Ziua Logo
  Nr. 3679 de miercuri, 19 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-07-19
scepticus clusiensis (, IP: 134.2.3...)
2006-07-19 02:43
Premizele uluitoare si inadmisibile ale unui editorial(ist)

Premiza1: ca PD ar fi (fost) un partid socialist.

Eroarea fatala1: Intr-o Romanie unde singurele doctrini politice au fost pana acum RAMASUL LA PUTERE si AJUNGEREA LA PUTERE, nu a existat nici un partid cu adevarat socialist sau social democrat (comparabil cu partidele socialiste sau social democrate din democratiile europene).

Premiza2: ca fuzionarea unui partid liberal (sau pseudo-liberal) cu un partid socialist (sau pseudo-socialist) pentru a deveni un partid conservator-popular e o optiune normala intr-o democratie europeana sau mondiala.

Eroarea fatala2: e destul de trist ca unul dintre partidele principale din tara noastra, PD-UL ISI ARUNCA LA GUNOI DOCTRINA DECLARATA PT A TRECE TOCMAI LA DOCTRINA OPUSA PE ESICHERUL POLITIC AL ORICAREI DEMOCRATII. Asa ceva nu s-a mai intamplat in nici un stat european, in nici o democratie care se respecta.
E si mai trist ca comentatorii politici (cei care aveau datoria sa o faca) nu au taxat aceasta manevra dezastroasa pt credibilitatea sistemului politic roman si pentru imaginea si influenta Romaniei in lume.

Eroarea fatala3: fuziunea PD (fost pseudo-socialist) cu PNL (liberal) pentru a deveni tocmai un partid conservator ar fi un si mai monstruos atentat la principiile sistemelor de partide in tari democratice.
O asemenea manevra sinucigasa nemaiintalnita in istoria vreunei democratii ar pune cruce oricarui rest de credibilitat interna sau externa a sistemului politic romanesc.

Dupa parerea mea este de datoria (chiar patriotica) a editorialistilor sa traga semnale de alarma cand se discuta asemenea manevre sinucigase pt sistemul politic, inloc sa le discute ca si cum ar fi optiuni normale si viabile.

Eroarea fatala4: PNLul nu are nici un motiv sa fuzioneze. PNLul, partidul care printr-o politica inteligenta dar in acelasi timp extrem de dificila si contestata a reusit in perioada 1914-1918 cea mai mare realizare a unui guvern roman, partidul care a supravietuit vreo 50 de ani de ilegalitate, partidul care a supravietuit scindari nenumarate si perioade legislative fara reprezentare in parlament, partidul care a supravietuit toate astea si a ramas singurul dintre partidele istorice "in viata", sa-si lepede identitatea si numele numai pentru a-i asigura unui mascarici guraliv care e pe cale sa becalizeze si sa bushalizeze politica romaneasca un al doilea mandat???????
Haha, pai daca s-ar analiza situatia cu sange rece PNL-ului nu trebuie sa-i fie frica de nimic. PNLul va supravietui si in opozitie daca va fi nevoie, pe cand PD-ul un partid egal cu o persoana, care-si schimba doctrina dupa moda sezonului, va dispare pe termen mediu sau lung din politica, odata cu apusul persoanei care il stapaneste acum ca un dictator (vezi partidul lui Heider din Austria).

Eroarea fatala5: ca viitorul si succesul unui partid depind de ponderea in Parlamentul european al partidului mama european respectiv.
Mai ales cand e clar in cazul nostru ca nimeni nu urmareste cu adevarat programe politice consecvente si constante ca in democratiile normale.
Inloc de a tot arata cu degetul pe ponderea partidelor mama europene, sau pe "locurile libere ramase" in aceste organizatii supranationale, sau de a comenta un razboi intre palate ca pe un meci de box, faza cu faza, jurnalistii si editorialistii ar face mai bine sa deschida discutii la subiect, la subiectele care "ard" populatia de-adevarat, sa ceara partidelor sa-si prezinte solutiile, sa le compare, sa le sanctioneze daca nu-si tin promisiunile.

Marrina din Romania (...@yahoo.es, IP: 86.105.64...)
2006-07-19 09:55
Re: Premizele uluitoare si inadmisibile ale unui editorial(ist)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Puscariabilii din Primaria Sectorului 4 (784 afisari)
 Cealalta fata a egalitatii (577 afisari)
 Stiri pe scurt (412 afisari)
 Reteaua copiilor (254 afisari)
 Impuscat la domiciliu (133 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01740 sec.