2006-07-20 19:36
De acord cu o critica coherenta

Intr-adevar,nu este relevant sa citesc o retorica desavarsita.Si nu este important cine spune("verzii",un republican sau un democrat,un comunist sau un democrat)ceva.
Imortant este-si este grav-ca in Orientul Apropiat este razboi.Mor oameni nevonovati,se distruge intrastructura din regiune,se cimenteaza ura.
Oamenii traiesc in frica,ziua si noaptea,de-o parte a granitei ...si de cealalta parte.Imi pare nespus de rau....

Ce numitor comun,ce Rousseau acceptat de majoritatea omenirii,ce idei noi trebuiesc acceptate,ca locuitorii "Planetei Albastre"sa traiasca in pace?!Religia nu poate fi un factor comun.Unul e crestin,altul e musulman,ca celalalt sa fie evreu.Daca cu totii se intalnesc intr-o galerie de arta,eu cred ca nu exista mari diferente intre oameni.Daca fiecare parinte isi ia copilul de la gradinita,fie musulman,evreu sau crestin,eu sper ca parintii pot vorbi ,unul cu altul,in armonie,despre copii....
Dar cu totii,indiferent din ce cultura provin,ce religie impartasesc,trebuie sa fie de acord cu filozofia care respecta viata.
Intai vine respectul pentru viata,apoi respectul demnitatii fiecarui individ.
Apoi vine confessio fiecaruia.(care intr-o lume a pacii,este doar <privat>)
Dar daca exista o religie a mortii,o miscare politica care cultiva sinuciderea pentru a urmari ceva politic(care mai are si radacini religioase,spun ideologii lor)restul lumii nu mai conteaza.
Fiecare generatie de oameni este datoare sa gaseasca raspunsuri pentru ca societatea sa poata supravietui si in viitor.Noi europenii,nu mai credem in nationalism,din moment ce nationalismul sec.al XIX-lea a dat cele mai mari catastrofe ale umanitatii(pana acum!)Nu mai credem nici in utopii politice(comunismul,fascismul)pentru ca au adus atata suferinta si nimic mai mult.Bisericile continentului sunt goale,dar omul nu uita sa fie religios(de cateva ori pe an se umplu bisericile de oite ratacite...)dar religia nu mai joaca nici un rol in stat.(se incearca in Polonia o renastere a stralucirii bisericii de alta data...;lipsita de falsitate,"miscarea" nu poate fi decat temporala.Din pacate.)

Se poate critica orice,insa masura cu care se critica trebuie sa fie proportionala cu societatea,su statul care adopta masurile de exceptie....Daca este de criticat statul Israel pentru ca se apara de Hamas si Hezbollah(mii de rachete aruncate pe timp de <pace>!)atunci cum ramane cu miscarile teroriste,cu filozofia mortii,cu planurile islamistilor de a casapi pe oricine le sta in cale??Israelul poate fi criticat,dar cei care ajuta pe criminali,pe teroristi?!O lume mai buna nu poate sa existe daca exista minciuna,terorism si fanatism religios.

Doamne ajuta!
Adrian

anonymous din No Man's Land (...@gmail.com, IP: 68.149.200...)
2006-07-20 20:34
Re: De acord cu o critica coherenta

Marc (...@hotmail.com, IP: 4.159.98...)
2006-07-20 20:57
Re: De acord cu o critica coherenta


Va dau intru totul dreptate. In fapt, cred ca aveti mai multa dreptate decit va dati seama ca aveti.

Urmele acestor patologii nevindecabile le puteti constata chiar aici, in acest mai degraba modest for, care oricum nu decide destinele umanitatii, dar ofera totusi o oglindire intristatoare a instinctelor gregare care animeaza umanitatea.

Ura este mai puternica decit sentimentele... sa le zicem naturale, constructive. Sub acest semn dezolant, al urii ca emotie fundamentala si motor neobosit, rezida istoria umanitatii.

Iar momentele relativ calme si (credem noi) "normale", precum cele traite in istoria tarilor civilizate din ultimii cincizeci sau cel mult saizeci de ani, nu sunt nici normale (in sensul de normative, de norma), nici biruitoare.... ci exceptionale, fragile, amenintate neintrerupt de perspectiva esecului. Arhitectii urii si ai irationalitatii galopante sint neobositi in a reafirma "dreptul" intunericului asupra luminii. Cu "argumente" rinocerizante... in sensul ionescian.

Sa auzim de bine (dar nu cred),
Marc

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 84.109.51...)
2006-07-20 21:54
Re: De acord cu o critica coherenta

anonymous din No Man's Land (...@gmail.com, IP: 68.149.200...)
2006-07-20 22:10
Re: De acord cu o critica coherenta


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caietul de "combinatii" al lui Radulescu (670 afisari)
 Informatorii PI (427 afisari)
 Sibiu, capitala europeana a secretomaniei (415 afisari)
 Hayssam nu mai este terorist (385 afisari)
 Joi - ziua de libertate dincolo de gratii (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00718 sec.