Ziua Logo
  Nr. 3673 de miercuri, 12 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Sport

2006-07-12
Tony din USA (...@yahoo.com, IP: 63.94.90...)
2006-07-12 00:44
Omul Zidane

Dar sa revenim la finala si la Zinedine Zidane. Echipa de acum a Frantei este intr-adevar o echipa antipatica (in raport cu fascinanta generatie a lui Platini, de exemplu) pentru ca:
a) practica un fotbal pragmatic si ne spectaculos (cu exceptiile care consfintesc regula)
b) pentru ca identitatea si istoria tarii ii permite sa alinieze o selectionata multi-nationala la un campionat intre natiuni. Este un motiv de antipatie asemanator cu cel care face Marea Britanie antipatica pentru ca-si permite sa aiba 4 echipe nationale intr-o singura tara. Probabil ca daca printr-un artificiu oarecare o tara ar naturaliza cei mai buni fotbalisti din mai multe cateva tari ar fi antipatica la un concurs pe natiuni (chiar daca componentii ei ar avea ceeasi culoare si religie)…

Evident ca se pot gasi imediat motive pentru care Italia ar putea trece drept o echipa antipatica… dar deja m-am lungit cu acest comentariu (si spre deosebire de autorul articolului eu fac munca voluntara)

In finala doar prezenta lui Zinedine Zidane m-a facut sa nu fiu 100% fan Italia (ci doar 90%). Ca toata lumea am fost socat si dezamagit de gestul si drama lui. Totusi (greu de spus daca din fericire sau din pacate) gestul lui nu umbreste cu nimic cariera si valoarea sa de fotbalist ci doar destinul sau de om (si nu zeu). Maradona a iesit din scena mult mai urat (prin aceea ca gestul sau a fost premeditat) si asta nu-l impiedica sa treaca drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor (cel putin pentru unii). Gestul lui Zidane nu are legatura cu islamismul sau alta religie, nu are legatura nici macar cu ce i-a spus Materazzi. Gestul sau are legatura cu faptul ca fotbalisti mor de doua ori. Pentru prima data in picioare. Zidane tocmai ratase o ocazie uriasa lovind mingea intr-o maniera foarte asemanatoare cu lovitura prin care acum 8 ani a deschis scorul in finala cu Brazilia. Pe atunci era cu 8 ani mai tanar si cu cativa milimetri mai norocos. Zidane se pregatea sa moara si i se parea drept ca pretul acetei morti sa fie triumful pe care Buffon i l-a refuzat. Toata presiunea acumulata intr-o cariera titanica si agonia batranetii si mortii iminente impreuna cu furia impotriva ghinionului (care l-a privat de triumful care i se cuvenea; Poate cineva sa spuna ca nu i se cuvenea?) l-au facut sa cedeze nervos. L-ar fi lovit pe Materazzi si daca acesta i-ar fi strigat “zizi” sau “chelule”. Ar fi lovit si un coechipier daca s-ar fi intamplat sa fie vreunul idiot si sa-i reproseze ceva. E trist ca Zidane a cedat dar si mai trist e ca plateste un pret prea mare pentru asta. Zidane nu este un terorist. Nu este un huligan. Stiu asta pana si fotbalisti italieni. Zinedine Zidane este un simplu om si un mare fotbalist…

Daca ne referim strict la jocul de fotbal, foarte probabil ca cel mai bun fotbalist al turneului a fost Canavaro, dar daca includem si ajutorul extrafotbalistic, pshiologic prin care un jucator a contribuit la parcursul echipei sale atunci cu siguranta acela este Zinedine Zidane. Gestul final nu trebuie sa contribuie la decizia juriului pentru ca nu are legatura cu ancheta iar inculpatul a platit deja pentru el. Cu varf si indesat.

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2006-07-12 03:01
Gestul lui Zidane nu are legatura cu islamismul sau alta religie, nu are legatura nici macar cu ce i-a spus Materazzi.

Buna analiza, si corecta. Ma asteptam de la un englez asa un gest, la Mondial, dar nu de la un fost coleg a jumatate de nationala italiana.
Ai vazut bine cum l-a consolat Buffon, pt. ca-i parase un tentat gol. si tot Buffon cel care a intervenit ca sa confirme ce spunea Cantalejo.

Ce ma mira mult, e ca imediat dupa Finala, ofensatul n-a deschis gura cu nimeni, sa spuna clar, uite de ce am ajuns la asa o prostie.
Sa nu-mi vina dupa ce o fabrica in casa, cu vreo minciuna gogonata, ca se stie ca Materazzi nu e unul care insulta din senin pe unul, fara nici un motiv. Asta joaca in Inter, club respectabil, degeaba tot arunca cu noroi chibitzarii.

Cum poate sa-ti fie antipatica o nationala cu mutre simpatice alde Cannavaro, tu i-ai vazut cat erau de uniti, unde era aroganta ? A fost vreodata fotbalul italian, arogant ? Cine a scuipat pe danez (Totti a fost linsat in patrie), cine a dat un cot involuntar americanului (de Rossi), idem, l-au linsat in patrie: NU SE ADMIT golanii din astea in filozofia de fotbal italiana.

In plus, se stie ca la noi, oriunde, nu numai pe teren, orice fraza relativa la islam, prostii din astea, costa scump pe oricine: imposibil ca Materazzi sa fi spus ceva legat de religie, mai ales la un Mondial, prima lui mare sansa.

La 2006-07-12 00:44:15, Tony a scris:

> Dar sa revenim la finala si la Zinedine Zidane. Echipa de acum a
> Frantei este intr-adevar o echipa antipatica (in raport cu fascinanta
> generatie a lui Platini, de exemplu) pentru ca:

a) practica un fotbal pragmatic si ne spectaculos (cu exceptiile care consfintesc regula)

> b) pentru ca identitatea si istoria tarii ii permite sa alinieze o selectionata multi-nationala la un campionat intre natiuni.

Este un motiv de antipatie asemanator cu cel care face Marea Britanie antipatica pentru ca-si permite sa aiba 4 echipe nationale intr-o singura tara.

Probabil ca daca printr-un artificiu oarecare o tara ar naturaliza cei mai buni fotbalisti din mai multe cateva tari ar fi antipatica la un concurs pe natiuni (chiar daca componentii ei ar avea ceeasi culoare si religie)

Evident ca se pot gasi imediat motive pentru care Italia ar putea trece drept o echipa antipatica dar deja m-am lungit cu acest comentariu (si spre deosebire de autorul articolului eu fac munca voluntara)
>
In finala doar prezenta lui Zinedine Zidane m-a facut sa nu fiu 100% fan Italia (ci doar 90%). Ca toata lumea am fost socat si dezamagit de gestul si drama lui.

Totusi (greu de spus daca din fericire sau din pacate) gestul lui nu umbreste cu nimic cariera si valoarea sa de fotbalist ci doar destinul sau de om (si nu zeu).

Maradona a iesit din scena mult mai urat (prin aceea ca gestul sau a fost premeditat) si asta nu-l impiedica sa treaca drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor (cel putin pentru unii). Gestul lui Zidane nu are legatura cu islamismul sau alta religie, nu are legatura nici macar cu ce i-a spus Materazzi.

Gestul sau are legatura cu faptul ca fotbalisti mor de doua ori. Pentru prima data in picioare.

Zidane tocmai ratase o ocazie uriasa lovind mingea intr-o maniera foarte asemanatoare cu lovitura prin care acum 8 ani a deschis scorul in finala cu Brazilia.

> Pe atunci era cu 8 ani mai tanar si cu cativa milimetri mai norocos.

> Zidane se pregatea sa moara si i se parea drept ca pretul acetei morti sa fie triumful pe care Buffon i l-a refuzat.

Toata presiunea acumulata intr-o cariera titanica si agonia batranetii si mortii iminente impreuna cu furia impotriva ghinionului (care l-a privat de triumful care i se cuvenea; Poate cineva sa spuna ca nu i se
> cuvenea?) l-au facut sa cedeze nervos.

L-ar fi lovit pe Materazzi si daca acesta i-ar fi strigat "zizi" sau "chelule".

Ar fi lovit si un coechipier daca s-ar fi intamplat sa fie vreunul idiot si sa-i reproseze ceva.
E trist ca Zidane a cedat dar si mai trist e ca plateste un pret prea mare pentru asta. Zidane nu este un terorist. Nu este un huligan. Stiu asta pana si fotbalisti italieni. Zinedine Zidane este un simplu om si un mare fotbalist
>
> Daca ne referim strict la jocul de fotbal, foarte probabil ca cel mai bun fotbalist al turneului a fost Cannavaro,

dar daca includem si ajutorul extrafotbalistic, pshiologic prin care un jucator a contribuit la parcursul echipei sale atunci cu siguranta acela este Zinedine Zidane. Gestul final nu trebuie sa contribuie la decizia juriului pentru ca nu are legatura cu ancheta iar inculpatul a platit deja pentru el. Cu varf si indesat.
>
>

folclorist din trei-iezi-cucuieti (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-07-12 03:06
Ai umplut de singe comentariul tau !

Virgil Ciuca din Jacksonville (...@yahoo.com, IP: 71.125.205...)
2006-07-12 03:47
Re: Ai umplut de singe comentariul tau !

addara (...@yahoo.com, IP: 68.189.64...)
2006-07-12 04:03
Re: Omul Zidane

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2006-07-12 04:06
"eu cred ca ar fi bine sa fiti TOTAL exclus din viata forumista !" Si ce dorinte mai ai ?

Esti enervant de pedant si moralist, tocmai tu. Cine te autorizeaza sa dai tu calificative la forumisti, or bilet de intrare ?
Om inseamna un biped cu toate facultatile mintale la locul lor, cel care da cu capu-n gura e un patriped cu coarne, indiferent de rasa, religie, etc., iar forumistul a scris intre ghilimele "omul zidane", confuzie deliberata ca sa faci gargara ?

Calmeaza-te, nu esti nici francez, nici algerian, nici italian. Ce te burici atata pt. altii, pt. tine cine ar ridica un singur deget ???



La 2006-07-12 03:47:39, Virgil Ciuca a scris:

>
> Deci in opinia Dumneavoastra Domnule folclorist un arab nu este om
> ?
Eu zic sa va mai ganditi si sa va faceti cumintel autocritica ca la partid ca altfel puteti fi catalogat drept "rasist" si-i pacat.
>
> Pentru o astfel de filozofie indiferent sub ce nume si pe ce forumuri postati si indiferent cine va plateste si cate "ciocolati" expediati in lume, eu cred ca ar fi bine sa fiti TOTAL exclus din viata forumista !
>
> Nici Hitler si nici nazisti nu cred ca au ajuns la gradul de ura practicat de Dumneavoastra pe acest forum . Teribila afirmatie " un arab nu este om !
>
> Cum aveti aparatori de valoare pe acest forum vor sari cu mic cu mare
> sa va apere si veti fichiar medaliat !
>
> Virgil Ciuca
>
>
>
> La 2006-07-12 03:06:46, folclorist a scris:
>
> > La 2006-07-12 00:44:15, Tony a scris:
> >
> > > Dar sa revenim la finala si la Zinedine Zidane.
> >
> > Nu da nimeni nici o coacaza pe Zigan.
> > Asa ca stai linistit !
> > Cica " omul Zidane ! ' De unde ai
> > scos asta ?
> > E arab, mai coacaza !
> >
>
>

Rocky (...@hotmail.com, IP: 82.224.94...)
2006-07-12 04:36
Re: Ai umplut de singe comentariul tau !

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.67...)
2006-07-12 04:44
Re: Ai umplut de singe comentariul tau !

folclorist din trei-iezi-cucuieti (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-07-12 06:43
Re: Ai umplut de singe comentariul tau !

anonymous din No Man's Land (...@gmail.com, IP: 68.149.200...)
2006-07-12 09:54
Re: traktoristu adorabil

scepticul din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 195.225.111...)
2006-07-12 10:48
Re: Omul Zidane

lil (...@yahoo.fr, IP: 212.194.102...)
2006-07-12 15:51
Re: Ai umplut de singe comentariul tau !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mafia concursurilor de titularizare (2783 afisari)
 Explozia piramidelor (2007 afisari)
 Serban Foarta: Parca suntem niste armii grele de furnici... (851 afisari)
 Topul "textelor de vrajit femeile" (577 afisari)
 Stiri pe scurt (486 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00596 sec.